Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poważne pytanie moje

czy można zajść w ciążę przez majtki

Polecane posty

no to jestem tutaj, przekładam temat

no hej :) ja też zastanawiam się nad metodą antykoncepcji bo podejrzewam że też niedługo spróbuję seksu ze swoim facetem. Też dawniej panikowałam o to że mnie dotykał przez majtki,nawet zakładałam tu topiki,potem zaczęłam się bać po tym że wszedł we mnie i po chwili wyszedł co już było bardziej uzasadnione ... A nad jaką metodą się zastanawiasz?

Gość kissable20
a to ciekawe ;) w sumie to pewnie mozna he he

dzieki, ze podeszłaś poważnie mimo pytania w temacie, a róznie tu bywa wiesz, ja myslę ze miałam wiecej jasnosci, zanim zaczełam bywać na kafe, prawda jest taka, tutaj kazdy pisze co innego o kazdej metodzie chociazby... nie wiem włąsnie.. myslałam o prezewratywie.. tak było na poczatku mojego myslenia... ale wiadomo, bywają zawodne, potrafią peknać zsunac sie, na pierwszy raz za dużo z nimi podobno zachodu, tak tu wyczytałam... Wiec pomyslałam, o gumce z globulkami jakimis, ale zaraz znów natknełam sie na komentarze, pieni się piecze itd... mysle ze chyba najodpowiedniej wybrac się do gina, i pogadac o tym z nim... wiem w sumie co mi powie... tabletki to najbardziej skuteczna metoda, ale nie chce ich brac, bo po piewrsze wiem, ze na razie gdybym nawet zaczeła sie kochac z moim chłopakiem, to nie byłoby to tak czeste ( ze wzgledu na to ze nie mieszkamy ze soba chociażby) a po drugie, skoro tak to po co od razu brać, a po trzecie.. kiedys w rozmowie nie o mnie, dał mi do zroumienia, ze nie chciałby abymbrała tabletki. wiec jestem w kropce... gdybysmy mieszkali razem, moze i bym sie na nie zdecywdowała... a tak.. nie wiem.. sorry ze tak sie opisałam,a ty o czym myslałas?

hmmm, chyba powinnam zmienic tytuł topicu, bo widze, ze jest tendencyjny co dla niektórych:O

Gość ryszarda_Prawdziwa
Tak. Plemniory to twarde zawodniki mają wieeeelkie zębiska i wygryzą ci dziurą w galotach.

do ryszardy... oki rozumiem, nie da rady...czyli rozumiem , ze przy pełnym wytrysku zamoczeniu całej bielizny nic by się nie stało, tak? w to juz mi trudniej uwierzyc, choc mozliwosci dopuszczenia do takiej sytuacji nie widze, to już jest bardziej teoretyczne pyt, niz praktyczne, ale jesli masz ochote mozesz opdowiedziec

a czemu nie chce żebyś brała tabletki? I czemu Ty nie chcesz ich brać ? Ja długo o nich myślałam, w sumie są mi najbliższe ale też nie mam pewności co do tego czy chce zacząć je brać. Nie chcę mieć żadnych problemów z cerą,żadnych bólów,za żadne skarby nie mogę przytyć bo i tak mam dość duży brzuszek. Nie wiem co robić bo gumka, jak sama napisałaś daje małą skuteczność

dementia, to, ze on nie chce nie znaczy ze tylko przez to bym ich nie brała, nie ma na mnie takiego wpływu, zeby mówił mi co mam robic, a czego mam nie robic, faktem jest, ze doceniam jego troskę, poniewaz nie chciałby ze wzgledu na moje zdrowie, na skutki tego typui antykoncepcji, przede wszystkim miał przypadek w rodzinie ze kobieta która je brała nie mogła zajsc w ciaze, ja mu wspomniałam, o tym, ze się myli, ze to jest najskuteczniejsza metoda,a w dodatku w ostatnich latach duzo bardziej przystosowana, pod wzgledem dawki hormonów do organizmu kobiety, tak aby szkodzic jak najmniej. ale zostawilismy ten temat, na czas, kiedy dojdzie do owaznej rozmowy o piewrszym razie i o planowaniu antykoncepcji... wieć mimo, tego ze zdaje sobie sprawe, ze tabsy nie sa obojetne dla organizmu, to jednak kiedes mogłabym sie zdecydowac na ich branie, bo uwazam je jednak za najskuteczniejsza metodę, która dfaje naparwde duzy komfort psychiczny, tylko, ze... póki co nie widze sensu zaczynać, skoro w zasadzie bym je "jadła" ze tak sie wyraze, a nasze kontakty byłyby naparwde dosc sporadyczne...

no a poza tym, to tak jak sama napisałaś, i ja sie zastanawiam czy jednak chciałabym je brac, ze wzgledu na ta cere, itp... a wiadomo, ze do tych które sa dla danej dziewczyny idealne dochodzi się metoda prób i bęłdów...

wiec widziesz póki co, i tak xle i tak niedobrze... ;) a co Ty myslisz nawet o takim połaczeniu jak gumka + globulki? widzisz, dodatkowy plus tabsów, czujesz jego, a nie kawałek gumy;) ale jak widac nie można miec wszystkiego;)

no ja im jestem w stanie najbardziej zaufać .... ŻADNA metoda naturalna nie wchodzi w grę,nie będę mierzyć sobie temperatury i ufać kalendarzykowi :P Więc albo gumki które naprawdę często pękają + dzień niepłodny lub pigułki.Mamy do wyboru jeszcze plastry lub zastrzyk,jeśli chodzi o metody hormonalne .... Ale zanim się dobierze odpowiednia tabletki trzeba wykonać szereg badań a ja wiem że lekarze prywatnie tego nie robią,a do przychodni to się nawet nie dopcham ....

nie zaufałabys gumce, nie? a jeszcze mam ten problem ze mam bardzo długie cykle... z w \zasadzie nie wiem kiedy mam dokładnie owulacje, tzn, wiem, czuje, to, mam zwykle kłucia po jednej lub drugiej stronie, ale mam wrazenie ze nieraz to jest na 2 tyg przed okresem, nieraz tydzien, wiec w sumie jak obliczyc sobie dni płodne, kiedy ma sie cykle ok 35-37 dni ( tak wiem, mozna by sie przyczepić, ze tabletki byłyby dobre na uregulowanie;)) akurat moja gin nie powiedziała, ze to jest na tyle konieczne(zeby je brać tylko w celach "lecznyczych") czytałam że owulacja zawsze nastepjuje ok 14 dni przed okresem.. wierzysz w to? przeciez przesuniecia sa rózne, czy jednak to prawda, ze bez wgledu na długosc zawsze 14 dni przed... ja jakoś jestem bardzo sceptycznie do tego nastawiona.. w ogóle sądze ze to sie moze sorawdzac, tylko przy idealnie równym cyklu i braku wiekszych czynników zewe\netrznych które mogą na niego wpływac

i widzisz co wychodzi? ze wszystko jest be, a jedynie tabletki mogą dac te prawie 100 procent... i nie wiem, czy bym ich nie zaczeła brac, wiedzać ze bede mogła sie kochac ze swoim facetem czesto... a tak?

Nie ufałabym samej gumce... NA pewno później bym schizowała. Ja tak samo mam długie cykle i baaaaaardzo nieregularne miesiączki.I jakoś nie mam pojęcia o tym kiedy mam dni płodne a kiedy nie,podobno każdy ma w okolicach 14 dnia cyklu z tym że to może być dzień 13 lub 15. A chodzisz do gina prywatnie czy państwowo?

oj, chyba nic nam sie nie uda wymyslec, jak by sie tu najlepiej zabezpieczyc;) zwłaszcza o tej porze:) moze innym razem cos wymyslimy;) dementia, jeszcze raz dzieki, za to, ze potraktowałas mnie poważnie 🌻 dobrej nocy zycze, ja lece, o jutro nie wstane;)

o, to jeszcze chwilke, zostane.. prywatnie

Gość alutka85
dziewczyny, pigulki 99,9procent plus gumka dla waszego komfortu

Ty piszesz, ze zawsze ok 14. ale jesli ktos ma 28 dni, to owulacja niby ok 14 a jesli ktos ma 32 to niby ok 18 a jesli ktos ma 36 to ok 22/ tak niby jest? czy własnie jak 28, to ok 14 jak 32 to tez ok 14 stego jak 36 to tez.. predzej to pierwsze;) dokładnie musze wypytac o wszystko nastenym razem gina

alutka, ale jaka jest w kare skuteczna rózniez, poza pigułkami? oto jest pytanie...

Gość dama egzaltowana
zajśc przez majtki może i można. ale doszukiwałabym sie innej zalety sexu w bieliżnie: wybierajmy majtki z cieniutkich materiałów, najlepiej o rozmiar większe... nasz partner za każdym razem bedzie miał wrażenie ,że posuwa dziewice

Gość alutka85
ja trafilam do ginekologa w wieku 16lat z okropnie bolesnymi okresami i oczywiscie nieregularnymi, zapisal pigulki. i tak jakos wyszlo ze po paru miesiach zaczelam uprawiac seks. teraz zaluje z erobilam to bez gumki, oczywiscie przez 5lat nie wpadlam, bo jeżeli stosujesz prawidlowo naprawde dzialaja, ale jak teraz pomysle, szkoda mi tych lat... teraz mam juz meza i nie biore pigulek bo niedługo chcialabym miec dziecko, ale naprawde polecam. a gumka to tak na choroby, bo nie wiecie jak wam sie zycie ułoży przez te pare lat... a najlepiej nie mowcie chlopakom ze bierzecie pigulki bo wtedy dla nich gumki beda zbyteczne.

mój z tym akurat nie będzie miał problemu. Nie zamierzam ukrywać przed nim pigułek a on i tak zgodziłby się na gumki. A czemu żałujesz tego że kochałaś się z nim bez prezerwatywy pomimo brania pigułek? Bałaś się o choroby?

o, i tu wchodzimy na inny watek... słuchaj ja jak ide jestem zawsze badana palpastycznie, to po pierwsze, poza tym jeszcze nie miałam cytologii i widze ze sie moja gin za to nie zabierze zanim sie błony nie pozbawie:) z jednej strony rozumiem, ale z drugiej chciałabym wiedziec ze wszystko gra... po trzecie, nie robiłam nigdy zadnych badan, na zadne mnie nie spisywała, bo nie prosiłam o antykoncepcje hormonalną...raz do niej posdzłam z wynikami krwi które zrobiłam na własna reke,poniewaz bardzo mnie bolał wezeł chłonny w oachwinie, ale okazało ze wszystko jest ok. a po spojrzeniu na te wyniki uznała, ze są bardzo dobre ogólnie.. a nie przepraszam, raz.. zanim zapisała mi diane, zmierzyła mi tylko cisnienie i spytała o choroby na krzepliwosc w rodzinie itp, taki wywiad( w celu wyjasnienia: diana miała byc brana tylko na tradzik, pewnie gdybym ja zaczeła brac, to bym moze i skorzystała z jej skutku ubocznego czyli antykoncepcji) ale w odóle jej nie wziełam, poniewaz, duzo złego o niej potem przeczytałam , a poza tym, uznałam ze az takich problemów z tym tradzikiem(na plecach nie mam, zeby się akurat "diana" szprycowac, poszłam do dermatologa, dała masci, przeszło po tym:) a recepta na diane wyzioneła ducha sposobem naturalnym przez niewykorzystanie:) ;)

Gość alutka85
oprocz pigulek to prezerwtywa ale tylko w dni niepłodne ale ja bym nie ryzykowala. zreszta jak obliczysz dni niepłodne jaknie masz regularnego cyklu.. najlepsza metoda jest brak seksu :)

poważne pytanie mojeOwulacja przypada na około 14 dni przed kiolejną miesiączką. Nie w połowie cyklu. Bo jak ktoś ma cykle = 40 dni to owulację będzie miał w 26 dc +/- 2 dni (między 12 a 16 dni - przed miesiączką - u zdrowej kobiety).Problem polega na tym, że nie da się przewidzieć długości cyklu, dlatego kalendarzyk to bujda. Jeśli już naturalnie to tylko metoda wieloobjawowa, czyli mierzenie temperatury, obserwowanie śluzu ii opcjonalnie: badanie szyjki. Na tej podstawie da się przewidzieć zbliżająćą się owulację (śluz, szyjka) oraz ją potwierdzić (temperatura).http://www.npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htm

nie no kwesta zaufania do niego o te sprawy to inna bajka, ufamy sobie, i w ogóle jesteśmy dla siebie pierwsi... itd... no mysle ze ja jakbym juz brała pigułki to raczej bez gumki(po czasie gdy juz to jest w miare pewne) ale nie zroumiałam, dlaczego załujesz ze było bez gumki?