Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sara13

Co jest potrzebne aby wyrobic dziecku paszport?

Polecane posty

chodzi o dziecko z nieformalnego związku. Czy syn za każdym razem gdy będę chciała wyjechac za granicę będzie potrzebował zgody ojca? Czy to musi byc zogda podpisana u notariusza?

Gość nikt nie wie
?

Gość nna83
a czy na akcie urodzenia jest wpisany ojcie dziecka

Gość 326821
na paszport musicie sie zgodzic oboje, w obecnosci urzednika przy skladaniu wniosku, o ile on jest formalnym ocem. jezeli dostaniesz juz paszport to nie potrzebujesz zadnej zgody na wyjazd za granice, bo taka zgoda jest wlasnie paszport. jeze ojciec dziecka nie zgdaza sie, zakladasz sprawe w sadzie, i od razu na pierwszym posiedzeniu dostajesz zgode, bez wzgledu czy ojciec sie pojawi czy nie.

Gość nna83
jezeli na akcie urodzenia jest wpisany ojciec to musicie iść razem z dzieckiem i ojce musicie miec przy sobie swoje dowody osobiste dziecko musi mieć akt urodzenia i pesel i 2 zdjęcia. jak już pujdziecie to przy urzędniczce podpisujesz się ty a puźniej ojciec. przy odborze moźe być tylko jeden opiekun dziecka. dziecka nie musi być

Dzięki, czyli wystarczy, że razem pojedziemy złożyc ten wniosek? A odebrac może jeden rodzic?

Dziecko też musi by przy skałdaniu wniosku? Po co komu dwulatek w urzędzie?

Gość nna83
dziecko jeśli jest nie pełnoletnie to musi być z opiekunami ja byłam z 3 miesięcznym dzieckiem a znajoma wyrabiała 17 letniemu dziecko i musili być oboje rodzice bezsensu ale takie mamy [prawo

paranoja :O ciekawa jestem jak sie będą te panie czuly jak mój wszędobylski dwulatek zacznie biegac i gadac w tym ich urzędzie? ;)

Gość nna83
ja jak byłam to było tyle dziecki a jak sie darły tak chcieli i tak mają to już ich problem

Gość nna83
nie ma sprawy

Wydaje mi się, że chodzi o to, aby na zdjęciu było faktycznie to samo dziecko. To pozwoli uniknąć stuacji, że ktoś robi paszport, ale wkleja zdjęcie innego dziecka. Urzędniczka porównywała mojego syna ze zdjęciem, więc chyba o to chodzi. A jeżeli chodzi o bieganie dziecka, to najlepiej niech jedna osoba stoi w kolejce, a druga z dzieckiem przyjdzie w ostatniej chwili.

a co to jest zdjęcie biometryczne? Myslałam, że wystarczy zwykłe z lewego profilu...

Ale to nie jest wymysł urzędniczek, zresztą w kolejce stoją też inni ludzie i dlaczego oni mają cierpieć z powodu głośnych dzieci?

nie! biometryczne- ,neutralny wyraz twarzy z widocznym czołem wymierzone co do centymetra a raczej milimetra buzia \"amfaz\"

cierpiec? A kto powiedzieła, że mają cierpiec? Dzieci sa ruchliwe i gadatliwe, to normalne. A czy cierpicie z powodu narzekających staruszków?

u fotografa maja nie wiedziec ?to kto ma wiedziec jak nie fotograf ? dziewczyno zdjecia biometryczne sa robione juz od roku

To bardzo dobrze :) ale ja o nich nie słyszłam, widac zacofana jestm, dlatego pytam