Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość colombinka

Podgrzewacz do butelek - kiedy kupowac i czy w ogole kupowac?

Polecane posty

Gość colombinka

rodze za miesiąc.

Jak zamierzasz karmic butelka to kup odrazu i butelki i podgrzewacz. A jesli piersia to mysle ze na razie jest Ci zbedny.

Gość anulekzlub
hej ja mojego Maluszka od samego początku karmiłam butelka-nie z wyboru tylko tak musiało byc i podgrzewacz miałam od samego początku.Był badzo przydatny w nocy i podczas wyjazdów ale teraz bardziej przydatna jest kuchenka mikrofalowa- szybsza i wystarczy 300 na 10 s.

ja podgrzewacz mialam od razu.stawialm go w nocy przy lozku.wkladalam butelke z woda i ustawialam podgrzewacz na 3.w nocy jak maly sie przebudzil dodawalam tylko mleko i juz.

Gość justaaaaaaaaaaaaa
a ile czasu sie grzeje??

Gość jusiek
parę sekund

Gość mimimimi
ja karmię piersią od początku, ale podgrzewacz przydał mi się, gdy odciągałam pokarm, to przechwoywałam go w buteleczkach w lodówce, siła rzeczy nie można takiego pokarmu pdać dziecku, wiec podgrzewacz się przydał (mikrofalówka nie jest najlepszym pomysłem nawet przy mleku modyfikowanym - ponadto takie mleko nalezy przygotowac bezpośrendio przed podaniem).

nastaw sie pozytywnie na karmienie piersia i wtedy pewnie ci sie uda:)no i zamien podgrzewacz na laktator :) przy karmieniu piersia moze rzeczywiscie podgrzewacz sie przydaje,nie wiem, bo nie uzywalam..podgrzewalam odciagniety pokarm w kapieli wodnej. polecam:) pozdr

Gość ania zluba
Wszystko fajnie ale jezeli matka nie moze karmic piersią. Ja np po porodzie byłam wprowadzona w śpiączke farmakologiczną i lekarze od razu podali mi leki na zlikwidowanie pokarmu.W jaki sposób mam teraz miec pokarm????????????Uwazam ze mleko sztuczne tez jest dobre , mój synek od początku zna tylko takie- fakt przykro mi ze nie mogłam go karmic piersią ale co lepiej by było gdybym umarła przy porodzie???????????????????

Ja tez właśnie zastanawiam sie czy niezbedny jest podgrzewacz i laktator...myslę, że to drugie to raczej tak, bo chce karmic piersią...a podgrzewacz byc moze dostanę od znajomej...zawsze jak cos mozna podgrzać w ciepłej wodzie, prawda ?? Chociaż z drugiej strony dłuzej t6o trwa... Napiszcie czy polecacie podgrzewacze i laktatory albo czy mozna sie bez nich obejsc:)

Gość kilkac
mozna zamiast podgrzewacza trzymac wode przegotowana w termosie i mleko juz tez w butelce w koncu dziecko nie bedzie wstawalo wiecznie, a nieprzerwany sen jest niezbedny do prawidlowego rozwoju ..

Podgrzewacz mi przydał. W nocy wstawiałam do niego butelkę z wodą. Jak córcia się budziła to dodawałam mleko i było jedzonko gotowe. Nie wyobrażam sobie wypraw do mikrofalówki. Dziecko zwykle płacze ( delikatnie ujmują) więc też szybko dać jeść. A po drugie mi zawsze było zimno jak wstawałam do małej, więc wolałam szybciutko wrócić do łóżeczka.

Kupiłam podgrzewacz dopiero po porodzie, jak się okazało że jednak córcia będzie jadła z butelki a nie pierś.

ania zluba - przykro mi. pytanie zostalo zadane wiec odpowiedzialam zgodnie z moim doswiadczeniem, piszac o tym co uwazam za sluszne bo sie u mnie sprawdzilo. oczywiscie karmie piersia i stad taka wypowiedz. wiem doskonale ze sa sytuacje gdy piersia karmic nie mozna,jednak z zadanego tutaj pytania nie wynikalo,czy pytajaca osoba bedzie karmic piersia czy nie, moze jeszcze sama tego nie wie?przeciez w twojej sytuacji pewnie tez tak bylo, nie sadze zebys jeszcze na dlugo przed urodzeniem dziecka wiedziala, ze nie bedziesz mogla karmic..kazdej z nas cos takiego sie moglo przytrafic. pozdrawiam serdecznie

Ja dostałam podgrzewacz od siostry męża zaraz po wyjściu ze szpitala kiedy było już wiadomo, że nie będę karmić piersią bo nie mam pokarmu. Jak dla mnie podgrzewacz sprawdza się w 100%. Przydatny szczególnie w nocy.