Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfeta88

KPA P

Polecane posty

no;/ ale jakos z teg sie wyliże mam nadzieje;/ dzis lekarz probowal mnie zarazic optymizmem:P kacha jakas rehabilitacje masz ?? bo ja juz sobie pozalatwialam w 2 miejsach:)

nie nie mam... tylko cwiczenia na wzmocnienie czworoglowego... powiedz mi jak sie nazywa ten lod co Ty masz? bo moja mama byla w aptece i powiedzieli jej ze jest cos takiego jednorazowego ze sie laczy jakies dwa skladniki i to kosztuje jakies 10zl i tez jest jakies wielokrotnego uzytku za 40 zl

super że wszystko ok, specjalnie wdepnęłam do kafejki, żeby sprawdzić, co słychać, bo niestety na wygnaniu nie mam dostępu do neta ;/

Kacha, czyli jednak chondro. A co ci z tym zrobili? Pytałaś? Shaving był? Nawiercanie? Choć w sumie wszystko zależy od stopnia chondro... Tylko nie mów, że nic nie wiesz, bo to jest niewyobrażalne:D Dlaczego nie miałaś znieczulenia w kręgosłup?

mi nic z tym chyba nie zrobili bo pewnie bym o tym wiedziala... nie wiem dlaczego mi nie zrobili w kregoslup. We wtorek moja mama poszla do anestezjologa podpisac zgode i jak wrocila to sie zapytalam czy sie pytala o znieczulenie a ona mi powiedziala ze to lekarz musi zdecydowac o znieczuleniu ale nie powiedzial jakie bede miala... no ale na drugi dzien sie okazalo ze to jednak narkoza. ale na szczescie znioslam ja bardzo dobrze... :) nawet spac mi sie po niej nie chcialo... odrazu jak sie wybudzilam to sobie pomyslalam ze dziwne ze jeszcze nie wymiotuje i pamietam ze sie zapytalam jakiegos goscia (ale nie wiem kto to byl ale chyba to byl lekarz ktory mnie dzien wczesniej wieczorem badal) czy jak teraz nie wymiotuje to czy pozniej bede wymiotowala a on powiedzial ze raczej nie :) ale ogolnie wspominam pobyt bardzo dobrze. W ogole wczoraj wyszlam na korytarz przed oddzial bo czekalam na mame zeby mi kule przyniosla i patrze idzie ortropeda a on sie tak na mnie patrzyl, tak mnie zjechal wzrokiem i tak bardzo sie dziwil ze ja tam stoje bez kul na luzie ze prawie by wywalil w drzwi... :D ale taki byl zgaszony... xD w ogole kazdy lekarz ktory mnie badal i na obchodzie sie pytali jak sie czuje a ja ze swietnie a oni tez tacy zgaszeni byli... chyba nikt im tak czesto tego nie mowi :) Dziewczyny bo Wy bralyscie juz kiedys zastrzyki z tego kwasu? i jak wrazenia? pomogly? jakie mialyscie zastrzyki? czy ktos cos wie o Go-On ? na jak dlugo pomagaja takie zastrzyki? Lekarz powiedzial ze nie wiadomo czy to pomoze...

te lekarzy zainteresowalo to moje niby blokowanie sie kolana, i ruszanie sie... rano zaraz przed zabiegiem na obchodzie przyszli lekarze i wszystkich bardzo interesowalo to w jaki sposob mi sie blokuje i co sie dzieje... ale chyba za duzo im nie powiedzialam bo juz wtedy zaczal dzialac glupi jas i pamietam ze wstalam zakrecilo mi sie w glowie to wszyscy mnie zaczeli trzymac a ja zaczelam im pokazywac co i jak ale nie pamietam czy dokonczylam bo film mi sie urwal :) :P

Kacha, rozumiem, że masz już wolne?:) Ja też, bo urlop jeszcze dziś, ostatni dzień. Jeżeli nic ci tam nie robili, to norma całkowita, że chodzisz bez kul. Z drugiej strony nie rozumiem jak mogli nic z tym nie zrobić. Przecież problem wtedy pozostaje. A zakaz sportu to tylko na teraz czy na zawsze? Naprawdę dziwne, że nie wiesz, który to stopień chondro. Lekarz nie mówił na obchodzie? U mnie jak i taka pani od razu wiedziałyśmy co było uszkodzone i jak to leczyli:) Ja te zastrzyki z kwasu brałam jakieś 2 miesiące po artro- Synvisc- i jestem zadowolona. Z tym, że nie wiem na ile one się przyczyniły. Na ból to podobno za wiele nie pomaga, jedynie ma wpłynąć na wytworzenie się w chrząstce warstwy chrzęstno- włóknistej. Więc gdyby ci tej chrząstki nie naprawili, to wydaje mi się, że zastrzyki niewiele pomogą. No a jak miałaś shaving i nawiercanie chrząstki to są bardzo wskazane, w celu odbudowy.

mi raczej napewno nie zrobili shavingu ani mikrozlaman bo by mi powiedzieli... a ktory stopien to nie wiem... wiem ze uslyszalam na obchodzie ze lekarze mowili ze to ja jestem z chondromalacja rzepki (i chyba z czyms jeszcze ale nie jestem pewna... ) kurcze zaluje ze sie nie dowiedzialam... ale w czwartek wszystko bedzie jasne... no wlasnie lekarz powiedzial ze jak arthryl nie pomogl to nie wiadomo czy to pomoze... ale miejmy nadzieje ze pomoze... na pierwszy zastrzyk ide za 3 tyg. a w ogole to po artro strasznie mnie biodro bolalo... nawet do tej pory troche boli jak podnosze noge do gory... i ciagle zastanawia mnie to cos z tylu kolana co mi wyskoczylo...

powiedzial ze na zawsze... zero biegow skokow tez nie moge duzo chodzic mocno chodzic (wiecie o co mi chodzi) tym bardziej nie moge grac w pilke... :/ a chcialabym trenowac jakis sport... przeciez ja za kilka lat to bede wygladala jak pulpet... :P

A co ci wyskoczyło? Po zabiegu? Boli cię coś to kolano teraz? Może masz tylko I st chondro.

ja juz mam wolne od poczatku czerwca :) ale w poniedzialek chyba wpadne do szkoly bo to ostatnia klasa... :)

z tylu kolana jakis krwiak czy wylew... lekarza to troche zainteresowalo i powiedzial ze sie zobaczy co sie dalej bedzie z tym dzialo... boli mnie jak np. mocno stane i zabardzo wyprostuje noge itp. albo jak jakos krzywo stane a takto nawet mnie szwy nie bola... i opuchlizny praiwe nie mam... mam tylko nad kolanem...

Jeżeli nic ci nie zrobili, to zapytaj dlaczego. Strasznie długo z tym wypisem. Ja miałam zaraz z rana, na drugi dzień, razem z fotkami:)

ja w tamtym roku tez odrazu mialam ale teraz bylo duzo osob i ogromne zamieszanie... moze nic nie zrobili bo jestem za mloda... nie wiem... albo wola wyprobowac narazie wszystkie leki a potem ewentualnie robic cos z ta chrzastka...

Ale skoro już za 3 tygodnie na zastrzyk, to pewnie nie robili nic z chrząstką. Ja dopiero mogłam chyba najwcześniej po 2 miesiącach. Lekarz mówił, że przed tym czasem byłoby za wcześnie na te zastrzyki.

Ale po co tyle razy ciąć i znieczulać. Jak coś ma pomóc to tylko shaving i mikrozłamania. Żadne tabletki czy zastrzyki. Wiem to z doświadczenia i ty chyba już też.

no ja tez wiem... bo duzo juz roznych rzeczy bralam... no ale co ja na to poradze... mam nadzieje ze teraz juz bedzie tylko lepiej...

Kto wie..., jaki stopień też nie wiesz:D Ok, idę gotować obiad.

ja bralam kacha zastrzyki z kwasu hialuronowego ale o nazwie hyalgan mnie pomogly na jakis czas nawet nie calkiem ale zawsze:) ja od dzis juz tez mam w sumie wolne:) chcoiaz nie wiem czy nie pojde na egzmain 27 zobaze jak zniose narkoze;/ choiaz nigdy mi nic nie bylo zadnych wymitow czy cos tam tylko zmeczenie ae to chyba norma:0

kacha na jak dlugo dosatlas clexane?? zy tam jakis odpowiednik?? o ja dostalam recepte tlyko na tydzien;/ ciekawe czemu tak malo...zawsze mialam jakos dluzej

acha;/ ja myslalam ze to wszyscy dostaja;/ ciekawe jak Hinter i megusia bo jakby co to zalatwie recepte na wiecej nie chce jakiegos zakrzepu dostac;/ tym bardziej ze caly czas biore pigulki anty;/

kacha to chyba sprawa indywidualan kto gdzie ma opuchlize tak mi sie zdaje z wlasnych obserwacji:) a mam jeszcze do ciebie pyt ialas ten okres w czasie zabiegu czy nie?? bo ja niby mam dostac dwa dni po ale chyab sobie cykl niechcacy rozregulowalam jeszcze jak wezme clexane to moge miec niespodzianke;/

nie pytali sie na szczescie :) nawet nie dostalam w ciagu tych dwoch tygodni a powinnam... moze sters czy cos :)