Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfeta88

KPA P

Polecane posty

niee bo gadalismy glownie o rzepce;/ rehabilitanta pytalam on twierdzi ze to miesnie wiec cwicze cwicze:P tylko ciezko cwiczyc bo nie moge obciazac rzepki a tyl musze rozcwiczyc

no pewnie;P ale wiecie jak ja duzo wynosze z takieog gadania:P wiem tylko co mam robic:P zreszta przeciez to ja pomylilam wiezadlo pzrednie z tylni haha

za tydzien bo musze ta orteze kupic;/ kurcze ja to sie troszke boje zeby z ta rzepka nie skoncyzlo sie na stole:(( ale chyba nie moga mi teog zrobic nie?? a pozatym nie musze sie zgadzac ...nikt mi nic nie mowil o operacji ale ja woogle nie widze poprawy jesli o zrepke a gwaltownie mi sie pogorszylo po tej artro:((

Z rzepką sie pogorszyło bo słabe mięśnie są . Więc nic dziwnego. Operacja chyba nic by tu nie dała. Zresztą nawet sobie tego u ciebie nie wyobrażam.

no wlasnie wszyscy mi mowia ze to wina miesni:) i z tego sie ciesze:D hehe tzn wiadomo w jakim sensie:) ale plastry, ortezy, opaski oslabiaja miesnie;/ widze tu dziala przeciwstawane dzialania;/ no ale zobaczymy

licze na to ze oni wiedza co robia:P zreszta ja mam duuuzzoo rehabilitacji i cwiczen na miesnie to moze to w tym celu zeby ta rzepka sie miejsca tzryamla tylko jak chodze:P zapytam sie o to...

Sluchajcie kolezanka poprosila mnie o interpetacje wyniku usg klolana ale wiecie jak ja sie na tym znam haha moze mi pomozecie?? bo teraz bedzie weekend a ona sie martwi troche bo tez uprawia sport...moim zdaniem nic tam zlego nie ma tylko chondro i cos tam z rezpka ale dla pewnosci moze spawrdzicie??:> Oto wynik: miernie przerośniete cialo tluszczowe Hoffy. wyzsze ustawienie rzepki oraz cechy ziwekszonej lateralizacji w badaniu dynamicznym nielwieki wysiek. pogrubiala blona maziowa w przedziale przysrodkowym. chondromalacja chrzatski I / II stopien w obrebie klykcia przysrodkowego i bocznego kosci udowej. w lekotce przysrodkowej w tylnym rogu niejednorodny obszar o wymiarach 3x 4 mm. objaw uciskowy ujemny. pozaostale struktury bez zmian. z gory dzieki:D

acha czyli rehabilitacja jej wystarczy:) to ja chyab pocieszy:) dzikei megusia jak zawsze niezawodna:)

nie wiem co z łąkotką, bo niejednorodny sygnał może świadczyć o jej uszkodzeniu, w sumie ultrasonografista nie użył terminu pęknięta czy uszkodzona, ale kto wie...

tam jeszcze pisze ze ten obszar jest zbliznowacialy i moze przemawiac za przebytym uszkodzeniem:) ona mi foto wyslala a ja przepisujac skracalam:P

Tam jeszcze pisze o przerośniętym ciałku tłuszczowym. Nie wiem czy dobrze myślę, ale ono chyba będzie dalej rosło i uszkadzało chrząstkę i trzeba będzie je wyciąć. Tak jak to u mnie było... Ale mogę się mylić

Może koleżanka robi przeprosty w kolanach, a to może drażnić ciało tłuszczowe, nie wiem czy miernie przerośnięte wymaga opracowania chirurgicznego, raczej nie :) Niestety musze się pochwalić, że jestem mistrzynią w pogarszaniu swojej sytuacji, chcąc ją poprawić :/ Nie dość, że blokada nic mi nie dała i kolano boli mnie jeszcze bardziej, to nadal mam efekty specjalne w postaci przechodzących prądów :(

nie wiem jak u niej wyglada sprawa z przeprostem bo nie przygladalam sie;) zabiore ja do mojego lekarza to napewno jej cos doradza:) ale obejdzie sie bez artroskopii chyba nie??:> na rehabilitacje tez ja za soba zaciagne a co:P przynajmniej towarzystow bedzie:D powinna jej pomoc rehbailitacja na boczne pzryparcie??:> megusia pierwsze slysze zeby blokada nie zadzialala moze za mala dawka ;/

Chyba nie pierwszy raz słyszysz, bo w łokciu nie zadziałała mi żadna z trzech :/ ja chyba jestem jakaś nienormalna 😭

a moze ciebie nie bola stawy tylko masz to w mozgu zaprogramowane ze cie boli;/ duzo ludiz tak ma;/ no bo z tego co ja wiem to blokady dzialaja na jakies receptory i nie ma mocnych zeby nie dzialaly;/ wiaodmo ze boli pierwsze kilka dni po wkluciu ale potem to miejsce musi byc zniecuzlone;/

No raczej mózg mi nie generuje stanów zapalnych przyczepów ścięgien i kaletek z wysiękiem, bo na usg akurat to wychodzi :/

nie no serio mnie sie to wydaje niernoalne moze my co innego blokadami nazywamy;/ ja dostawalam takie cos co hamowalo dzialanie receptorow i chosby nie wiem co sie dzialao to mnie by kolano nie zabolalo;) lwtedy latwiej o uskzodzenie cz3gos bo nic sie nie cuzje wiec moj lekarz je niechtrennie dawal:P ale i tak pare razy mialam:) a kacha ty chyab mialaas jakies zastrzyki ?? a nei blokady dokladnie nie pamietam;/ no i klocic sie tez nie bede bo sie nie znam tylko wiem co ja mialam:)

nie mowie ze ci generuje chodizlo mi o to ze masz swiadomosc ze masz jakis styan zapalny no i nawet jak cie nie boli to ty czujesz ze cie boli bo masz tak zapisane w mozgu:) czytalam o tym kiedys taki artykul:)

Mialam blokady jeszcze przed pierwsza artroskopia... chyba ze na serio o czyms innym mowimy :D

ja mialam takie jak sie chyba sportowcom podaje jak maja kontuzje a musza gdzies wystapic:) przeciez oni tez sa nawet w stanie grac w noge z rozerwana torebka stawowa czy peknieta koscia:P wlasnie dzieki tym lekom:)

Uważam, że jest to czysto mechaniczne, bo ból pojawia się przy zgięciu kolana i napięciu mięśnia, a nie w spoczynku. no ale może jestem czubkiem, nie wykluczam :P ale przynajmniej gęsia stopka mnie już nie boli :)

wiesz co tu nie chodzi o zadnego czubka:(( ja chcialam ci pomoc bo to naparwde sie moze zdarzyc jak cos kogos dlugo boli:((

W każdym razie drugą noge zostawiam w spokoju, bo nie opłaca mi się tego ruszać, skoro jest tak marny efekt.

No tak mało przerośnięte to napewno nie do leczenia artroskopowego:P Tylko jeżeli ma to ciałko podrażniane to wydaje mi się że ono będzie się rozrastać i potem może jej to przeszkadzać. Ale to tylko ocena z mojego punktu widzenia i doświadczenia z ciałkiem tłuszczowym:P