Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gburek

Czy Twój organizm jest przeciążony toksynami?

Polecane posty

Gość a skad Ty wiesz ile jeden
zabieg kosztuje???ja wiem że 35zł a zabiegów 6 to raptem ok200zł a krowa 1000zł hmmm moze zle licze????kolejne oczyszczania sa dokładnie opisane przez Tomba,mozna jeszcze zastosowac koci pazur i korzeń kudzu

Gość No wiesz ...
mi odpowiedzi dostarcza google - w tym gabinecie, który znalazłam jeden zabieg kosztuje 50 zeta. Nie wiem ilu potrzeba zabiegów. Pytałam co to jest BODY DETOX SPA - nikt mi nie raczył odpowiedzieć. Ale widzę, że Ty lepiej poinformowana jesteś. Więc może polecisz mi jakiś gabinet ... np. swój:P

Gość a co ty w gogle mieszkasz
ja nie polecam tu żadnych gabinetów to nie jest blok reklamowy,ale moge zawsze zasugerowac i dać do myslenia,inteligentna osoba juz da sobie z tym rade:)

Gość Tak mieszkam w gogle. To było
bardzo śmieszne, ale ok. Czekam na wszelkie sugestie;) Zobaczymy co z tego wyjdzie:)

Gość wiem że smieszne
bo co maja gabinety w Polsce wspolnego z Twoja miejscowościa zamieszkania??ceny sa tak rózne,a co ma wyjść????

Gość Chyba logiczne jest to że
szukam gabinetu w swojej okolicy. Tak? Tak. Napisałam, że zabieg kosztuje 50 zeta. Tak? Tak. A Ty mi wyskoczyłaś skąd o tym wiem - ze szklanej kuli zapewne. Ktoś mi coś poleca więc sobie na ten temat poszukałam. Proste. U mnie kosztuje więcej niż u Ciebie. Sama wprowadzasz zamieszanie.:)

Gość Jak poleca to wie
nie musisz tego sprawdzać,a nawet jak 50zł razy 6 to wychodzi 300zł a nie 1000zł wiec kto wprowadza tu zamieszanie???mysl troszke co???:)

Gość oczyszczalnia4
Po co wydawac kase na jakies zabiegi skoro mozna sie samemu oczyscic?? Przede wszystkim trzeba wyeliminowac CALKOWICIE z diety cukier i make(czyli chlebek wypiekany z drozdzy, makaron). Przestac pic kawe oraz wszelkie napoje slodzone. Pic duzo wody, cieplej wody z cytryna, herbaty zielonej. Codziennie wypijac 1/2 szklanki SWIEZO wycisnietego soku z marchwi. Jesc jak najwiecej warzyw i owocow. Do surowek, salatek dodawac oliwy z oliwek. Napisalam to bardzo ogolnie, ale gwarantuje, ze po 2 tygodniach takiego jedzenia poczujecie sie znacznie lepiej. P.S. O rzuceniu palenia, jak ktos pali nie musze chyba wspominac...

Gość Jak poleca to wie.
To podobno nie jest blok reklamowy?:P A sprawdzać muszę wszystko - informacja to potęga:)))

Gość człowiek zdrowy
Dieta nie zastapi gruntownego oczyszczania BODY DETOXEM:)jest potrzebna i wspiera,zreszta taka dieta powinna być ciagle stosowana,a kasy nie nalezy załowac na zdrowie,organizm potrafi sie za to odwdzięczyć:)

Gość niczego nie musisz
i sprawdzac tez skoro pytasz tu,to,tu pytaj,a nie robisz sobie egzaminy z wiedzy o zatoksycznieniu organizmu a na boku masz sciagawke w postaci gogle:)takiej osobie nie chce sie niczego radzic,bo ona jest ogromnym niedowiarkiem

Gość Wogóle po co tu
prowadzisz rozmowy skoro masz swoje gogle które powiedza Ci wszystko?????brak szacunku dla rozmówców to nie wrózy dla Ciebie niczego dobrego,masz gogle tam prowadz dysputy:)

Gość W ogóle W ogóle
Nie jestem niedowiarkiem. Jestem ciekawa po prostu. Było pytanie - nie było odpowiedzi. To sobie poszukałam:) Google do tego służy. Poza tym człowiek przez całe życie się uczy i szukanie informacji to nic złego:))) Wybaczcie, że moja ciekawość przeszkadza Wam w reklamie body detox spa;)))) Już możecie polecić konkretny gabinet. Na początku coś w stolicy. Dla mnie:))))

Gość bazuka
Oi, przestańcie się kłócić i wróćmy do oczyszczania:))) Zgadzam się z „oczyszczalnią4” – przede wszystkim odstawiamy wszystkie paskudztwa typu pety, alkohol, słodycze, napoje gazowane i fast foody. Dobrym sposobem na szybkie oczyszczenie organizmu jest przegłodzenie się. Nie proponuję tu nie wiadomo jak długo trwającej głodówki – jest niebezpieczna (można ją przeprowadzić TYLKO pod nadzorem lekarza; poza tym rozwala metabolizm), ale raz na rok jednodniowy post nie zaszkodzi;) Po prostu przez cały dzień nic nie jemy – spożywamy tylko duże ilości wody (niegazowanej, najlepiej źródlanej). W oczyszczaniu organizmu bardzo pomaga kefir, produkty bogate w błonnik (suszone śliwki, porzeczki, jabłka, ciemne pieczywo) oraz warzywa i owoce – spożywamy je w ilościach hurtowych:) Dietę warto też uzupełnić w różnego rodzaju naparty ziołowe i suplementy. I tak: - zielona herbata pomoże wyeliminować wolne rodniki (można pić codziennie), - napar z liścia laurowego pomoże oczyścić stawy (pijemy w niewielkich ilościach przez maksymalnie 3 dni!!), - napar z mniszka lekarskiego stymuluje pracę wątroby (raz dziennie, proponuję przez 2 tygodnie) - „napój drożdżowy” pomoże oczyścić nerki i korzystnie wpłynie na cerę (przez 5 dni 3 razy dziennie pijemy napój drożdżowy – przygotowuje się go tak: kupujemy ŚWIEŻE drożdże – najlepiej w kostce.1/4 kostki rozdrabniamy i wrzucamy do szklanki, zalewamy wrzątkiem czekamy aż ostygnie i wypijamy. Smak jest naprawdę paskudny, ale działa:)) - błonnik – spożywamy go w warzywach i owocach, ale spożycie to zwykle nie zaspokaja potrzeb organizmu. Błonnik jest niezbędny w oczyszczaniu – usprawnia pracę jelita i pomaga pozbyć się z niego wszystkich śmieci, tak więc warto dodatkowo zakupić sobie błonnik w kapsułkach lub taki sproszkowany (osobiście używam błonnika sproszkowanego, więc polecam tą „wersję”) Warto też uprawiać jakiś sport i od czasu do czasu udać się do sauny – pocąc się pozbywamy się toksyn. To chyba wszystko co mogę napisać. Aha – wynik mojego testu, to 4, czyli coś jest w tych radach:)))

Gość Rudra_
13 :/

Gość Nikt tu niczego nie reklamuje
tylko piszemy radzimy,a jak sie chce uczyc to lepiej iśc do szkoły,w internecie mozna nieco tylko uzupełnic swoją wiedze:)

Gość ja tez...
jaka to ta kuracja ta drenazowa?

Gość Lewatywa
Na oczyszczenie jelita najlepsza lewatywa!!

Gość Odradzam
Lewatywa to ostateczność. Może być przeprowadzona tylko pod kontrolą lekarską - nie radzę samemu eksperymentować z lewatywą, bo można sobie krzywdę zrobić. Poza tym lewatywa to bardzo nieprzyjemna metoda:))) Jelita można oczyścić poprawiając ich perystaltykę - dzięki lepszej perystaltyce pokarm będzie szybciej "przesuwany" w jelitach i usuwany z organizmu.

Gość Lewatywa to przestarzała
sprawa dzis juz się jej nie stosuje,bo ile mozna oczyscic jelita z tej strony???mały odcinek a co innego sól magnezowa,czysci całe jelita i o to nam przeciez chodzi

Gość Zgadzam się z przedmówcą.
Od siebie dodam tylko, że pracę jelit można usprawnić dzięki produktom bogatym w błonnik pokarmowy. Błonnik pęcznieje w żołądku, zbiera wodę i zwiększa objętość masy kałowej. Dzięki temu ułatwia wypróżnianie i wymiata z jelita niestawione resztki:) O błonniku możecie poczytać tu: http://www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=324 oraz tutaj: http://blonnikpokarmowy.fm.interia.pl/. Na tej drugiej stronie znajdziecie tabelki z informacją ile błonnika jest w poszczególnych produktach. Wystarczy te produkty włączyć do swojego jadłospisu i gotowe:)))

Gość trasz
Po pierwsze moim zdaniem należy trochę zmienić tryb żywienia i życia. Więcej się ruszać a mniej jeść mięsa - szczególnie tłustego. A na oczyszczanie najlepiej zastosować naturalne środki - zielona herbata i więcej błonnika w organizmie. http://www.eherbata.pl/gatunkiherbat/zielona http://blonniknaturalny.pl/wlasciwosci.html I herbata i błonnik oczyszczają organizm z toksyn metali ciężkich - regulują poziom cholesterolu i ogólnie wpływają pozytywnie na organizm człowieka. Dodać do tego trochę ruchu i dużo wody mineralnej niegazowanej każdego dnia i problem toksyn mamy rozwiązany :)

Gość Nie zupełnie
Czesto jest tak ze niektóre kanały sa zablokowane wiec spozywajac takie zielone herbatki itp zatkaja nas totalnie,trzeba jeszcze poprawic samooczyszczanie komórek

Wróciłam - dobrze, że już się nie kłócicie:]]] Jeśli zaś chodzi o oczyszczanie to fakt, najlepiej oczyścić cały organizm nie tylko jeden organ. Błonnik jest naprawdę super i oczyszcza jelita, ale dobrze oczyścić cały układ pokarmowy. Trzeba również pamiętać o oczyszczaniu stawów i kości a także układu krwionośnego. Ludzki organizm jest jak dobrze naoliwiona maszyna - wystarczy, że zepsuje sie jedna śrubka i po kolei wszytko zaczyna siadać. Dlatego też raz na jakiś czas należy(np co pół roku) przeprowadzać \" gruntowne porządki w organizmie\" Proponuję zajrzeć na stronę http://www.beztoksyn.pl i poczytać sobie poradnik (w formacie pdf). Dowiecie się wszystkiego o toksynach i sposobach pozbywania się ich z organizmu:))) P.S. Trash używasz tego błonnika, do którego podałaś link czy to tylko tak pierwszy lepszy link z wyszukiwarki?

pytanie skierowane do trasz - przekręciłam nick:)

Gość Działa
BODY DETOX SPA

Gość trasz
Od bardzo niedawna używam - jest o tyle dobry że jest w proszku i jest to koncentrat więc nie trzeba dużo jeść go żeby były efekty. Pierwsze efekty są takie ze nie chce mi sie jeść :)) Zapominam ze oprócz jogurtu coś by się przydało :) No i czuję się lżej - oczyszczają mi się jelita z jakiś pozostałości. Zobaczymy jak będzie dalej :)

Będzie dobrze - uwierz mi na słowo. Wiem, bo sama tego używam. Dlatego właśnie zapytałam skąd ten link:))) Jedyny minus tego błonnika to to, że ma tak mało smaków - już wszystkie mi się znudziły:)))

Gość No jak to
BODY DETOX SPA nie jest w proszku to jakiś żart a proszek to chemia i znowu sie zatruwasz:((((((((((bu masakra jak nic nie myślisz????dlaczego Ty nie myślisz????

że niby ja nie myślę? Przede wszystkim jak coś jest w proszku to nie znaczy, że musi zawierać chemię. Są produkty NATURALNE i ten właśnie do takich należy. Polecają go dietetycy, ale co tam lekarze - ja tego używam, kilkoro moich znajomych też i wszyscy czujemy się świetnie:))) Ja Cię nie namawiam do tego produktu - błonnik jest ważny, ale niekoniecznie musisz go przyjmować akurat w takiej postaci. Możesz jeść warzywa i owoce zawierające duże ilości błonnika - wyjdzie Ci na zdrowie:))) Ty zaś namawiasz tu wszystkich do tego body detoxu - spoko. Nie stanowi, że spamujesz, ale może chociaż wyjaśnisz co to jest. P.S. Od razu zaznaczam nie chce się kłócić, więc spokojnie;)))