Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bfdsa

Okropne skurcze łydek w nocy, co mi jest?

Polecane posty

Gość bfdsa

są tak mocne ze az płakac mi sie chce z bólu

znam ten bol, mozliwe ,ze masz cos z krazeniem albo stopa Ci zmarzla, ja tak czesto mialam

Gość Odpowiadająca
Brak magnezu albo innych witaminek:) Jak złapie paluchy zadrzyj u stopki do góry i przejdzie :)

Gość bfdsa
stopa mi nie zmarzła, spie w skarpetkach, mam skurcze obydwu łydek ,,sa straszne, az sie budze i nie moge wytrzymac

Gość 0987654321
Ogólnie brak mikroelementów, głównie magnezu i żelaza. Znam to uczucie bardzo dobrze, nie tylko w nocy...

Gość tzreba tez wiecej pic

Gość //
tez to mam, odkad biore magnez z wit. B6 troche ustapilo

też tak miałam kilka nocy pod rząd albo nad ranem, tak bolało, że nie mogłam ruszyć nogą, przy okropnym bólu rękami ją przesuwałam :o

Gość pyza84
tez tak mialam ale zaczelam lykac regularnie magnez(codziennie jedna tabletke) i mi przeszlo,takze polecam :-)

Gość mnie lekarka kazala
brac magnez i potas i po tym mi przeszlo

Gość kierkie
znam ten ból bo sama mam coś takiego. to przez brak żelaza i magnezu ;/

Gość fascynacjaaaaaaaaaaa
tez tak mam czasami poskacz wtedy albo poruszaj mocno przejdzie

Gość fgdfgfdgb
to jest efekt braku magnezu i potasu najlepiej dostarczaj ich w zmieniając swoją dietę jedz codziennie czarną czekoladę (magnez) i sałatkę z pomidorów (potas)

Gość klikajcie
brak magnezu

kup w aptece Aspargin...to jest magnez i potas...skoro masz skórcze brakuje ci potasy...kup sobie te tabletki a przejdą ci te skurcze...to sprawdzone :)

ja tak mam prawie cały czasbo mam anemie a to normalne przy anemii brak zelaza i hemoglobiny

ja jak mialam takie skurcze to pilam pozniej przed snem kakao, zeby im zapobiec:) super sprawa, zwlaszcza, ze mleko jest bardzo dobre na dobry sen...Skurcze lydek minely, poniewaz kakao jest bardzo bogate w magnez

Wole skurcze w łydce niz w stopie :/ choc w łydce miałam tylko raz w zyciu i bolała mnie pozniej przez 3 dni, ale w stopie jest 10x gorszy ból... juz niby przechodzi ale jednak za chwile znowu łapie, i nie pomaga zadne naciąganie i masaże ... :/ kiedys złapał mnie w obu stopach na raz, i jeszcze na dodatek w palcach ... :/ siedziałam na podłodze z 10 minut masowałam i naciągałam a przy tym płakałam jak dziecko :/ widac nie tylko ja mam ten problem i chyba zaczne łykac magnez....

Gość klikajcie
aspargin nie jest na serce???

Aspargin to są tabletki zawierające magnez i potas

Gość BożenaGawka
Może to stres, albo niedobór magnezu? W sumie może być dużo powodów, dla których masz skurcze. Ja też miałam skurcze, jakiś miesiąc temu się ich pozbyłam kupując tabletki http://www.olimp-labs.com/11,13,326/Produkty/CHELA-MAG-B6-SKURCZ.html i one mi pomogły. W końcu normalnie spałam w nocy i mogłam spokojnie iść do pracy w butach na obcasach.

Gość NinaMiczko
Ja też miałam skurcze łydek z jakiś miesiąc temu. Myślałam, że umrę w nocy kiedy mnie łapało... katastrofa. W końcu mama przypomniała sobie, że brała na skurcze Chela Mag B6. To ja na internet i zamawiamy! Kupiłam wzięłam i pomaga:) do teraz biorę tabletkę dziennie.

Gość Hania Os
Bożena może mieć rację. Ja też miałam skurcze łydek, ale też mięśni z tyłu uda i to mega bolesne, ledwo się dało te mięśnie rozciągać, a ból zostawał czasem na cały dzień. Okazało się właśnie, że to niedobór magnezu. Widzałam reklamę chela-mag b6 i kupiłam. Regularnie przyjmując już po 2 tygodniach przestałam mieć jakiekolwiek skurcze i do teraz ani śladu :)

Gość Marzenka86
U mnie takie skurcze pojawiły się przez niedobór magnezu. Tylko nie kupuj najtańszych preparatów, bo się nie wchłaniają w ogóle.. Ja kupiłam na początku Neomag forte i w ogóle mi nie pomógł przez 5 tygodni się męczyłam.:(

Gość gość
Skurcze to okropność. Męczyłam się z nimi naprawdę długo. Dopiero kąpiele w żywej soli magnezowej mi pomogły.

Też jakiś czas męczyłam się ze skurczami - pomogły mi tabletki z magnezem i potasem. Ja akurat kupiłam takie z doppel hertz, bo koleżanka z pracy mi je poleciła :)

Gość Zosia Sz
Co sądzicie o Magne B6. Osobiście brałam regularnie te tabletki i niestety ale skurcze łydek jedynie zmniejszyły nieznacznie częstotliwość. Co więcej, powodują u mnie bóle brzucha. Czy polecacie jakiś lepszy zamiennik.

Gość Katarzyna M
Zosia, ja używałam Magne-B6 Skurcz i zdecydowanie polecam, ponieważ bardzo szybko skurcze ustąpiły i wreszcie mogę spać spokojnie.