Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wercia...27

Ślub październik 2008, jest ktoś?

Polecane posty

witam. jeśli chodzi o wódkę to my raczej wybierzemy Finlandię. Niedługo zacznę maraton po salonach w poszukiwaniu sukni. Ciekawe ile czasu zajmie mi znalezienie wymarzonej sukni :)

Gość milkakala
Szukam farage galaxy białej,czy wie ktoś gdzie można ją zakupić.

Gość milkakala
00monia d.moniao2.pl pisałaś, że masz do sprzedania farage galaxy z salonu, a za jaką cenę i w jakim kolorze, ja potrzebuję białą. Pozdrawiam, proszę o kontakt.

Gość ewcia_81
Witam ja chciałam dołączyć do waszego forum ślub mamy 18.10.2008 i tez strasznie boje sie o pogode. Mamy sale, zespoł i wstępnie kościół ale godzina 15.30 i teraz się zastanawiamy czy nie za wczesnie i czy nie zmienić kościoła acha i dodam ze jestem z Kielc Pozdrawiam wszystich z października

ewcia nie za wczesnie ja planuje na 15 w pazdzierniku juz szybcije sie robi ciemno wiec lepiej wczesniej :)

Gość takasobiegliwiczanka
ja też 25.10.2008 :-) zastanawiam sie właśnie to trzeba załatwić - mam salę i zespół :-) i to wszystko :-)

Hej dziewczyny!!! Dawno mnie tu nie było... wróciłam z zagranicy ... teraz juz na dobre zostaje w polce:) U nas przygotowania tez stanęły w miejscu po świetach znów wyruszam na poszukiwania tej wymarzonej sukni slubnej... co prawda mam juz na oku kilka ale wole poprzymierzac wszytkie mozliwe zeby potem nie załowac. jesli chodzi o ciasta i kołacze to kucharke która nam bedzie je piekła tez juz jest prawie załatwiona :) Wódke najprawdopodobniej wybierzemy \"Pan Tadeusz\" . pozdrawiam wszystkie panny młode:) może ktos zrobi podsumowanie bo doszło kilka kolezanek ... hehe

cześć dziewczyny :-) myślałam, że mam jeszcze kuuupe czasu... ale poczytałam sobie Wasze wypowiedzi i STRACH mnie poraził ;-) nic nie mam załatwione, a Wy już prawie wszystko :-) aaaaaaaaa - pozdrawiam serdecznie październikowe panny młode ;-) Słuchajcie, napiszcie proszę w jakiej kolejności się chociaż za to wszystko brać :-)

Gość MillenkaS
Witam wszystkich, Uffff... u mnie już wszystko zaklepane ze spraw organizacyjnych - sala + kucharka, zespół, kamerzysta (dwóch bo jeden nie ogarnie moich wszystkich gości...), fotograf (repotraż + plener) i drugi fotograf (studio). Mój fryzjer chyba ma w październiku szkolenia, więc muszę poszukać innego, do tego jeszcze została mi sukienka... ;) Ale to planuję za 2 tygodnie. Potem wybierzemy zaproszenia i w sumie już z górki ;) Na koniec zapraszanie gości (od początku lipca ostro bierzemy się do roboty) i oczekiwanie na nasz dzień... Wódeczkę już mam w piwnicy, Finlandię 0,5L mamy. Chcieliśmy Absolut'a 0,5L, ale jest bez nalewaka więc stanęło na Finlandii. Już kilka butelek poszło do testów ;) A tak poza tym, to... chyba do mnie jeszcze nie dociera, że 4.10.08 wychodzę za mąż!!! ;) Że w ogóle wychodzę za mąż!!! ;)

Gość październikowe
Wercia...27 - 4.10.2008r monika- 4.10.2008r biała porzeczka - 4.10.2008r imili86 - 4.10.2008r mala_kobitka - 4.10.2008r michulka - 4.10.2008r powazna12345 - 4.10.2008r nenee - 4.10.2008r minty - 4.10.2008r owsianka - 4.10.2008r nataliaaa85 - 11.10.2008r madzianietka - 11.10.2008r lucka28 - 11.10.2008r kurde blaszka - 11.10.2008r Karolinka1983 - 11.10.2008r pazdziernikowa panna młoda - 11.10.2008r alicja-alicja - 11.10.2008r Madziara1987 - 11.10.2008r madziarka_j - 11.10.2008r cytrynkka - 11.10.2008r big210 - 11.10.2008r elifla - 11.10.2008r MillenkaS - 11.10.2008r sigmonka 81 - 11.10.2008r Magda W. - 18.10.2008r aniap_p - 18.10.2008r arcia - 18.10.2008r iwa. 4 - 18.10.2008r monluk - 18.10.2008r Oleczkaaaa - 18.10.2008r karolka7 - 18.10.2008r ewcia_81 - 18.10.2008r gosiag88 - 25.10.2008r michalinka26 - 25.10.2008r umcyk umcyk - 25.10.2008r Agusieńka...XxXx - 25.10.2008r jolaaaaaaa - 25.10.2008r inez_81 - 25.10.2008r ilu - 25.10.2008r takasobiegliwiczanka - 25.10.2008r :D

Gość syla200
ale wam zazdroszcze!!!!!!!!! ja juz po slubie od czerwca 2007, ale chcialabym przezyc jeszcze raz ta wspaniała chwile.....zalożyc cudowna suknie i wygladac w tym dniu najwspanialej na swiecie!!! my nie mielismy wesela ale zaraz po slubie i obiedzie z rodzicami pojechalismy w podroz....bylismy w skandynawi i zakochalismy sie w niej tak samo jak w sobie :)

MillenkaS, to ilu Ty masz tych gości? :-) dwóch kamerzystów ;-)

Gość laaaalllaaaaaa
sluchajncie najlepsza wodka to finlandia!!! tylko oryginalna a nie jakas kupiona nie widomo gdzie, bo kiedys bylam na weselu gdzie butekla byla finlandii a w srodku nie wiadomo co - i wszyscy przez spora czesc wesela sie zastanawiali jak oni ja wlali do butelek a potem sie smiali z mlodych ze jak chcieli szjs dawac to mogliby chociaz nie klamac... wiec nie polecam podrobek bo i tak goscie zie zorientuja i wyjdzie jeszcze gorzej :)

Gość MillenkaS
Z tego powodu, że mam bardzo liczną rodzinę i duże wesela (ok. 250 osób) to u mnie standard. U mojego narzeczonego w rodzinie jest podobnie, więc nasze wesele będzie dość spore... wstępnie ok. 450 osób... wiem, wiem, komentarz zbędny ;) Chcieliśmy trochę ograniczyć listę gości, ale nijak się nie da. A u Was ile będzie gości? Pozdrawiam wszystkie pażdziernikowe koleżanki!

ja jestem...ślub 11.10.08r...cieszę się i mam ostanio manię biegania po sklepach szukania bielizny, biżuteri butów...trochę pewni za wcześnie ale nie mogę się powstrzymać..wczoraj znalazłąm idealne buty, no prawie idealne bo mają za wysoki obcas anie wiem czy da radę wstawić nowy, niższy bo nie każdy but można potem dobrze wyprofilować i nie wiem czy ryzykować i kupować czy poczekać i poszukać innych...czy wy też tak macie czy tylko ja jestem taka pokręcona:)

Witam;) Dawno mnie nie było... Widzę, ze rozmowa stanęła na liczbie gości i alkoholu... U mnie będzie ok 270 osób.. (przyjęcie jest wspólne).. Też musielismy obciąć troszkę gości.. bo nie moglismy znaleźć fajnego miejsca na przyjęcie (dworki i pałace odpadały... mieszczą do 150 osob).. Tez będę miec dwie osoby do kamerowania.. bo wydaje mi się, ze będzie lepszy efekt na późniejszym filmie. Co do wódki.. to podobno ma byc Absolut.. czy cos takiego. Podsumowujac, mam juz: salę, kamerzystę, florystę, fotografa, sukienkę (zamowioną), rezerwację w Kościele, (wstępny wybór obrączek) ... i tyle. Myslę, ze w maju znów zaczniemy dzialac;) POZDROWIENIA dla wszystkich PAŹDZIERNIKOWYCH ;)

ja planuję wesele na 80 osób z tego pewnie przyjdzie z 60...suknie mam już zamówioną (wypożyczam) fotograf jest ( z kamery zrezygnowaliśmy), sala, kościół, fryzjer i kosmetyczka też...jeśli chodzi o alkohol to jeszce nie wiem...no i kwestia dodatków, dobrania fryzury i bukietu

450 osób :-) o raaany!!! będzie zajefajna imprezka :-) no ale u Magdy też z liczbą osób jest nieźle ;-) u mnie maleństwo ok 80 osób :-) nie mam planu na sukienkę, nie mam fotografa, obrączek, fryzjera, florysty, kosmetyczki i pewnie jeszcze miliona innych rzeczy :-) ale jestem dobrej myśli ;-))) pozdrówki dla Was październikowe

dziewczyny - mam głupią prośbę :-) wymieńcie proszę wszystko co macie na liście spraw do załatwienia :-) ja swoją check-listę mam, ale ciągle mam wrażenie, że o czymś zapomniałam :-) z góry wielkie dzieki :-) Madziu W - co to znaczy, ze przyjęcie macie wspólne - bo się zakręciłam :-(

Gość MillenkaS
Wiecie co? Ja mam ostatnio manię szukania pierwszej piosenki i sobie wymyśliłam, że to będzie "Z kimś takim jak Ty" zespołu Kindla. Co myślicie o tej piosence? ;) Ja jestem w niej zakochana... Pozdrawiam serdecznie!

Gość kindla
Gdyby nawet walił się świat i Słońce nagle zgasło nam Nie porzucaj marzeń bo wiesz, Że jest ktoś...kto bardzo pragnie Cie... Bo Każdy szuka kogoś, By pójść tą samą drogą I Kochać dniem i nocą... do utraty tchu I tak na zawsze już... Ref: Z kimś, z kimś takim jak Ty Na koniec świata mogę iść... Z kimś, z kimś takim jak Ty Na koniec świata mogę iść... Czasem myślę czy to nie sen Czy los dziś uśmiechnął się... Nieraz pewnie lunie nam deszcz... Lecz ja wiem,że nam uda się... Bo każdy szuka kogoś By pójść tą samą drogą I kochać dniem i nocą...do utraty tchu I tak na zawsze już... Ref: Z kimś, z kimś takim jak Ty... :) tekst adekwatny do uroczystości ale zastanawiam się jak byłoby z wokalem??? Orkiestry weselne są różne i ich wokal również...

Gość MillenkaS
Muszę właśnie o tym pogadać z moim zespołem, czy w ogóle podejmą się zaśpiewania tej piosenki ;) Mam nadzieję, że tak... :/

ja jeszcze się nie zabrałam za szukanie piosenki na pierwszy taniec. Tekst powyżej fajny, nadaje się :) Tylko też bym się obawiała o dobre wykonanie przez weselnych grajków :)

moja lista jest trochę nie tematycznie i nie po kolei ale może komuś się przyda...proszę o dodatkowe propozycje do listy 1 obrączki 2 bukiet 3 ubranie samochodu 4 sam samochód :) 5 wystrój kośicoła 6 wystrój Sali 7 garnitur 8 koszula 9 krawat 10 buty x 2 11 dodatki suknia 12 fryzjer 13 kosmetyczka 14 bielizna 15 pończochy 16 zapłacić ksiądz 17 zapłacić organista 18 zapłacić kościelny 19 hotel 20 pudełka na ciasta 21 ewen. Naklejki na pudełka 22 alkohol 23 napoje 24 owoce 25 słodycze 26 zaproszenia 27 zawiadomienia 28 kosmetyki 29 zasatnowić się nad: konfetti zamiast ryżu dzieci niosą obrączki mapki dla przyjezdnych suknia na przebranie ciuszki na poprawiny może rzutnik ze slajdami naszych zdjęć

Witaj \"takasobiegliwiczanko\"... wspólne--- chodzilo mi o to, ze moi i narzeczonego goście będą bawić się w jednym miejscu.. Sa wesele, gdzie Pan Młody i Panna Młoda robią przyjęcie OSOBNO każdy dla swoich gości.. (słyszalam ze tak jest) ;) Ze strony narzeczonego bedzie ok 60os., a z mojej ~210-220 os. Pozdrawiam.

Gość MillenkaS
Też słyszałam o takich "rozdzielnych" weselach. Dla mnie to kompletnie bez sensu i tak się zastanawiam czy to się jeszcze praktykuje??? A co jeśli młody mieszka daleko od młodej? Będą jeździć po godzinę tam i z powrotem? ;P PS. Dziewczyny, o której macie ślub w kościele? Ja mam zapisany na 17.00 ale chyba przeniosę na 16.00.

cześć dziewczyny, w życiu nie spotkałam sie z "rozłączym" weselem :-) może i dobrze, bo uważam to za "lekko" poroniony pomysł ;-) z moich przygotowań z listy skreślam - kamerzystę :-) załatwiony :-) A jak chodzi o pierwszą piosenkę to od zawsze miałam cztery typy: 1. Kindla - Z kimś takim jak Ty 2. Beata Bartelik - Sen na pogodne dni 3. Farba - Chce tu zostać 4. Ziyo - Magiczne słowa tylko teraz na którą sie zdecydować, jak kocham wszystkie ;-) Ostatnio stwierdziliśmy, że nasza piosenka będzie Kopruch - Poprostu bądz ... tylko chyba cioteczki i wujaszkowie dostaliby zawału ;-) jak siebie wyobrażę ich miny - to dałabym wszystko żeby to zobaczyć -ale "chyba" nie zaryzykujemy ;-) pozdrawiam serdecznie PS. dzięki za listę :-)

Cześć! Ja mam ślub o 15.. W październiku dosyć szybko robi sie szarówka. Kolejny szczegół jaki ostatnio udalo mi się załatwić to buciki ;) Obcas ok 6cm.. na szczescie bardzo stabilny.. Zaokrąglone czubki, z jasnej skórki i z dziurkowaną skórzaną kokardką -zapinane na pasek.. Są takie słodkie;) Muszę jeszcze zaopatrzyc się w buciki do tańca.. obcas max 4 cm (nie wiem czy taki istnieje ;)) Teraz będę polować na biżuterię.. tzn. dlugie kryształowe kolczyki i bransoletkę. Pozdrawiam :)