Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

muka_muka

Nietypowe imiona jak się nazywacie i dlaczego???

Polecane posty

Gość Ja tez nazywam
i dla mnie te imie wydaje sie byc tak znane jak kasia, asia czy ania a jednak, nieraz mi ludzie nie wierza ze się tak nazywam

Ja mam Magdalena. Mama twierdzi, że nazwałaby mnie Monika albo Maria, ale moja prababcia słuchała w radiu piosenki o Magdalenie, suszyła mamie głowę i mama uległa.

Gość Ja tez nazywam
ale to dziwne musze powiedziec, weszlam na ten topik o nietypowych imionach, myslę cos dla mnie ;) patrze a tu autorka tez Honorata :D nie mam jeszcze męża, a chlopak nie wojciech tylko rafal ;)

Gość a jak
ja sie urodziłam to tata wybieram imie i oczywiście dał m imie swojej pierwszej , wielkiej i niestety niespełnionej miłości - Alicja

Mnie się podobają imiona na czasie: Alicja, Martyna, Wiktoria, ale nie mogę mieć żalu do mamy, że myślała inaczej.:D

Gość Ja tez nazywam
mamie to nie przeszkadzalo, ze nazywa corke po swojej wielkiej, niespelnionej milosci? :O

Ja miałam być Natalią, ale zostało Anna - mama się uparła. :/ A co do oryginalnych imion to znam np. Eliasza, Wawrzyńca, Bazylego, Kajetana.. :)

no to tera dowale moja babcia toczyła wojne o moje imie. wg niej powinnam nazywac sie Stanisława:O po jej mężu który nie doczekał moich narodzin. Na szczęscie siostry wybroniły mnie na Magdalenę:classic_cool:

Ja mam na imię Alicja, bardzo mi się podoba :) A z nietypowych imion , to znam: Mię, Sindirelle - tak to w Polsce, Jowita. Moja córka to będzie Nadia, livia, Jaśmina, albo Lena :)

JEstem nauczycielem, zdarzyło mi się spotkać nastęujące imiona Saturnin Kesja Malik Darianna Silje (dziewczynka) Rudolf Herbertyna Zoja Bernardeta (nie Bernadetta) Ruta

Nataniel mam takiego kolege :) A moja sasiadka urodziła bliżniaki i nazwała je (parka) Ksymena i Ksawery :) Swojemu dziecku chciałabym dać Remigiusz, albo Konstanty :)

Gość laska_podpaska
A ja jestem Agnieszka :O

a ile znacie Honoratek? co myślicie o imieniu Honorata?????? z czym / kim Wam się kojarzy i jak???

Gość Jagienka jestem
dla znajomych Jagna wiadomo skąd to imię;) ale mnie się podoba, lubię staropolskie imiona:D

Gość ja znam 1
Hosię (tak chciała aby jej mówić) ale jakoś szczególnie za nią nie przepadam

Gość jadzka z sąsiedzka
a ja jestem KSENIA :D mojej mamy koleżanki brat nazwał tak swoją córkę i tak jej się spodobało, że mi tak dała na imię

Jagna i jej brat Jędrzej :-) znam tez Eligiusza :-) i była tez kiedyś Magda (nie Magdalena!)

Gość urodzony w grudniu
ja jestem Maciej a maiem byc Maria tak bywa

A ja znam Elę NIE Elżbietę tylko Ela - ale niestety nie wiem skąd takie imię.

a Honorata kojarzy mi sie z babka z M jak milosc ;P ruda,stara i wredna ;p

Gość poduchowa
Hej ja to dopiero mam imię :) jestem niemką polskiego pochodzenia i na imię mam Gudrum ....to po babci , wołają na mnie Gudii Mieszkam w Krakowie i póki co tylko dziwnie patrzą ale nie smieją się :)

BOGDANKA bycie nauczycielem to fajna sprawa, jezeli o imiona :-) czasami zastanawiam sie skąd ludzie mają takie pomysły, zwłaszcza, że imię nie komponuje się w żaden sposób z nazwiskiem :-P i jeszcze rodzeństwo Marlena (ładnie mi sie kojarzy - z Marelną Ditrich) i Martyna rodzina Marek (tata) Martyna (córka) Marcin (syn) matka niestety Beata :-) Marcelina, Eleonora to w szkole :-)

Gość ja się tak nazywam
nie wiem czy widzialas Honoratko, ale ja tez jestem Honorata ;)

Honorata-mi tylko z Pancernymi i Gustlikiem. A znam..Alinę,Jowitę,Bernadettę,Adriannę...Nie sa nietypowe jakoś szczególnie,ale też i niezbyt częste. Z męskich imion-Wawrzyniec,Seweryn,Sylwester... Więcej nie pamiętam :)

miałam sąsiadkę Honoratę - móią na nią Honorka :-) i ma syna Renata (Reanat) mowią do niego Reniek :-) kurcze nawet nie wiedziałm, że wokół mnie jest tyle nietypowych albo rzedko spotykanych imoin :-)

Gość ppppp k
ja mam na imie Gaja i bardzo mi sie podoba