Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katolllal

luteina- ,możliwe, że nie wywoła miesiączki?

Polecane posty

Gość katolllal

czy możliwe jest, że luteina nie wywoała miesiaczki spozniajacej sie kilka miesiecy?

możliwe, ale ryzyko jest małe (i nie zależy od leku ale istnieje możliwość, że przyczyna jest bardziej skomplikowana niż \"połknąć tabletkę i czekać\").

Gość bidulka.
Ja nie dostaje po luteinie okresu:( Mam problemy hormonalne i dlatego dostałam progesteron by wywolac @,dzis 44dc a ja nadal nie mam okresu........znowu musze umówic sie do lekarza ale co teraz poradzi by @ przyszla wkoncu:(:(

Gość betty-83
Witam!W wieku 19 lat zaczelam miec problemy z miesiaczkami,niemialam nawet przez 2-3 miesiace.Poszlam do lekarza i przepisala mi LUTEINE po niej wystepowala miesiaczka bez problemu.1.5 roku kochalismy sie bez zabezpieczenia i dziwilo mnie ze niema zadnych "skutkow ubocznych"az do momentu kiedy poszlam do pracy i zylam tylko nia i stresem tam zwiazanym.po kilku tygodniach zaczely mnie bolec piersi i po tygodniu mnie mdlilo,a kolezanka zauwazyla ze dosc czesto kupuje winogron i zjadam 0.5 kg.Kolezanka powiedziala mi ze skoro tak jem winogron to jestem w ciazy -poweidzialam ze jest glupia skoro tak sadzi ZALOZYLYSMY SIE.tego samego dnia kupilam test ciazowy.wieczorem zrobilam .Z PLACZEM I USMIECHEM NA USTACH ZADZWONILAM DO NIEJ I POWIEDZIALAM ZE WYGRALA ZAKLAD.Pani dr.powiedziala ze to dzieki luteinie zaszlam,podczas ciazy tez bralam luteine tylko do pochwowo (mialam klucie w dole brzucha) Urodzilam corke Joanne 3.5 r.,ale problemy wrocily.OD kilku miesiecy znow problemy z miesiaczka.Przez jakis czas bralam tabl anty,ale mialam juz dosc bo po nich przytylam ok 10 kg.i przy mojej posturze to juz przesada.Lekarz zaproponowal mi sprezynke jest lepsza w moim przypadku,dlugo sie zastanawialam i postanowilismy z mezem ze postaramy sie o braciszka-rodzenstwo dla naszej pociechy i wtedy moge zalozyc(czytalam na necie o roznych kaplikacjach po sprezynce)tak bedzie bezpieczniej.Poszlam do lekarza i powiedzialam mu co postanowilam,ale niebylo miesiaczek!Wprowadzona znow LUTEINA lecz po niej nie mialam miesiaczki tylko 14 dni plamienia.Poszlam do lekarza i sie okazalo ze nie jajeczkuje i na 3 miesiace wracam do tabl anty, potem miesiac przerwy i mozemy sie starac o dziecko.Luteina byla juz dla mnie za slaba,ale jezeli po kilku dniach po tabl nie wystapi to albo jest za slaba albo mozesz byc w ciazy.Teraz lekarz przepisal mi CLOSTILBYGET zeby mi bylo latwiej zajsc ale na efekty musimy jeszcze poczekac bo zaczelismy byc aktywniejsi 31 lipca wiec jeszcze mamy troche czasu na poczecie.OBY SIE UDALO ZA 1 RAZEM BO NIEDAM RADY TAK DLUGO CZEKAC!powodzenia dla WSZYSTKICH