Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 000++

Bazarowa moda - co to takiego??

Polecane posty

Moja definicja jest taka: krzykliwe kolory (głównie róż i turkus), przesyt wzoów i dodatków (złote buty, złote logo + złota torebka np.), tandetne materiały i wykonanie oraz wielkie loga projektantów (np. bluzka D&G która nawet koło takowej nie leżała).

1.Wielkie napisy na ciuchach 2.Dużo wiejskiego brokatu 3. Dżiny niedopasowane, zwykle za krótkie (nie dla wysokich) :)

Gość IIUYTUYR
polowa dziewczyn sie tak ubiera hehe

Gość bazarowa doda
-patrz doda, najlepszy przyklad

Za dużo złotych i srebrnych ozdóbek, brokatu, cekinów, cyrkonii, koronek, wielkie nadruki na bluzkach, dżinsy z masą różnych pierdółek, buty z bardzo długim czubem na bardzo wysokich obcasach ze sztucznego tworzywa, białe i złote kozaczki, bardzo krótkie mini, bluzeczki i kurteczki, sztuczne materiały. Przejdź się na jakikolwiek bazar to zobaczysz:-) Jeden z najlepszych przykładów to KDT w Wawie - tam można ubrać się od stóp do głów w takim stylu:-)

Gość 000++
Hmmm, no ale w markowych sklepach też się zdarzają te wszystkie napisy, złoto, cekiny.... Czy np jak mam beżowe lekko złotawe wysokie szpileczki, jeansy gładkie i czarną bluzkę ze złotym kwiatkiem to wyglądam bazarowo?? Torebka do tego beżowa, raczej uniwersalna - gubię się powoli

Jeśli masz trochę gustu i dobrego smaku to wiesz czy wyglądasz bazarowo czy nie. Nie chodzi o brak złotych dodatków ale o umiar i wysmakowanie. Niestety tzw. bazarowe Barbie nie posiadają owych atrybutów.

Gość 000++
No to spoko :)

Gość jeszcze zalezy gdzie to
zakladasz:P bo jesli zakladasz zlote buciki albo sukienkie z toba brokatu na bal sylwestrowy to jest ok ale jesli zakladasz takie buty zeby isc np do szkoly na zakupy itp to juz sie robi bazarowo np http://www.allegro.pl/item226761107_nowe_zlote_sandaly_cyrkonie_rozm_40.html te buty na sylwka jakos by uszly (mi sie nie podobaja w ogole ale moze kogos by zachwycily) a na ulicy te buty to szczyt bazarowosci jak dla mnie to samo masz z: http://www.allegro.pl/item226202738_new_yorker_motyl_cyrkonie_rozowy_candy_emo.html http://www.allegro.pl/item226436220_river_island_spodnie_jeansowe_cyrkonie_brokat.html http://www.allegro.pl/item226154071_drapiezna_zloto_kolekcja_jesien_2007_.html

troche literowek zrobilam:P

Gość 000++
Bardzo mi pomogliście :) Dzięki :)

Ta ostatnia torebka to jakiś koszmar! I nie mogę uwierzyć, że tyle ludzi ja licytuje ...

Gość no oczywiscie
moim zdaniem bazarowo ubiera sie wiekszosc polek, niestety razcej ze wzgledu na brak kasy-

wcale to nie jest zwiazane z brakiem kasy mam znajoma ktora jest typowa ofiara bazarowej mody na zime potrafi sobie kupic np 4 pary bazarowych kozakow na ktore w sumie wydaje ok 600zl zamiast tego mozlaby kupic 2 pary porzadnych butow ze skory-jedne eleganckie a jedne bardziej sportowe obie dobrej jakosci:) i tak w sumie jest z mnostwem ciuchow poza tym w drogich sklepach tez czasem zalatuje bazarkiem:P

Gość 000++
No właśnie wspominałam wyżej że i w markowych sklepach tak bywa :D Hmmmmm sztuka chyba dobrać całość ubioru, bo i w turkusowej bluzce z bazarku można wyglądać ładnie :D

owszem potrzebne jest tylko wyczucie i umiar :)

Gość 000++
Zgadzam się na 1000%!! :D