Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trendee

Duphaston,komu ułatwił zajście w ciąże??????

Polecane posty

Gość trendee

Kto stosował ten lek w celu zajścia w ciąże? i jakie jest samopoczucie po tych tabletkach? i czy faktycznie zajście w ciąże pomogl Duphaston?

Jest to hormon, więc na każdą kobietę działa inaczej - jedna po nim czuje się świetnie, inna tyje, jeszcze inna ma depresję - ogółem: szereg skutków ubocznych zależny od osoby. Co kobieta - to odczucia ze względu na różnice w poziomie hormonów u różnych kobiet.Generalnie zakłada się, że Duphaston pomaga w wydłużeniu fazy lutealnej co daje większe możliwości na zagnieżdżenie się. Wiele dziewczyn dzięki Duphastonowi podtrzymało ciążę.

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqqq
kto zaszedł dzieńki duphastonu?(oczywiśćie nie mylić z plemnikami) he he

Bardziej polecam luteine , leczyłam sie duphastonem i nic, a jak przeszłam na luteine to była kwestia 3 miesięcy i zaszłam w ciąże. Oczywiście może to zależeć jak organizm toleruje dany hormon. Powodzenia.

Gość
Ja biore duphaston i niestety mi jak na razie nie pomogl:(nie wiem chyba rozegurowal mi caly cykl.@dostaje duzo wczesniej niz powinnam ale czy to od tego leku tak sie dzieje to nie wiem:(

violaa - a masz pewnośc, że bierzesz Duph. po owulacji? Brany przed owu - skutecznie ją hamuje, więc wtedy nie ma szans na ciążę, bo nie ma owulacji.Jeśli lekarz przepisała Ci statystycznie i każe brać od danego dnia cyklu - bez monitoringu, bez potwierdzenia owulacji temperaturą - to radzę zmienić ginekologa.

Gość rrrrrrrrrrrrrr
cholera ale chyba lekarz dobrze wie kiedy mamy brać? boje sie trochy....iż ja mam brać 16 dnia cyklu do 25 ,tylko jeżeli mam nie regularne miesiączki to skad mam wiedziec czy jest po owulacji??? czy duphaston powoduje że sie ma owulacje i sie jest plodna?

Gość agus 24
ja brałam ten lek i strasznie utyłam

rrrrrrrrrrrrrr - może i wie ale niekoniecznie chce mu się stosować do zasad, które wymagają od niego więcej wysiłku niż statystyczne wyliczenia.NPR albo monitoring pozwoli na określenie owulacji w każdym cyklu. Duphaston brany po owulacji pomaga podtrzymać ciążę - a brany przed owulacją blokuje jej wystąpienie.

a znacie tabletki PROVERA bierze sie je od 16 do 25 dnia cyklu i co o nich sadzicie

14 dc owuluje tylko ok30% - reszta przed 14 i grubo po 14 dc.16 dc? Dobrze radzę zmienić lekarza - a jeśli tego nie zrobisz to życzę powodzenia, żeby Twój cykl się uregulował bo inaczej dłuuuugo nie zajdziesz, jeśli owu będzie występowała po 15 dc.

Gość
Nglka pisalam do Ciebie meila ale niestety wrocil:(zly adres mejlowy podalas chyba:(

violaa - wytnij przed wysłaniem WYTNIJTO Ochrona przed spamem, dlatego WYTNIJTO jest capsem, żeby wyciąć :) :-)

dokładnie jak pisze ngLka mi kiedyś gin zaleciła branie CLO i potem od bodajże 14 czy 15 dc Luteinę..BEZ MONITORINGU! oczywiście zmieniłam w tym samym cyklu gina i brałam owszem CLO od 5dc do 9 dc (chyba bo już dokładnie nie pamiętam) no i byłam na monitoringu potem Pregnyl na pęknięcie i ZAKAZ brania Luteiny ...(gin uważał że mi nie jest potrzebna jak mam Progesteron w normie) pozatym mówił zę za wcześnie wzieta hamuje owu....ale o tym juz wiedziałam wcześniej (z forum :) ) i dlatego zmieniłam gina.... Luteinę należy brac jak najbardziej jak lekarz zaleci ale dopiero jak macie pewnośc ze owulacja była....... pozdr.

Gość eeeeeeeeeeeeeeee
tttttttttttt