Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkcz

Zdjęłam paznokcie żelowe!

Polecane posty

Gość kkcz

Moje naturalne są przezroczyste i gną się w każdą stronę. Wiedziałam że będą osłabione ale że aż tak. Co robicie aby wzmocnić swoje paznokietki? Nie preferuje łykania sztucznych witamin dlatego jem dużo owoców i warzyw a w moim codziennym menu jest cebula. A jakieś dobre odżywki na paznokcie?

Mialam ten sam problem co Ty. Skróć najpierw paznokcie i codziennie smaruj olejkiem rycynowym. Polecam Ci także serum LOVELY z wapniem i wit c,koszt ok.4zl ale dziala! Mi rownież pomógl olejek z oriflame stymulujacy wzrost paznokci. Pozdrawiam

Gość mysle ze nawet
jasne - sztuczne witaminy nie ma mowy ale sztuczne paznokcie chetnie nosilas

Gość a powiedz mi czemu
myśle że nawet - własnie to chciałam napisać hehe :)

Gość kkcz
nie prosiłam o komentarze dlaczego je nosiłam! Nie wasza sprawa. kuleczka_1989 wiesz nigdy więcej nie założe sztucznych paznokci. Fakt że ładnie wyglądają i nie trzeba ich tak często malować to miałam ich dość po pewnym czasie. Dziękuję za radę, potem wybiorę się do drogerii. Pozdrawiam gorąco !

Gość niepotrzebnei je zdejmowałaś
trzeba było obciąc na krótko i spiłowac na górze na grubośc, ja tak zrobiłam, potem malowałam paznokcie lakierem i nie było widac, az w końcu cały paznokiec odrósł, przynajmniej nie łaziłam z cieńkimi jak papier łamiacymi się paznokciami

Gość joghutrowa
Ja tez tak miałam,zdjełam akryl po roku i była tragedia,paznokcie prawie ze jak papier,najmiejsze dotkniecie czegokolwiek powodowało wyginanie sie ich...stosowałam moczenie w ciepłej oliwie,ale najbardziej pomogla mi odzywka sally hansen(złota) po niej tak mi sie pazury wzmocniły,ze az nie wierzylam wlasnym oczom.Kupilam ją za ok 50 zł w galerii centrum,ale naprawde warto.Teraz mam ładniejsze paznokcie niz z akrylu.

Gość ktossssssssssssss
No czeka cie obcinanie na krociutko paznokci przez jakies 2 miesiace nie prubuj ich zapuszczac bo z doswiadczenia wiem ze to nie ma sensu Polecam wszelkie odzywki do wcierania w paznokcie wiem ze w aptekach mozan kupic takie ampulki w ksztalcie rybek i w nich sa witaminki na paznokcie ponoc bardzo skuteczne !!

Gość joghutrowa
Dodam,ze zadne inne odzywki na mnie nie działay,to samo witaminy i ta oliwa...obcielam paznokcie na max,malowałam w kolko ta odzywką hansen i dopoki cała płytka nie odrosła(ta nie spiłowana) to miałam je krotkie,mimo,ze sie zrobiły twardsze.Ale teraz to jest niebo a ziemia,nigdy wiecej akrylu!

Gość miterka
dołacże moje paznokcie po żelu noszonym tylko miesiąc (ślub własny) wyglądały tragoicznie i pomogła odzywka sally hansen w moim wypadku ta na porost (ona musi przeciez wzmocnoić paznokcie żeby rosły szybciej) myslę że jednak ta srebna z "diamentami" napewno tez jest bardzo dobra.

Gość kkcz
Dzieki dziewczyny za rady. Dzis kupilam sobie oliwke do skoreki paznokci, odzywke do paznokci. Jem duzo witaminek m.in cebulke z pomidorkiem. Zauwazylam ze moja plytka paznokcia jest porysowana. Efekt spilowywania żelu. ] Trudno-musze uzbroic sie w cierpliwosc. :)

Gość tylko zlota sally hansen
uzywam od jakiegos czasu i wszyscy mysla, ze mam akryle ;) droga i trzeba uzywac codziennie, ale efekt widoczny juz po kilku dniach.

Gość tylko zlota sally hansen
dodam, ze probowalam kilku odzywek z sh i zlota jest najlepsza, bo pznokcie rosna bardzo szybko i sa mocne.

Nie zaszkodzi też rozłupanie ampułki z wit a+e i wcieranie jej w macierz paznokcia (przy samych skórkach)

Gość kkcz
Akane---- wiesz że myślałam o tym :) kupić witaminę A+E w kapsułkach i wylewać ja na paznokcie :)