Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona bardzo

KOLCZYK W JĘZYKU GOJENIE SIĘ! POMOCY!!! proszę wejdź

Polecane posty

Gość kaaamaa.
elo.. ma juz kolczyka w języku od 2 mięsięcy... jezyk goił mi. sie 5 dniee. kazdemu się goi inaczejj.. mozeee goic tez 2 dni a tęż może 5-7 dni.. zalezy.. to prawda ze można tafiĆ.. na kubki smakowee.. ale jest mało przyppaadków.. jak ktoś tarafia na kubki.. ;) nie bój sie wkońcu sie zagoi... tez mam kolczyka w pępku... i goił mi sie 3 mięsiącee. ;/. ale sie już zagoił.. mam już go 1m rok..

Gość Agaaaaaaaaaaaaaa
a moj język cały czas jest zółty..... czy to normalne? mimo tego ze caly czas czyszcze język szczoteczką do zębów to on po chwili znów jest żółty a minął juz tydzień od przekłócia....

Gość Agaaaaaaaaaaaaaa
a ja mam żółty język czy to normalne?? minął juz tydzien, kolxczyk juz prawie nie boli ale mimo tego ze czyszcze język szczoteczka to on po chwili znow jest żółty......... czy ktos wie co to??

Gość Annnnn.
Agaaaaa płukałaś po przebiciu jakimś płynem? przeciwbakteryjnym itd.? Myj język za każdym razem jak myjesz zęby i język wróci do swojego koloru. Też tak miałam na początku, kwestia wygojenia się.

Gość agaaaaaaaaaaaaa
tak płukałam płynem perl drops. wiec moze i masz racje ze to od tego. poza tym przy wkłuciu od dolnej strony języka cos mi sie zrobilo, to wyglada jak male krostki ropne.... to tez minie?? dziękuję za rade :)

Gość gadatliwa42
hej ludzie... to juz lekka przesada zeby zrobic kolczyka tylko na powierzchni jak pepek ... dziwnie tak... iniezly misi bolecd;d; mi sie kolczyk goil 3 dni;))) i jest super.... a co do zoltego kolru to tak jest zawsze zchodzi po jakims czasie i najlepiej plukac rumiankiem i takim plynek niedobrym cos na d... ale nie pamietam nazwy.... ale jest super polecam jezyk ;)))

Gość brat pitt
witam mam pytanie co to znaczy jak mam bialy jeZyk i kest z tego samego biala otoczka wokol kolczyka? Bo jak myje zeby to to znika ale tego pRz kolczyku boje siw ruszac... Prosze o odp. Druga rzecz to to czy kolczyk nalezy wogole dokrecac?

Gość brat pitt
haloooooo?

Gość brat pitt

Gość brat pitt
no chodzi o to czy jest mozliwosc zeby sie sam odkrecil... Czy nalezy go dlatego co jakis dokrecac?

Gość aga sie boji
hej.. bardzo prosze o pomoc poniewaz nie wiem co mi sie zrobilo. sprawa wyglada tak... zrobil mi sie taki jakby krater tak gdzie jest kulka... ta kulka tak jakby weszla mi w jezyk, moze to wynik tego ze zabardzo mi spuchlo i dlugos kolczyka nie starczyla... teraz jak opuchlizna prawie zeszla kolczyk siedzi mi w srodku i nie wiem co z tym robic... czy to sie zagoji??? PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!!

Gość aga sie boji
tu chodzi i ok 1/3 tej kulki... reszta oczywiscie wystaje

Gość electra2006
słuchajcie przebiłam język 28stycznia popuchło przez tydzień i zeszło bo widzę że sztange widać do połowy ale mam problem bo na górnej dziurce mam takie opuchnięcie ;/ nie boli ale nie wiem co to jest takie opuchniete,gulka taka wokolo tej dziurki;/ pryskalam przez tydzien tantum verde wszystko ok troche ropiało ale teraz wlasnie to opuchniecie kolo dziurki jest ;/ czy to normalne? czy to zejdzie za jakis czas czy cos sie dzieje? tez tak mialyscie??? a co do poprzednich postow nie chce mi sie sluchac ludzie : bolalo?? idz i se sprawdz, kazdy organizma odczuwa to inaczej aj tez sluchalam takich ludzie ze boli ze puchnie ze to ze tamto a co do czego przeklucie bolalo jak szczepionka trwalo moze minute fakt byly problemy z jedzeniem ale idzie przezyc. dziewczyny troche odwagi i wiary w siebie ;D

ludzie z czyms takim to do dermatologa a nie na forum - myślec myślec powiedział Kubuś Puchatek

Gość electra2006
jesli masz problemy ze swoją twarzą to dermatolog ci nie pomoze ciołku. pytam o proces gojenia sie przebitego jezyka jesli nie wiesz o czym mowie to sie nie wtrącaj!

Gość Duuśka666
Ja zrobiłam to we wtorek. Nic nie bolało i tylko trochę krwi poleciało.. Od samego początku mówiłam normalnie bez żadnego problemu. Troszkę mi jednak spuchł i był obolały toteż jadłam kisiel dr. Oetkera. Po 2 dniach już normalnie jem. Zrobienie kosztowało tylko 60 zł i się opłaciło :)

Gość koolczyyk
ja przebiłam w salonie percingu i jestem zadowolona . wczoraj minoł tydzien od kiedy mam kolczyka i z dnia na dzien jest lepiej . fakt na poczatku są problemy z jedzeniem .. dlatego pierwszy i drugi dzien spokojnie z jedzieniem.. a pozniej kroić na malutkie kawałeczki i jeśc.. ja nie miałam zadnej gorączki , po przebiciu fakt ze ból jest.. niemiłe ale do wytrzymania ; ). zycze powodzenia ! ; )

Gość Agatkaaaa *
Ja zrobiłam kolczyk w ten poniedziałek.. przekłucie nic nie bolało, chociaz ze robiła mi to doświadczona koleżanka, na drugi dzien mi spuchnął, nie umiem zbytnio mówic, juz nie mówiąc o jedzeniu. Nie wydaje mi sie zeby to było jakies zakażenie, bo moja kolezanka niedawno robiła sobie w salonie i miała takie same objawy jak ja. Jakie są środki, aby zmniejszyc ta opuchlizne, ssałam juz kostki lodu, ale to jest tylko na chwileee... Pomocy!

Gość like_a_pill
Ja zrobiłam kolczyk w sobote, mam już 4 dzień. Płuczę szałwią, ale nabawiłam sie anginy przez kostki lodu, więc niemiłe przeżycie gojenia się języka połączone z chorobą. Opuchlizna powoli schodzi, niestety musiałam odstawic kostki lody, wiec płukam tylko szałwią po każdym jedzeniu, staram się nie jeść i nie pić nic ciepłego, pije lodowatą wodę i pomaga. Wystarczy tylko dobra pielęgnacja języka. Trzeba tez wstrzymać się z bawieniem się kolczykiem, bo można sobie narobić niezłego klopotu i dłuzszego procesu gojenia się. Fakt, trzeba trochę pocierpiec dla ostatecznego efektu, mnie wczoraj tak bolało,ze bylam gotowa go wyjąć. Ale wytrzymam dziś juz jest lepiej, mam nadzieje,ze z dnia na dzien bedzie lepiej :) pozdrawiam

bananki miksowac z sokami,mlekiem albo inne owocki i przez słomki wciagac, gdzieniegdzie można takie grubsze zgobyc, mniej boli przez rureczke niż normalnie pic. lód jak najbardziej, rumiankiem , szałwią przepłukiwać. przepychanie jedzenia palcem nieestetyczne ale SKUTECZNE tylko ręce umyc co by bakterii nie było. powodzenia

Gość hmmm ktos
zrobil mi sie caly bialy jezyk a nie dawno przebijalam go i to nie chce wgl zejsc :( co mam zrobic?

Gość Sariii.
Ja przebiłam w ten piątek ; DD co do bladości języka to normalkaaa tak musi być ; DD samo przekłócie nie boli.. teraz jest już inaczej ... jeść nie można itp. no ale cóż... myśle że warto się troszke pomęczyć ;p. Język jest spuchnięty bardzo ale nie aż tak bym się miała nim udusić ; DD

Gość Basieńka16
mam ogromny problem niech ktoś mi pomoże przebiłam sobie kolczyk w jezyku w piatek i do dzis strasznie boli.... czy to normalne? i to tego na moim jezyku jest taki bialy osad i od gory prze kulce jezyk mi tak jakby peka pomocy!!

Gość ffffff
tak to normalne. ja mialam jezyk w ksztalcie pieroga po przebiciu :-O i jesc nie moglam i w ogole cala geba mnie bolala ale wszystko jest okej :classic_cool:

Gość Basieńka16
no ale czy to mozliwe ze tan jezyk od gory peka?

Gość Basieńka16
i nie wiem co z tym zrobic no:( a i czy ta kuleczka na gorze moze dotykac tej zylki?

Gość Basieńka16
no niech mi ktos pomoze prosze