Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gusia 26

chce miec dziecko na wiosne 2008

Polecane posty

Gość ługi-bugi
wiesz co, jak okaże się, że naprawdę jestem w ciąży teraz, to już chyba przestanę wierzyć w cokolwiek co ktoś jest w stanie przepowiedzieć;) mam wrażenie, że jednak los i przeznaczenie ma tutaj więcej do powiedzenia niż nam się wydaje:)

chyba zgodzę się z tobą. Los i przeznaczenie odgrywają czasem dużą rolę. A więc poczekamy na to dzieciątko które nam jest zapisane. Czasem nawet lekarz może pomylić się na usg, gdzieś tu wyczytałam że kobieta była przygotowana na syna, bo lekarz jej mówił że będzie syn na 100%, a urodziła się córka. Ale z życia nie znam takich przypadków.

Gość ługi-bugi
ja akurat znam, bo moja koleżanka, która była pewna do dnia porodu, że będzie miała córeczkę - urodziła synka:) miała już tyle ciuszków przywienionych ze Stanów, ślicznych sukieneczek, a tu taka niespodzianka:) oddała je sąsiadce, która 22 dni wcześniej urodziła dziewczynkę:)

no właśnie i to jest właśnie plus poznania płci wcześniej, można kupić ciuszki dostosowane do tej płci. No ale jak napisałaś - co będzie jak się lekarz pomyli? Mnie nie stać na to by nakupywać sukienek, a potem je oddać i kupować inne ciuszki. Jedyne wyście to kupować uniwersalne ubranka

Gość ługi-bugi
ja raczej przed narodzinami nie zamierzam kupować dziecku ciuszków tylko po prostu to co niezbęde, potem będę myśleć o konkretnych ubrankach nie jesteśmy bogaczami by kupować na zapas;)

ja właśnie przez to że nie mam kasy, zacznę wcześniej po torchu kupować, bo potem nie wydołam na wszystki potrzebne rzeczy i kosmetyki.

Gość ługi-bugi
wyprawkę to wiadomo, że przygotujemy wcześniej, ale na pewno nie nakupię tylu ciuszków co ta moja koleżanka, która urodziła synka, a miała być córcia:) natomiast myślę, że stopniowo będę dokupowywać rzeczy poza sezonem, bo wtedy jest taniej:)

masz rację, ja też będę kupować jak zauważę jakąś okazję, nie ma co przepłacać, dziecko strasznie szybko rośnie i ciągle trzeba będzie dokupować nowych ubranek. Poza tym troszkę ciuszków dostanę od koleżanki, ale łóżeczko wózek i inne mebelki sama muszę sobie kupić, a to już jest duży wydatek.

Gość ługi-bugi
pamiętam, że pisałaś, że masz jeszcze trójkę rodzeństwa, ile ma to najmłodsze?

Gość ługi-bugi
eeeeeeee to już prawie dorosły chłop:) nie ma szans na ubranka po nim;) no chyba, że za 15 lat:D

hihihi, tak wiem. Jedyna nadzieja w mojej koleżance-świeżo upieczonej mamusi, no i być może dostanę co nieco od kuzynki która ma bliźniaki. Wiesz coś jakaś senna jestem, muszę się troszkę zdżemnąć. Wpadnę tu dopiero w poniedziałek. Więc do następnego razu i trzymam kciuki za ciebie.

Gość ługi-bugi
jak jesteś senna to dobry znak:) to do poniedziałku🖐️

Gość thula
Cześć dziewczynki !!! :-) :-) :-)

Hej dziewczyne od razu sie chwale dwie krechy mialam na tescie i tak jak ty ługi bugi mialam jedna ciemniejsza a druga jasniejsza, ale to jest normalne... tak na tescie pisalo a co do Ciebie Mirabelko to na 100% wg mnie jestes ciążówa Czesto zdaza sie tak ze ma sie krwawienia w ciazy i dlatego niektore tak pózno orientuja sie ze sa w ciąży... koniecznie zrób test piszczie dziewczyny co i jak ... ja moj termin wyliczylam na 24 maja pozdrawiam

Gość ługi-bugi
witajcie:) thula-------> 🖐️ mini55---------> to fantastyczna wiadomość:):):):):):) musimy poprawić tabelkę i fajnie byłoby gdyby wszystkie dziewczyny wpisały się:)

Cześć dziewczynki:) Ja niestety starnia zaczynam znowu w październiku:( dzisiaj rano przyszła @ :(:(:( boli serduszko, łazka się zakręciła... Wszystkim dwu kreseczkowym GRATULUJE:))) miłego dnia :)

Witajcie, dzięki mini za dobre słowo, ale jednak to nie ciąża bo wczoraj w południe to mnie normalnie \"zalało\" i już mam normalny @.

Gość ługi-bugi
kurczę no, przykro mi, że @ u Was zawitały na dobre:( mam nadzieję, że uda się Wam w przyszłym miesiącu:) będę trzymać kciuki:) mini-------> fajna stronka:) tylko nie wiem dlaczego wychodzi mi z niej, że byłby to u mnie już 5-ty tydzień? to ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki?

Podobno tak sie powinno liczyc. Do dnia owulacji dodac dwa tygodnie. a na tej stronce jest jeszcze fajny kalendarz ciąży kazdy tydzien jest opisany zobacz koniecznie... a podaje jeszcze inna stronke do liczenia http://dziecko.haczewski.pl/ a na kiedy wyszedł Ci termin??

Gość ługi-bugi
termin wyszedł mi na 20 maja:) ostatnią @ miałam 14 sierpnia (pierwszy dzień oczywiście) zaraz obczaję tę drugą stronkę:)

Gość ługi-bugi
a byłaś już u lekarza? czy wybierasz się może dopiero? ale fajnie, że mamy prawie ten sam termin:):):):):):)

Gość ługi-bugi
ta druga stronka jest naprawdę super:)

jeszce nie... ale jak ostatnio byłam u gina to umówilam sie z nim na 4 pazdziernika na USG ale jeszcze nie wiedziałam ze w ciąży jestem ale powiedzial mi ze jak we wrzesniu okresu nie dostane to tez mam przyjsc... a Ty jak stoisz z lekarzami...

Gość ługi-bugi
chciałam iść dziś rano na badanie krwi, bo myślałam, że można isć ta "od ręki", bez skierowania, ale najwyraźniej przeliczyłam się - mama mnie uświadomiła:O byłam dziś rano zarejestrować się do mojej ginekolog, ale niestety najbliższy termin ma na 3 października więc zapisałam się na 11.30 i zobaczymy:) zastanawiam się czy nie powinnam pójść wcześniej? a Ty? zamierzasz czekać czy idziesz szybciej na wizytę?

Gość Mirableka1
na twoim miejscu ługi bugi poszłabym szybciej na wizytę. W końcu do października jest jeszcze trochę czasu.

dziewczyny doradzily mi ze jesli nic sie nie dzieje to nie musze isc wczesniej. ale jutro wybieram sie do ogólnego skonsultowac wyniki badania krwi.. bo mnie na nie skierowała.. a co do ginekologa to musze znalesc jakiegos dobrego bo z tej nie jestem zadowolona... zastanawiam sie nad prywatnym