Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gusia 26

chce miec dziecko na wiosne 2008

Polecane posty

Gość Lilania
cześć dziewczyny ! chciałabym sie dołączyć do was jeśli można my również z moim mężem rozpoczeliśmy starania ostatnią miesiączke miałam 1.09 możę i nam sie uda GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ZACIĄŻONYCH!!! jak się obsługuje tą tabelkę?

Hej Lilianka :) Dziewczyny normalnie szok !!! Trzy lata nie mialam owulki i sluzu płodnego a dzisiaj!!!Pierwszy raz od tych 3 lat chyba mam owulke, przedwczoraj testy owulacyjne wyszly pozytywne a dzis mam pełno sluzu płodnego i boli prawy jajnik :):):):):):) Trzy lata czekania a tu akurat dzis jak męzusia nie ma :( ale coz i tak jestem szczesliwa !!!! Dzis moj 16 dc i teraz nie wiem czy brac Duphaston czy poczekac na samoistna owulkę??? Dziewczyny cos czuje ze ten topik będzie szczęśliwy!!!!!!!

Miało być samoistna @ a nie owulke ;), temperature mam wysoka jak na owulkę bo 36,8 ale to dlatego ze jestem chora !!! A inne objawy owulki to: ładna cera, ładny zapach.....zawsze tak miałam trzy lata temu ;) Pozdrawiam!!!!!!!!

Owulka czymam kciukory jak nie wiem .. tylko cholera dorwij meza jedz do niego do pracy, nie wiem zrob cos...:) ja od dzis na L4 jestem ale nie do konca tak to planowałam wiec nie moge sie jakos przestawic :( mam jakiegos dola czy coś

Witaj liliana. Pewnie ze nasz topic jest szczęśliwy, inaczej by nas tunie było. Wpadaj częściej a niedługo pochwalisz się roznącym brzuszkiem :) Mój mężuś od 2 dni wcina salfazin, więc może i mi w tym cyklu się uda zajść w ciążę. Wczoraj byłam w swoim nowym mieszkanku. Przeprowadzka na samym początku listopada - więc już niedługo. Wczoraj projektowaliśmy kuchnię. Pod koniec tygodnia pójdziemy zobaczyć co z tego wyszło, chociaż juz mi się nasunęły nowe pomysły i pewnie znowu coś pozmieniam. Ogólnie to mam zmienne nastroje i cieszę się z przeprowadzki i jestem załamana brakiem większej kasy na remont. Ach, takie niestety jest życie....

Mini dzieki za kciukorki :):):) 👄 ale chyba nie frune do męża do Hiszpani :( tak szybko :(, nie teraz to następnym razem !!!!! :):):) mam wielka nadzieję na to ze wkrotce sie uda :):):) Mirabelka ja tez faszeruje mojego meża Salfazinem od miesiąca on zaczął kuracje Salfazinem a ja CLO zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Zadzwoniłam dzis do męzulka zeby mu oznajmic ze go akurat potrzebuje a on na to ze sniło mu sie dzis w nocy i mam zakaz wychodzernia z domu ;) zebym przypadkiem z powodu braku jego nasienia nie pożyczyła od kogos innego !!!:P:P:P:P

hihihi owulka dobrze, że tobie i mężusiowi dopisuje humorek, mimo tej okropnej pogody za oknem. Ja dziś zapomniałam parasolki do pracy i nie wiem jak wróce do domku, gdy lunie.

Mirabelko mojemu męzowi to akurat pogoda odpowiada bo on w Hiszpani siedzi :P:P:P a u mnie na sląsku pogoda tez niczego sobie ;) troche zimno ale za to słonecznie!!!!! Popros szefa niech odwiezie Cie do domu :P:P:P

szef w delegacji, więc ide do domciu na piechotkę. Na razie nie pada, ale do 15 jeszcze 2 godzinki. Czas mi nawet dość szybko leci.

Cześć dziewczyny. Ja dziś mam dostać @ , zwykle dostaje z samego rana a jeszcze do tej pory nic. Wyskoczyłam więc z pracy pełna optymizmu(po raz kolejny) i zrobiłam test. I ZNOWU NIC:( Wyszedł oczywiście negatywny. Chyba pójdę się dzis wieczorem upić czy coś , a napewno koniec z robieniem testów po każdym fałszywym alarmie:( Pozdrawiam.

asega spokojnie, wyluzuj z tymi testami. Nie ma co robić ich tak od razu. lepiej odczekać parę dni niż się rozczarowywać.

ja nawet nie mam testów w domu. Teraz kolejny cykl starań i spokojnie będę czekała co wyjdzie, nie kupuję żadnego testu na zapas bo jak mam go blisko to tylko korci by go zrobić.

Gość liliania
dziewczyny jest mi niedobrze od 3 dni ale to przecież zbyt wcześnie na jakie kolwiek objawy? czy jestem w błędzie?

wydaje mi się że to za wcześnie, ale znowu każda z nas ma inaczej. Nie sugeruj się objawami, a za kilka dni zrób test

Asega spokojnie nic przypadkiem nie pij... poczekaj na okres i dopiero wtedy...:):) czasem tak bywa ze nawet w dniu spodziewanej miesiaczki test nie wykaze ciąży bo masz za mało tego hormonu.. Niektore dziewczyny tak miały... Owulka ale twoj maz ma dobrze z ta pogoda hiszpanska http://www.youtube.com/watch?v=4sdTkHWSWuA a tą piosenke moj maz przywiózł z espanioli...

Gość ługi-bugi
witam:):):) również bardzo serdecznie - nowe osóbki na naszym topiku:) nie było mnie wczoraj, bo nie czułam się najlepiej po wizycie na działce u mojej babci:O nie wiem, może jestem jakaś nawiedzona, ale wolę dmuchać na zimne, a tak się składa, że moja babcia ma działkę na drugim końcu Wrocławia i musiałam przemierzyć praktycznie cały Wrocław od jednej pętli tramwajowej od drugiej, a w tych tramwajach ludzie kaszlą, kichają...:O strasznie boję się żeby nie złapać teraz jakiegoś wirusa:O w ogóle to pogoda jest tak zdradliwa i chyba trochę mnie przewiało więc resztę dnia spędziłam pod kołdrą;)

mi okres sie skończył wczoraj i postanowiłam trochę wyluzować, a nie tylko wyliczać że w te dni nalezy czy w tamte. Kocham się kiedy mam ochotę, w sierpniu tak nie było. Za każdym razem myślałam tylko o dziecku. Teraz myślę że jak się nie uda to turdno, przecież nie będę spała z kalendarzem i liczyła wszystkich płodnych dni bo zwariuję. Dziecko ma być poczęte z miłości a nie z wyliczanki. Wiem że zdarzają się poczęcia nawet w dni niepłodne, przed czy po @ - oznacza to że miłość i wyluzowanie jest najważniejsze.

ługi bugi jak sie czujesz wogle .bylas u tego lekarza?? Mirabelko bardzo mądrze do tego podchodzisz. Mysle ze teraz bedzie juz tylko lepiej:):):):):):):)

Gość ługi-bugi
dokładnie Mirabelka! ale nawet jeśli miałabyś obliczać jakieś tam dni płodne itp. to i tak Twoje dziecko będzie POCZĘTE Z MIŁOŚCI:) mini-------> byłam u mojej ginekolog we wtorek żeby zapytać czy w ogóle powinnam tak długo czekać na wizytę (do 3 października) i po krótkim wywiadzie powiedziała, że tak będzie najlepiej, bo w tej chwili niczego nie będzie widać na usg; trochę mnie tym uspokoiła i w sumie to racja, bo około 3 października to będzie 5-ty tydzień, a z tego co mi wiadomo dopiero wtedy najwcześniej usg może cokolwiek wykazać:) powiedziała jeszcze tylko na odchodne żeby kwas foliowy łykać, a ja już od grudnia łykam:D A Ty jak???

własnie ługi bugi jak się czujesz, wogóle jakie to uczucie mieć fasolke pod sercem, czujesz się jakoś inaczej - chociaż to pewnie za wcześnie żeby mi odpowiedzieć, ale jestem ciekawa co się zmieniło odkąd dowiedziałaś się o ciąży

Dzień dobry:) Ja właśnie dotarłam do pracy , odprawiłam pierwszego pacjenta i juz kafeteria:) Wrzuciłam na luz z testami , juz nigdy więcej bez powodu ie zrobię.Piszę to przy świadkach:) Trochę dziś chłodnawo a ja się wybrałam w samym sweterku do pracy.Nie ma to jak zdrowy rozsądek. Dziś zaczęłam dzień radośnie gdyż to juz czwartek czyli jeszcze tylko jeden dzien i weekend:) Tym pozytywnym akcentem kończę , i idę zrobić sobie kawkę.

zazdroszczę wszystkim weekendu, ja niestety w sobotę do pracy, ale przynajmniej za nadgodziny zapłacą marne grosiki (które mi się przydadzą na mebelki do domciu). Grosik do grosika i coś sie uzbiera :)

ługi bugi ja mam wiyte 4 tez USg ale moze wybiore sie wczesniej bo chcialabym cytologie zrobic... Narazie dziecko jest dla mnie tak abstrakcyjne ze chyba dopiero jak zobacze to uwierze w to ze tam jest.... moze to przez to ze objawow ciazowych brak

Mirabelka pracujesz w każdą sobotę? Ja chyba od pażdziernika też będę pracować w soboty , niespecjalnie mi się to uśmiecha. Ja niestety pracuję od 9-17 więc jedynie sobota zostaje mi na jakies konkretne zakupy i załatwianie spraw domowych.

Asega za prace w sobote powinnas dostac jeden dzien wolny w tygodniu Ja tak mam... ale wtedy nie placa nadgodzin :(

dziewczyny ładny dzień siętu u mnie zapowiada, słońce świeci na całego. Po pracy idę z mężusiem na kawkę do szwagra tzn . ja na kawkę on na piwko. I dlatego musimy iść na piechotkę, a nie autkiem, a ze mnie taki leniuszek :)