Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a teraz jaaaaaaaa

NEGATYWNE SKUTKI ODCHUDZANIA

Polecane posty

Gość a teraz jaaaaaaaa

czy odchudzajac sie zastanawiacie sie jakie to moze wywierac negatywne skutki dla zdrwia??? mowie tu o drakonskich dietach glodowkach itp napiszmy tutaj wszyscy razem jakie sa negatywne skutki odchudzania. moze to da komus cos do myslenie. piszcie o wszystkich skutakach jakich znacie kto zacznie????

Gość zmniejszenie biustu
rozregulowana przemiana materii mniejszy biust problemy żołądkowe, wątrobowe, nerkowe obsesje

widac, ze b.malo musisz wiedziec o odchudzaniu. ODPOWIEDNIO, ale podkreslam odpowiednio przeprowadzona glodowka nie powoduje zadnych uszczerbkow na zdrowiu! a wrecz przeciwnie. wszyscy lekarze ją zachwalają. a jesli chodzi o skutki bezmyslnego odchudzania to na pewno: -wypadanie wlosow -lamliwe paznokcie -szara cera -uczucie zimna a jezeli chodzi o skutki typowe dla organizmu, takie od srodka, to nie znam sie:P

Gość zle samopoczucie po prostu
czlowiek jest smutny bo nie je czekolady i wszytkiego co lubi:P

Gość ale sie ma mniejsze cycki a to
jest moj cel

no na pewno nieodpowiednie glodowanie powoduje rozdraznienie:D \"polak glodny-polak zly\" ❤️

Gość a wewnetrzne to jakie
zna ktos cos

Gość dobry temat piszcie
o tym tez powinno sie myslec podczas odchudzania bo to ze kg leca to nie zawsze jest dobre

Gość djacie spokoj wieksze szkody
sa od palenia fajek a o tym nikt tutaj nie pisze:P ja wole sie "glodzic" tzn malo jesc i byc laska niz grubsza i byc zla na swoje obrzarstwo i wogole zla ze brzydko wygladam,przeciez to samopoczucie b.obniza, dla nas kobiet wyglad jest b.wazny nie ?

Gość no tak racja
ja tez sie odchudzam ale wiecie co nigdy nie myslalm o jakichs tam negatywnych skutkach odchudzania co gorsze ja nawet ich nie znam:( i moze nadszedl czas sie dowiedziec chodzi mi o jakies tam takie wewnetrzne skutki jak wiece to piszcie

Gość djacie spokoj wieksze szkody
no i co to Ci da?najlepiej idz do lekarza jak chcesz. ale napewno to ze bedziesz wiedziala nie oznacza ze nagle prztytjesz dla "Zdrowia" 10 kg ?;/

wewnętrzne skutki głupiego i drastycznego odchudzania - jeśli nie masz nadwagi to nie przesadzaj, zaczniesz zrzucać potrzebny organizmowi tłuszcz, np. ten chroniący nerki, ale to już drastyczne przypadki poza tym generalne rozregulowanie metabolizmu - nawet jeśli schudniecie, potem możecie mieć problemy z utrzymaniem wagi, a duże wahania (np. schudnięcie i jojo) źle wpływają na większość układów, a zwłaszcza na układ krążenia, no i skóra ma problemy z ciągłym kurczeniem się i rozciąganiem :)

Gość Wiolka xD
nom ;] wygląd jest bardzo wazny dla nas ;];] ja sie odchudzam i bardzo malo jem ,a dzisiaj w szkole mi bylo slabo to wychowawczyni mnie wziela do pielegniarki ;/;/ potem mnie zmierzyla ,zwazyla itp. i sprawdzila moja karte co ostatnio u niej bylam ;p no i bylam 10 cm..nizsza niz teraz a zamiast przytyc to schudlam ....;] i potem mi kazanie prawila ze mam jesc bo jestem na najnizszym poziomie czy cÓś ...;/;/ ehh .... i teraz musze wiecej jescc ;/ Wrr..!

Gość ...........oj............
-rozregulowanie cyklu miesiączkowego bądź jej całkowity zanik -anemia a tu blisko do białaczki -wypadanie włosów -łamliwe paznokcie -ziemista cera -wory pod oczami i generalnie wszystko co wiąże się z nieprawidłowym odżywianiem

Gość ..........?!
mam 15 lat i waże 50 kg. Zaczęłam się odchudzać nie dawno (2 msc. temu) Jeszcze 2 msc. temu ważyłam 60 kg. a teraz już 50 Od paru miesięcy strasznie się stresuje i przeżywam rozstanie z chłopakiem , przez to zaczełam łykać tabletki różnego rodzaju i przez nie mam biegunke od miesiąca . Od tygodnia biegam żeby być chudszą , jem tylko 1 raz dziennie i jest to obiad ( jem go bardzo mało, staram sie jesc jak najmniej ) Pije dużo wody , strasznie ręce mi się trzęsą i często głowa mnie boli. Do tego od miesiąca dużo pale i pije często alkohol. Ja chce oczywiście jeszcze schudnąc , postaram sie w ciągu 2 tygodnia schudnąć chociaż 5 kg.

Gość nooo tragedia poprostu
przede wszystkim masakryczbe jojo , rozlegulowany układ trawienny i zniszczony metabolizm a o zaparciach to nie wspomnę nawet

Gość elaaa la
schudlam kiedys drastycznymi metodami 10kg -bulimia rozstepy brak okresu duuuuuze jojo

Gość ..........?!
Ale ja musze jeszcze schudnąć , moim zdaniem i tak jestem za gduba(167cm, 50 kg, 15 lat )

Gość ..........?!
... tylko obawiam się że wpadne w anoreksje przez to . Cxy te objawy co napisałam szybciej to bulimia ?

Gość to ja otyle dziecko
uwazajcie ja dostalam sraczki a pozniej anoreksji !!!!!!!!!!!!!

Gość to ja napisze o skutkach
spowolniony metabolizm potem gigantyczne jo jo , wypadające włosy ,zły nastrój

Gość gość
Ja schudlam 15 kg w ciagu miesiaca nie bralam zadnych tabletek poprostu nie jadlam teraz moge miec z tego powodu problemy bulimia albo anorekcja to mnie moze dopasc

Gość gość
Ponad poł roku temu chcialam schudnac no wiec zaczelam cwiczyc nieduzo ale jednak , uregulowalam posilki i w ogole wyrzucilam slodycze raczej wywalilam tłuszcze i odtad jadlam znacznie mniej niz kiedys , bylam nasycona ale teraz to masakra :-( cokolwiek jem to kalorie liczone slodycze tak mi zbrzydly ze szok i nawet chociaz bym chciala to nie dam rade jesc tak jak kiedys ,ciagle mi zimno ,czasem slabo, łatwo łapie przeziebienia i od 2 miesiecy nie mam okresu mo i przede wszystkim wygladam jak szkielet wiec nie badzcie takie glupie jak ja !!!