Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelinka333

co macie dzisiaj na obiad

Polecane posty

Gość Al_a
Biały barszczyk z maślaczkami. Już sie cieszę na samą myśl. :D

J adzisiaj odgrzeje rosół który dostałam wczoraj od mamy i wczorajszy sos z mięsa.A na deser gruszka w czekoladzie!

Gość magdulekkkk
a moj kochany właśnie dzownił i poweidział ze dzis bedzie robił placki ziekmniaczene z kiełbaska- jescze takich nie jadłam więc będę miala okazję spróbowac :-)

Gość placek po węgiersku

Gość majahjahjh
maslaki w smietanie.Jeszcze dwie godziny temu rosły w lesie

Gość watrubka
chyba jeje nie tkne.obrzydlistwo!Ale kebeb byłby odpowiedni:)

Gość ogorkowa
jak codziennie

Gość ja dzisiaj zrobiłam
barszcz biały do tego ziemniaki a na drugie bedzie kurczak w sosie słodko kwaśnym

Gość mmmmmmmmmmiiiiiiii
ja dzisiaj robie zupke borowikową i kotlety z soi

Dzisiaj mam sprzatanie i nie mam czasu na zakupy i obiad. Moze sobie chociaz usmaze pieczarek i zjem z chlebem, bo juz mnie ssie z glodu.

Gość cześć Ewelinka333
Hej mam nadzieje że odczytasz dzisiajszy przepis na maślaki duszone! Maślaki poddusić i podlać szklanką wody dodać szafranu i koperku wszytstko zagotować i dodać śmietane ale nie gotować ze smietaną bo szafran będzie psuł smak i smacznego!

Gość a masz jakieś jeszcze fajne
przepisy na dania z grzybów?

Gość cześć Ewelinka333
Składniki: 1 durszlak sparzonych grzybów leśnych (podgrzybki, borowiki), 1/2 szklanki octu, 1/2 szklanki oliwy, 1/2 szklanki wody, 3 cebule, 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 4 łyżeczki cukru, 3 łyżeczki soli, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz do smaku. Ocet, oliwę, wodę wlać do garnka, dodać pokrojoną w piórka cebulę, koncentrat pomidorowy, cukier, sól, ziele angielskie i liście laurowe (ilość według uznania). Doprowadzić do wrzenia, gotować ok. 5 minut, mieszając, dodać grzybki i gotować ok. 10 minut, cały czas mieszać. Zjeść lub rozlać do słoiczków i pasteryzować metodą tradycyjną. Danie do podawania na zimno lub na ciepło. Mnie bardzo smakuje :-). Smacznego! Proszę bardzo

Dzięki za przepis!!!Ja nazbierałam tyle maślaków że szok i zrobie sosik i marynaty! A to przepis dla ciebie: Składniki: 25 dag suszonych grzybów, mały kartonik słodkiej śmietany, cebula, sól, pieprz, 2 łyżeczki masła. Jak przyrządzić? Wcześniej namoczone grzyby obgotować, następnie przekręcić przez maszynkę i włożyć do wody, w której się gotowały. Następnie podsmażyć cebulę na maśle i wlać do tych grzybów, doprawić do smaku solą, pieprzem. Na koniec zaprawić niewielką ilością mąki roztrzepanej ze słodką śmietaną. Jak podawać? Sos ten jest znakomity do krokietow, ziemniaków, placków ziemniaczanych, gołąbków itp.

Ukradli mi temat :( a co tam- ja mam zrazy drobiowe w środku z marchewką( dodam ,że kupne- nie chce mi sie po pracy jeszcze tłuc kotletów i ich zawijać) do tego puree ziemniaczne i buraczki z majonezem. Aż mi slinka pociekła po brodzie

Gość ortilka
no coś ty buraczki w majonezie, pierwsze słyszę, o zrazach z marchewką zresztą też nie słyszałam :o

buraczki normalne taki co sie kupuje w sklepie gdzie masz surówki dodaj do nich łyzke majonezu i troche cukru- to jest genialne połączenie tez sie krzywiłam dopuki nie zjadłam. A zrazy to jakies takie gotowce z netto- ale tez dobre

toratora----->ja tez nie mam zbytnio czasu i chęci po pracy gotować więc w mojej lodówce zawsze sa pulpety ze słoika i dania w torebce.Wiem że niezdrowe ale...........

Gość anka26
a ja zrobilam dzis nalesniki z mieskiem mielonym i zoltym srem w srodku a na to keczupik.tanie,szybkie,pyszne,i syte.

Gość cześć Ewelinka333
Ja dzisiaj zrobiłam a raczej kupiłam rybę panierowaną do tego ryż i surówka