Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelinka333

co macie dzisiaj na obiad

Polecane posty

Gość ejbisi
Spaghetti bolognese :)

Gość cześć Ewelinka333
DZISIAJ NA OBIAD ZACIERKOWA I GOŁĄBKI ŻEBY UROZMAICIĆ DO ZACIERKOWEJ DODAŁAM POKROJONĄ W KOSTKĘ WLOSZCZYZNE.NAPEWNO BĘDZIE SMACZNA I ZDROWA Z WITAMINKAMI!

Gość Ewelinka313
a ja rosół gotuje dla męża i na drugie fasolka szparagowa

Gość uuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppp

Gość napewno coś pysznego

nalesniki z pieczarkami, cebula, zoltym serem, natka pietruszki i sosem jogurtowo-czosnkowym

Gość cześć Ewelinka333
Ja dzisiaj też naleśniki ale z serem i parówką!

a robiłaś kiedyś naleśniki z pieczarkami?Bo jestem ciekawa czy to jest to samo co krokiety z serem i paarówką!Podkradasz mi przepis:)

Gość ł.
Na obiad robie dzis krupnik .... z proszku 12:08 kucharka od 7 bolesci nie umiem gotowac i nie mam czasu na to 12:09 ekstazi tak jak ja. jesli obiad to tylko cos prostego alebo z proszku 12:11 m a d z jest mnostwo dan, ktore sie szykuje w 10-15 min nie trzeba sie truc 'proszkiem' a z reszta zupy polega na tym, ze kilka minut sie wszytko kroi, a pozniej sie zamo gotuje (no i czasem dodaje co trzeba) - wcale nie siedzi sie i nie patrzy jak sie gotuje 12:19 alisantera smacznego 12:29 lubiś a ja sobie zrobie na obiad budyń smietankowy..tez z proszku 12:29 zarunia taki normalny krupnik ugotujesz w pol godziny, tyle czasu gotuje sie kasza, nawet na kostce to napewno mniej chemii niz cala zupa z proszku co to za filozofia wrzucic kawalek miesa, marchew pietruszke kasze i przyprawy mi takie proszkowe jedzenie w ogole nie podchodzi jez wolalabym kanapke zjesc 12:33 Ewa 33 a mi się przypomniało, jakie dobre są żeberka w kapuście i dzisiaj mam je na obiadek, już mi ślinka cieknie

ewelinka -> nalesniki z pioeczarkami robie tak: ciasto: jak normalnie, mozna dodac wiecej soli, troche pieprzu i ziola/przyprawy jak kto lubi (ja lubie z curry) farsz: pieczarki i cebule pokroic raczej drobno, udusic na oliwie z dodatkiem czosnku, przyprawic dowolnie (pieczarki lubia pieprz), po ostygnieciu dodac posiekana natke pietruszki i starty ser zolty zawijac/skladac dowolnie, obsmazac na chrupiaco, podawac z sosem czosnkowym lub keczupem proste i smaczne, dla doroslych i dla dzieci

jem u przyszłych tesciow;)i pewnie dostane watróbke ...tak na wzmocnienie...a szczerze mowiac...nie przepadam....

Gość Dlaczego piszesz że
Ja wczoraj miałam zupę serową z pieczarkami i grzybami i jeszcze mięsko uduszone z cebulką dzisiaj poszłam na łatwiznę, kupiłam gotowe pierogi w fajnym sklepie

Gość gejeilesbędągłosowaćnapsikusa
wczoraj jadłam naleśniki z nadzieniem szpinakowym przyprawionym czosnkiem i serkiem topionym :D dziś poszłam na łatwiznę i zajadam kaszę jaglaną z dodaną podsmażoną do miękkości cebulką i papryką żółtą i czerwoną :P

Gość wołomin rulezzz
co do pierogów to robię je własnoręcznie (najsmaczniejsze ruskie) od razu większą porcję, część gotuję i zjadamy, a resztę zamrażam poukładane luźno na styropianowych tackach. Gdy najdzie ochota na pierogi, wrzucam do wrzątku w garnku, kilka minut i gotowe mniam :D

Gość Dlaczego piszesz że
Dobry jest jeszcze makaron podsmażony z pesto i kawałkami kurczaka z poprzedniego dnia.

Gość przemas
ja jem obiad w drodze do domu

Gość Dlaczego piszesz że
Ja też zwykle gotówców nie kupuję, ale podobno super miejsce na takie rzeczy, a do tego 1kg za 8,50zł, czyli chyba nie całkiem drogo

Gość Dlaczego piszesz że
ja "nadmiary" pierogów gotuje, a potem mrożę na dużej tacy, na torebce foliowej, potem (jak zamarzną) wsypuje porcjami do torebek

Gość Dlaczego piszesz że
a jak robisz ruskie, bo ja nie potrafię? Robię za to z serem i brzoskwiniami z cukrem waniliowym, pieczarkami, mięsem, mięsem mielonym podsmażonym, kapustą i grzybami