Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest z

czy tak łatwo zachodzi się w ciążę?

Polecane posty

Gość jak to jest z
w poniedziałek poroniłam wczoraj wyszłam ze szpitala jestem strsznie załamana nie mogę dojść do siebie, nie mogę sobie poradzić to straszne uczucie założyłam ten topik kiedy czekałam na okres i miałam wiele nadziei kiedy okazało się że jestem w ciąży bardzo si ę cieszyłam że udało się nam za pierwszym razem a teraz straciłam dziecko bylam w 4 tygodniu pozostal mi teraz smutek i żal życzę wam wszystkim powodzenia

Jakie jest prawdopodobieństo zajścia w ciąże nie uprawiając sexu czy nawet pettingu? Wogóle nie mając do czynienia z mężczyzną? Bardzo mi się spóźnia okres, a objawy mam jak na ciąże :(

Gość ja zaszlam bez probowania
raz nie zabezpieczylismy sie w dni plodne, raz!! i sie okazalo ze zaszlam. To byl szok ale po kilu godzinach zaczelam sie bardzo cieszyc. Niestety poronilam. Teraz musze troche poczekac ale zaczynam niedlugo starania. teraz juz zaplanuje dzidzie i mam nadzieje ze znowu sie uda za pierwszym razem :)

Gość S_25
Witam, jak to jest z - bardzo mi przykro, nie znajduję słów by powiedzieć cokolwiek więcej ... .... .... Tobie Ewuncia z całego serca gratulacje, dbaj o siebie i dzidziusia... a ja .... ja spędzam klejna noc w pracy, jutro spodziewam sie miesiączki, piszę spodziewam, bo brak mi przeczucia że udało nam się z mężem począć dzidziusia. Chciaż mocno się staraliśmy, może za mocno. Zauważyłam że u mojego męża ostatnimi dniami wzrasta a wręcz potęguje się chęć posiadania dzidziusia. Ja staram się o tym tak intensywnie nie myśleć, nawet tu zaglądam rzadziej .... podobno to bardzo przeszkadza , taka presja mózgu ... zobaczymy.... pozdrawiam wszystkich

jak to jest z - bardzo bardzo mi przykro :-( Hmmmmx - a robiłas test? Skoro nie miałaś kontaktów z mężczyzną, to skąd mógł się zjawic plemnik, który jest niezbędny do zapłodnienia...?

Gość DO jak to jest z
tak mi przykro:(:(:( cholera, dlaczego tak się dzieje?:( ja też miałam takie objawy jak Ty i też niestety poroniłam dlatego tak prosiłam Cię żebyś szybko szła do lekarza... Boże, dlaczego tak się dzieje???????????:(:(:(:(:(:(:(

Gość jak to jest z
teraz nawet nie mogę patrzeć na male dzieci ciąglę płaczę nie wiem kiedy znowu zdecyduję się na dziecko ten strach pozostanie na zawsze a jak to znou się powtórzy?czemu życie jest takie niesprawiedliwe

:-( Jak moja znajoma poroniła, lekarz kazał jej czekać 6 miesięcy, zanim zacznie sie starać ponownie. Powiedział, że jeśli by zaszła w kolejną ciążę wcześniej, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że znowu by poroniła. Pamiętam, że ona nie mogła się doczekać kiedy minie te 6 miesięcy. Była bardzo załamana, ciężko to przeżyła, ale tłumaczyła sobie, że skoro juz raz ją to spotkało, to chyba wyczerpała limit nieszczęścia. I faktycznie - teraz ma już 1,5 roczną córeczkę. :-)

Dziewczyny ja chce się z wami podzielić moim szczęściem. Nie dostawałam okresu więc dzisiaj rano zrobiłam test. Wyszedł pozytywny, poleciałam więc do apteki i kupiłam jeszcze 2 żeby się upewnić. Wszystkie wyszły pozytywne więc jestem w ciaży!!! Jeszcze nie mogę w to uwierzyć, ręce mi się trzęsą i jestem taka szczęśliwa! Zaraz po weekendzie pojde do lekarza bo przy tych moich plamieniach ciąża może być zagrożona. teraz czekam na mojego męża żeby podzielić się z nim tą wiadomością. jak to jest z... strasznie ci współczuję, nie mam pojęcia jak teraz się czujesz ale wierzę że wszystko ci się ułoży. Trzymaj się cieplutko!!!

Dzięki, choć jeszcze jestem tak roztrzęsiona że nie za bardzo to do mnie dociera. Wiecie chyba najczęściej jest tak że zachodzimy w ciąże wtedy kiedy totalnie się tego nie spodziewamy. Dla mnie te dwie krechy są wielką niespodzianką.

tatonka gratuluję!!! :-) Super, że się Wam udało! Dbaj o siebie i o dzidzię. Miałaś jakiekolwiek objawy? Ja robię test w przyszłym tygodniu i też raczej myślę, że nie jestem w ciąży, ale zawsze gdzieś w środku jest nadzieja. Może po prostu boję się ją wyrazić na głos...

witajcie my tez z narzeczonym staramy sie o dzidziusia i nawet miesiaczka mi nie wystapila spoznia mi sie 4 dni mam kucia w jajniku i nieraz w podbrzuszu .. i to nie wskazuje na okres .. ale poszlam do apteki po test dostalam jakis CARA i wynik wyszedl negatywny jestem troce smutna ze sie nie udalo ale ja w srodku czuje ze jestem a moze tak jest przez to ze bardzo pragne mies dziecko jak to jest z ----> bardzo mi przykro , i do wszytskich innych dziewczyny ktore poronily --> przykro mi

a czy wynik testu mogl wyjsc nieprawidlowy ? czy zdarza sie tak? mi nawt sluz nie leci .. no troszeczke taki skapy ze nawet go nie czuje..

teoretycznie wynik testu zrobionego 4 dni po terminie miesiączki powinien być prawidłowy jednak powinnaś wziąć pod uwagę najdłuższy z Twoich cykli i test wykonać dopiero po terminie miesiączki tego najdłuższego z cykli - wtedy nie powinno być już żadnych wątpliwości:)

kasiula626 teoretycznie sytuacja może się jeszcze zmienić, bo jeśli test zrobiłaś za wczesnie to mógł być za niski poziom hormonu, aby test go wykrył. Stopniowo ten poziom będzie wzrastał i za kilka dni już test moze wyjść pozytywny. Ale 4 dni po terminie okresu to raczej nie jest za wcześnie... A czy np. mierzysz sobie temperaturę? Czytałam, że temperatura utrzymuje sie po owulacji podwyższona i na krotko przed okresem wraca do normy, a jesli jesteś w ciąży to jest cały czas wyzsza.

Z tego co kojarze to w ustach, w pochwie albo w odbycie. Zawsze o tej samej porze rano zanim wstaniesz z łózka. Dokładnie jest to opisane na różnych stronach o npr

Objawów nie miałam żadnych wręcz byłam pewna że dostanę okres bo pobolewał mnie brzuch i kują mnie ostatnio jajniki. oprócz tego nic nie zaobserwowałam. Byłam całkowicie nastawiona na nie bo jak co miesiąc wystąpiły u mnie plamienia w 20 dniu cyklu a potem po stosunku tez mialam krwawienie. Byłam we wtorek u gin. i ona tez nic nie wyczuła, nie robiła mi usg i na pewno jak do niej pojde to tez bedzie zaskoczona. Przepisała mi luteinę na następny cykl a tu proszę... Ja mam bardzo krótkie cykle ok. 25 dni a dzisiaj jest 29 dzień więc testy u mnie powinny być wiarygodne szczególnie że zrobiłam aż 3 :) kasiula626 masz długie cykle więc może test sie jeszcze mylić. najlepiej zrób sobie z krwi beta hcg on jest bardziej wiarygodny niz domowy. Trzymam za ciebie kciuki :)

kasiula626 ale temperature trzeba mierzyć przez cały cykl, tylko wtedy można coś stwierdzić na pewno. Bo nie wiadomo jaką masz normalnie temperaturę ciała, powinno byc niby 36,6 ale różnie to bywa w rzeczywistości... Ja np. od owulacji mam zawsze rano ok. 37,08 i mniej więcej 1 dzien przed okresem spada na ok. 36,7. Na razie mam podwyższoną, ale to dopiero 23 dzień cyklu. Pozdrawiam :-)

Nie wiem ale pewnie ok 20-30 zl i powinno go sie powtorzyć w ciągu 48 godz. Musisz się dowiedzieć u siebie w przychodni albo w jakims laboratorium, bo pewnie wszedzie sa inne ceny.