Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest z

czy tak łatwo zachodzi się w ciążę?

Polecane posty

Już tak bardzo chciałabym zobaczyć te dwie upragnione kreseczki na teście... Jak jest jedna kreska to jest takie straszne rozczarowanie... :-(

Już tak bardzo chciałabym zobaczyć te dwie upragnione kreseczki na teście... Jak jest jedna kreska to jest takie straszne rozczarowanie... :-(

hejka .. i mam zla wiadomosc dzisiaj rano dostalam miesiaczke tak mnie brzuch boli ze szok nie moge wytrzymam ledwo co pisze .. a moze to tylko krwawienia .. dam zanc jutro czy mam mocny .. powodzenia dziewczyny ..

Gość S_25
Ja dostałam okres po 3 dniach spóźnienia, był bardzo obfity (w życiu takiego nie miałam ale to wiadomo że im dłużej nie masz okresu tym więcej później wydzieliny) ale też był bardzo krótki. 2 dni krwawienia i trzeciego dnia plamienie - to jakas nowość u mnie :) ale inna rzecz mnie zdziwiła, nad ranem miałam nudności.... ale to zapewne z przejedzenia, pozdrawiam

Gość jak to jest z
Cześć!!!! Ja jak narazie przestałam się starać o dziecko i nie planuję go w najbliższym czasie jeszcze nie zdążyłam się otrząsnąć z tego co ostatnio przeżyłam naprawdę nikomu tego nie życzę teraz jestem na takim etapie że jak widzę malego dzidziusia to nie mogę na niego patrzeć bo odarazu chce mi się płakać jak sobie pomyślę że straciłam mojego nikt w rodzinie prócz mojego męża i moich rodzidzców nie wiedział że sopdziewam się dziecka więc przynajmniej teraz nikt o nic nie pyta mam bardzo duże wsparcie w mojej mamie ona wie co przeżyłam. Dziewczyny jeżeli zajdzicie w ciąże uważajcie na siebie żebyście nie musiały przeżywać tego co ja przeszłam Pozdarawiam

Gość S_25
jak to jest z dobrze że napisałaś, martwiłam się o Ciebie, ale widze że dzielnie się trzymasz.... pamiętaj że wszystko jeszcze przed nami :)

ja mam miesiaczke taka nawet mocno ale strasznie bola mnie jajniki .. jak to jest z --->trzymaj sie

Gość jak to jest z
jakoś się trzymam ale czasami jest mi bardzo ciężko teraz się zastanaiwm kiedy wogóle dostanę okres w tym tygodniu wybieram się do lekarza do kontroli czy wszystko ze mną ok

Hej!jak to jest z... bardzo mi przykro Ja zaczęłam właśnie 6-ty tydzień ciąży i czuję się jak narazie rewelacyjnie. Jedyny objaw ciąży to bardzo bolące nabrzmiałe i wrażliwe piersi. Staram się na siebie uważać i czekam z niecierpliwością na kolejne USG.

Gość Azumii
czesc przyszle mamusie :) bardzo Wam zazdroszcze... :( tez chcialabym sie juz starac o malenstwo, bo niczego innego nie pragne, znalazlam milosc mojego zycia, ale niestty jest jeszcze za wczesnie, jestesmy ze soba 3 miesiace (malo wiem, ale przezyc mamy jak niekotrzy w 6 misiecy ;) mam do Was wszystkich pytanie teraz staracie sie o dzieciaczka, a jak zabezpieczalyscie sie wczesniej gdy nie bylysicie jeszcze na malenstwo gotowe ?? pozdrawiam

Witaj Azumii :-) Ja wcześniej brałam przez kilka lat tabletki, a teraz już prawie rok nie biorę i staramy się z mężem o dzidziusia... Dziewczyny, doradźcie mi: jeśli dostałam okres wczoraj ok. 23 godz. to liczyć, że wczoraj był pierwszy dzień cyklu, czy dzisiaj? Gdybym położyła się wczesniej spać, to dzisiaj bym zobaczyła, że przyszedł... Sama nie wiem.

Gość S_25
Hej, Ja zawsze liczę od następnego dnia jeśli to są tylko plamienia, a jeśli zaczęło się na dobre to ten sam dzień uważam za początek i tak też liczę. zabezpieczaliśmy sie przez pierwszy rok, właściwie się nie zabezpieczaliśmy, nie uprawialiśmy seksu w płodnie dni, a później zaczęłam łykać tabletki, w sumie chyba dla większej pewności i trwało to 8 miesięcy.

dotus ja bym liczyła od dzisiaj no i przykro mi z powodu @ Azumii ja znałam mojego męża niecałe 4 mieiące jak ze sobą zamieszkaliśmy a ślub wzieliśmy 3 dni po pierwszej rocznicy poznania się. Teraz jesteśmy 2,5 roku po ślubie i jesteśmy bardzo szczęsliwi. Od początku zabezpieczaliśmy się tabletkami a od roku nie stosowaliśmy żadnych zabezpieczeń.

witam wszystkie staraczki tak sobie was czytam z niecierpliwoscia czekajac na owu;lacje za 20 dni masakra :-( tak bardzo chcialabym juz byc w ciazy a widze ze to nie takie proste jak by sie moglo wydawac dalaczego nam nie wychodzi nigdy sie nie zabezpieczlam bo slyszalam ze to moze przeszkadzac jak zaczynalam to myslalam ze to takie proste :-(

Dzięki, zacznę liczyć od dzisiaj, bo trudno, żeby 1 godzinę liczyć za cały dzień cyklu, prawda? Spodziewałam się że dostanę @ bo rano temperatura była już tylko 36,7, a jeszcze dzień wcześniej było 37,04 :-( Pocieszam się, że to może być ostatnia @, od której zacznę liczyć wreszcie t.c. :-)

Gość Azumii
dziekuje za odpowiedzi :* tak zastanawiam sie nad tymi dniami plodnymi, podobno jest ich w cyklu tylko 6, dlatego nie tak latwo zajsc w ciaze. Czy ktoras z Was stosuje badz stosowala tylko metody naturalne ? jak taka przygoda sie konczyla ? pozdrawiam i cieplo sciskam w te mrozne noce ;)

Gość S_25
Hej, czy któraś z was używała testów owulacyjnych ????

Nigdy nie używałam testów owulacyjnych, tylko robiłam kilka razy monitoring. Poza tym mam bolesne owulacje. Zawsze czuję kiedy jajeczko pęka - boli mnie wtedy jajnik.

witajcie:) u mnie sprawa wygląda tak: w 13 dc był jeden jedyny (nie licząc takiego w 3 dc pod koniec @ bo na szczęście jest krótka) seksik... jajniki bolały jak na owu w 11, 12 i 13 dc... wtedy też występował śluz płodny. W 14 dc już ewidentnie niepłodny... Ten seksik... to właściwie taka powiedzmy \"seria\" ;) w różnych pozycjach- no nieistotne;) w każdym razie sam koniec mojego K. nastąpił poza mną- czyli przerywaniec:) dziś 19 dc... brzuch boli... ostatnie cykle: od 25 do 29 dni... i ostatni rekordowy- 31 ale było dużo stresów (egzaminy, wyjazd zagraniczny, zmiana klimatu, samolot)... myślicie że... są jakieś szanse?? pzdr ciepło:)

smutna_lala jeśli staracie się o dziecko to czemu przerywany?

Gość S_25
Od dzisiaj postanowiłam mierzyć sobie temperaturkę i zdziwił mnie wynik.... 37 ' C w 9 dc .... nigdy się tym nie interesowałam ale nie powinno być 36,6 ???

S_25 a nie jesteś przeziębiona? O której mierzyłaś? Ja przed owulacją mam ok 36,6 a zdarzało się też mniej. Ale temperaturę ok. 37 mam dopiero od owulacji.

Gość S_25
Przeziębiona nie jestem, tochę mnie to zdziwiło ale już następnego dnia miałam 36,6 i kolejnego podobnie, więc myślę że jest OK.

pękla mi prezerwatywa tydzin ttemu.bylam w 6dniu cyklu.teraz non stop spie czy moge byc w ciazy.

Gość jak to jest z
witam Dziewczyny co tam u Was słychać???ja byłam na kontrolnej wizycie wszystko już ze mną ok jakoś się pozbierałam w koncu trzeba żyć dalej

jak to jest z - cieszę się, że pozbierałaś się jakoś i że się odzywasz. Powiem Ci, że nieraz myslę o Tobie, jak sobie radzisz... Myślę, że potrzeba czasu i na pewno dojdziesz do siebie. Zaczynasz znów starania, czy na razie sobie odpuszczasz trochę?

Gość jak to jest z
wiesz co narazie nie będę się tarać o dziecko, strasznie się boję drugi raz przechodzić przez to samo, lekarz powiedział mi, że gdybym zaszła w ciążę do trzech miesięcy po poronieniu to jest większe prawdopodobienstwo kolejnego poronienie, a jeżeli minie więcej niż trzy miesiące jest 99% szans że wszystko będzie dobrze.Czasami jeszcze zdarzają mi się takie chwile kiedy nie mogę sobie poradzić z myślą, że straciłam to dziecko byłam w piątym tygodniu, dzidziuś urodziłby się okokło 16 czerwca to okropne co się stało i cały czas myślę, że już nigdy nie dowiem się czy to byłby chłopiec, czy dziewczynka nie będę wiedziała jak by wyglądało, to uczucie jest okropne. Teraz planuję skończyć studia został mi jeszcze rok i może dopiero potem znowu będę myśleć o dzicku, ale ten strach pozostanie na zawsze. dobrze , że mam kochającego męża, który mnie przytuli i zrozumie, pozwoli wypłakać się na swoim ramieniu, bardzo dużo zawdzięczam mamie, która byla ze mną w najtrudniejszym momencie i zawsze mogę z nią porozmawiać a ona mnie wysłucha.Oj konczę już bo znowu się rozżaliłam

Gość rzeczywiscie
latwo zachodzi sie w ciaze, jak sie o tym nie mysli. bo skad tyle slubow przez wpadki. a czasem jak kobieta sobie wmowi,ze nic z tego, rezygnuje, to wtedy psychika sie odblokowuje, i bach ciaza. pierwsze ciaze sie czesto roni, kiedys kobiety nawet nie wiedzialy, myslaly,ze to spozniona miesiaczka.wiem to od mojego meza ginekologa. wszystko bedzie dobrze, olej temat, sluchaj swojego lekarza, odczekaj, a potem po prostu cieszcie sie soba! jedzcie w gory lub nad morze, ze znajomymi, zeby bylo wesolo, wroc do tego co lubilas w dziecinstwie (moze masz jakies ulubione ksiazki- wroc do nich, cofnil sie do beztroskich czasow!!!) wyluzuj!!! a ciaza sama sie pojawi. powodzenia.

Gość hophophop