Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest z

czy tak łatwo zachodzi się w ciążę?

Polecane posty

Gość jak to jest z

Witam!!! Chciałam podzielić się z Wami swoimi przemyśleniami, planuję dzidzię w tym miesiącu próbowaliśmy pierwszy raz mam 28 dniowe cykle, sex w 12 i 13 dniu i teraz się zastanawiam czy udalo mi się , czy nie?Jak to jest???

Gość jak to jest z hop hop

Gość Przyszła mamusia chłopczyka_
Jest różnie. U nas się udało za pierwszym razem i tego też Ci życzę:)

W 1 cyklu nie ma więcej niż 40% szans na ciążę.Ja właśnie zaliczam cykl porażkowy.

Gość sssaczek
ngelka - zmartwić cię muszę ale ostatnie badania wykazały że przedział się zmniejszył do 30-20 % :o

O ssaczek! :)No to faktycznie, zmartwiłaś mnie :( A mogę prosić o źródło tych badań? Chciałabym coś więcej o tym poczytać..

Gość jak to jest z
cześć wiecie co kurcze już się nie mogę doczekać kiedy się dowiem czy jestem w ciąży czy nie a tu jeszcze tyle czasu do okresu a wiem że to bez sensu żeby już robić tesy

Gość rok
ja staram sie juz 4 miesiac

Gość Sweettttttttttttt
i tak to jest ze jak ktos nie chce to ma a jak ktos chce to nie ma i gdzie tu sprawiedliwosc?

Gość jak to jest z
no niestety nie ma sprawiedliwości kurczę ale przeceiż jeżeli oboje jesteśmy zdrowi to dzidzia powinna być prawda???

Gość agax
mi się udało w pierwszym cyklu -kochalismy się we wszystkie dni płodne i zaszłam . Mam roczną córeczkę !

Gość ja teżżż
staram się czwarty miesiąc i nic (tzn. my nie ja). Teraz też mnie ciekawi czy to już ale czekam....

ja dopiero a moze juz 6cykl staran, mam nadzieje (jeszcze) ze tym razem sie udalo, najgorsze bywaja rozczarowania...

Gość Ewuncia 2
My tez staramy sie o malenstwo, najgorsze ze nie moge przestac o tym myslec. Kazdy mowi nie mysl bo im bardziej sie chce tym gorszy bedzie efekt ale ja nie moge!!! Staram sie unikac tego tematu zeby byc mile zaskoczona :-) tak chcialabym zeby udalo sie nam w tym miesiacu :-) ale nie chce zapeszyc wiec oczywiscie staram sie nie myslec ale to jest silniejsze od mnie :-) i co tu robic??

Gość S_25
Ja odstawiłam tabletki pod koniec sierpnia. Z mężem kochaliśmy sie w dni płodne ( 14 i 15 dnia cyklu ) ale dzis zrobilam test i nic ... moze to za wczesnie ale nie moglam wytrzymac ... do okresu jeszcze 5 dni, a w dodatku po odstawieniu tabletek nie mozna precyzyjnie wyliczyc ani dni plodnych ani terminu miesiaczki. Sama nie wiem .... wydaje mi sie ze zaszlam w ciaze, organizm inaczej reaguje, ale to mozna tlumaczyc wszystkim ... a tak chcialabym ... choc jeszcze miesiac temu wogole o tym nie myslalam ....

Gość jak to jest z
a jak zmienił się Twój organizm?co się zmienilo, że myślisz że jesteś w ciązy??ja pewnie też będę robić wcześniej test przecież nie wytrzymam do 5października już Bym chciała wiedzieć czy się udało

Gość Ewuncia 2
Ja odstawilam tabletki pod koniec lipca w sierpniu dalam odetchnac chwile organizmowi. Teraz we wrzesniu kochalismy sie z mezem w dni plodne i niestety nic nie wyszlo:-( teraz mam @ i niedlugo bedzie kolejna szansa. Mam cicha nadzieje ze sie uda.

Ewuncia, po odstawieniu organizm moze troche dluzej wracac do siebie,niekoniecznie cykl musial byc owulacyjny (zreszta rozne opinie na ten temat słyszałam) trzymam kciuki, następnym razem sie uda!!

Gość jeger
Tu znajdziesz dużo praktycznych wiawomości o owulacji oraz poznasz najnowsze, sprawdzone, naukowe sposoby planowania płci, które znają tylko nieliczni: http://plec-dziecka.zlotemysli.pl/edwardstanislaw.php Dodatkowo dowiesz się jak stworzyć własnym dzieciom, najlepsze warunki startu do życia w zdrowiu, jeszcze przed ich narodzeniem. Zamów - przyślą natychmiast nawet internetem: http://plec-dziecka.zlotemysli.pl/edwardstanislaw.php?c=order&idEbook=25 Wiedza, którą chcę Tobie przekazać, jest nie po to abyś koniecznie planowała płeć dzieci, ale abyś była świadoma tego, co robisz. Jak powiedział Abraham Lincoln "Gdybyśmy mogli najpierw wiedzieć,... moglibyśmy lepiej ocenić, co robić i jak to robić".

Gość s_25
Mysl o tym że ogę byc w ciąży nasuneła mi niespodziewana i nigdy wczesniej nie obserwowana dotąd wrażliwość sutków, nawet nie mogłam sie dotknąć, piersi jednak mnie nie bolały do tego cały czas od tamtego"zdarzenia" czuje bóle w podbrzuszu, taj jakby zblizał sie okres ale bardziej przypominało mi to ból podczas jajeczkowania. Ale wcześniej, tzn przed tabletkami ten ból pojawiał sie tylko na kilka godzin a teraz odczuwam go co jakis czas, kilka razy dziennie. I nagle pojawił sie u mnie brzuszek, tzn. w tym czasie powinien byc płaski a nie jest tak jakby cos wzbierało we mnie - pewnie zbliza sie okres skoro es wskazal ze ciazy nie ma. Strasznie mi smutno z tego powodu, i to chyba widac bo od jakiegos czasuszef sie dopytuje co sie dzieje ze mna .... za trzy dni planowany okres .... dodam ze sutki juz mnie nie bolą, boli mnie za to kregosłup i podbrzusze ....

Gość jak to jest z
s_25 wiesz co ja testu jeszcze nie robiłam ale wczoraj od południa do samego wieczora mialam taki sam ból jak Ty opisujesz dokładnie ból brzucha taki jak przed okresem i taki jakiś ten brzuch miałam dziwny jak myślicei czy to mogą być pierwsze objawy ciąży czy to maleństwo już we mnie żyje???dodam, że spodziewany okres ma nadejćś dopiero 4 października

jesli okres ma byc 4pazdziernika, to na test za wczesnie, poczekaj do dnia miesiaczki i zrob test!!

Gość S_25
dziś powinnam dostać miesiaczkę ...wiem ze to nic nie znaczy, bo opuznienie moze byc spowodowane odstawieniem tabletek .... ale to tak milo pomyslec ze moze jednak ....:)

Gość jak to jest z
S_25 napisz co u Ciebie czy pojawiła się miesiączka??? 🌻

Gość janiurek
S_25, ani, Ewuncia!!! dajcie znac co u was!!

Nam sie udało w pierwszym cyklu. Niespodziewałam sie ze tak szybko nam sie uda. Dodam ze wczesniej nie brałam zadnych tabletek anty. Dziewczyny po co Wy sie trujecie tym świństwem, pozniej sie dziwicie ze nie mozecie tak szybko zajsc w ciąże.

chyba nie latwo: dziecko tak pragne dzidziusia czy jest tu jakas staraczka niestety nie tak szybko jakby sie chcialo, ale trzeba wierzyc, powodzonka:)

Gość S_25
Dzis rano .... a dodatkowo jestem cały dzień w pracy, kszmarny dzień, samopoczucie kieiepskie to mało powiedziane ... ale cóż to pierwszy miesiąc, chyba nie mozna sie tak od razu załamywać .... :(