Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zlota jesien

Magia czterech por roku dojrzalych kobiet

Polecane posty

Czesc! Witam wszystkich Oazowiczów !!! Samotny jak zwykle żarty super! Alisario, dziękuje za przypomnienie cudownego lata... Wybałuszona, uśmiechnij się... bajka ciekawa... Teksty super... Wszyscy jesteście:classic_cool:

Wieczorem jeszcze nie póżnym wpadam pomachać łapką 🖐️ i przesłać 👄 Duzo piszecie, a ja sie ociągam. NA usprawiedliwienie mam tylko to, żę z dużym sentymentm tu wracam i wiem, że mogę liczyć na piękno Wadzych dusz i serc. I cepło, które emanuje z naszej Oazy spokoju. Niemniej jednak dzis w kominku napaliłam, by ogrzały nas iskierki strzelające wesoło z kominka. I cichutko nastawie muzykę....jakieś swojskie klimaty.... Wciąż dumam i dumam, przeglądam ogłoszenia...ale daleka jestem od podjęcia decyzji. Tylko kiedy dzis wracałam pociągiem do domu i patrzyłam na las mijany z pieknem kolorowych liści,, to serce się wyrywało...Ja chyba taki wieśniaczek troche jestem. Marzą mi sie króliki, kozy w zagrodzie, pieczenie chleba w domu...własny warzywniak...I mnóstwo kwiatów w ogrodzie...i sad za płotem...jejku...aż mi łzy sie kręcą kiedy o tym myślę...taka zagorda wiejska....by dawała ludziom radość z pobytu...Eh....:) Staram sie dziś wciąż o uśmiech. Choć poranek nie był ciekawy...teraz wracam do normy...Ale wiecie, jedno mnie cieszy. Nawet kiedy nie mam humoru, kiedy wszystko mnie drażni...do ludzi się uśmiecham :D:D:D .... http://www.foto.brat.pl/royalty_free/gory/bieszczady/spis.php?plik=005&nrZdjecia=10 To zachód słońca nad bieszczadami...+ Nadzieja to plan on ziści się nam przydarzy się na pewno się zdarzy więc uwierz za dwóch ty i twój duch z nadzieją wam będzie do twarzy więc uwierz za dwóch ty i twój duch z nadzieją jest bardziej do twarzy jutro możemy być szczęśliwi jutro możemy tacy być jutro by mogło być w tej chwili gdyby w ogóle mogło być oto jest czas on zmienić ma nas to czas który ma nas zmienić nim zgadniesz jak przeoczysz znak ten znak co jest źródłem nadziei nim zgadniesz jak przeoczysz znak ten znak co jest źródłem nadziei jutro możemy być. . . itd. niech wiara się tli dodając ci sił by na nic nie było za późno lecz traci swój sens gdy głupi masz cel i góry przenosisz na próżno lecz traci swój sens gdy głupi masz cel i góry przenosisz na próżno jutro możemy być. . A pt już połonina wetlińska w bieszczadach... http://www.foto.brat.pl/royalty_free/gory/bieszczady/spis.php?plik=011&nrZdjecia=22 ❤️

Granat 🌻...ale się rymnęło ;) :D samotny ❤️ :D dobrze, że radość Cię nie opuszcza a co za tym idzie i nas również :D saro❤️...a jednak...coś w tym śmiechu jest :0 recepta jak nic :D:D:D wybauszona 🌻 to nie tylko na starszych ten czas tak wpływa...my po prostu wszyscy potrzebujemy słońca...ciepła...energii...z całego serca życzę wszystkiego na raz ❤️ alisario👄...a mnie jest też szkoda lata...i tego co ze soba niosło....piękne fotki, dziękuję w imieniu Oazy 🌻 to od Nas :) Kasiulka🌻 ubierz się ciepło po basenie, by Cię nie przewiało...w końcu wieczory są bardzo zimne....brrr :) A...i pracowita dziewczyna z Ciebie :) Skorpionami sie nie mart, liczy się wnętrze czy to ryby, koziorożca czy raka...skorpionowa dziewczynko jesteś the best :) XL🌻...cóż tak sromnie machasz łapką ? :) Pozdrowionka :) Listeczek ❤️...piekne po prostu...muszę nazbierać koniecznie... Jasiek 🌻...teks pierwsza klasa :D:D Ol❤️...dołączam do Twej prośby..o Bajarkę :) I dzieki za wiersz...Maria jest niesamowita w swej poezji :) Nieśmiała ❤️...weż naszą prośbę do ❤️...Baju baj...na wieczór...:) Jarzębinka ❤️ zdecydowanie mi lepiej...wielki ukłon w Twoją stronę Moralne wsparcie to podstawa...👄. Przemyslę, obiecuję :) Złota jesien 👄 dziekuję...podziałało :)...jutro juz jest dziś :) 🌻 Dla pozostałej części Oazowiczów ❤️❤️❤️ i 👄👄👄 i 🌻🌻🌻 Spokojnej nocy 😴....zasypiam już....👄

Słoneczko Kochane, tak pięknie są Twoje wpisy, ze zadedykuje Ci słowa tej pięknej piosenki... 👄 Oby Twoje marzenia się szybko spełniły... Życzenia z całego serca Z całego serca życzę ci Spełnienia marze najskrytszych Jest tyle piękna w słowie mym Tyle barw, nagłych tęcz i słodyczy Z całego serca życzę ci Uśmiechów słońca na twarzy I jak najwięcej jasnych chwil W rozmowach wszystkich naszych A wszystkim bywalcom kolorowych snów życzę❤️

Gość Janna. W
Witam wieczorem! Czytam i tak sobie myślę, ze takiego wspaniałego i zgodnego topiku jeszcze nie widziałam... Gdzie chciałam się już zadomowić zaczynały się intrygi, kumoterstwa albo najwyraźniej plotki.. Nigdzie nie pisałam, bo zawsze na pomarańczowe wpisy psioczono i to mnie strasznie irytowało.. Podoba mi się ,ze tu nikt nikogo nie nakłania do czarnych wpisów i przez to tak w naszej kochanej Oazie kolorowo i nastrojowo... Chciałabym raz jeszcze podziękować założycielce za cudowny pomysł... A Wam wszystkim za śliczne fotki i sympatyczne wpisy... SUPER POMARAŃCZOWE I CZARNE NICKI👄

:-D Do Ciebie ten liścik piszę, Niech Cię do snu ukołysze Liścik poświęcony Tobie, Więc zachowaj go przy sobie. Bo jak będziesz go czytała, Chcę, byś o mnie pamiętała I choć trochę czasu miała, Parę słówek napisała! Do stolika siadam I kartkę rozkładam, Do Ciebie, Kochanie, Swój liścik układam. Do stolika siadam, Za długopis chwytam I z Tobą, Adasiu, Uprzejmie się witam. Nie witam Cię ręką, Bo sięgnąć nie mogę, Lecz tym oto listem, Który rusza w drogę. Gdy wieczór zapada I księżyc na niebie, Ja wszystko odkładam I piszę do Ciebie. Na tym kończę me pisanie, Ślę od serca pożegnanie, Gdy przeczytasz, o mnie wspomnij, Proszę, odpisz, nie zapomnij!

Dobry wieczór! We wszystkich mowach i w języku duszy Nad wszystkie są dwa słowa, Jak w kroplach rosy po suszy, W nich skarb żywota się chowa. Jak dwie perełki w oceanie życia, Jak dwie gwiazdeczki na niebie, Świecą nam do powicia Dwa słowa — kocham ciebie. [J.I. Kraszewski]

Gość 60 siatka
Nie mam czasu:-D I chce mi się Pieśń Erato utulasz liry muzyką do wieczornego snu miłości szarpiesz struny gdy rozpoczynasz grać akordów tony zbliżają was oświetlasz nocny mrok gdy rozpoczynasz grać wśród lasów, wzgórz Olimpu jedna z jedenastu muz muzyki twej słucha samotnie gdy rozpoczynasz grać Dobranoc W BW...

Gość Starsza 66
Jonathan Swift Zmienność jednoznaczności Inaczej kiedyś świat wyglądał, i milszym go widziałam. Prawie codziennie kolory tęczy nad swoją głową miałam. Kwiaty w ogrodach i na straganach urokiem porażały. Chociaż czasami, z powodu żaru, za cieniem spozierały. Firanką rzęs chroniłam oczy przed porażeniem słońca i pod drzewami chętnie siadałam, aby uniknąć gorąca. Robiłam wtedy rachunki pięknu choć trudno wszystko zliczyć, na przykład w piasku plaży morskiej ziarenek nie policzysz i na Mazurach go nie zmierzysz zbierając łuski okoni, ani też w górach w mknącym echu, którego nie dogonisz. Upływający czas zaciera koloryt mych uniesień i coraz mniej go we wspomnieniach, została tylko jesień. A wkrótce zima świat zamrozi i zapanuje białość, koloryt bieli jednoznaczny dla duszy to już starość Jonathan Swift

Gość Starsza 66
//ewajesienna.blog.onet.pl/2%20,ID259288829,DA2007-10-14,index.html

Gość Starsza 66
Przepraszam , ale nie umiem tego zrobić!

Gość samotna50
Pamiętacie mnie jeszcze ? Pozdrawiam i życzę miłych snów... To Wy mi na urodziny złożyliście piękne życzenia... Wspaniały topik i wspaniali i życzliwi ludzie...

Dzien dobry;) dzisiaj na mnie wypadło zaprosić Was moi kochani na kawusie poranna. Wiec zapraszam ;) zaparzona do wybory czarna, z mleczkiem , gorzka, słodka, jak komu pasuje, a i odrobina cynamonu do kawusi nie zaszkodzi. Cynamon ma właściwości rozgrzewające i rozweselajace; wiec w sam raz na dzisiejszy pochmurny dzionek;) http://www.strykowski.net/kawa/Klasyczne_zdjecie_kawy,_kawa_na_zdjeciach_fotki_kawowe_1418.php smacznego

Dzień dobry poranne :) ❤️ Samotna 50 ❤️Cieszymy się, żę zawitałaś do nas. Rozgość się i zostań na dłużej :) Klimat Oazy jest niesamowity i wciąga....🌻 Starsza 66 ❤️Nie pytaj tylko wpadaj i poznaj Nas...podobno jesteśmy :classic_cool:. Ale o tym warto się przkonać ;) Mało skromnie ;) wybaczcie, ale tak podobno jest. Czuj sie zaproszona :) Wiersz piekny :) 60 siatka 🌻 wcale sie nie dziwię, żę chciało się spać..północ dochodziła....dzis nie budzę Cię na kawę :)..zostawimy w termosie :) Wanilia ❤️ podzielam zdanie nie potrzeba słów ....wystarczy tu pomilczeć w atmosferze piękna i kolorów i poezji i pieśni.... ❤️ Janna ❤️ dlatego tak pięknie tutaj...mamy nastawienie pozytywne do zycia...cieszymy sie sowją obecnością :) I dajemy swoją cząstkę dobra innym....❤️ Złota jesień ❤️ było mi tak miło, kiedy to czytałam. Dziękuję za ciepłe słowa i piękne życzenia ...łzy miałam w oczach....👄 :) A teraz....\"Jak dobrze wstać skoro świit, jutrzenki blask ...\" Kawa już paruje...i świeże kremówki :) Zapraszam....:) ❤️

Szepciuk ja chodze na taki aquaaerobik - cwieczenia w basnie - jest bardzo fajnie, okolo 30 pań w wodzie i cwiczymy. Pani Jola instruktorka niezły wycisk potrafi nam dac, a woda super modeluje sylwetkę, ja chodze z uwagi na kręgosłup, miewam czasmi takie bóle ze az mnie zgina w pół, kładzie na kolana - i ten basen to tak bardzo kojąco wpływa - odciąza kregosłup a i przy okazji rozciągam inne partie ciała;) no i oczywiscie wspomaga odwieczna walke z kilogramami ktore czasmi nie wiadomo czemu tak potrafia przybierac;) naprawde fajna sprawa pozdrawiam cieplutko

Wiesz Kasiu..ja tez miałam na niego chodzić...tylko ten diabelny czas...Zawsze brak...Ale z chęcią bym poszła, abt zacząć dbać trochę o siebie. Kg aż tak mi nie zagrażają, ale potrafie też troche przybrać na wadze....niegrorznie ;) Ciesielczuk Stanisław, (Oto masz powiew chwil...) Oto masz powiew chwil, z którymi płynę: Myślę o tobie, smutno mi i cicho... Przeszłość mi mówi, że i ja przeminę, Jak dzień, jak wieczór, jak noc z gwiezdną pychą. Snuje się zapach, niby sen już znany, I snuć się będzie tak samo, jak dzisiaj, Gdy wszystko, teraz bez miary kochane, Pójdzie ode mnie z sercem mego życia. Oczami myśli patrzę w twoją stronę I chciałbym trafić aż do twoich oczu. Odległość wiesza nieczułą zasłonę - Chciałbym ją przedrzeć i ciebie tu poczuć!

ach ten czas.... ja juz sobie postanowiłam ze bede chodzic przynajmniej raz w tyg, zajecia sa na 20 -ta, wiec jakos znajduje ta godzinke. Tylko Szepciku pozazdroscic ze masz wspaniała figure;) buziaki i usciski dla Wszystkich zmykam popracowac, choc tak tu mnie ciagnie do Was;) wieczorkiem zajrze

Gość Samotny 60
Kasiu, słoneczko! Pozdrawiam Was milo i dziekuje za kawę... Kasiu, może ty troszkę przesadzasz z ta figura ja tam zawsze lubiłem, kobiete troszkę puszysta ...nie ubliżając oczywiście innym... Ale to tylko moje skromne zdanie...

Halo! Widze, ze samotny cukierkami dzieli:-D A ja kocham słodycze i rano chętnie się poczęstuje do Kasi kawuni... Kasiu, ja tez mam tu i tam oponkę zostało mi to po dzieciach, kiedyś walczyłam z tym, ale teraz już dałam się na spokój... a mam 15 kg nadwagi:( Słoneczko, pozdrawiam....