Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zlota jesien

Magia czterech por roku dojrzalych kobiet

Polecane posty

Gość to dla was
👄 Pani pyta Jasia: -Jasiu, jutro przyjdź do szkoły z tatą -Nie...Rozjechał go walec... -Aha...No to z mamą -Odpada.Ją też przejechał walec... Całą moją rodzinę rozjechał walec! -To co będziesz teraz robił??!!Taki sam... -Jak to co?Nadal jeździł walcem! Mama pyta się Jasia: -Jasiu,czy poprawiłeś już tą 2 z matmy? -Nie!Ta pani ten dziennik to ciągle przy sobie trzyma! Pani pyta Jasia: -Jasiu co to jest:mieszka w jaskini i lata tylko w nocy... -Toperz -Yyy...Chyba nietoperz Jasiu... -Jak nie toperz , to nie wiem! Pani na biologii pyta : czemu bocian ma czerwony dziób i nogi ??? na to jasiu mówi :bo go krew zalewa jak wszyscy mówią że to on przynosi dzieci !!!

Hej hej ! Deszcz pada od rana do samego południa. Świat jest mokry i ciemny jak zaklęta studnia. Małe dzieci śpią w domu, duże siedzą w szkole, a chodzą po ulicy same...parasole. Niestety.... Szare niebo za oknem. Szare drzewa w sadzie. Szary deszcz się na wszystkim szarą mgiełką kładzie. Szary piesek pod piecem krótką pali fajkę i szaremu kotkowi prawi długą bajkę o małej,szarej myszce, która siedzi w norze i wcale w ten dzień słotny na dwór wyjść nie może. A my mamy swoją Oazę,w której zawsze przyjemnie i cieplutko....:-).Pozdrawiam Gorąco Wszystkich:-)

Witajcie popołudniowa porą http://www.ziolek.pl/fotografie/2003-04.htm H.Poświatowska więc jesteś jesteś jesteś daj niech sprawdzę niech cię dotknę raz jeszcze dłonią i ustami niech w oczy spojrzę chociaż najmniej wierzę oślepłym ze zdumienia oczom jeszcze twój głos usłyszeć chcę zapachem się zaciągnąć pojąć cię raz na zawsze wszystkimi zmysłami i nigdy nie zrozumieć i ciągle na nowo dochodzić prawdy pocałunkami

http://www.ziolek.pl/fotografie/2003-24.htm J.Tuwim Modlitwa Modlę się Panie, ale się nie korzę: Twarde są słowa modlitwą zrodzone. Daj mi wytrwania i sił wiele, Boże, W życiu, co będzie twórcze i szalone. Daj mi, o Panie, poczynań płomienność I nieugiętą daj ku Sobie wolę. Niech życie moje zwie się: wieczna zmienność W wiecznej jedności na duszy cokole. Ale pamiętaj: gdy padnę, nieszczęście Moje olbrzymie w twarz cisnę Ci, Boże. Wiedz: w górę wzniosę dwie żelazne pięście, Oczy spłomienię, spojrzę i - zagrożę !

Kasiu, zakochałam się w tej piosence👄 \"Mówili Na Nią Słońce\" Pierwszy raz ja słyszę.... Pozdrawiam Oazę:) Kocham Was wszystkich!👄

Gość ALIISS
🖐️ … zamiast stawić czoło swoim problemom wszyscy uciekają tak my jak w poszukiwaniu spokoju… Działo się to daleko, bardzo daleko w niewielkiej mieścinie w zielonej dolinie nad niewielkim strumieniem, które posiada nie zwykłą moc… Dawniej nad tym strumieniem przemywała twarz pewna zakonnica, która miała dar przewidywania przyszłości. Niestety zaginęła bez śladu. Mówią, że ostatnio widziano ją przy strumieniu, gdy przyglądała się dziwnie w tafle wody. Od tamtej pory omijano źródło z daleka. Pewnego pięknego, zimowego ranka, dolina zawitała nowego mieszkańca. Dziennikarkę Kate Holmes z daleka, która przyjechała, aby zaznać spokoju i odpocząć od wszystkich codziennych problemów. Jednak nie na długo. W niewielkiej kawiarni na uboczu miasta zainteresował ją pewien obraz namalowany przez tutejszego mieszkańca. Z zaciekawieniem przyglądała się dziełu. Po pewnym czasie podszedł do niej starszy mężczyzna, który powiedział jej, co to za przeklęte miejsce. Zaciekawiła ją ta historia. Postanowiła dowiedzieć się czegoś więcej na ten temat. Jednak nikt nie chciał jej zaprowadzić do strumienia. Nadeszła noc. Niebo gwiaździste oraz wspaniałe warunki na spacer. Jej dom znajdował się niedaleko małego lasku. Wyszła… Idąc w stronę miasteczka. W pewnym momencie krzyknęła z przerażenia! Drogę przebiegł jej pewien mężczyzna, który panicznie wybiegł z lasu z przerażeniem. Zaciekawiona Kate postanowiła pójść za śladami zrobionymi przez postać, która ją minęła. Wchodząc do lasu usłyszała szum wody. Z każdym krokiem dźwięk wydawał się wyraźniejszy. Po chwili ujrzała strumień. Podeszła bliżej. Spojrzała w tafle wody. Z nikąd powiał ciepły wiatr obijając się o jej sylwetkę. Szybko się odchyliła i odwróciła z zamiarem ucieczki. -Nie uciekaj. Spójrz w strumień ponownie– odparł cichutki głosik jak by z drzew. -Kim jesteś –zapytała drżącym głosem Kate. Odpowiedziała jej cisza. Podeszła ostrożnie i spojrzała w tafle. Ujrzała w niej cudowny obraz, jakby raj. Raj, po którym krok za krokiem stąpała młoda zakonnica. -Przemyj twarz w moich wodach – znów odezwał się tajemniczy odgłos. Kate bez wahania spełniła prośbę. Dalej poczuła ciepły powiew wiatru. Po chwili znalazła się w wielkim sadzie o bujnej zieleni i obfitych owocach. Między drzewami, zbierając kwiaty chodziła ta sama zakonnica, którą widziała w źródełku. -Gdzie ja jestem –Spytała -W raju –Odpowiedziała szeptem kobieta -A, w jaki sposób się tu znalazłam? Dlaczego mówisz szeptem? -Ciii… Nie słyszysz? Nie słyszysz głosu natury? Tego chyba właśnie chciałaś, więc odnalazłaś spokój podobnie jak ja. Nie martw się, niedługo będzie nas tu więcej. Zamiast stawiać czoło swoim problemom wszyscy uciekają tak jak wszyscy w poszukiwaniu spokoju… autor: nniuniaaa

Trwanie Ten spokój, ta cisza, ta muzyka To otoczenie i melancholia w słowach Ci ludzie których zna się albo nie zna wcale I Ci wszyscy których bardzo się kocha Trwamy tutaj w tym życiu – Mijają dni, wydarzenia losu złe Cos tam zaczynamy to znów kończymy Ktoś do nas zadzwoni i nas pozdrowi A czasem pomyślimy co mogło by być Ale trwamy tutaj by przeżyć – Ciekawi co będzie gdy nas nie będzie Ciekawi nie napisanych opowieści Ciekawi tego co zobaczyć nie możemy Ciekawi co jeszcze się wydarzy na Ziemi Ale żyjemy by przetrwać – Autor KRYSIA

Ostatnie pytanie Powiedz mi jeszcze jedno proszę I padam przed Tobą abyś usłyszał Zmiłował się nad tym czego nie widzę A z mego krzyku uczynił ma miłość Powiedz mi jeszcze jedno proszę Czy to możliwe me życie odmienić Abym mogła do Ciebie ścieżki odnaleźć I moje serce bardzo rozkochać Powiedz mi jeszcze o jedno proszę I nie zostawiaj mnie samej w tym cieniu Ja lubię jasność słońce i wodę To wszystko czego nie mam w życiu Czy więc możliwe życie odmienić Odnaleźć wiosnę w każdym życiu Serce rozkochać swoje i tych dokoła Czy to możliwe proszę odpowiedz. Autor KRYSIA

Gość Kogutek
ładnie tu tak milutko!

Gość Wanila38
🖐️ Witajcie moje kochana lubię Was czytać i wpadać w wolnych chwilach na topik:) Kogucie, kogucie, Pożycz mi swój grzebień... Nie pożyczył. Uciekł. Teraz pieje: - Kukuryku, Nie pożycza się grzebyków Włodzimierz Domeradzki Przypomniał mi się ten wierszyk hi hi !

Gość Wanila 38
🖐️ Witajcie moje kochana lubię Was czytać i wpadać w wolnych chwilach na topik:) Kogucie, kogucie, Pożycz mi swój grzebień... Nie pożyczył. Uciekł. Teraz pieje: - Kukuryku, Nie pożycza się grzebyków Włodzimierz Domeradzki Przypomniał mi się ten wierszyk hi hi !

Pozdrawiam Was wszystkie bez wyjątku wpadnę później👄 A tymczasem się ogrzejmy:-D http://pasiwo.blox.pl/resource/kominek.jpg TRYPTYK JESIENNY cz. I Dla mnie wszystko zaczyna się jesienią gdy liście gubią nadziei blask to w taki dzień chcę Cię znaleźć przyjdziesz z nikąd z bukietem liści które są wierne bo bardziej już zeschnąć nie mogą promień słońca zaplątany w Twoje włosy i zielony blask oczu będą znakiem rozpoznawczym podejdziesz uśmiechniesz się i szepniesz - już czas - potem odejdziemy do nikąd bo stamtąd nie ma powrotu niedośnione marzenia oczekują z zapartym tchem '98r. cz. II Kiedyś nadejdzie ten dzień który stworzyłam z najdelikatniejszych kolorowych marzeń będzie kominek i szelest ognia palącego przeszłość wsuniesz mi na palec pierścionek z jesiennych liści ucałowany w samotną tęskniącą noc uśmiechniesz się i szepniesz niech się stanie ta noc ta miłość i wspólne życie potem będzie kaplica mnóstwo ludzi w tle i ja skąpana w promieniach jesiennego słońca z liśćmi we włosach i pod stopami kochanka jesieni z kolorową duszą i niech się stanie ta noc ta miłość i wspólne życie '98r. cz. III najpierw będą chwile które kraść będziemy nocy namiętności z żył wypłyną jak motyle co dojrzały do pierwszego lotu potem znowu przyjdzie jesień równie piękna kolorowa do rąk włoży nam kasztany jak zwiastuny tego szczęścia dojrzewającego pod osłoną aby spłynąć tysiącami kolorowych doznań na nas dwoje.... kiedy przyjdzie czas Wiersz.Majki

Była i chciałam zostawic ślad...ale wcięło mi cały wpis....alez tego było...każdemu dobre słowo..i cos jeszcze...Buuuu No trudno sie mówi i kocha się dalej. Za jednym razem Kochana Oazo, oceanie spokoju i radości, natchniania i rozmarzenia...❤️...Dziekuję wszystkim bywalcom, zapraszam i witam nowo przybyłych...👄 i kłaniam się niziutko :) Zostańcie z Nami, jesli gościna nasza jest Wam miła i nieobca. a zapewniamy radość duszy i zmysłów :) 🌻 Adam Asnyk Ja ciebie kocham Ja ciebie kocham! Ach te słowa Tak dziwnie w moim sercu brzmią. Miałażby wrócić wiosna nowa? I zbudzić kwiaty co w nim śpią? Miałbym w miłości cud uwierzyć, Jak Łazarz z grobu mego wstać? Młodzieńczy, dawny kształt odświeżyć, Z rąk twoich nowe życie brać? Ja ciebie kocham? Czyż być może? Czyż mnie nie zwodzi złudzeń moc? Ach nie! bo jasną widzę zorzę I pierzchającą widzę noc! I wszystko we mnie inne, świeże, Zwątpienia w sercu stopniał lód, I znowu pragnę — kocham — wierzę — Wierzę w miłości wieczny cud! Ja ciebie kocham! Świat się zmienia, Zakwita szczęściem od tych słów, I tak jak w pierwszych dniach stworzenia Przybiera ślubną szatę znów! A dusza skrzydła znów dostaje, Już jej nie ściga ziemski żal — I w elizejskie leci gaje — I tonie pośród światła fal!

Gość Jasiek 64
Witajcie Mile Panie!

Gość Jasiek 64
Mnie tez coś wpisy pomalutku wchodzą!

Gość Jasiek 64
http://www.oewf.org/cms/content/images/42c5ae2b999e752ae37f8842e 12905d2.jpg Niosę mą pieśń Niosę mą pieśń przez sen i marzenia przez miłość z nadzieją w tym cały mój świat Niosę swój ból przez noc i blask słońca przez ukłon księżyca z ciszą ciepłych gwiazd Niosę swą radość przez głębię twych oczu przez słowa milczące nim skończy się mój czas

Gość Jasiek 64
Ciastem naturalnie się częstuje:-D bardzo dziekuje

Gość 60 satka
🖐️ Nasz najpiękniejszy dzień Choć tyle zapomnianych dat Zgubiłam kiedyś gdzieś na ścieżce lat Ten jeden pośród innych dni W pamięci mej na zawsze tkwi Nasz najpiękniejszy dzień Serca drgnień, czułych słów Jak kolorowy sen Wspomnień mgłą powraca znów Pragnieniem ust, dotykiem rąk Zapachem bzów, czerwienią róż Nadziei mej, radości łzą Że własnie dziś, że właśnie tu Nasz najpiękniejszy dzień Serca drgnień, czułych słów Jak kolorowy sen Wspomnień mgłą powraca znów Choć znowu stary złodziej czas Z tych kilku przyszłych lat okradnie nas Tak bardzo ukryć przed nim chcę Największy skarb, ten jeden dzień Nasz najpiękniejszy dzień Serca drgnień, czułych słów Jak kolorowy sen Wspomnień mgłą powraca znów Pragnieniem ust, dotykiem rąk Zapachem bzów, czerwienią róż Nadziei mej, radości łzą Że własnie dziś, że właśnie tu Nasz najpiękniejszy dzień Serca drgnień, czułych słów Jak kolorowy sen Wspomnień mgłą powraca znów Nasz najpiękniejszy dzień Serca drgnień, czułych słów Jak kolorowy sen Wspomnień mgłą powraca znów ***

Gość 60 satka
Pozdrawiam Wszystkie nowe i stare nicki nicki:-D Lubie Was wszystkich i pozdrawiam WBW👄