Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maryjka

skradzione rzeczy na Allegro

Polecane posty

\"znalazłam\" skradziony mi w zeszłym tygodniu portfel na Allegro. Co radzicie mam zrobic? wkurzyłam się bardzo! z portfelem były wszystkie moje dokumenty :O a portfel najchętniej bym odkupiła :(

Gość jakoś słabo
sprecyzowałaś swoją myśl nic z tego nie rozumiem

Gość allegrowicz 123
myślisz, że twój był jedyny na świecie?

100% pewności. Był w charakterystyczny sposób zniszczony. Kto wystawia zniszczone, stare rzeczy na Allegro? czy to może być złodziej czy laska po prostu znalazła go w koszu na śmieci?

Gość dobre sobie
zgłoś się na policję, a co niby chcesz zrobić?

zrob kopie tej strony jako dowod, napisz do serwisu allegro z informacja, ze dana rzecz jest kradziona i prosba o dane sprzedawcy, idz na policje

Gość jakoś słabo
daj link!

to już zrobiłam, ale policja mi powiedziała, że to na pewno nie jest złodziej. Zresztą nie mogłabym tej pani rozpoznać bo jej nie widziałam, więc nie mam dowodu. tak powiedziała policja :(

Gość tak lubimy
podaj link żebyśmy wiedzieli kto się para sprzedażą kradzionych rzeczy, żeby móc unikać sprzedawcy!!!

a po co link - myslisz, że w opisie jest, że kradziony?? :P nie dam linka póki policja sie tym nie zajmie - wolalabym nie spłoszyć delikwentki!

Gość podaj link do tej strony

Gość temat zakończony
zgłoszony do usunięcia

zglos to administartorom allegro to usunal konto uzytownika. jesli portfel jest tanszy niz 50 zl to na policji umoza sledztwo bo zbyt mala szkodliwosc czynu

jak się sprawa wyjaśni to oczywiście podam namiary - z tego co zauważyłam dziewczyna handluje jakimiś starymi rzeczami

\"policja mi powiedziała, że to na pewno nie jest złodziej\" nie daj sie splawiac. Skad oni moga wiedziec \"na pewno\", ze to nie jest zlodziej? Nie chce im sie dupy ruszyc, wiec cie zbywaja. Zazadaj od nich dzialania, postrasz, ze pojdziesz z tym wyzej! Poza tym napisz do serwisu, ze rzecz jest kradziona i domagasz sie udostepnienia danych sprzedawcy.

Gość jakoś słabo
prowokacja i do tego marna !! w innym razie podałabyś link! czego się obawiasz ? my chcemy tylko obejrzeć zdjęcia tego portfela

Gość oranyjulek
nie umożą tylko nie potraktują jak przestępstwo. ale wy się znacie ojojojoj :-(

Gość jakoś słabo
a jak ktoś wykupi ten portfel? heh dziewczynko nie przemyślałaś sprawy, och marna prowokacja!

sam portfel moze byc tanszy niz 50 zl, ale pieniadze w nim plus koszt wyrobienia nowych dokumentow na pewno przekrocza te kwote.

hmmmm prowokacja :( chciałabym :( wtedy nie pisałabym pod czarnym nickiem raczej, no nie? a mała szkodliwość czynu nie będzie bo w portfelu były wszystkie dokumenty i karty bankomatowe. Z tym, że część dokumentów wrócila do mnie (wrzucona do skrzynki) - BEZ NAJWAŻNIEJSZYCH - dowodu i prawa jazdy :(:(:(

Gość Skąd pewność
A skąd pewność, że Ci go ukradli, a nie że go zgubiłaś? Bo o ile Ci go bezczelnie nie wyrwali z ręki, to po prostu zauważyłaś, że portfela po prostu nie masz w torebce. Równie dobrze mogłaś go gdzieś zapodziać...? Zostawić w sklepie, w budce telefonicznej, nie wiem. :o

lola - w prawie polskim koszt wyrobienia nowych dokumentów nie wlicza się do straty. Tak mi powiedzieli na policji jak składałam zeznania.

Gość oranyjulek
czarny to każdy może sobie wyrobić. podaj linka albo kończymy temat. nie pierdacz że nie chcesz jej wystraszyć, bo na nic już czekać nie musisz. zapisujesz aukcję i nawet jak się wycofa to masz dowody. podaj linka żebyśmy wiedzieli że można Cię traktować powaznie. może i przy okazji ktoś rozpozna tam inne ze sprzedawanych przedmiotów?

Gość jakoś słabo
ależ trudno się zaczernić! tragedia tylko na najzdolniejszych na kafe! podaj link bo nie uwierze!!Prawie nikt nie sprzedaje używanych portfeli

wsiadałam do pociągu. Był tłok (sztuczny? nie wiem, bo potem w pociągu było luźno). Na stacji miałam jeszcze portfel, a w pociągu zobaczyłam, że kieszeń, w której był jest rozpięta. No ale za rękę nikogo nie złapałam :O

Gość tak lubimy
skoro nie prowokacja to podaj link do tej rzeczy LUB nick sprzedawcy. UŻALASZ SIĘ NAD SOBĄ ZAMIAST PODAĆ LIN LUB NICK I OSTRZEC POTENCJALNYCH KUPCÓW!!! Ja osobiście nie chaiałbym czegos kupić i póxniej dowiedzieć się, że to kradzine!!!