Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maryjka

skradzione rzeczy na Allegro

Polecane posty

Gość Prowokacja na stówke
a z reszta jak tej dziewczynie udowodnią że to ona ukradła ten portfe? może go znalazłal

nie o kasę mi chodzi ale o dokumenty.... a o portfel trochę też bo miałam go z pięć lat chyba :(

no właśnie wreszcie prowokacja mówisz do rzeczy :) nie ma szans udowodnić dziewczynie, że go ukradła... szczególnie, że faktycznie mogła do znaleźć gdzieś w koszu. Z tym, że kto by chciał zarobić na takiej mało wartościowej rzeczy jaką jest używany portfel?

nom tez to zauwazyłam, dobra mykam i nie podnosze topicku bo to prowokacja

dokumentów tez nie odzyskasz bo moga byc spalone, wyrzucone wiec daj linka i daj na luz...

wiesz co to paserstwo nieumyślne? podaję link: http://pl.wikipedia.org/wiki/Paserstwo Art. 291. § 1. Kto rzecz uzyskaną za pomocą czynu zabronionego nabywa lub pomaga do jej zbycia albo tę rzecz przyjmuje lub pomaga do jej ukrycia, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Art. 292. § 1. Kto rzecz, o której na podstawie towarzyszących okoliczności powinien i może przypuszczać, że została uzyskana za pomocą czynu zabronionego, nabywa lub pomaga do jej zbycia albo tę rzecz przyjmuje lub pomaga do jej ukrycia, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 2. W wypadku znacznej wartości rzeczy, o której mowa w § 1, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

no i co z tego samanta...nawet gdyby odniosła ten portfel na komende to co z tego...policjanci rzucili by do przechowlani i tyle i po sprawie po prostu znalazła pusty !!!

Gość oranyjulek
tak tylko jeden portfel używany ,a dziewczyna co go sprzedaje nie wystawila prócz niego nic innego, a ta z opisu autorki ponoć dużo rzeczy sprzedaje uzywanych heheheeh

Gość oranyjulek
samanta a oprócz tego że posiadłaś zdolność wklejania linków to znasz się troche na wykładni przepisów prawnych?? bo chyba nie...

nie wiadomo jaki znalazła. zwłaszcza że część dokumentów została zwrócona. jak widać prawo i takie \"znaleziska\" po swojemu opisuje i traktuje

ach detektywami to wy jesteście marnymi... ;) a dokumenty jeśli już to są sprzedane a nie spalone, tylko po co odsyłali te, których nie da sie sprzedać? (karta mpk np)

oczywiście że nic tej lasce nie zrobią, bo zapewne wartość przedmiotu będzie niższa niż choćby papier na którym trzeba by to wszystko opisać.. co nie zmienia faktu że takich rzeczy się nie sprzedaje trzeba naprawdę nisko upaść aby śmieci zbierać i sprzedawać za grosze (jak donosicie na podstwie dochodzenia zrobionego na allegro :o) ja dla zasady bym tego nie zostawiła. pisz do administratora

ale ty jestes głupiutka!!!!!!!!!! jak sprzedane ??? ciekawe kto kupi skradzione dokumenty..przeciez pierwsza kontrola służb i do kicia ! idż dziecko lekcje odrabiać

Gość oranyjulek
a Ty jesteś kiepską prowokatorką... wyjaśnij może po co ten topik założyłaś? kilka opcji: 1. dla prowokacji 2. żeby ostrzec innych ( no to czemu nie wklejasz linka?) 3. żeby się nas poradzić ( ponoć policji się już poradziłaś a nas nie słuchasz..)

Oj obrażając mnie tylko się ośmieszasz :( i chyba niegdy z przestępcąnie miałaś do czynienia skoro mówisz, że niemożliwe jest sprzedanie dokumentów :o podobno ludzie biorą kredyty na takie dokumenty... trzeba tylko znaleźć w miarę podobną osobę do tej na zdjęciu - co przy niewielkich rozmiarach i nie najlepszej jakości zdjęć na dokumentach nie jest specjalnie trudne :o A do wiadomości tych, którzy się przejeli i mi doradzają: właśnie dzwoniłam na policję - pan naczelnik powiedział mi, że czekają na faks od Allegro z danymi dziewczyny, bo mają już potwierdzenie telefoniczne, że dostaną te dane i policjant zaraz do mnie zadzwoni jak tylko przyjdzie ten faks :) opłaciło się robić wczoraj aferę na cały komisariat :) i rozumiecie czemu (na razie) nie podaję linka? allegro na razie nie zawiesiło aukcji mimo akcji z policją więc mam nadzieję starają się wziąć ją z zaskoczenia.. może nie zdąży wymyśleć skąd ma ten portfel :)

a założyłam topik żeby się wygadać bo strasznie się zdenerwowałam jak zobaczyłam MÓJ portfel na allegro :(

i rozumiecie czemu (na razie) nie podaję linka? allegro na razie nie zawiesiło aukcji mimo akcji z policją więc mam nadzieję starają się wziąć ją z zaskoczenia.. może nie zdąży wymyśleć skąd ma ten portfel nie rozumiem... chodzi ci o to ze ktos ja moze ostrzec czy cos ?? :O :O :O

Gość oranyjulek
taaaak..policjant do Ciebie oddzwoni,a oni wpadną do niej nad ranem uzbrtojeni po zęby i w kajdanki zakują heheheheheeh a zgłaszałaś wcześniej na policji kradzież portfela?

Gość ale fakowo
ten portfel FENDI jest nawet fajny :P

no własnie, boję się, że ktoś do niej napisze - choćby dla żartu. Niech najpierw porozmawia z nią policja. Mam nadzieje mają swoje sposoby na przepytywanie delikwentów :)

Gość oranyjulek
zadałam pytanie CZY ZGŁOSIŁAŚ WCZEŚNIEJ TĄ KRADZIEŻ?

zgłosiłam kradzież na policji od razu po fakcie (ze względu na te dokumenty). Jak znalazłam tą aukcję na allegro to sprawa już była w toku więc mam nadzieję szybko teraz pójdzie

siostrze ukradli kiedys komórkę, znalazła sie po ok 2 miesiącach całkowicie przez przypadek bo w czasie przypadkowej rewizji osobnika x ..uwierz mi policja nie ma żadnych sposobów na szukanie przestępców! owszem była rozprawa ale co z tego dostał 1000 kary i wio poszedł!

Gość oranyjulek
a jakie przepraszam dowody podałaś , że to TWÓJ portfel? cyt. to już zrobiłam, ale policja mi powiedziała, że to na pewno nie jest złodziej. Zresztą nie mogłabym tej pani rozpoznać bo jej nie widziałam, więc nie mam dowodu. tak powiedziała policja tak powiedziała policja, jak pisałaś wcześniej. a teraz nagle się okazuje że się za to wzieli i to ostro i że nawet SAMI do Ciebie oddzwaniają? hehe za dużo się seriali naoglądałaś.

marusia no ja wiem, że podałam tyle faktów, że w końcu można było go znaleźć... proszę nie podawaj nawet jak wiesz! ja obiecuję, że wkleję jak tylko coś będę wiedzieć! mam nadzieję, że nikt nie przeszkodzi policji bo wtedy bym baaaardzo była zła na siebie za tą chęć wygadania się :(