Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziubassek

ciążowe staranka

Polecane posty

Hej. Idę dziś z Basią na szczepienia :( Odezwę się popołudniem jeśli Basia zaśnie... Miłego dnia dziewuszki 😘

heja:) oj szkoda ze juz po wolnym:( tak fajnie bylo w trójke w domku:) wypoczelismy:) wyspani:) dziewczyny a SPA:) ojeje jaki to jest relaks:) oj dawno tak nie wypoczełam:) miałam masaz całego ciała z olejkami i potem peeling :) ciało jak nie moje i czułam sie jak nowo narodzona:) tylko dlaczego to takie drogie:) AniaK basienka na pewno bedzie bardzo dzielna:) matysha mi włosy zaczeły wypadac po zaprzestaniu karmienia:( tez strasznie ale wziełam witaminki i juz troche lepiej Titus ale mnie nazwałaś;) a tak wogle to strasznie polecam tego typu relaks zwłszcza przy maluszku jak sie calymi dniami siedzi w domu:) miedzy kupkami a zupkami:) a my dzis jakos musimy od nowa dostosowac nasz plan dnia bez tatusia:(

A ja ma wolne do końca tygodnia od pracy- tyle że po drodze pełno egzaminów na uczelni i pracę trzeba oddać... a dzidziuś zaczyna o sobie przypominać sensacjami w żołądku hihi ostatnio mój kochany przyłapał mnie na podjadaniu czipsów polanych sosem czosnkowym i ogórków... długo to potem odchorowywałam:P A tak to wszystko oki poza jednym- ja coraz częściej mdleję, tzn robi mi się słabo i nagle usuwa mi się podłoga pod nogami i gdyby nie ktoś kto mnie złapie to bym poleciała...denerwuję się tym bo do pracy jeżdżę samochodem i jak coś się takiego stanie to wtedy może być całkiem nie fajnie....Ma / miała tak któraś z Was?? Czy to jest normalne w ciąży? Jeśli tak to kiedy to przejdzie bo mam już tego niestety dość...Trochę mnie to martwi... Dzia wszystkim za miłe słowa:) To teraz naprawdę dla mnie bardzo ważne:) Buziaki:*

Vali a powiedz mi kochana kiedy konczy Ci sie macierzynski? wiem ze nie powinnam sie tego dopytywac i przypominac jak czas szybko leci... :) Z mezusiem jak czesto sie widujecie w tygodniu? Ja w zasadzie codziennie z tymże po 3-4h dziennie i a piac to samo od pon-pt, weekendy sa nasze. Kurcze kto wymyslil taki system! zeby sie utrzymac na powierzchni trzeba pracowac i pracowac i tak do zrzygania :( Ja bym wolala to Spa w ktorym bylas :P Anus trzymam kciuki za Basienke! Kamus no widzisz ja w zasadzie zawsze niskocisnieniowcem bylam, a tu w ciazy takie cus sie przytrafia :( dobrze ze nie pracuje :) a co do bolacych piersiatek to ja tak mialam ale hen czasu temu jak jeszcze na tabsach nie bylam, normalnie jak schodzilam po schodach to myslalam ze mi odleca, a z tym staniem to cos w tym musi byc bo ja w kosciele mialam to samo, heheh chyba jestem na niego uczulona! to samo dotyczy sie przeludnionych miejsc, kolejki, autobusy pociagi, bo zaraz ciemnosc nastaje w galach, szybki oddech i piszczenie w uszach...nigdy tego nie badalam, ale jak mi duszno odrazu widze efekty. Matysha kurcze ja z wloskami narazie nie mam problemow, mam ale ze skora, brode i plecki wypryszczylo, i to rozdrapuje, mam nadzieje ze sie blizny nie zrobia... moze potrzebujesz witaminek? kurcze nie umiem Ci w tym temacie pomoc... :( Lemurka no to mieszanka wybuchowo-jedzeniowa jak widac wspaniala! :D :D nie ma to jak cos zjesc nie wiedzac co!

cześć dziołchy :) ja z nowiną, termin mam wyznaczony na 31 stycznia, ale coś mi się widzi, że będzie korekta na początek lutego... zobaczymy co powie na następnej wizycie. Objawów ciążowych nadal prawie nie mam. Na szczęście nie mam mdłości, tylko czasami mnie coś przymuli. Wczoraj tylko raz zwymiotowałam podczas jazdy samochodem, ale to szczegół. Kama, dzielna dziewczyna jesteś, przykro mi, ze tak sie musiałaś nacierpieć przy tej biopsji. 🌻 Ale widzę ze lubisz gotować, ja też uwielbiam kombinować w kuchni ;) a dziś zrobię botwinkę. Titowa, musisz być spokojna dla córeczki, żeby pięknie ciśnienie się wyrównało :) zdrówka życzę! validos, spa, cudownie! ;) oby więcej takich okazji :D Aniu, jak tam Basia zniosła szczepienie? Co to była za szczepionka. Powiedz, czy pneumokoki są refundowane w Irlandii? bo my zdecydowaliśmy Karola zaszczepić płatną. Bo oczywiście w naszym NFZ pieniążków nie ma na profilaktykę... Aniu, mozesz wpisać w tabelkę termin 31 styczeń? z góry Dziękuję 🌻 Mania, nie martw się Szymuś nadrobi wszystkie zaległości. Mój Karol, choć nie wcześniak też nie chciał się przewracać. MIał ok pół roku jak zaczął. A teraz, mówię Ci to jest mała torpeda. Raczkuje, siada, wstaje, akrobacje dzikie robi na podłodze. Nawet ma siniaki na kolanach, biedne dziecko. Ale to wszystko postępy w ciągu ostatnich kilku tygodni. Z dnia na dzień uczy się nowych rzeczy! Koug, ale gin pojechał, hihi. mam nadzieję ze choć innych pacjentów nie było w poczekalni. ;) matysha - widzę że się przejmujesz. Rozumiem, jak nam zależy to się stresujemy. Ale nie mozesz się denerwować, bo nerwy mogą zaszkodzić, Spokojnie i do przodu! Problem z włosami powinien niedługo minąć. poczekaj kilka tygodni. Bierz po prostu witaminy na ciążę. Ja teraz biorę feminatal - podobno dobry. trzymam kciuki za ciebie :) Dziękuję wszystkim Wam za miłe słowa i gratulacje! jesteście super :) Pozdrawiam!

lemurka ja tak mam i lekarz powiedział, że to normalne bo coś tam się dzieje z hormonami, też ledwo chodzę a samochodem jeździć nie można podobno... dziewczyny ja z tym wypadaniem włosów mam od dawna, tylko to się teraz nasila z dnia na dzień, dlatego tak się przejmuję :/

dzia matyysha Troszkę mnie uspokoiłaś...tylko niedobrze że samochodem nie bardzo...bo ja mieszkam na wsi i praktycznie byłabym odcięta od świata a te pks-y to masakra... Hm będę po prostu uważać... A i nie martw się włosami - moja bratowa miała przed ciążą piękne falowane włosy a jak zaszła to jej się wyprostowały i też wychodziły wtedy lekarz z tego co pamiętam kazał jej myć włosy w szamponach wzmacniających i jakieś witaminy łykać ale nie pamiętam jakie...jak się z nią skontaktuję to napiszę:)

Gość blimblemblomblum
Dzień dobry dziewczynki :) Jestem tu nowa i powiem szczerze bardzo bym chciała mieć już dzidzi ale odstawiłam pare dni temu tabletki anty no i pisano mi,że w ciąże po tabletkach nie jest tak szybko zajść...miałam jutro robić test ciążowy ale chyba nie dam rady bo boje się rozczarowania.

Gość blimblemblomblum
echm...chyba się załamałam...

hejka dziewczynki mam pytanie bo zaczynam sie juz martwić pomocy titinka pisałaś ze kiedyś odczuwałaś ból jak siadałaś ja tak mam...:( martwie sie dziś jest 19 dzień cyklu co prawda juz duuuuzo mniej niż w przedtem ale czuje caly czas lewego jajniczka i teraz nie wiem czy mam sie bać ze cos jest nie tak czy może sie nie martwić wiem ze to moze byc po tych tabletkach co brałam ale martwioe sie troszeczke a czy to moze byc jakis pierwszy objaw ciazy ? czy was bolało na początku tak jednostronnie jak zaszłyście w ciąże czy to raczej nie od tego...:( boje sie bo ostatnio sie naczytalam o ciazach pozamacicznych masakra nawet nie chce o tym myśleć i dopuszczac takiej mysli !!!!!!!!!!!! pozdrawiam was serdecznie napiszcie mi jakie miałyście doświadczenia na początku czy bolało a ha i tak plamie od wczoraj na zółtawo troszke ale nie wiem czy to ma znaczenie..... buzka

Bimblemblomblum ja w poprzednia ciaze zaszlam odrazu po odstawieniu tabsow i znam tu kilka dziewczat ktore mialy tak samo... Dafi a to Ci kochana niespodzianka! moj starszy bracholek urodzil sie wlasnie 31grudnia pare minut po 17! :D :D a czemu obstawiasz poczatek lutego? to spora rozbieznosc :P Tak bylo ostro?! :P :P :P Lemurka Matysha trzymojta sie tam ciezaroweczki! :) ja wlasnie po zmierzeniu cisnionka 118/79 czyli ok... ale po lekach bo jak wstalam bylo 144/92 jutro znowu rodziny w srode klinika i kolejne usg... ale mi niedobrze, jakos slabo...bozieeee koncowke to mam problematyczna...spiaca jestem jak na poczatku...caly dzien w lóziu dzis leze, ide na tv zobaczyc co na DOMO... A dawno Cebulki tu nie bylo???? 😠 jak sei podlizno nie pojawisz to Cie rozwarstwie! :D :P Koug to samo bumelang jeden! nawet nie napisze! Fisiok to samo! w procesyjnych kwiotkach chyba sie zaszyla! :P Anus jak po szczepieniu??? Motylek tez moglby przyfrunac! co u Ciebie? jak bejbusio? maly ksiaze? Softis Mania i reszta! haaaaaaaaallllllllllllllooooooooooooo????? ...ale nuda :( :( 😢

Minia sluchaj mnie tez wtedy bolal lewy jajniczek, no promieniowalo jak cholerka, ale zadnej wydzieliny nie zaobserwowalam, wiec nie wiem czy to tak powinno byc...jedno co wiem to ja tez odrazu na necie o ciazach pozamacicznych czytalam, glupia jam cim ja cholerka i tak samo jak Ty bylam na etapie staranek wiec sama wiesz panika zasiana... Nie mysl w ten sposob! to 19dc wiec spoko wskazuje na owulke, a przy pozamacicznej podobny badz nawet gorszy bol odczuwa sie podobno ok 6tyg, ale wiesz ja specem nie jestem i nie chce Cie w blad wprowadzac. Ty mi sie tam nie schizuj za wczasu Malenka! 🌻

titowa a ten ból co u ciebie był to był związany ze poźniej byłaś w ciąży czy to nie ma nic wspólnego i on wystaąpił zupełnie w innym czasie niż na początku twojej ciąży ? ja wiesz co nie bede juz nic czytać poczekam .... i jak nie przejdzie do konca tyg to pojde do lekarza wiesz ja sie staram juz dłuższy czas jak wiesz a usg miałam ostatnio 3 miesiace temu...:( a lipa teraz bo nie mam nawet kiedy isc ...... buzka ide sie uczyc na egzamin lepiej zapomne troszke

Blimblemblomblum No to namieszalas z tymi tabletkami, ja wybralam cale opakowanie i nie wzielam ani jednej z nowego opakowania, po prostu zaprzestalam brac i w tymze cyklu zaszlam, a byly tez i czasem takie sytuacje ze ominelo mi sie wziecie tabletki na godzine (tak ze wzielam 2 naraz) i mimo tego nie zaszlam...

Minia bol ten byl bolem owulacyjnym ale nie zaszlam tego cyklu, wiesz w 19dc trudno o objawy ciazowe... I juz nie czytaj tego paskudztwa w necie ok? :) jak bol Ci nie minie i wydzielina bedzie nadal to pewnie idz na wizyte do ginka, by zobaczyl co jest grane i zeby Cie uspokoil :)

Gość blimblemblomblum
titowa1 ale ja z nowego opakowania nie biorę.Nie brałam ostatniej ze starego i z nowego już w ogóle nie biorę.Dziś będzie 4 tabletka z nowego opakowania której nie biorę licząc ze starym to piąta ktorej nie biorę.

Blimblemblomblum No to teraz grzecznie czekaj na owulke, kiedy mialas pierszy dzien ost @?

Gość blimblemblomblum
titowa1 4-5 czerwca zaczęło się od plamienia i to czarnego dopiero później okazało się,że to jednak okres.

Gość blimblemblomblum
no i 4 miałam wziąć ostatnią tabletke ze starego opakowania której nie wzięłam

Blimblemblomblum No to czekaj na owulke bo dzis masz 10dc... a ja podczytuje inne topiki i czytam wspomnienia z porodowki... i sie wlasnie poplakalam ze smiechu...wspominki jednej z ciezarnych z dnia porodu: ...RODZIŁAM PIERWSZY RAZ,AKCJA PORODOWA SZŁA BARDZO SZYBKO,ROZWARCIE Z MINUTY NA MINUTĘ WIĘKSZE! JAK LEŻAŁAM JESZCZE NA SALI Z INNYMI ZACZYNAJĄCYMI TO PANI DOKTOR POWIEDZIAŁA ŻEBY WOŁAĆ"JAK SIĘ ZACZNIE" JA:A JAK TO JEST?SKĄD MAM WIEDZIEĆ??-POCZUJE PANI TAK JAKBY KUPA SZŁA. NO I JAK JUŻ BYŁAM NA PORODÓWCE I LEKARZ KRZYCZAŁ ŻE WIDZI JUŻ WŁOSKI TO SPYTAŁAM CZY TO NAPEWNO NIE JEST KUPA... OBCIACH!!!... :D :D

Gość blimblemblomblum
heh no fajnie :D podaj mi linka do tego :)

Gość blimblemblomblum
titowa1 czyli co mam rozumieć,że teraz nie mam możliwości być w ciąży ? Bo jutro miałam robić test ... echm już nie rozumiem nic... zawsze się w tym gubiłam

Gość blimblemblomblum
jeszcze mnie brzuch zaczął pobolewać jak na okres .

Witam dziewczyny a szczęgólnie spiąca Titową:) Własnie wróciłam ze spaceru. Miałam dosc ciezi tydzien więc nic wolałam nic nie pisać, ale teraz juz jest lepiej. Skończyły sie antybiotyki!!!!!!!!!! Choć teraz poolewa mnie nocną porą brzuch i dlatego gorzej śpie, czy u Ciebie Titowa też tak było? No i konicznie napisz mi kiedy zaczął Twoj maluch zaczął kopać, bo u mnie zacznie sie 19 tydzień i cisza:( całuje

Witajcie dziewczynki po dłuuugim weekendzie:) U mnie minął bardzo rodzinnie...mieliśmy bardzo dużo odwiedzin i nadrobiliśmy towarzyskie zaległości. Titówna trzymaj sie, dużo wypoczywaj- to najlepsze lekarstwo na dolegliwości ciśnieniowe!! Dafi- 31.01.10-----świetna data:) A ja mam do Was, jakże już doświadczonych:) pytanko... tak tylko teoretycznie...czy sex w 14 dc/ a spodziewając sie owulacji ok. 20 dc/ może zakończyć sie ciążą? Zakładając, że jest śluz przezroczysty ale w małych jeszcze ilościach...???? Jak myslicie- jak długo plemniki potrafią zaczekać na owulację?? przeważnie pisze że ok 72 h ale jak to dokładnie??

jestem jestem...:) kurcze sie troche wkurzyłam dziś😠 bo zapisałam dzieciaki na kolonię do Włoch w specjalnie utworzonym turnusie dla młodszych dzieci 8-13 lat no i dzwonią dziś z biura podróży że za mało chętnych i żebym dzieci wysłała w innym terminie od połowy do końca lipca,a ja pierwsze co to zapytałam a co z \\Olą-przecież inne turnusy były od 13lat na co ona : NO TO NIE POJEDZIE..... Qrwa madź więc jej powiedziałam to proszę znaleźć mi teraz inną ofertę do Włoch żeby pojechali oboje na co ona że nie ma... No i doopa Ola beczy Michał też nie chce jechać bez niej,w kraju to same wiecie jak z pogodą....a to przecież dzieci.W sumie wyrwiemy sie gdzieś w piątkę na jakiś weekend tu czy tam ale to dla nich nie to samo :(

Haniu Emilko :) Moje najmłodsze dziecię zostało nazwane przez lekarza precedensem gdyż poczęła się w 9 dc :) tak więc wszystko możliwe

Koug a jak długie zazwyczaj miałaś cykle? Ale ja tylko tak teoretycznie:) A dzieciaczków szkoda...bpo sie cieszyły na wakację:( teraz musicie sie zastanowic czym to zastąpić?? ale rodzinny wyjazd chociaż na kilka dni będzie dla nich namiastką wczasów!!!

witam a mówiłam ze po weekendzie wszystkie sie zleca haha :) koug--- szkoda dzieciaków, ale moze jeszcze gdzies uda sie ich wysłac moze z innego biura?? aniu--- jak sie Basieńka czuje??? mam nadzieje ze dobrze zniosła szczepienie. validku--- zazdroszcze pobytu w spa, to na pewno swietny relaksik. jestes nowoczesna młodą mama nie ma co :) no i super ze weekendzik sie udał titku--- mysle o Was czesto, dbaj o siebie i pilnuj tego ciśnionka i wszelkich innych dolegliwości o wszytkim opowiedz lekarza takze ze Ci słabo i niedobrze lemurka--- powodzenia na egazminach, a o mdleniu powiedz lekarzowi, moze to z przemeczenia albo masz anemie. w kazdym razie trzeba cos z tym zrobic. mi na poczatku ciazy tez sie słabo zrobiło pare razy ale zemdla lam raz w tramwaju. dafi---no kochana oby te dolegliwosci ciazowe dalej Ci nie meczyły bo jak za Karolkiem nadarzysz :) jutro mamy rehabilitacje po dłuzszej przerwie i zobacze co powiedza, ale mysle ze Szymus sam z siebie duze postepy robi :) matysha--- moze maasz za mało witamin i to dlatego, bierzesz jakies?? minia--- mnie na poczatku ciazy bolał brzuch tak jak na @ wiec zupełnie sie nie spodziewałam ze jestem w ciazy. :) nie pisz od razu czarnych scenariuszy o ciazach pozamacicznych, lepiej byc zdala od złych mysli hanna-- moja znajoma zaszła w 25 dniu cylku bo jej sie cos poprzestawiało a wie ze to na pewno było wtedy bo jej mezulek wyjechał na jakis czas i własnie wtedy jakos sie widzieli, wiec roznie to bywa :)