Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatika*

Termin czerwiec 2008

Polecane posty

hejka, Ewelona,powiedz,jak sie bawi to tez nie umie bawic sie na brzuszku???????Siedzi caly czas?????? Uwazam,ze powinien jak najwiecej lezec na brzuchu, w ten sposob nauczy sie pozycji raczkowej ,a potem ruszy w koncu. Ja tez nie moge mojego przewinac,za chiny nie chce lezec na plecach,ale moj przekreca sie ciagle na brzuch jak go przebieram,tak mnie to wkurza ,ze hej. Ewelona bedzie dobrze,ale musisz popracowac nad tym ,by jak najwiecej czasu spedzal na brzuchu,to wazne.Moj jak skonczyl 5 miesiecy,nie spedza inaczej czasu niz na brzuchu,to jego ulubiona pozycja,a tez kiedys bylo z tym ciezko. bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!

Hej dziewczyny jak zaczełam sprzątać to mi tak zleciało i dopiero teraz się odzywam.U nas tak sobie mała troszke się pochorowała tz.dostała mi wysypki a potem starasznie zaczeły jej oczka ropieć.Byłam z nia u lekarza to powiedzał że mała dostała infekci i przepisał kropelki do oczów, a wysypka to prawdo podobnie od tej infekcji.Więc jak narazie ciut lepiej zobaczymy jak będzie dalej bo wysypka cały czas się utrzymuje. Własnie was nadrobiłam i oczy już mnie bolą od czytania.Więc gratki dla wszystkich maluchów za nowe umiejętności i ząbalki🌻 Jutro się odezwie buziaczki gorące bo jestem padnięta pa pa pa

hej hej gdzie się podziewacie, ja chciałam was zaprosić na kawkę jak wstałam ale to było o 5 rano więc jednak postanowiłam Was nie budzić :-)

Dzień dobry :) Witam piątkowo i zapraszam na kawusie i pyszny jabłecznik :) Buziaczki dla Ninusi,mała akrobatka z niej jest :) ewelona zobaczysz wszystko będzie ok,daj Maciusiowi troszkę czasu :) demiluna martusia dużo zdróweczka dla Juleńki 🌻 gosiek super że Kubuniek już się rozkręcił i raczkuje na całego 🌻 U nas piękna pogoda wiosna przyszła na całego,wczoraj z chłopcami prawie pół dnia spędziłam na dworze,później 3 okienka umyłam,ciacho upiekłam i na wieczór padłam jak kawka ;)

Ha, ha Surfitka to ladowanie na pierzyne chyba czemus sluzy, bo moja tez tak robila jakis tydzien temu;) ale miala radoche! Witam mamusie!!! Gratuluje dzieciaczkom nowych umiejetnosci, gosiek ciesze sie, ze Kubus taki radosny chlopiec, super, ze raczkuje!!! Ewcia to masz przezycia z pajakami, kupilabym ten odstraszacz , ktory emituje fale, bo ciagle chemia pryskac tez niezdrowo. Camomilla, Laura super sliczne imie:) Aisha ciekawe kto u ciebie w brzuszku rosnie`? Wspolczuje remontu, u mnie maz zaczal zbijac stare kafelki w lazience;( Demiluna kobieto kiedy sie wyspisz? Bylysmy wczoraj caly dzien na wsi u kolezanki. Maya caly dzien w ogrodku brykala na kocyku, karmila kaczki- ale miala radoche. Przyjechalysmy o 20, i zasnac nie mogla-chyba za duzo przezyc jak na jeden dzien;) Gosiek jakie buciki kupujesz Kubusiaowi, Elefanten?

Ewcia mam kafle dla ciebie w tonacji jasnej pastelowej cegly, cieplego odcienia bezu, i kremu przepiekne, od versace chyba moga byc? my jeszcze sie nie zdecydowalismy, ale tez kolorki jasne beda, ba mamy niewielka lazienke:)

hej Milka :) buziaczki dla was dziewczynki 👄 Kurcze ale się ciesze że mi wybrałaś płyteczki :D dzięki ;) Wiesz ostatnio czytałam na pewnym forum o pająkach i dowiedziałam się że odstraszacze emitują te fale,i że niby wypuszczają jakiś gaz,który jest niebezpieczny dla ludzi :O ale tego ludzie nie wiedzą :( yhm i być tu mądry :O

Ewcia szlag wie, moze i jakis gaz sie ulatnia z tego urzadzenia. Moze narazie jakies moskitiery pozakladaj nad lozkami, przynajmniej bedziesz spac spokojnie. Musza gdzies gniazdo miec te pajaczki. Musze wyjsc z mala na dwor, bo juz zyc mi nie daje papatki!!!

Hej kobitki a u nas ponuro:(:(:( Mała własnie zasneła to mam chwile.Kubuś dzisiaj ostatni dzień do szkoły a potem 3 tygodnie ferji to sobie wkońcu odpocznie.W weekend będzie spał u niego kolega to będe miała wesoło hi hi hi Juleczka to mała glizda wszędzie pełza i wszystko co znajdzie do buzi ,nie nadanżam za nią.Dzisiaj zjadła kawałek gazety mam nadzieje że jej nie zaszkodzi...jula jeszcze sama nie siada ani razu jej się nie zdażyło i do raczkowania też się nie rwie tylko pełza no i ładnie za rączki chodzi.Za to gada naokrągło. ewelona kochana nie masz się co martwic moja niunia 8 czerwca skończy 10 miesięcy i też do siadania się nie rwie ale ja się tym nie martwie podobno dzieci mają na to czas do 12 miesiąca tak powiedzała mi lekarka.Jestes bardzo dobrą mamusią teraz czesto go kładz na podłodze i zobaczysz wszystko wróci do normy raz , dwa.. Ewcia mieszkanko cudne a z tymi pająkami to współczuje ja tez bym po nocach nie spała poprostu schiza.Mam nadzieje że ci \"współtowarzysze\" nie długo się wyprowadzą... Hanio torcik bąba... Kasia dobrze że to usg wyszło dobrze u Julci teraz nie masz się co martwi... Beja biedny ten maluszek daj znac co znim..jak wczoraj to przeczytałam to normalnie dreszcze mi przeszły. agule ale z Gabrysi wierci pietka byle tych guzów było mniej.. camommilla sliczne imie dla córeczki wybrałaś. Surfitka nocnik cudny Ninka napewno pomału się do niego przyzwyczaji moja Jula też przez pierwsze dwa dni płakała a teraz jak ją sadzam to się cieszy... Demiluna może Julek ma bunt na jedzonko czasem tak bywa i po tygodniu na pewno wszystko wróci do normy.moja Jula też ostatnio mniej je rano wypija tylko 50 ml mleka zjada mniej kaszki tylko zupke zje całą.Deserku połowe a zawsze zjadała cały i jeszcze było mało.Ale mysle że niedługo wróci do swojej normy... Witam dmiluna,Ewcia,Milka miłego spacerku ja pierwszy juz zaliczyłam w drodze do szkoły🖐️ Dobra zmykam małej zupke ugotowa bo jak wstanie to bedzie głodna papatki do potem...

Milka no napewno muszą mieć gdzieś gniazdo :O tylko gdzie ??? Udanego spacerku życzę :)

hej hej My juz po spacerku, byliśmy tylko w szkole bo pogoda nienajlepsza. Chłodno, ponuro i wieje.Mnie strasznie boli głowa, nawet tabletka nie pomogła. Milka Julek w prezencie raz na jakiś czas daje się wyspać ale czasami ma tak jak dzisiaj że obudzi się wcześnie i tylko mu zabawa w głowie. Martusia ja nie wiem co Wikusia będzei przez tyle dni wolnego robić, oona sie w domu nudzi gdy nie idzie do szkoły dłużej niż 3 dni. Ewcia u nas tez pająki i nijak się ich pozbyć, one tylko od wiosny do jesieni a zima znikają. Dziwne to ale na szczęście większość tych dużych siedzi na zabudowanej werandzie i do domu rzadko kiedy wchodzą jak już to takie małe - ale za to pajęczyny robią ogromne i w zastraszającym tempie. Na pajęczynach widzę tylko te małe a te duże widzę tylko jak biegają - chyba taki gatunek. Dziewczyny Juleczek chyba w końcu zaczyna więcej gadać, ostatnio w kółko powtarza buła buła, zdarza mu sie baba i bubububu. Niby nic a jednak mnie cieszy bo to daje nadzieję że wszystko w porządku i w końcu zacznie gaworzyć. Ewelona nie martw się niedługo Maciuś wszystko nadrobi, pewnie poprostu potrzebuje więcej czasu, zobacz mój Julek nie gaworzy a ma 9 miesięcy(jak narazie coś tam chyba zaczyna ale do prawdziwego gaworzenia jeszcze mu daleko). Głowa do góry, dużo czasu niech synuś spedza na podłodze i będzie ok. Dziewczyny nie martwcie się że maluszki jeszcze nie siadają czy nie raczkują(wiem wiem łatwo mówić) ale ja zaczną sypać nowymi umiejętnościami to nie zdążycie nam tutaj pisać. Tak np było z Julkiem, najpierw pełzanie i siadanie w jeden dzień, po kilku dniach siadanie z pozycji na plecach a po chwili już raczkuje i coraz pewniej wstaje wszędzie gdzie sie tylko jest czego przytrzymać. Dziewczyny czy już wszystkie dzieciaczki mają nocniki, bo ja się zastanawiam ale jeszcze nie kupiłam. Chyba sie jeszcze wstrzymam.

Czesc mamunie, demiluna, super, ze Julek zaczyna gaworzyc. Zobaczysz, teraz bedziesz miala w domku małego gadułę :) ewelona, sama nie wiem co Ci doradzic, zeby maluszek chciał lezec na brzuszku wiecej... moze poradz sie rehabilitanta? Oni powinni znac jakies sztuczki, aby przekonac takie maluszki do lezenia na brzusiu :) ewcia, współczuje tych wstretnych pajaków, ja sie panicznie boje pajaków i jak gdzies zobacze to zaraz mnostwo krzyku narobie. Kiedys ubierałam bluzkę zdjęta z suszarki, ktora stala na balkonie, patrze, a po niej wielki pajak łazi. Jejku, ale narobiłam rabanu :) A jak weszłam w pajęczynę w lesie - normalnie katastrofa, tak sie boje tych stworów. A ja jeszcze nie kupiłam mateuszowi nocnika, poczekam chyba z tym jeszcze troszke :) Ostatnio u nas spacery to masakra - Mati nie chce siedziec w wozku, najchetniej to by chcial, zeby go niesc cala droge. I konczy sie spacer tak, ze pcham wozek i niose moje 10 kg szczescia na rekach :) Wtedy mu sie podoba :) Dzisiaj dzwoniłam do mojej ginekolog, zeby sie umowic na wizyte. Bylam w szoku, ze mnie pamietala, pytała sie o Mateusza i wogole. Lubie ja bardzo, uwazam, ze jest lekarzem z powolania, a takich niestety coraz mniej... Co do przewijania u nas to samo, zgodnie z zasada: wyginam smialo cialo :) Musze zawsze dac małemu cos interesujacaego do raczki to wtedy sie tym zajmie i mozna spokojnie przewinac :)

Czesc babuszki. Ninka siada na nocniku, ale w pieluszce. Mama twierdzi, ze poki co musi sie przyzwyczaic do jego obecnosci i pomalu bedziemy ja uczyc...jak na razie nocnik jest super zabawka ;) I juz nie placze. Ewcia, zaczelam czytac o tych paskudztwach i wychodzi na to, ze kot albo papec to najlepsza metoda. Spotkalam sie rowniez z tym, ze osy wybily katniki..musza miec gdzies gniazdo - garaz, piwnica. Gdzie jest ich najwiecej ? Widzialam zdjecia - obrzydliwe, brrrr... Podobno jedna baka spala na lozku ktorego nogi byly w miednicach z woda i pod parasolem ;) To zart, ale te baldachimy to jakis pomysl, bo faktycznie moga uzrec. Ciesze sie ze wasze dzieciaki tak swietnie sie rozwijaja. :) Buziole.

Chyba za wczesnie pochwalilam Gabrysie za ladne spanie :( Znowu powtorka z rozrywki 😭 pewnie zabki,bo slini sie okropnie i nie chce jesc.... U nas tez pogoda paskudna, zimno i deszczowo mam nadzieje , ze jutro bedzie ladnie, bo idziemy na spotkanie z zajaczkiem wielkanocnym :) , bedzie lunch i szukanie ukrytych jajek ze slodyczami Ewcia, ja tez poczytalam to forum do ktorego podalam ci link ( bo mialam wyrzyty sumienia, ze cie tak przestraszylam :( ) i wydaje mi sie, ze ten ktos pisal o szkodliwym gazie w elektrowtyczkach z wkladami . A odstraszacze ultradzwiekowe to zupelnie inne urzadzenia :) , emiluja dzwieki o wysokiej czestotliwosci, dzialajacych na ulkad nerwowy pajaka, a bezpiecznych dla czlowieka . Tu dziala fizyka, a w plytkach do gniazka chemia :)

A EWcia, ja jeszcze poczytala, ze istnieja jakies pulapki na te pajaki. Tylko gdzie je kupic juz nie napisali.. Moze jakies lepce jak tu na karaluchy. Wydzielaja zapach, karaluchy do tego leca i juz na tym zostaja. Agula, biedna Gabi sie meczy...Ninka z reszta tez :( Dwojka juz prawie na wierzchu, nawet kuje, ale jeszcze nie przebila blony. :(

Surfitka, biedne te dzieciaczki z zabkowaniem :( Nam ida prawdopodobnie dolne dwojki, gorne juz wyszly Czy wiecie od kiedy mozna podawac baklazana ????? U nas wczoraj byla pierwsza kupka na nocnik :) , zobaczylam ze mala prezy sie to ja szybko posadzilam na nocnik , nawet nie protestowala, bo zajela sie ksiazeczka ze zwierzatkami :P

OO, gratulacje dla Gabrysi. Moja mama wlasnie to chce osiagnac, bo Nina robi kuke na siedzaco, brak miejsca i wszystko idzie wysoko na plecy. A potem przy myciu problem, bo sie kreci ( witam w klubie ;) ) . Agula, kiedy Kamilka przestala uzywac pieluszek?

Tak naprawde to odstawila pieluchy w wieku 2,5 lat :( :O Zaczealm ja sadzac jak skonczyla 9 m-cy i gdy mila 15m-cy to wolala juz kupke . Ale z sikaniem bylo ciezko . Przed koncem 2 latek robila juz ladnie na nocnik, ale gdy urodzila sie Gabrysia, to zaczela znowu sikac w majtki :O

Ile razy spia wasze dzieci w ciagu dnia ????? Moja spi ostatnio raz dziennie jakies 1,5 i na pod weczor jest juz zmeczona. Najchetniej zaliczyla by jeszcze drzemke io 18 i potem szalala do 23 :O .

Agula, Nina tez juz malo spi. Wstaje rano o 7, potem 2, czasem 3 dzemki ( zalezy od pogody i jej widzimisie) po 30-40 min. Usypia o 9 wieczor. Z tym, ze jak juz usnie to spi do rana, phu, phu..odstukac w niemalowane. Wczoraj jak wrocilam z pracy byla taka padnieta, ze polozylam ja o 17.45, pospala do 18.20. I nawet bez walki poszla spac o 21.

HEJ laski :) martusia,demiluna,pom.mama,surfitka,agula Gratki dla Gabi za pierwszą kupke do nocniczka 🌻 agula no tak masz racje ja myślałam że te urządzenia to jest jedno i to samo :( Kurcze obeszłam dom do okoła i jestem załamana :( Tych pająków jest masa :O chodzą po zewnątrz na murze budynku,normalnie nie wiem co robić :( mam doła jak cholera :( co do pogoty to jest pięknie 20 stopni w cieniu,teraz wróciłam z Erysiem z dworu,tak ślicznie :)

Eryk śpi pierwszy raz tak około 2-3 godz. póżniej 1-2 a czasem śpi tylko raz. nie mam pojęcia od kiedy można podawać dzieciom bakłażan. dla Gabi 👄 aby ząbole bezboleśnie i szybciutko wyszły.

Hej:) Moja niedawno usnela:=u nas ze snem jest tak ze robi sobie jedna dluzsza drzemke ok 2h do poludnia.Teraz jak miala temperture to tylko pila i spala,bo byla slabiutka. Ewcia jesli tych pajakow jest masa to wydaje mi sie ze musisz sie rozejrzec za jakas dezynfekcja,wezwac kogos kto tepi te paskudztwa,bo inaczej sie jeszcze bardziej rozmnoza...

camomilla nie wiem czy da rade to ktoś wytępić,mieszkamy w polach i jest tu dużo dzrzew i one chyba z tamtąd przyłażą i siedzą na murze a gdy okno otwarte to się cisną do mieszkania :O

surfitko wentylacje już z siatkami,szukam moskitier rolowanych takich jak rolety,ale jak narazie to tylko są ramkowe,jak coś to takie kupię.Dziś mąż do okoła okien,drzwi smarował specjalnym preparatem co niby odstrasza owady,tylko czy to działa ?

Ewcia, ja mam takie na rolkach na oknach dachowych, ale one nie sa przeciw owadom, a sloncu ( taka siateczka). A przeciw owadom to raczej musza szczelnie dolegac do okna i chyba zawsze sa na ramie. Sama musze w tym roku kupic kilka.

surfitko są też takie moskitiery w prowadnicach rolowane,tzn były kiedyś,a wiem o tym bo mój mąż je sprzedawał,ale one bardzo się targały i wycofali je ze sprzedaży.Mąż obiecał mi poszukać innej firmy co produkuje takie moskitiery,może mu się uda. Surfitko to zapraszam do nas po moskitiery,zrobimy dla ciebie rabat :) a może potrzebujesz okienka,drzwi ??? dla ciebie będzie atrakcyjna cena :)

Ewcia, a to wy sie zajmujecie stolarka ? Bede robic drzwi. Po potrzebuje takie podwojne. Macie jakas stronke www ? Okna juz mam.

surfitko tak,mój mąż tym się zajmuje tzn. jest dealerem,sprzedaje również rolety wewnętrzne i zewnętrzne,bramy garażowe,parapety i drzwi wew,zew. :) W tej chwili stronki nie pasiada :(