Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatika*

Termin czerwiec 2008

Polecane posty

demiluna dzięki za życzenia 👄 gratki z okazji pierwszego ząbeczka 🌻 zmykam lulu - stefankę zostawiam ;) dobranoc :)

Ewcia oj kusisz , kusisz to Stefanka :) Demiluna gratuluje Juliankowi pierwszego zabka 🌻 Dziekuje dziweczyny za mile slowa odnosnie mojej krolewny :) Chodzi jeszcze powoli i ostroznie , no chyba ze zobaczy gdzies lizaka czy paluszki to malo nog nie pogubi :P , ale kazdego dnia chodzi coraz pewniej :) U nas dzien takze zakonczyl sie krwawo :( Gabrysia przewrocila sie na balkonie i poszla krew z wargi, duuuuuuzo krwi :( .... Gosiek , ja tez balabym sie narkozy :O Ale takiemu maluchowi wyleczyc zabki to nielada sztuka dla dentysty. Jakies 3 miesiace temu bylam z Kamilka na przegladzie i dentystka chciala tylko zobaczyc zabki i posmatowac je fluorem i co to sie dzialo !! pisk, wrzask itd :O Skonczylo sie na tym , ze trzymalam ja na kolanach a dentystka w ekspresowym tempie zajzala jej do buzki , uwazajac na swoje palce ;) Teraz nastepna torta urodzinowego stawia Mierzejka :D Pewnie juz sie szykuje na urodzinki, bo nie ma czasu do nas napisac ;) Cofnelam sie do naszej tabelki , szkoda ze tyle dziewczyn juz z nami nie pisze, ciekawe co ich pociech slychac ???

hej,witam Panie Agula ja sie cholernie boje tej narkozy,w sumie to tylko 3 czy 4 zabki,male dzurki,ale dwa zabki musza byc zrobione naraz.I ci z tego?????Niech robia ,ale po co dziecku narkoza,nie lepiej tylko miejscowe znieczulenie??????Dzisiaj o tym myslalam i nie wiem do konc co na to moj chlop ale ja sie nie zgadzam i chyba na 99 proc nie podpisze tej zgody,ale na pogadanke pojdziemy.Chce by mu wyleczyli te zabki metada zradycyjna,on ma juz 6 lat wiec musi zrozumiec troszke,i buzie normalnie otwiral,wiec nie powinno byc problemu. Wczoraj rozmawialam z moja bratowa i mowilam mi ,ze byla jakas afera ostatnio w polsce o leczeniu zebow w narkozie,ze kilka osob sie nie wybudzilo?????????????? wrrrrrrrrr nie wiem Dziewczynki ,a co Wy sadzicie na ten temat,jak zrobilybyscie na moim miejscu,jestem cala skolowana,echhhhhhhhh Poza tym u nas ok.Maly szaleje i teraz steka ,bo pierdyknal lekko z tych szalenstw.Oprocz tego nocka przespana jak zwykle w calosci do 8.00:):) Ewcia moj Jas tez jest z maja 2003,ale idzie do pierwszej klasy w wieku 6 lat,tu tak jest ,jakby byl urodzony np. wdrugiej polowie roku tzn. od lipca to poszedlby za rok do pierwszej klasy,ale niestety,albo stety idzie juz od sierpnia:):) Szkoda,ze Twoj Oskarek nie chodzil do przedszkola,uwazam,ze to fajna sprawa dla dzieci,dzieci sie lepiej rozwijaja,poznaja wiele ciekawych rzeczy,potrafia wspolzyc z innymi dziecmi irozne tam inne.Co nie twierdze ze Oskarek nie jest madrym chlopcem,oczywiscie,ze jest!!!!!!!!!!!!:)mam na mysli tylko to,ze jest to dobre przygotowanie do zerowki i dziecku jest potem latwiej:) Kochane u nas deszcz dzisiaj:( a mi sie nic nie chce,ale musze udac sie na male zakupki.Moja perelka Jasiulek zazyczyl sobie dzisiaj spaghetti bolognese na obiad:) to ok dla mnie ,bo pojdzie szybko z robota i bedzie smacznie:) Nie wiem czemu,ale jakos tak mi zal mojego Jasienka i caly czas mysle o tej narkozie,jak to dobrze,ze dzieci wiele rzyczy jescze nie rozumieja:(

cześć ;) Ewcia, dziękuję 🌼 - a stefanka rzeczywiście palce lizać, sama bym zrobiła... może dziś się uda, bo mi smaka narobiłaś :P u nas znika w tempie ekspresowym [wiadomo, że zawsze muszę trochę teściom podrzucić, bo jednak jest nas do ciast tylko dwoje] ale i tak... mniamcik! tylko blachę muszę kupić nową, bo miałam taką niskobudżetową ;) i teflon odchodzi :( ble :( planuję kupić silikonową, ale to znów też trochę kosztuje :( jakkolwiek w końcu trzeba będzie to zrobić, bo mnie wpieniają te wykłe blaczki, bo kilku pieczeniach albo rdzewieć zaczynają, albo się teflon z ciastem zjada :O

acha, no i u fryzjera byliśmy dziś z Rubisiem :) był super grzeczny i tylko oglądał się, co się dzieje :) wygląda cudnie! taki chłopaczek już :) może wieczorkiem jaieś zdjęcia wrzucę :) tylko zapomnieliśmy aparatu i pierwsze postrzyżyny nie zostału uwiecznione :O ale na roczek mamy fryzurkę cudną!

Witam Agula, jestem, torta jeszcze nie szykuje, ale jakos na nic nie mam czasu, siedzę cały dzień sama z Anią no i na chwilę nawet jej nie mogę z oka spuścić, bo wszędzie jej pełno, teraz akurat mam chwilkę, bo \"czyta\" gazetę. wogóle po drzemce jakaś marudna jest i chce ciągle na dwór, pokazuje na drzwi i mówi brrr (bo ona uwielbia samochody i motory). Chyba powinien to być chłopak:):):) Jak pojedziemy do rodziców to jak zobaczy dziadka to od razu brrr i pokazuje paluszkiem w stronę motoru(dziadek już ją pare razy woził a siedziała jak zaczarowana. Szkoda, ze pogoda paskudna, bo chociaż byśmy poszły na spacerek a tak siedzienie w domu

Gosiek a Jasio ma niec leczone mleczaki czy stale ??? Gdyby chodzilo o mleczaki to pewnie nie zgodzilabym sie na narkoze :( i tak sa do stracenia ...

Witam dziewczynki :) gosiek nie wiem ja chyba bym się nie zdecydowała na narkoze. Sądze że 6 latek jest już na tyle mądry że może się obejść bez usypiania,co innego mniejsze dzieciątko. Wiem że w przedszkolu dzieciaki inaczej się rozwijają,sądze że Oskar jednak nie odbiega z nauką od innych dzieci,tak jak pisałam wcześniej pilnie uczy się angielskiego,zna cyferki,literki (chodz jeszcze nie wszystkie ;)) bez problemu potrafi się zaaklimatyzować z nowym otoczeniem :) Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu ;) u nas rok szkolny zaczyna się od września. hanio koniecznie podeśli foteczki Rubisia z nową fryzurką :) mierzejko,agula

hej hej u nas marudny i płaczliwy dzien, zębulki dokuczają. Gosiek moja wiki była tydzień temu u dentysty miała leczony ząbek bez znieczulenia, szybciutko kilka minut i po robocie, małamnawardzo sieet nie zauważyła kiedy, dzielnie siedziała, współpracowała z dentystka. Jestem z niej super dumna a bardzo sie obawiałam tej wizyty. Wiki powiedziała że nic a nic jej nie bolało. Ja osobiście nie zgodziłabym się na narkozę do leczenia zębów. A mleczaki zawsze wrato leczyć i może zrobią to bez narkozy - może będzie potrzebne więcej wizyt ale chyba bezpieczniej.

Ja mysle, ze jasio ma mleczaki. JA bym nie podpisala. Tesciowej koleznka z pracy , kolo 40 - stki sie nie wybudzila po narkozie :( Ponoc miala slabe serce, a agabinetach dentystycznych jest tylko anestjezolog do narkozy. Moze w Nieczech inaczej, ale mysle, ze 6-latek musi juz zrozumiec srawe. $ zeby to niewiele i nawet jesli dwa na raz to tez nie powinien byc problem. Ja bym nie podpisala. Zmykam.

dzieki dziewczynki za opinie.Jas ma mleczaki jeszcze.ta narkoza to nie byl oczywiscie nasz pomysl,dentystka zaproponowala to ,ale ja sie nie zgodze,przeciez mozna normalnie wyleczyc zabki.Chocby trzeba bylo i 3-4 razy isc to nic wielkiego,a narkozza to przeciez ryzyko.Zreszta dziecko musi tez sie nauczyc chodzic do dentysty,i wiedziec co i jak:P dzieciaczki w lozkach,a ja mam wolna chwile wreszcie ,pa do potem

z ta narkoza to waszlo tak jakos dziwnie,jakby nie mozna bylo tego inaczej zrobic,tak to odbieram teraz,w sumie o normalnym znieczuleniu nie bylo mowy,a dziwne jest tez to,ze dzien wczesniej bylismy u naszego dentysty,ktory tez mowil o narkozie i wyslal nas do dentysty dziecinnego,a ten to samo.chodzi o to ,ze Jas musi miec dwa zabki robione jednoczesnie,a nie wiem czy jeden z tylu nie bedzie musial byc leczony kanalowo.No nic ,pojedziemy na pogadanke za miesiac i powiemy,ze niech robia normalnie,albo najlepiej pojdziemy jeszcze do innego dentysty ,bo tu ich jest w pip :P, wytlumaczymy sprawe i niech robi,bo nie ma po co czekac miesiac czasu z leczeniem 3 zabkow.wszystkie inne ma zdrowiutkie:) Surfitka,z tymi niemcami to jest tak,ze niby opieka moze i lepsza niz w Polsce,ale wszedzi zdarzaja sie przypadki i wpadki,nigdzie nie jest super idealnie.Tu tez odstawiaja czasami fuszerke jak trafisz na "niewlasciewego specjaliste".Lepiej byc ostrozny,lekarz tez czlowiek i kazdy sie myli,a narkozy dziecku dla wyleczenia 3 zabkow fundowac nie bede.Normalnie sie przerazilam ta propozycja w Polsce tez zylam i nikt mi czegos takiego na dzien dobry nie proponowal,to raczej wydawalo mi sie ,ze pacjent prosi o taka forme leczenia.W polsce to od razu na fotel i myk-robimy.Ach nie bede zanudzac Was tym tematem,ale normalnie jestem wkurzona,bo boje sie odpowiedzi ,ze nie ma innego wyjscia:( Ale wyjscie znajde,pojade do szczecina ,wyleczymy zabki i przy okazji zrobimy zakupki hehehehhe

Dziwne to wszystko z tymi zebami :o Na kanalowe tez sie nie zgadzaj. Lepiej usunac jak boli ( i tak odrosnie, po co meczyc dziecko, chyba ze to szostki - bo jesli tak to koniecznie leczyc, bo te sa juz na zawsze ). W Polsce mleczakow chyba nie lecza kanalowo. Moja 6-letnia siostrzennica juz nie ma mleczakow z przodu :) A my sobie same siedzimy. Tatus na rybkach, Ninka spi a ja sie troche nudze. Dodalam z nudow zdjecia na bobasy. Pozdrawiam.

no dziwnie,dziwnie :( Oskarek ma też leczone mleczaki. Jakieś 2 miesiące temu wyleciała mu dolna jedyneczka a teraz całkiem niedawno kolejna dolna jedyneczka,jeden ząbek już jest tak w połowie a drugi dopiero wychodzi ;) Surfitko miłego popołudnia ci życzę a ja zmykam spać u nas już 12 dochodzi :O do jutra :) papa

noooo i wykułam do końca - a obiecałam sobie że jak wykuję część materiału przeznaczoną na dziś, wyśle zdjęcia z nową fryzurką Rubisia, więc zdjęcia poszły na pocztę :) wyślę zaraz też zdjęcia jakie miał włoski przed obcięciem, bo już dawno go nie widziałyście :) w sensie, że nowych zdjęć ;) bo tamte ze spacerku to były sprzed miesiąca :D i dobrej nocki!

co to - o tej porze dzień otwieram??? a myślałam, że któraś już looknęła na nową fryzurkę Rubisia... A tu puchy :P ok to ja spadam do nauki

Witam u nas wczoraj mielismy bardzo ciezki dzien - Kamilka poparzyla sie goraca woda :( :( :( :( :( :( oblala sobie bark i troche nadgarstek , popazenia 1i 2 stopnia :( :( :( ... postawilam goraco wode w kubku na regale i odwrocilam do lodowki po sok a tu slysze pisk.....zawsze stawialam w tym miejscu kubek , ale nie pomyslalam , ze moje dziecko uroslo i moze dosiegnoc ... zaczelam plewac opazone miejsce zimno woda i zadzwonilam po pogotowie , w szpitalu dostala srodki przeciwbolowe i zrobili jej opatrunek ....wody bylo ok 100 ml wiec dzieki Bogu nie sa to oparzenia rozlegle, ale i tak bolesne :( Tak mi jej szkoda, piszac lzy same leca mi z oczu, teraz jeszcze spi, odsypia wczorajszy dzien i dzialanie lekarstw. Pon iej samej wcale nie widac ze cos sie stalo, w szpitalu jak tylko zaczely dzialac srodki przeciwbolowe, zobaczyla akwarium, rybki, dali jej lizaka i loda, ksiazeczki do malowania to mialam problem z utrzymaniem jej w lozku :) A jak przyszla pora wyjscia to nie chciala isc , bo : teraz rysuje ! :) W domu rozrabia jak zwykle. Dziewczyny w razie oparzenia trzeba polewac miejsce zimna woda, nie lodowata , bo zaduzy szok dla organizmu ale mocno chlodna woda- tak mi powiedzieli lekarze w szpitalu, zadne pianki czy kremy nie pomoga tak jak zimna woda. Mam nadzieje , ze ta informacja nie bedzie wam nigdy potrzebna....

Witam i zapraszam na podwieczorną kawusie ;) o boziu biedna Kamilka :( kurcze źle to się szybko zrobi :( bardzo mi przykro,łzy do oczu się cisną tak mi jej szkoda,biedactwo małe :( szczęście że wody tylko tyle było. Życzę Kamilci dużo zdróweczka i oby nie cierpiała 👄 hanio Rubiś świetną ma fryzurke :) boski chłoptaś z niego !!! apropo wypieków ciast - ja zawsze na spód foremki wykładam folie aluminiową i jest git ;) u nas oki :) życzę wam milusiego wieczorku :) buziaczki

witam was kochane.... az wstyd mi do was pisac bo tak długooooo mnie nie było u was.... mam nadzieje ze pamietacie mnie i macka jeszcze.... przyznam wam sie nawet ze tylko ta ostatnia srtone przeczytałam, brak czasu poprostu.... bardzo szkoda mi kamilki tyle musi sie wycierpiec bo to boli jak cholera ale jest mała i zapomni szybko tak jak sie szybko zagoi.... bedzie dobrze... a u nas wszystko dobrze...moj maciek jest na etapie raczkowania i wstawania przy meblach i narazie to mu wystarcza a ja juz z tego jestem bardzo szczesliwa.... trzeba go pilnowac na kazdym kroku, wejdzie wszedzie jest taki ciekawski ze szok wszystko musi dotknac i do buzi, najbardziej fascynuje go kuchnia i lazienka tam gdzie jest niebezpiecznie.... raz mi juz spadł z łozka odwrocilam sie po mleka a on myslal ze go gonie i tylko nogi zobaczyłam ...ale na szczescie nic mu niebyło tylko przez pare godzin mial na czole odbity ślaczek z wykładziny... poreszta na kazdym kroku o cos musi uderzyc ...mowie wam taki mały łobuz mi roasnie taki prawdziwy chłopak!!!! mamy juz 4zebolki, i chyba reszta tez idzie bo cos biegunke ma od kilku dni bez goraczki bez niczego.. bylismy ostatnoi u chirurga bo paznokcie mu sie wrastaja, mial to od urodzenia ale teraz jest goorzej bo mu ropieja paluszki, i lekarz stwierdzil ze zle mu rosna paznokcie zamiast wzdłuz to jemu do gory...mamy ,,obciagac te paznokcie\" i moczyc w ziołach i mam nadzieje ze to pomoze.... a moze ktoras z was ma tez taki problem u dzieci???????????????????? pozatym to maciek duzo potrafi i niepotrafie wymienic ale pewnie wasze dzieci to samo robia... jutro juz czerwiec czyli zaczynamy miesiac roczkow..... oj kiedy to zleciało dziewczyny............................................................................................................................................................... dopiero w brzuszkach siedziały a tu juz rok sa z nami a to tak jak by od wczoraj były.... my impreze robimy 20 czerwca chociaz powinnismy 18 ale to czwartek ...impreze mamy u tesciowej bo u nas w jednym pokoju niema gdzie a ona ma dom i podworko takze na dworze bedzie raczej...bedzie gdzies 18osob i niemam pojecia skat tyle bo przeciez to sami najblizsi ale co tam roczek to roczek..... ok dziewczyny koncze te nudy i obiecuje czesciej zagladac....

no ewcia, popatrz - ja na to nie wpadłam. ale foremkę silikonową już kupiłam więc luuuzik. z ciastem poczekam ten tydzień :P tym bardziej że mam nauki w pierniki! no i cieszę się bardzo, że fryzurka się podoba. ja tam się na niego napatrzeć nie umię, mój ślicznotek :D w dodatku tał ładnie już raczkuje (jak się spieszy to prostuje jedną nóżkę i pędzi że ho!) i ładnie wstaje przy wszystkim.... Roczek pewnie nie będzie podeptany ale co tam :) i tak się strasznie cieszę, że raczkuje bo już traciłam nadzieję na to. i u nas też oczywisce najbardziej fascynująca jest kuchnia - szczególnie zmywarka bo to bumbum (kółka w koszu), szuflady... ok, lecę spać - dobranoc!

Witam dziewczynki w tym pięknym i szczególnym dniu dla naszych dzieciaczków :) 🌻👄🌻 Ze wszystkich kwiatów świata chciałabym zerwać... słońce i dać je potem Wam złociste i gorące. Słoneczko jest daleko, ale się nie martwcie kochani narysowałam drugie, jest prawie takie samo. Teraz Was wycałuję, jak mogę najgoręcej, bo tak Was kocham bardzo, że już nie można więcej !!!!!!!! Najserdeczniejsze życzenia dla naszych kochanych szkrabików. 🌻👄🌻

dzien doobry. Az mie sie lezka zakrecila w oku,Ewcia sliczny wierszyk i dolaczam sie do zyczen:) U nas pogoda sliczna,po obiadku idziemy na spacerek i pyszne lody ze smietanka :P.Teraz moj pan spi bo wrocil z nocki,a u nas dzisiaj swieto koscielne i wszystko pozamykane oprocz knajp i kawiarenek oraz stacji benzynowych:P Moze gdzies pojedziemy w tym pieknym dniu,by dzieci mialy radocze,zobaczym o ktorej obudzi sie man,tz.,ja mam go wczesniej wygonic z lozka:P Agula,tak mi przykro z powodu Kamilki,oby szybko sie zagoilo,to potwornie musialo ja bolec,biedulka:( Dziewczynki,zycze wam pieknego dnia,a szczegolnie maluszkom ,pa

helolo! Agula wspołczuję Ci bardzo pewnie sie sama strachu najadłas dobrze ze juz ok!u mnie z dieta ok ale juz nie mam takiego Fizia jak na poczatku-tak to jest ludzie widza ze schudłam a ja ślepa Genia ze nic al fajnie jak tak chwalą!a mówie Wam ćwiczenia duzo dają ja tylko w domu brzuszki i przysiady i inne tak co 2dzien jak Kinia spi. Kinia za 2rece chodzi ajak za 1 to szuka 2reki!wejdzie wszedzie przy meblach ,fotelach i tym podobnych sama idzei ale musi sie trzymać! A moja teściówka mnie wkurzyła powiedziała,ze jak ona tak tylko o tym czasie za 2 rece to na roczku Bedzie wstyd ze ma roczek a nie chodzi i ze ja jestem za leniwa i z nia wcale nie chodze w domu tylko siedze z dupa...................ale sie wkurzyłam az szkoda słow ale dałam jej do wiwatu!Co za baba!!!!!!!! Wszystkiego naj ,naj dla naszych pociech dziś ich święto! Moje dzieciaki juz dostali od dziadków ,chrzestnych i od nas upominku w wekkend i przed wekendem! ELmirko dziś zaczełas prace i jak tam? Hanio K.ja o fryzjerze u małej moge pomarzyć łysa jak kolno jest,,,,,,,,,he,he ale juz cos tam rosnie! Lece na nk wrzuce nowe fotki dzieciaczków! Jeszcze raz naj ,naj dla naszych malców!!!!!

Tu znowu takie pustki? ja wróciłam ze spaceru, kupiłąm truskawek cał kg i wcinam. Mniam! Pychotko!!! hehe, pamiętam jak w zeszłym roku codziennie rano chodziłam na spacer o 6/7 do warzywniaka - a mam daleko, ze 2km - i kupowałam truskawki. W 9m-cu ciązy 4km z samego rana... No ale wiedziałam że potem jak będę karmić to już nie będę mogła tak sie truskawkami objadać, więc korzystałam póki było można :) i sobie wychodziłam ten poród 2tyg przed terminem :D no ale cóż ;) u naz zimno, szaro i ponuro. ja chcę LATO!!! (a potem będę kwiczeć, że w moim mieszkaniu na poddaszu jest 30*C ;) )

Agula, współczuje takiego zdarzenia, jejku oby jej wszystko zeszło i nie było żadnego śladu, dobrze, że mała nie będzie tego źle pamiętać. Ach jak trzeba te nasze szkraby pilnować, to nasze macierzyństwo to bardzo trudne i odpowiedzialne jest. Ewelona , Gosiek, Ewcia, Surfitka 🖐️ Wszystkiego naj dla dzieciaczków z okazji ich święta 🌼 żeby wszystko co złe omijało ich z daleka. A my dzisiaj też wybieramy się na jakieś zakupki, tylko Anulek wstanie, od czterch wieczorków sama mi zasypia w łóżeczku a dziś pierwszy raz zasnęła sama w łóżeczku(w dzień), kurde może jej już tak zostanie:) A gdzie jest Melaniaaaaaaaaaaaaaa?????????????????????Bo o Milce to już nie wspomnę. Dziewczyny brakuje tu nam Was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ciekawa jestem co tam u Mai i Mikołajka

Witam kochane Julcia ma czerwone gardziełko i zno bierze eurespal,kochane wiecie co ona całe noc nie spi tylko strasznie sie wierci nie placze ale przekreca sie z boku na bok i na brzuszek juz tak jest juz kilkanascie nocy i nie wiem co jest grane.Wczoraj juleczka dostała strasznego ataku płaczu trwało to pare min tak wygladało jak by dostała kolki strasznie sie przestraszyłam bo nie wiem od czego moze znow zaczeły sie bolesci brzuszka ja juz sama nie wiem i jestem bardzo tym zmartwiona moje biedne malenstwo,cały czas tak mocno pryka moze to od brzuszka.Teraz juz odsypia nocke spi juz druga godzinke. AGULA78 BIEDNA KAMILECZKA CAŁUSKI OD CIOCI KASI Kochane dzieciaczki Wszystkiego Najlepszego z okazji waszego Swieta🌻🌻🌻

Beja, Hanio 🖐️ Beja to co by dopiero twoja teściowa powiedziała na moją Anię, bo ona dopiero wsaje tylko na kolankach a gdzie jeszcze u niej chodzenie. To dopiero byłby wstyd!!!!!!!!!!!A tak wogóle to jak zajomi się mnie pytają czy juz cjodzi a ja mówię, ze nie, to właśnie mają takie dziwne miny a ja wtedy tak głupio się czuje, ach mam tego już dość i tak czekam na jakiś postęp w tym kierunku a tu na razie cisza. A na tą Twoją teściową to brak słów. Bez komentarza

Kasia to biedna ta twoja Juleczka z tym brzuszkiem, niewiem co Ci poradzić, może niedługo to jej minie.

Beja,nie martw sie ,olej!!!!!!!!!!!!!!! Czy jest gdzies napisane,ze kazde dziecko musi chodzic przed roczkiem?????????????Bzdura toalna.Do 18miesiecy maja szkraby czas na nauke chodzenia.Moj tez na pewno nie podepcze roczku,jego bracia juz chodzili i co z tego?????????Kazde dziecko jeest inne do cholery.Ale sie wkurzylam Beja na twoja tesciowa,bez obrazy,ale gada bzdury jakich malo.Wstyd??????????????????????A komu masz udowodnic ,ze Kinia chodzi?Najwazniejsze ,ze jest zdrowa i sie swietnie w czasie rozwija.Powinna byc duma babci,a nie babcia mowi o wstydzie,jakim wstydzie???Przed sasiadkami??????????Cholera,wpienilam sie,bo jest wiele takich osob,ktore tak mysla.Kuba chodzi sam ladnie ale tez przy meblach,zasuwa wrecz.Za dwie raczki tez szybko,prawie biega,za jedna tez umie i wydaje mi sie ze to ok.A jak przed 26.06 nie bedzie sam chodziol to Co?????????????????Mam sie wstydzic?????????????????Kurka,jestem dumna z mojego szkraba,tak jak Ty z KINI.Olej Beja te komentarze.Normalnie niby bzdura,ale krew mi sie podniosla hehehehhe Mierzejko,a Ty tez sie nie zamartwiaj,Ania mial ciezki porod,a rozwija sie swietnie,zacznie i ona stawac niedlugo,taka juz droga na nia czeka heheheheh Kasiu,moze to i brzuszek,moze jakas herbatke ziolowa jej zaserwuj,pomasuj brzuszek przed spaniem no i nie wciskaj jedzenia za duzo tylko dawaj duzo piciu! Ja mysle ze Jula kreci sie w nocy ,bo moze jest jej za cieplo.Moj tez tak mial czasami,nie budzil sie ,ale wiercil,a jak jest lzej okryty albo ubrany to problem minal.:P

Gosiek nie denerwuj sie :) W sumie jakby partrzac na nasz topik to tylko kilkoro dzieciaczkow samo chodzi, a reszta w polach. No i co z tego? Moja tez nie chodzi , jeszcze ma szanse na rok, bo juz za jedna reke pomyka, ale watpliwe to. Ale przynajmniej mam spokoj ze \"wstydem\" bo najgorsza w tym jest moja mama ( styl \"co ludzie powiedza? \" :o), ale skoro ja chodzilam majac 13 miesiecy moja corka tez moze ;) Dziewczynki, nasze dzieciaczki sa cudowne, kochane i kazda z nas jest przedumna ze swego skarbusia !!! I tak ma byc. A pamietacie jak czekalysmy na przekrecanie na brzuszek? Jak na samodzielne siadanie, raczkowanie? Nasze pociechy daly rade, kazda w swoim tempie, to i zaczna wkrotce same chodzic. Mierzejko, mysle ze Anusia potrzebuje troszke wiecej czasu, chociaz moze byc i tak, ze wstanie i zaraz zacznie chodzic. I nie wstydzcie sie, bo wasze dzieci sa wspaniale !!! Melania, widzialm domek na interi - super ! Miki juz duzy chlopczyk. Szkoda ze nie masz czasu pisac. A Milka zapomniala o nas. A Majeczka zaraz roczek obchodzi. Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka :D