Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatika*

Termin czerwiec 2008

Polecane posty

hejka :) Surfitko kochana i jak ?? mam nadzieję,że @ brak i zobaczyłaś 2 kreseczki na teście !!! trzymam mocno kciuki !!!!!

Ewca, niestety nie tym razem. :( Ale jak wszystko bedzie ok w tym nowym cyklu probujemy dalej :) Pozdrawiam.

Surfitko no nic - trzymam mocno kciukasy za następną staranke !!!! oby tym razem Wam się udało :) u nas paskudna jesień tego lata :( pogoda depresyjna zimno,leje i wieje i tak podobno cały tydzień ma tak być :(

czesc dziewczyny... taka paskudna pogoda a wy gdzie?? mnie juz kurwica bieze od tego siedzenia w domu... i nic ciekawego sie ni dzieje..... surfitko...glowa do gory!! a nogi w dół! trzeba byc dobrej mysli, i nie poddawaj sie! trzeba wierzyc... pamietasz jak to bylo 4lata temu na innym topiku o pco ja pamietam, bylas dobrej mysli i ninka jest!! teraz tez ssie uda!! ewcia a ty juz na wylocie?? ho ho a moj maly bencwałek michalek wazy 7900, w ciagu 6tygodni przytyl 1,800.... nie wyglada na takiego ale jest ubity , po mamusi haha bo maciek to taki szczypiorek po tacie... i przedszkole coraz blizej...coraz blizej...i blizej....po nocach mi sie sni... pozdr

Surfitko, trzymam kciuki za was! Ewcia, na kiedy Ty dokładnie masz termin??? Już chyba do końca się zbliżasz, co? Ewelona, duży Twój bączek! Jonatan jest 1,5 miesiąca młodszy, a też już waży 7kg... U nas ostatnio kiepsko rodzinnie, ani mi się pisać nie chce. Wiecie jak jest, z rodziną to na zdjęciu... Cieszę się, że się budujemy i że za niecały rok zamieszkamy u siebie.

hej laseczki :) dziewczynki ale Wam rosną dzieciaczki :) super !!!! hanio ja termin mam na 22.09 więc jeszcze sporo mi zostało ;) ale teraz jakoś tak z niepokojem przechodzę tą ciąże,jak nie to,to to :( teraz znów martwię się bo dzidziuś jeszcze jest ułożony pośladkowo :( ostatnio ginka mi powiedziała,że pewnie będe tak rodzić :( a ja tak bardzo się boję tego porodu pośladkowego :( bardzo bym chciała aby mała przekręciła się jeszcze !! wiecie co widzę,że to przez ten net taka niespokojna jestem,bo się naczytam jak głupia a później o tym myślę :( hanio a co się stało ? nie pamiętam abyś wcześniej miała jakieś nieporozumienia z rodziną :( bardzo się cieszę,że budowa tak szybko idzie do przodu !!! bo co na swoim to na swoim !!!! pozdrawiam i miłej niedzielki Wam życzę !

Czesc Dziewczynki, dzieki za kciukaski. Ja naprawde podchodze do tego na luzie, i nie stresuje sie . Co ma byc to bedzie :) Bardzo sie ciesze, ze waze malenstwa tak szybko rosna, i wlasciwie to juz nie takie malenstwa ;) Bo sobie chlopaki waza :D Widzialam zdjecia, cudne male przystojniaki ! Ewcia, masz jeszcze prawie 2 miesiace do porodu i sadze, ze mala ma czas na odwrocenie. A jak sie nie odworci to jednak mam nadzieje, bedzie to podstawa do cesarki, bo ja sobie niewyobrazam rodzic dziecka posladkowo :o Hanio, no pewnie, ze nie ma to jak we wlasnym domku ! Ja nawet nie bede pisac jak u mnie jest, ale wlasna matka potrafi tyle przykorsci nam narobic , ze szok :( Ewalona, bedzie dobrze z przedszkolem :) Tylko ty musisz zrozumiec, ze zadna krzywda w przedszkolu sie malemu nie bedzie dziala, i nawet jak troche poczatki beda trudne to to przejsciowe i Maciek przyzwyczai sie do nowej sytuacji. Oby szybko tylko. Ninie dosc latwo to przyszlo, ale mimo, ze chodzi juz pol roku to ze 2 tygodnie temu miala dzien, ze nie chciala zostac w przedszkolu. Jej pani miala urlop, a mloda moja na wejsciu tak plakala, ze cale przedszkole sie zlecialo :o Ale na szczescie to byl jednorazowy wybryk. Z reguly z usmiechem leci do dzieci.

Hej :) Ewcia ,ale ty slicznie wygladasz z tym brzuszkiem :) Ale ty chyba malutko przybralas, bo figure jak na ten etap ciazy masz super !!!! I nie zamartwiaj sie na zapas , bo to napewno nie pomoze maluszkowi . Pelen relaks ;) Ewelona , a jak Macius nastawia sie na przedszkole ? Jak zobaczy , ze ty przerazona to i on zacznie sie bac. Ja to wrecz nie moge sie doczekac kiedy zacznie sie przedszkole :P Mysle ze Gabi bedzie OK , bo sama sie dopytuje od kiedy zaczyna a i razem z nia bedzie w grupie jej najlepsza kolezanka . Surfitka u was tez tak goracooooooo ????? Ja juz nie moge tych upalow , czuje sie w tedy taka flakowata , bez sily na cokolwiek. Dobrze ze mamy na osiedlu basen , 50 m od nas wiec siedzimy tak codziennie i chlodzimy sie :) Pozdrawiam

dzień dobry dziewczynki :) jej jak czytam,że u Was takie upały to aż Wam zazdroszczę !!! u nas cały czas leje !!!!!!! podobno aż 21 dni lipca było deszczowych :O ja chcę ciepełka i słoneczka !!! pewnie psychicznie bym się lepiej poczuła ;) agula dzięki :* ja już teraz przytyłam 10 kg. upss :O jeśli chodzi o przedszkole to ja w tym roku zrezygnowałam.. niestety ale nie wyobrażam sobie chodzić z maluszkiem 4 razy dziennie do szkoły i przedszkola :( co innego gdyby Oski i Eryś mieliby na te same godziny zajęcia i w tym samym miejscu - no trudno za rok Eryczka puszczę do przedszkola :)

dzień dobry dziewczynki :) co tam u was ?????? surfitko działaliście już nad baby :) ??? trzymam za was kciukasy !

hej dziewczyny... unas wreszcie zawitało slonce... miewamy sie dobrze... w srode jedziemy z cała rodzinka czyli nasza czworka na mini wakacje do rabki zdroj na tydzien ażżżż.... mamy wynajta kawalerke w bloku blisko centrum i sprawdzona... nioewiem dlaczego tam jedziemy, jakos chcialam w ten klimat jechac a rabka odmnie to 160km takze podroz jakos przezyje z dziecmi.... co do przedszkola to maciek oczywiscie chce i to bardzo, codziennie mu tlumacze jak to bedzie i wogule.... ja niedaje mu poznac po sobie ze sie boje wrecz perzeciwnie i wiem ze tak mu sie krzywde nie dzieje ale jakos tak....smutno mi bedzie.... moj pierworodny opusci mamina spodnice.... wydaje mi sie ze on jeszcze taki maly nieporadny i wogule...achhhh chyba tak kazda mama przezywa ak oddaje sqwoje pierworodne do przedszkola... katrina a ty gdzie???? ewcia spakowalas sie juz?? ja pamietam w 33 tc juz torba stala...

Dzień dobry :) u nas przez ostatnie dni była słoneczna pogoda a wczoraj jak luneło tak i dziś znów pada :( Ewelona wiem kochana co czujesz.. ja to samo przeżywałam gdy poraz pierwszy mój Oski szedł do przedszkola.. pamiętam,że pisałam Wam wtedy o tym - koszmarnie się czułam :( później znów przeżywałam jak szedł do szkoły,a teraz od września zacznie się 2 klasa - szok jak ten czas szybko leci :O Ewelona wiesz początki są ciężkie,ale z czasem my mamysie się przyzwyczajamy ;) będzie dobrze !! :) Ewelona życzę Wam udanego urlopiku !!!!! u mnie według suwaczka dziś to już 33 + 5 czyli już prawie 34 tc a to znaczy,że 35 tc już będzie mi się zaczynał czy jak ?? o torbie nawet jeszcze nie myślałam... a ubranka dla małej jeszcze nawet nie wyprane :( hm jak sądzicie,to już najwyższa pora torbe spakować i ubranka poprać,poprasować ?? ja jakoś tak obijam się z tym i sądze,że jeszcze mam czas ;)

No Ewcia, jak najbardziej niedlugo zaczniesz 35 tc :) Strasznie szybko ten czas leci !!!! Szykuj sie, szykuj z ubrankami :) Ile sukienek kupilas ? ;) Ewalona, no ja chyba jestem wyrodna matka, bo owszem martwilam sie ale wydawalo mi sie zawsze ze przedszkole na kilka godzin dobrze wplywa na rozwoj dziecka a i mama troche oddychnie ;) Wszystko bedzie dobrze, Maciek na pewno bedzie zadowolony. A co do mnie to dobrze. Chyba mam owulacje wlasnie :) W tym cyklu jeden pecherzyk duzy w piatek byl i lekarka powiedziala, ze w weekend owulacja.. Wczoraj test owu pozytywny wiec dzialalismy ;) Efekty za 2 tygodnie...

Gość myangel
Dziewczyny przepraszam, jesli zasmiecam... mam do sprzedania ubranka dla dziewczynki 3-4 latka - w bardzo dobrym stanie :) link do aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=1760227629. Aukcja trwa tylko 3 dni i jest bez ceny minimalnej - za ile wylicytujesz za tyle sprzedam :) CIUSZKI POCHODZA Z IRLANDII - ZAPRASZAM :)

Witam kochane u nas wszystko ok Zuzia szyuje sie juz do drugiej kl gimnazjum a Julia do przedszkola moje kochane dziewczynki coraz starsze.Julia juz coraz lepiej mowi jestem taka szczesliwa naprawde a co domnie to pracuje caly czas w firmie mojego partnera ,, bylismy troche z dziewczynkami nad morzem były zachwycone ale te 10 dni szybko minelo

Witajcie laseczki :) Surfitko no troszkę już różowości kupiłam ;) trzymam mocno kciukasy za 2 kreseczki !!!!!!! Kasiu rosną ci te laseczki :) super,że wypad nad morze wam się udał :) ja już zaczełam 36 tc a torba nadal nie spakowana ;) dziś byłam u gina miałam robiony wymaz w kierunku gbs w pon. wyniki. martwie się bo mała cały czas jest ułożona pośladkowo,mało czasu zostało aby się obróciła :( kurcze boję się no bo nie ciekawie wygląda taki poród pośladkowy,boję się komplikacji i tego że może się podczas takiego porodu coś Liwuni stać :( byłam dziś z koleżanką na spacerku i ona mi doradzała abym dała lekarzowi kase i żeby zrobili mi cesarke - ja już sama nie wiem co tu robić :( nie wiem cały czas coś czuję,że mała się nie przekręci :(

Ewuniu u nas w łodzi sa sp;ecialne prywatne kliniki co robia cc bo w szpitalach jest roznie u nas koszt to ok 5 tys cos takiego bo nawet dzis rozmawiałam z klijentka co rodziła prywatnie i była szczesliwa ale u ciebie napewno bedzie ok pozd

Hej Ewuniu, no ja tez Ci radze ze jezeli cie stac i mozesz, zaplac i miej cesarke. Ja bym nie rodzila posladkowo dziecka, za duze niebezpieczenstwo dla malenstwa, a i ciebie pewnie wymeczy jak diabli :o Pogadaj jeszcze raz z ginem na ten temat. Ty jestes drobna kobietka i to nic, ze trzeci porod. A szanse faktycznie niewielkie zeby sie odwrocila. A ile wazy mala? A u mnie jeszcze kilka dni oczekiwania :)

dzień dobry dziewczynki :) kochane dziękuje Wam :* następną wizyte mam 31.08 to wtedy porozmawiam z nią o tym porodzie. moja ginka od 3.09 ma urlop i chciała mnie jeszcze przed tym urlopem widzieć a wraca po 18 więc przed samym terminem mojego porodu. nie wiem ile teraz mała waży ale ostatnio w 32 tc ważyła 1800 surfitko czekam na dobre wieści :)

Ewciu, możliwe, że się jeszcze przekręci. To trzecia ciąża, może fiknąć nawet przed samym porodem. Żeby jej pomóc, chodź jak najwięcej na czworaka. Wyszoruj podłogi, nie wiem... To naprawdę działa! U mnie 2x pomogło :D inne ćwiecznie to leżenie na plecach i poducha pod pupą. U nas właśnie przeszła b. gwałtowna ulewa z burzą. Drzewa gięły się niemożliwe pod podmuchami wiatru. Ale już po. Dzieci śpią... Powinnam teraz się wziąć za jakąś naukę, ale nie mam sił ani ochoty. Czas zaczyna mnie gonić. Brrrrr... Poza tym? Od kilku dni rozszerzamy dietę. Jonek coraz ładniej je. Dziś pierwszy raz już sam otwierał buzię, jak widział łyżeczkę. Przy pierwszych dwóch łyżeczkach ciągle jeszcze się krzywi, ale później już je chętnie. Zjada 100ml obiadku. Najpierw karmię piersią, później daję zupkę, i znów poprawiamy piersią. Ma chłopak potrzeby :P Ale też jest naprawdę duży, długi - ubranka nosi 74 i 80 (ale to pojedyncze). Jeśli chodzi o syt. w rodzinie - nie chcę pisać, szkoda "języka strzępić". W każdym razie ludzka głupota nie zna granic...

Hanio, bo jak to sie mowi, z rodzina sie najelpeij na zdjeciu wychodzi i to jeszcze z boku, zeby mozna bylo odciac ;) Ewcia, moze hanio ma racje, moze sie jeszcze uda. Ale generalnie nie pozwol zebys miala rodzic posladkowo. A moja Ninka przeziebiona..:(

Dzień dobry dziewczynki :) hanio bardzo się cieszę,że Jonatanek tak ślicznie rośnie :) jeszcze troszkę i sam będzie się domagał obiadków:) pamiętam,że Eryś też na początku wprowadzania stałych posiłków tak nie pewnie je jadł a później to aż się trząsł jak widział łyżeczkę ;) Mam nadzieję,że z rodziną wszystko pomyślnie się ułoży !!! hanio to twoi synowie też pośladkowo byli ułożeni ? ile przed porodem się przekręcili ?? a jakie są jeszcze ćwiczenia ułatwiające obrócenie się dziecka ? ja mam dywan do prania,ale boje się bo mi jeszcze 1 msc. został do terminu - ale może go wypiorę a mała fikołka zrobi ?? co jak sądzicie,nie wywołam tym porodu ? Surfitko Ninusi dużo zdróweńka życzę,bidulka mała 🌻🌻 A ja wczoraj byłam u stomatologa kurcze miałam robione dwa zęby a jeden to później mnie tak bolał :O wziełam apap ale dopiero po 2 godz. od połknięcia go ból przeszedł - nie wiem czy ten apap za słaby jest na ból zęba :( dziś rano zjadłam bułkę tą stroną i znów mnie coś zaczeło łupać :( nie wiem czy on jeszcze taki wrażliwy po wczorajszym jest czy może coś nie tak zaleczony ? Eryczek wczoraj też miał leczonego ząbka,to już drugi :( kurcze psują mu się strasznie :( to jest wina tego nocnego picia soczków :( dziękuje bogu,że dał sobie je zaleczyć i nie protestował - choć wczoraj coś nie teges miał minke :( zostały mu jeszcze 2 jedynki do leczenia - oby dał sobie je zaleczyć.

Witajcie :) Ewcia znalazlam na necie cwiczenia podane przez polozna, ktore pomagaja przekrecic sie dzidziusiowi , moze przydadza sie , bo nie wyobrazam sobie rodzic posladkowo... http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,35343347,,obrot_dziecka.html?v=2 powodzenia :) Dzielny ten moj zieciunio , tak ladnie znosi wizyty u dentysty :) Gabi miala niedawno usowany kamien z zebow ( osadza sie jej na dolnych zebach , od srodka ) ale nie obylo sie bez placzu . Surfitka , jak sie ma Ninka , lepiej sie czuje ? Dobre to z tym zdjeciem, znaczy slyszalam ze z rodzina najlepiej na zdjeciu , ze nie ze z boku aby odciac - mialam ubaw wczoraj :P Bo z moja teciowa to gorzej niz z dzieckiem - fochy i humorki jak u trzylatka ... Ostatnio dzwoni do mnie i mowi , ze Kamila terroryzuje nas . A ja sobie mylse '' po kims to ma ... " 50 -cio letnia baba wymusza na wszystkich i strzela obraze jak cos nie po jej mysli a oczekuje ze pieciolatka bedzie panowac nad swoimi emocjami , nie zebym tlumaczyla corke , bo to prawdziwa wymuszaczka ale to inny temat :) Hanio , ale ci chlopak rosnie :) Masz moze kochana , jakis nowy przepis na chleb na zakwasie . Jakis czas temu odwazylam sie zrobic zakwas chlebowy i teraz nie wyobrazam sobie bez niego zycia :P ;) U nas dzien za dniem . W tym tygodniu Kamila zaczyna zerowke , Gabi w nastepnym tygodniu przedszkole a od 10 wrzesnia obie beda chodzic do polskiej sobotniej szkoly , plus basen i balet , wiec nie powinny sie nudzic ;) Pozdrawiam wszystie serdecznie i zycze milego weekendu

Ewcia, bo musisz skopiowac linka i usunac spacje. A co do kciukow to mozesz juz puscic. Niestety znow @ jest na czas, a nawet ciut wczesniej, nawet poludzic sie nie pozwolila ;) Ale wiesz co, mam pomysl. Poniewaz ty za 4 tygodnie sie bedziesz rozpakowywac to rzuc brzuszek w moja strone, ja postaram sie zlapac ;) A tobie juz nie bedzie potrzebny :P Agula, a to zajec dziewczynkom dostarczasz duzo :) jeju, Kamilka juz do zerowki. Jak ten czas pedzi..wow.

dzień dobry :) surfitko no szkoda,że i tym razem się nie udało - ale nic straconego ;) przyjemnie jest starać się o bobo a więc działajcie :) a ja kochana napewno rzucę brzuszek w twoją strone oby do 21.09 :) wczoraj byłam z Erykiem u stomatologa i ma zaleczoną 1 jeszcze jeden i oki z jego uzębieniem :) a mi stomatolog rozwiercił tego co mnie bolał i od nowa zaplombował a ząb nadal mnie boli :( albo to jakiś ząb obok mnie boli ? już sama nie wiem co jest nie tak :O dziś byłam na zakupach i kupiłam powłoczki do pościeli i pokrowiec na przewijak,jeszcze tylko muszę dokupić materacyk do łóżeczka.. jestem ciekawa jak to będzie jak mała się urodzi ? bo Eryk cały czas śpi z nami w pokoju... na dole nie mamy miejsca aby mu pokoik zrobić a na górze strach,żeby gdzie w nocy nie spadł - czarno to widzę :( kuźwa coś mi się stało,uszy mi pozatykało koszmarnie się czuje :O

Ewcia, 21.09 moze byc ;) Moj termin kolejnej @ ;) Nie martw sie na zapas, wszystko sie ulozy. A i Erys stanie na wysokosci zadania i bedzie pomagal przy malej siostrzyczce. Pozdrawiam.

Ewcia, 21.09 moze byc ;) Moj termin kolejnej @ ;) Nie martw sie na zapas, wszystko sie ulozy. A i Erys stanie na wysokosci zadania i bedzie pomagal przy malej siostrzyczce. Pozdrawiam.

dzięki surfitko :* no mam nadzieje,że jakoś to będzie,może będzie chciał spać na górze z Oskarem - zobaczymy :) ooo 21.09 wspólna data :) kochana brzuszek napewno podam dalej - TOBIE :) i będe mocno trzymała kciuki ! kurcze ale ja bym już chciała być bliżej porodu,jakoś tak teraz czas mi się wlecze :( - hah albo najlepiej już po porodzie w domciu z małą dzidzią ;) fizycznie dobrze się czuję,pomimo iż już prawie 12 kg na plusie i 104 cm w brzuszku ;) ale boję się tego zaskoczenia,tej całej akcji porodowej - brrr :O kurcze,żeby jeszcze ta moja mała chciała się obrócić ! ale o tym to będe jeszcze rozmawiała z moją ginką - a od którego tc dziecko jest donoszone ?