Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bastka

fotel do masażu - czy ktoś ma ?

Polecane posty

Gość szarlej73
Witam W nawiązaniu do powyższych postów szukam porady,Otóż moja mam dała sie naciagnąć nie tyle co na fotel co na jakieś badziewne odkurzacze.dostała umowę sprzedaży gdzie po przeliczeniu okazało sie że zaproponowan jej zbójecki oprocentowanie.Mówie zaproponowano ponieważ wysokość rat jest orientacyjna,wysokość kosztuobsługi kredytu orientacyjny,nie mówiąć nic o wysokości ubezpieczenia które zostało dopisane do kwoty raty-bez podania wyskości. Oczywiście chcę ten badziew zwrócić tylko szukam podpowiedzi, 1.czy druk wypowiedzenia umowy jest wzorach firmy Beck? 2.W jaki sposób odesłac towar,najlepiej na koszt Beck do ich sziedziby,niestety towar został dostarczony oczywiście bez umowy kredytowej 3.Czy zapis w nieszczęsnej umowi cyt"kupujacy oświadcza,ze przeczytał ogólne warunki sprzedaży i reklamacji zawarte na stronach niniejszej umowy,rozumie je i akceptuje,a takze nie zawiera niniejszej umowy w stanie wyłaczającym swiadome działanie lub rażąco niesprzyjajacych warunkach" może spowodować to,że umowa odstąpienia nie będzie uznawana przez Beck. Prosze o pomoc!!!!

Gość złapana
A więc dostali odemnie wypowiedzenie umowy, które przesłałam poczta za potwierdzeniem odbioru. Oczywiście zadzwonili spytać się dlaczego, ale jak ja miałam pytania dot. przedmiotu i kredytu - to odpowiedzi nie może udzielić....:/ W między czasie przyszły raty kredytu, zadzwoniłam do Żagla i powiedzieli mi, abym napisała Odstąpienie od umowy i wysłała do nich - tak też zrobiłam - i mam nadzieję, że będzie to już koniec. Acha - fotel muszę oddać w terminie 14 dni od otrzymania od nich potwierdzenia odstąpienia od umowy (wysyłam Pocztą).

Gość fotel
Witam. Znajoma kupiła fotel na pokazie tej firmy. Na umowie data zawarcia umowy jest dzisiejsza, natomiast przedstawiciel firmy się pomylił i datę dostawy wypisał na 01.07.2011 (zamiast na 01.08.2011) a więc prawie miesiąc temu - jak sądzicie czy ta umowa jest ważna. Dzwoniłem do znajomego prawnika - przez tel nie chce nic mówić, chce zobaczyć umowę - jutro jadę do niego. Pozdrawaim.

Gość złapana
Umowa, jest umową, napewno jest ważna. Tylko wydaje mi się, że przy próbie odstąpienia od umowy będzie problem, bo jednak data zawarcia jest ta a nie inna...

Gość wstrząśnięta
ja piszę do pana o pseudonimie mireckim2- bardzo mi się podoba pomysł ponownego wybrania się na pokaz w celu pokrzyżowania szyków panom sprzedającym, ja już dziś rozmawiałam o tym z moją mamą, czy by sie ze mną nie wybrała, by mnie w tym wspomóc-CHĘTNIE ZEPSUJE TAKI POKAZ, MOŻE NAWET DWA. Ja tydzień temu byłam pierwszy raz na takim pokazie razem z siostra i szwagrem, oprócz nas tylko staruszkowie. Panowie prowadzący od razu posadzili obok nas jednego z prowadzących(było ich trzech) po to by nas uciszano. I zaczęły sie ich rządy- zakazy wychodzenia- nawet do toalet, posadzili nas jak w tramwaju, zakazali kręcenia się i komunikowania sie miedzy sobą i zaczęło się PRANIE MÓZGÓW-bo tego nie można nazwać inaczej,aż mi sie niedobrze zrobiło od ich gadania i jeszcze bardziej przykro od tego, jak oni traktowali starszych ludzi za przeproszeniem ale jak ostatnie byle co...więc zaczęliśmy przeszkadzać prowadzącym, nie reagować na ich słowa, wychodzić, kiedy mieliśmy na to ochotę ale po 3godz. nie wytrzymaliśmy tego pokazu i poprosiliśmy o oddanie nam pieniędzy za podróż i do miejsca wycieczki dojechaliśmy sami PKS-em, taniej nas wyniosło:-)zwrócili nam pieniądze bardzo ochoczo, bo chcieli sie nas stamtąd pozbyć- MY MŁODZI LUDZIE JESTEŚMY DLA NICH ZAGROŻENIEM, dlatego wpadłam na pomysł i piszę to przede wszystkim do młodych ludzi tu na forum, wybierzmy sie na takie wycieczki i pokrzyżujmy im szyki!!! Ktoś się musi wreszcie za to zabrać- stańmy w obronie naszych babć i dziadków!!! Bo przecież są pokazy, na których jest miło i przyjemnie, ale chyba z firmą Beck, która omamia i zastrasza starszych ludzi!!! pozdrawiam ludzi na forum

Gość klients ich firmy
jestes glupia. bron swoich dziadkow i nie puszczaj ich w takie miejsca jak sa tacy naiwni!! przyjedz do nich na prezentacje i zobaczysz jak to wyglada!! a jak ci cos nie bedzie pasowalo to szybko opuscisz ich sale bo oni nie sa tacy glupi jak ty!! wycieczki sa fajne i towar dobry. a jak ci nie pasuje to dowidzenia idiotko!! jestescie smieszni!!! serio!!i piszcie sobie nadal te glupoty jak was to tak podnieca!!! zegam was!!

Gość Ot ja
Ludzie jest logiczna rzeczą ,że jak coś jest złego i ktoś nas robi w balona to staramy się interferując ustrzec innych.Po co wytykać palcami ,że jeżdżą BMW!!Prowadza firmę wiec maja-a to czy na oszustwie czy nie to już powinna się zająć policja skoro tak oszukują

Gość IMPERIAL BLUHAHA
Umowe mozna odstąpic wciagu 10 dni od podpisania ,a towar najlepiej wyslac kurierem, DHL,badz UPS itp. Firmy kurierskie maja ubezpieczone przesylki wiec najlepiej wyslac takim kurierem Iperial Beck pozdrawiam ponownie SRODKOWYM PALCEM

Gość IMPERIAL BLUHAHA
jak napisać odstąpienie od umowy znajdziecie wpisujac w google pozdrawiam

Gość eeehhhh
Stanowczo odradzam korzystanie z usług firmy Beck Imperial !!!! To są oszuści wykorzystujący naiwność starszych ludzi bo niestety przede wszystkim oni dają się zmanipulować "pożal się Boże konsultantom". Wprawdzie teraz umowa zawiera dodatek "odstąpienie od umowy" ale zwrot dostarczonego towaru to już 'droga przez mękę". Panienka w biurze handlowym Beck Imperial potrafiła udzielić tylko jednej odpowiedzi "wszystkie informacje zawarte są w umowie". Żadnej życzliwości, brak jakiegokolwiek zainteresowania i..... ten, PEŁEN WYŻSZOŚCI arogancki ton. Koszmar. Moja 80 letnia Mama dała się zwabić sztuczkom i nabyła "cuda", które zostały wycenione na 2 690 PLN a w sklepach można taki sam zestaw kupić za jakieś 1 200 PLN. Jednym słowem UWAGA NA BECK IMPERIAL !!!!!!!!

Gość Affordable oferty kredytowej.
Dzień dobry, jestem pani Cynthia Idibia firmy pożyczki biznesowych, oferujemy pożyczki dla indywidualnych osób, którzy rozpaczliwie potrzebują pożyczek wszelkiego rodzaju. Każdy, kto jest naprawdę zainteresowany ubieganiem się o kredyt pożyczka dla firm szybkie Niech was Bóg błogosławi. Formularz wniosku kredytowego Wypełnij i powrotu Nazwa ............. Kraj ............... Kwota kredytu potrzebne ........ Numer telefonu ............. Zawód ................. Stanu Cywilnego ................... Sex ................... Miesięczny dochód ................ Adres domu ......... Cel Aby Kredyt .......... Kod pocztowy ............. Czas trwania kredytu .................. Należy pamiętać, że są do wypełnienia formularza wniosku o prawidłowe dane o kredyt będzie łatwo można dostać w time.Thanks i Bóg błogosławi was wszystkich. Email: financialhelptime121@gmail.com Pani Cynthia Idibia.

Gość saguaro_51
Witam, chciałam zapytać co zrobić w sytuacji, kiedy firma nie przyjęła listu, w którym była rezygnacja z umowy? Sytuacja wygląda następująco: ok. 3 tygodnie temu moją babcię odwiedziła przedstawicielka jednej z firm i przeprowadziła z nią ankietę nt. bólów kręgosłupa, po czym zachęciła ją do kupienia aparatu do masażu (kurier miał go przywieźć w dniu następnym). Babcia po namyśle zrezygnowała, gdy przyjechał kurier nie przyjęła towaru, wręczyła pracownikowi odstąpienie od umowy (pracownik podpisał, nawet się wylegitymował), 2 dni później została wysłana rezygnacja listem poleconym za potwierdzeniem odbioru na adres firmy podany na zamówieniu towaru. Dzisiaj (czyli po ok.3 tygodniach) wrócił ten list z adnotacją, że nie został przyjęty przez ową firmą (babcia otworzyła ten list). Czy w tej sytuacji trzeba coś jeszcze robić czy wystarczy ta rezygnacja podpisana przez pracownika i potwierdzenie wysłania listu? Z góry dziękuję za pomoc!

Gość Śmieszne.
Booże co za bzdury. Po co podpisujecie te umowy, jak zaraz chcecie rezygnować?? Jestesmy dorosli! Tak, czy nie? Jak w sklepie kupujecie, to pozniej tez latacie oddawac?? Chore. A jak rodzinka jest taka madra, to po co puszcza babcie, i dziadkow na te prezentacje rzekomo oszustow.. nikt nikogo do niczego nie namawia. Nie ma takiej opcji. A ludziom latwiej jest nawyzywac. Taka jest rzeczywistość. Tymbardziej, że z tylu umowy jest wszystko napisane od a do z. Masakra.

Gość Gość alex
Firma Beck Imperial Sp.zoo w spólnie z Aven Travel to zwykli oszuści ,naciągacze.

Gość Gość alex
Firmami Beck Imperial,Aven Travel powinien się zanteresować Urząd Skarbowy to zwykli naciągacze żerujący na starszych osobach.

Gość Ramdas
Witam ! Chciałbym po krótce odniesść się do wypowiedzi pani która jest zapewne pracownikiem firmy .w poscie "szmieszne" -pisze pani lub pan, czy w sklepach tez rezygnuje sie z towaru ?- otóż tak ,jest taka mozliwosc bez zadnych komplikacji mozna zwrócić zakupiony towar wystarczy paragon -bez walki jaką nalezy uprawiac z wami czyli becker imperial . Poza tym spróbujcie zaprosic młodych ludzi nie dzadkow czy babcie jak piszecie ,czy byłoby Wam łatwiej manipulować? Polityke jaka uprawiacie doprowadzi Was do upadku wasze działania sa dla was destrukcyjne ,naprawde współczuje pani w dziale reklamacji ,pani juz nie potrafi normalnie rozmawiac -spokojnie bez emocji ,to naprawde przykre .

Gość mimikter
Beck Imperial Sp. z o.o. Ciule i oszuści--Ja sie nie dalem nawet płynu nie kupiłem za 25 zł--mina prezentera--bezcennna :) jeb..ciu..l i wśok.

Gość Naanaan
Sprawa zwrotu kosztów za artykuły kupione w BECK Imperial trwała od 11.08.2011do 21.10.2011. Udało się! Ale to była prawdziwa droga przez mękę! Mama mojwej zmarłej koleżanki wraz ze swoim przyjacielem, na zaproszenie AVEN TRAVEL pojechali na wycieczkę do Włocławka. Wrócili obładowani: po dwa odkurzacze ( duży i mały), urzadzenie parowe do czyszczenia powierzchni, patelnia elektryczna i jeszcze wózek do bagażu... bo trzeba było kupić cały zestaw! Zaraz po powrocie okazało się, że nie wszystkie rzeczy są potrzebne... Poprosiła mnie Mama śp. koleżanki, aby sprzedać na Allegro mały niepotrzebny odkurzacz. Kiedy próbowałam w necie sprawdzić wartość tego sprzętu, aby go stosownie wycenić, zrozumiałam z jaką firmą mamy do czynienia... Starsi Państwo byli przerażeni dokonanym zakupem! Wzięłam sprawę w swoje ręce. Napisana: rezygnacja z umowy, prośba o interwencję do Zarządu, wykonane wiele telefonów, bez konkretnych odpowiedzi. Wreszcie po ponad dwóch miesiącach przepychanek przyszedł oczekiwany zwrot kosztów! Z pewnością Starsi Państwo nie takiej wycieczki oczekiwali, to oburzające żerowanie na naiwności starszych ludzi! Opisano BECK Imperial już w prasie i omówiono w mediach. Wycieczki- łapanki, to sposób na pracę, która być może wzbogaca, ale czy uszlachetnia??? Fuj!!

Gość yhym.
Brak slow. Tu na tyle umowy jest dokladnie napisane jak odstapic od umowy. Ale ludziom jest ciezko przeczytac. Najlepiej nawyzywac. :-) zalosne.

Gość MILUTKI KUŚ
widzicie ile jest zmysłów zdrowych???? każdy mądrości szuka po szkodzie. WYRAŻNIE APELUJĘ ,,KUPUJ W SKLEPIE A NIE NA POKAZACH. GDYŻ SĄ TO BUBLE NIC NIE WARTE??FOTELE SĄ NA OTĘPIENIE SŁUCHU A NIE DLA ZDROWIA

Gość kaps
witam , tez mialem przygode a dokladnie moja zona , coz moge powiedziec , sluchac , czytac , i myslec, .Tylko dotrzymanie terminu rozwiazania umowy zawartej poza lokalem firmy daje szanse /wyslac za potwierdzeniem odbioru/ odradzam polecony, przeczytac dokladnie umowe z bankiem czesto wystepuje tam wiele niescislosci , np ilosc osob na utrzymaniu , okres do kiedy mamy swiadczenia np rentowe zazwyczaj wpisuja ze na stale, nalezy tez wyslac jesli sie odebralo pismo z banku powiadomienie do banku tez trzeba uwaznie sie wczytac by ustalic gdzie wyslac . Po wszystkim nmiech oni sie martwia kiedy odbiora towar , gdyz kredytu nie ma i zastawu tez nie wiec jest w ich interesie by odebrac . AAAAAAA jeszcze jedno towar nie powinien miec sladow uzywania ,mie wiem czy sie komus perzyda moje pisanie ale mi sie udalo i poszlo dosc sprawnie

Gość Wycieczkowiczka.
Witam. Bylam na wycieczce firmy Beck w tym tygodniu. Kierowca autokaru bardzo mily, po dotarciu do restauracji przywital nas mily chlopak. Rozdano kupony, mozna bylo zamowic herbate, badz kawe. Prezentacja bardzo ciekawa.. pokazywano fotel do masazu, (mozna bylo sie masowac w przerwie) myjke cisnieniowa, odkurzacz, piecyk i lanoline. Niektorzy cos kupili. Przedstawiono rowniez oferte wycieczki do Paryza. Nie uwazam zeby ktos kogos do czegos namawial. Nie wiem, byc moze mozna trafic po prostu na roznych prezenterow. Takie jest moje zdanie. Obiad bardzo smaczny, potem otrzymalismy prezenty. Ludzie byli ogolnie zadowoleni, nikt nie narzekał. Na zwiedzanie mielismy ponad godzine uzgodniona wczesniej z kierowca. Napewno nie raz jeszcze pojade na taka wycieczke. Za smieszne pieniadze mozna sie oderwac od codziennej rzeczywistosci. Osobiscie bardzo polecam. Pozdrawiam.

Gość STOP NACIAGACZOM
Pięknie i cudownie to moze byc na wyspie greckiej a nie na wycieczce u naciagaczy jakimi jest ta smieszna firemka . a ci co tam pracuja to niech lepiej wypróbuja swoje sztuczki na swoich rodzicach ciekawe jak beda sie wtedy czuli akurat idą swieta i mogą rodzicom po jakims beznadziejnym produkcie sprzedać trudno to nazwać sprzedaż - wcisnąc w lichwiarski spodób - STOP NACIAGACZĄ

Gość Rzecz jasna.
Mdli mnie az od czytania tych bzdur. Na prezentacje przychodza i ludzie w wieku 30 - 40 lat.. i co z tego. Jestes zainteresowany kupujesz, nie jestes to nie. Jak mozna kogos w ogole do zakupu namowic?? Śmieszne. Każą podpisywać i podpisujesz?? Zarty jakies.. pf. Wszystko w temacie.

Gość Rzecz jasna.
Ci rzekomo tak oszukani emeryci i rencisci wiedza co robia podpisując umowy.. moze jeszcze powiedz ze wsadzaja im dlugopis w lape i kaza pisac i jeszcze wpacic zaliczke. A dokumenty to sobie sami wyjmuja. Hahaha. Na jakim swiecie wy zyjecie! Żalosne. ;)

Gość bingoron2
Byliśmy z żona w ubiegłym roku na wycieczce w Pradze czeskiej. Wróciliśmy bardzo zadowoleni. Koszty bardzo małe. W cenie przejazd, kolacja, nocleg, obiad, przewodnik, rejs statkiem po Wełtawie. Obsługa i przewodnicy bardzo symaptyczni. Na prezentacji kto chciał kupować, to kupił. Nikogo na siłe nie namawiano. Owszem, produkty nam się podobały, ale że nie mamy w zwyczaju niczego bez przemyślenia kupować, postanowiliśmy po powrocie troche się rozejrzeć i ewentualnie wtedy zamówić. My nie kupiliśmy nic a i tak dostaliśmy w prezencie walizkę podróżną i kosmetyczkę. Później po sprawdzeniu cen na allegro chęc na zakup nam przeszła. Planujemy teraz następny wyjazd z tą firmą. Naprawdę się opłaca.

Gość Anna 52
No pewnie, że się opłaca. Byłam wczoraj na spotkaniu w domu kultury. Młoda pani witała wszystkich w drzwiach wreczajac kartki do wypelnienia.. podobno potrzebne do odbioru prezentu (dla pan ekspresy, dla panow narzedzia). Cały pokaz trwal ok. 3 godzin. Fotel do masazu, piec elektryczny, masc i plyny do prania. Nikt nikogo do niczego nie namawial. Byly nawet osoby ktore posiadaly ów fotel i wypowiadaly sie pozytywnie. Zainteresowani sami podchodzili do stolikow. Ja nic nie kupilam, a mysle ze wynioslam duzo przydatnych informacji na temat zdowia. Reklamowano tez wycieczke do Paryza, ale inne panie mowily ze jest teraz do Wadowic za 20zl. Bardzo chetnie sie tam wybiore. Nie mam nic do zarzucenia tej firmie.

Gość Cizenka
Firma naciagaczy? Oferuja wycieczki za smieszne pieniadze.. mozna sie z domu wyrac ze znajomymi. Wrocilam przedwczoraj z Niemiec. Dwa dni za 199zl. Hotel pierwsza klasa, Ramada..wyspa tropikalna, zwiedzanie Berlina. Na prezentacji nie zauwazylam zeby ktos kogos na cos naciagnal. Z Reszta osoby prowadzące byly mile, ludzie zainteresowani podchodzili sami do stolikow. a i nie kazdy wrącal z podpisana umowa. sasiadka zapytala o cene i wrocila, jakos jej nie naciagneli, mimo to ze jest starsza osoba. Bylo nawet sporo osob ktore mialy juz cos od firmy. Jeden pan dostal od prezentera zwrot kosztow wycieczki za to ze jest ich klientem. Nie rozumiem skad tyle zlych opinii. Ja napewno nie raz sie jeszcze wybiore.