Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bastka

fotel do masażu - czy ktoś ma ?

Polecane posty

Gość gosiakam231
Witam Moja mam tez dzisiaj podpisała z nimi umowę... I przyjechała do mnie ze łzami "co ja zrobiłam!?" Fotel ma przyjechać jutro ale powidziałam żeby nic nie odbierała i nie bała sie, że bedzie ja straszył. Dodtakowo juz napisałysmy odstapienie od umowy i jutro wyślemy faxem i poleconym za potwierdzeniem odbioru. Tylko ciekawe czy odbiorą?Oczywiście fotel jest w promocji bo jest refindowany kosztuje 11 tys. a mama zapłaci na raty tylko 2990 zl. boże co za oszuści! Normalnie temat dla Wajsa.

Gość dario321
@synmamy zadneggo nr konta nie wpisujemy...piszemy odstapienie i wysylamy poleconym priorytetem za potwierdzeniem odbioru.po okolo 5-7dniach otrzymamy potwierdzenie.majac je mozemy kontaktowac sie z BECKiem i pytac kiedy zwroca kase (dobrze by bylo nagrywac rozmowe).jesli nie zwracaja idziemy na policje lub prokuratury i skladamy zeznania,oczywiscie nasza bronią jest potwierdzenie i nagranie;-) @qweqweqwe trzeba zaczekac az sie z nami skontaktuja z BECKa i sami kaza przywiezc towar,czas oczekiwania do 2tygodni od dnia gdy otrzymali odstapienie. @gosiakam231 fax-nic nie da,list odbiora.

Gość Głupia i naiwna
Hej jeśli nie odebrali przesyłki to radze wybrac sie do rzecznika praw i obowiązków konsumenta on juz bedzie wiedział co z nimi zrobic.

Gość Daimoon
Znam sprawdzoną firmę z trójmiasta. Moja znajoma zmówiła co prawda dużo droższy fotel niż za 3tys., ale jest mega zadowolona z obsługi. Firma nazywa się Nedo. A ich strona to: www.nedo24.pl

Gość baron
witam wszystkich cos wiem o tej firmie jezdze z nia na wycieczki juz dlugo tyle ze nigdy nie uczestnicze na prezentacjach wole przez 7 gdz pozwiedzac jeden z asystentow tej firmy kiedys mi powiedzial w tajemnicy kazdy moze zrezygnowac z przyjecia fotela wtedy oni maja tzw Storno beda was straszyc oczywiscie nie dajcie sie nie maja zadnych praw chociaż byla podpisana umowa mozecie pogonic kuriera

Gość śnierzyk27
Witam. Chciałam dodać swoich parę groszy do tematu rezygnacji z umowy z firmą Beck. Standardowo moja mama wróciła już z kacem moralnym z wycieczki po zakupie fotela w wyjątkowej cenie. Na drugi dzień po konsultacji z rzecznikiem praw konsumenta i po zapoznaniu się z forami internetowymi wysłała rezygnację z umowy i prośbę o zwrot zaliczki listem poleconym z potwierdzeniem odbioru. Fotela od kuriera nie odebrała i czekała na dalszy rozwój sytuacji. Po tygodniu dostała potwierdzenie odbioru listu a największym zdziwieniem było odebranie w dniu dzisiejszym przekazu pieniężnego ze zwrotem 100 zł zaliczki. Wszyscy odetchnęliśmy z ulgą. Czyżby uczciwi naciągacze;) Stresu i tych kilku nieprzespanych nocy nikt jej nie zwróci.

Gość masażysta
Ludzka naiwność. Ktoś ze znajomych był na podobnej wycieczce i podczas prezentacji mało nie płakał że nie może być właścicielem prezentowanej rzeczy. To było dawno i potrzebne było chyba jakieś zaświadczenie o zarobkach czy coś takiego. Ale teraz kredyty na dowód. Niektórzy piszą że atmosfera na takich wycieczkach jest wspaniała. To prawda. Nie byłem ale rozum mi podpowiada że jeśli chcesz kogoś naciągnąć to musisz stworzyć dobrą atmosferę. Ktoś z rodziny kupił właśnie taki fotel i jestem w szoku. Myślicie staruszek lub staruszka ? O nie. Młodzi ludzie, niedługo po ślubie na dorobku jak to się mówi. Byłem przekonany że taki handel poza sklepami to zamierzchłe czasy, a okazuje się że nie. Nic dodać. Uczmy się na błędach ale jeśli się da to na błędach innych też.

Gość masażysta
Mam prośbę. Może napisze ktoś kto używa takiego fotela dłużej jak się sprawuje tzn. po jakim czasie się popsuł.

Gość dario321
bywa,ze po zlozeniu nie dziala... szukaj info w sieci.

A co w przypadku, gdy nie przyjdzie jeszcze odpowiedź,czy rezygnacja z umowy jest przez nich przyjęta, a przyjdą dokumenty z banku wzywające do spłaty rat za fotel? Proszę o odpowiedź

Gość niunjuś
Jak macie problemy to tylko zglaszac do przesympatycznego naprawde uczynnego Dyrektora Beck-imperial p Pawła Polkowskiego nie rozmawiajcie z tymi dysponentkami tylko z dyrektorem A od niego dużo zależy on mi pomógł w podobnej sprawie

Myślę, że lepszym (tańszym) wyjściem jest kupno maty masującej :-) można się wygodnie położyć czy to na podłodze, czy na łóżku :-) Mam taką matę i czasami z niej korzystam. Po całym dniu pracy to idealna opcja relaksy jak dla mnie. Mam matę od kilku miesięcy i nadal działa :-)

Ja też kiedyś kupiłam taka matę za 150 złotych na wasserman.pl tylko moja jest do samochodu :-) Ale w sumie na podłodze też chyba by ja można było rozłożyć. I myślę, że też by się sprawdziła. Ale w samochodzie też się przydaje podczas dłuższych podróży.

Gość do dlaciebiewszystko
🖐️ moglabys cos wiecej napisac o tej macie, jakiej masz firmy i ile kosztowala ja razem z siostrami chcialysmy tacie na urodziny taka kupic, kosztuje ponad 900zl z gory dziekuje za odp

Gość kulturalny
czesc zawodowcy!!! (t.j.wycieczkowicze) jezdzicie na wszystkie wycieczki a udajecie cichociemnych. nazekacie na dlugi czas trwania prezentaji, a na dzien dobry lecicie i pytacie kiedy obiad bedzie i jakie prezenty bo moze takich jeszcze nie macie. ps.piepszymy was

Gość pchlica
Witam, wczoraj (piątek) i moja mama przyjechała z wycieczki z niespodzianką w formie umowy sprzedaży tego cudownego fotela, o którym jest mowa na forum. I nie inaczej jak firma Imperial Beck jej wepchnęła to badziewie! Szybko jednak zauważyłam ze sama biedna zmieszana chyba wolałaby cofnąć ta umowę. A więc zadziałałam i już dzisiaj wysłane zostało do tej firmy odstąpienie od umowy zgodne z ich wzorem plus dopisane numer umowy i czego dotyczy. Sprytnie to sobie jednak przedstawiciele umyślili i fotel ma przyjść już w poniedziałek! I teraz jawi się moje pytanie: Czy oświadczenie woli mojej mamy jakim jest wysłane odstąpienie od umowy wchodzi w życie z dniem dzisiejszym (czyli z dniem podjęcia przez nią tej decyzji), czy też dopiero jak dotrze do firmy i zostanie przyjęte czy tez nieprzyjęte ale awizowane przez listonosza. Chodzi mi tutaj głownie o podstawność nieodebrania wcale od kuriera tej paczki. Bo jeżeli w momencie odstąpienia od umowy jest ona całkowicie anulowana, tak jakby jej wcale nie było (jak to wynika z ustawy) to i też niczym jest zapis w tejże umowie o zobowiązaniu się do odebrania kupionego przedmiotu w wyznaczonym dniu. Logika mi podpowiada, że skoro nie chcemy tego produktu to go nie zabieramy do domu, a niech mnie straszy kurier czym chce. Ale jakby nie było przeczytawszy to forum mam obawy, ta cała sprawa z magazynowaniem i innymi pierdołami. Drugą kwestia jest rozwiązanie umowy z bankiem o kredyt, bo a jakże mama wzięła fotelik na raty! Czy na pewno odstąpienie od umowy anuluje również umowę z bankiem o kredyt, czy lepiej jednak nawet w ciemno powysyłać do banków kopię odstąpienia ( mówię w ciemno bo mama nie wie na 100 % w którym banku ten kredyt miał być). Proszę o poradę Was, którzy już przeszliście bój z firmą Imperial Beck. Pozdrawiam -pchlica

Ja po prostu nie odebrałam fotela. Podpisując umowę wpłaciłam 50 zł zaliczki. Kurier straszył mnie niesamowicie, jekie to poniosę kary. Nic takiego nie nastąpiło, a po około 30 dniach zwrócili mi przekazem wpłaconą zaliczkę. Pozdrawiam

Hej przepraszam, że tak późno odpisuję :/ Ale straciłam wątek. Mam matę HOMEDICS RMM 300 H - na electro.pl kosztuje teraz 750 złotych. Bardzo fajnie uwalnia od stresu i rozluźnia mięśnie. Mam nadzieję, że jeśli nie Tobie, to komuś innemu jeszcze przyda się ta informacja :-)

Gość troche dygresji
odnosnie tych mat masujacych, ktore sie kladzie na fotele i samych foteli. Nie wiem czy wiecie ale wszystkie sa z CHIN. I to co jeden sprzedaje za 700 zl a inny za 400 to to samo. Moja znajoma sprzedaje te maty masujace na fotele i mam porownanie, ze to co sprzedaja np. w MEDIAMARKT sprzedaje kolezanka tylko UWAGA jest inne LOGO. Zamawiajac bowiem sprzet z Chin mozemy zazyczyc sobie jaki wyglad maja miec nasze maty i czy logo ma byc naszyte :D Pisze to dla tych, ktorzy niejednokrotnie pisza, ze w sklepie X sprzedaja cos oryginalnego, a w sklepie Y podroby. Wszedzie jest to samo!

Gość wkreconaewa
kopiłam na prezentacji zestaw garnków tej firmy zostałam porostu wkręcona 21 częściowy zestaw za ponad 2000 zł w sumie nie mogę mieć pretensji podpisałam i już, nikt mnie nie zmuszał .... na szczęście nie minął termin w jakim można wg. przepisów zwrócić zakupiony towar (10 dni) trochę to trwało ale udało się, bez problemów ze strony tej firmy cała instrukcja jak to zrobić jest na drugiej stronie Umowy Kupna. Muszę przyznać że opisana sytuacja wynikła z mojej niewiedzy a może trochę i lenistwa mogłam sprawdzić co ile kosztuje w internecie ... kupiłam piękne garnki Toscana za dużo mniejsze pieniądze trzeba tylko było poszukać. wkreconaewa

Gość wkreconaewa
kopiłam na prezentacji zestaw garnków tej firmy zostałam porostu wkręcona 21 częściowy zestaw za ponad 2000 zł w sumie nie mogę mieć pretensji podpisałam i już, nikt mnie nie zmuszał .... na szczęście nie minął termin w jakim można wg. przepisów zwrócić zakupiony towar (10 dni) trochę to trwało ale udało się, bez problemów ze strony tej firmy cała instrukcja jak to zrobić jest na drugiej stronie Umowy Kupna. Muszę przyznać że opisana sytuacja wynikła z mojej niewiedzy a może trochę i lenistwa mogłam sprawdzić co ile kosztuje w internecie ... kupiłam piękne garnki Toscana za dużo mniejsze pieniądze trzeba tylko było poszukać. wkreconaewa

Gość wkreconaewa

Gość anty imperialistka
proszę o pomoc! Kurier bez wiedzy i zgody mojego ojca zostawił paczkę z fotelem u sąsiada.Sasiad= kretyn paczke odebral i podpisał odbiór! wieczorem przyszedł i powiedzial, ze jest u niego przesyłka do odebrania. Obeirzawszy paczke dokładnie stwierdzam, ze nie ma nigdzie informacji co to za firma kurierska. Czy może ktoś mi pomóc. Bo cos mi sie wydaje,że to firma kurierska to jest w zmowie z tymi oszustami z Imperialu. A ja tego nie mam zamiaru odpuścić. Odstąpienie od umowy już firma Imperial otrzymała. Wyslalam tez odstapienie do banku. Imperial zatelefonowął kazał mi paczkę zwrócic na swój koszt! to jest kwota okolo 174,00 zł. Nie mam zamiaru jeszcze placic za zwrot paczki , której nie odbieralam. Może ktoś ma doświadczenia w takiej sprawie? Musimy sie jakoś wspólnie obronić przed tymi oszustami

Gość dario321
@anty imperialistka sasiadowi mozna wytoczyc proces o sfalszowanie podpisu kurier jest z firmy beck paczke nalezy zwrocic na swoj koszt lub osobiscie im odwozac=na swoj koszt

Gość xyzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
z tego co mi wiadomo, to autobusy są wynajmowane a wy wyoooolbrzymiacie wszystko niesamowicie. wielcy znawcy firm handlowych :D buehehe

Gość xyzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
eru13@o2.pl a skąd Ty wiesz jakie są te autobusy?

Gość xyzzzzzzzzzzz
naprawdę mi się wydaje, że przesadzacie. z tego, co czytam na tym forum wynika, że podpisujecie dobrowolnie, a w domu z płaczem "naciągneli mnie... oszukali..." przecież cenę pewnie powiedzą. a skoro na tych wycieczkach jest faktycznie tak źle- autobusy brzydkie itd. to po co jeździcie?

Gość xyzzzzzzzzzzz
a jak np; śmierdzi spalinami to można to zgłosić, a nie marudzić a nikomu odpowiedzialnemu za to słowa nie powiedzieć.