Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bastka

fotel do masażu - czy ktoś ma ?

Polecane posty

Gość reklamacja
Ja kupilam. Dobrowolnie. Dostalam uszkodzony fotel. Odeslalam i przyslali ten sam. Nawet go nie rozpakowali. Bezczelnosc tej firmy nie zna granic. W prezencie pizza master za podobno 1000zl, a w sklepie taki sam za 120zl. To nie jest oszukanstwo? Aniby piecyk u nich za tysiac a w sklepie za sto zlotych. To nie jest naciagactwo?

Gość dario321
firmie wolno sprzedawac za cene duzo wyzsza,skoro sa kupcy. natomiast kupcowi wolno od tego zakupu odstapic ( powinien o tym wiedziec), a firma nie powinna mu tego utrudniac=uniemozliwiac.

Gość anty imperialistka
do xyzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz skoro tak bardzo bronisz firmy Beck imperial zapewne jesteś jej pracownikiem...hahahaa a tak do twojej wiadomości cytat z pisma firmy : "towar należy zwrócić w ciągu 14 dni od otrzymanej telefonicznej informacji z naszego biura....... W przypadku nie dotrzymania terminu zostanie Pan obciążony dodatkowymi kosztami zamknięcia kredytu przez bank. Jeżeli została wystawiona faktura Vat to prosimy o jej zwrot". To są kpiny! To pismo zostało wysłane już po tym jak owa firma otrzymała odstąpienie od umowy ( za zwrotnym potwierdzeniem odbioru, na którym widnieje podpis tej samej pani "urzędniczki "). Dopełniliśmy wszystkich formalności tzn. odstąpienie od umowy, odesłaliśmy fotel wraz z pseudoprezentem oczywiście na własny koszt.Wszystko w terminie! Tylko dzięki temu ze zadzwoniono z banku wiemy, w którym zaciągnięty został kredyt ( w umowie nie było na ten temat nawet wzmianki). Nota bene pracownik banku nie chciał uwierzyć w to ze z umową nie dostarczono żadnych druków dotyczących warunków odstąpienia od kredytu.Ale do owego banku też wysłaliśmy komplet dokumentów. Teraz czekamy co będzie dalej. Na razie zadatku w wys. 50,00 zl nie zwrócono. Pozdrawiam :)

Gość anty imperialistka
Jest w umowie " Zadatek przy podpisaniu umowy - 50,00 zł" pozdrawiam

Gość prezenter
jestem prezenterem w czym moge pomoc? Tylko szybko bo ide spac, poniewaz rano mam pokaz:) pozdrawiam xxx

Gość anty imperialistka
do eru13@o2.pl Dziękuję za wszelkie informacje:). Nie odpuszczam. Właśnie przyszedł przekaz, raczyli zwrócić zadatek. Dobrze, że jest to forum :). !!! A dla podglądaczy z firmy beck imperial ( celowo małą literą piszę, bo na dużą trzeba sobie zasłużyć) poczytajcie sobie co o was myślimy panowie z Bożej Łaski " prezenterzy".

Czy zgłaszaliście sprawę na policji.Mi beck wisi 500 zł zadatku.Odstąpienie wysłane w terminie potwierdzone zwrotnie do banku też a kasy jak nie ma tak nie ma i to już 3mies.Wysłane kilka maili do firmy i zero odzewu z ich strony .Już nie wiem co mam zrobić.

Gość anty imperialistka
Oni na maile nie reagują wcale. Też wysyłałam ..w tym do pana Polkowskiego . Zastanawia mnie jedno...skoro tu zaglądają to czy czasami nie traktują tego na zasadzie poligonu doświadczalnego . Czytają i kombinują jak udoskonalić proceder naciągania następnych potencjalnych klientów. Myślę, ze skoro winni Ci są 500,00zł i nie oddają to pozostaje juz tylko policja. pozdrawiam

Gość dlprezes
Mam podobny problem tylko w początkowej fazie. W tej chwili mam w domu umowę na zakup ratalny towarów od firmy BECK. Towar mam dostać jutro i po przemyśleniu chcę odstąpić od tej umowy. Co mam dalej robić? Proszę o szybką pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość podobna firma!!!
ludzie zastanowcie sie co sami robicie!! jaka policja!! wiesnaiki nie potraficie sie zachowac to siedziec w domu!! wycieczki niech bede dla osob normalnych!! wogole szkoda mi pisania o takich beznadziejnych osobach jak wy!! piszecie glupoty na takie firmy a i tak pierwsi lecice do nich!! żałosni pajace!! konkurencja firmy Beck Imperial!! pozdrawiam firme BECK i tych glupich ludzi co robia te beznadziejne akcje!!!! zegnam!!!

Gość funek
Moi rodzice wczoraj nabrali sie na ten sam fotel wcisnieto im dobry kit .Podpisali umowe z ta firma a kto podpisuje umowe z bankiem?

Gość dario321
podpisujac z nimi umowe upowazniamy ich w naszym imieniu,przeczytaj umowe.

Gość eru13@o2.pl
Od każdej umowy można odstąpic w ciągu 10 dni. Najprościej jest wyslac list polecony za potwierdzeniem odbioru. Nawet jak nie odbiorą to należy przechowywac potwierdzenie nadania. Nie odbierac towaru! A jezeli już to odesłac im na własny koszt w ciągu 10 dni!

Gość Kamil K.
Można nie przyjąć fotelu i od razu wręczyć osobie która przyniesie paczke odstąpienie od umowy? proszę o pomoc

Gość eru13@o2.pl
Tak! Nie przyjmowac! A odstąpienie od umowy należy niestety wysłac pocztą.

Gość Plutek
To co przeczytałem w tym wątku wbiło mnie w fotel. Zostawię to bez komentarza mam tylko nadzieję, że część z Państwa po doświadczeniach z firmą o której wcześniej była mowa, nie są uprzedzeni do produktu a tylko do firmy sprzedającej! Sam pracuje w firmie, która sprzedaje fotele z masażem. Mamy produkty tanie (chińskie) ale również profesjonalne firmy Sanyo, które są produkowane w Japonii. Nie chce reklamować Swojego pracodawcy ale muszę stanąć w obronie produktów które sprzedajemy. Fotele z masażem to urządzenia, które naprawdę pomagają jednak trzeba spełnić 2 proste warunki. 1. Systematycznie, przynajmniej raz dziennie masować się w fotelu 2. Używać foteli markowych (wcale nie są aż tak drogie) Po więcej informacji zapraszam na www.fotele.com, www.sklep.fotele.com

Gość Nic nowego...
Witam, ja w tej samej sprawie co inni czyli fotela firmy Beck Imperial + taboret + pizza master. Moja mama po raz kolejny dała się zbałamucić przedstawicielowi firmy na pokazie pod czas wycieczki, chociaż ją prosiłam aby nie podpisywała żadnej umowy. Dzisiaj rano dzwonił już kurier i po odmówieniu przyjęcia towaru tak jak już ostrzegaliście zastraszał mnie kosztami które mama będzie ponosiła. Już napisałam oświadczenie o odstąpieniu od umowy i dzisiaj zamierzam go wysłać oczywiście poleconym za potwierdzeniem odbioru i mam nadzieję że sprawa będzie rozwiązana pomyślnie bo już mnie żołądek doli z nerwów. Ale co powiem takiego ciekawego co mi się nie podoba (a tego nie doczytałam aby ktoś miał) to: przedstawiciel w umowie wpisał inną wysokość dochodów niż została mu podana, wydatki stałe to koszt tylko 40zł a w rubryce renta nr świadczenia napisał dane mimo że mama nie posiadała odcinka od renty kolejna to poinformował ją że kurier przy dostawie powie co i jak z kredytem bo w uwagach napisał możliwość zmiany raty lub gotówki, opóźnić raty ponieważ nie dzwonił przy niej do banku... Dobrze, że chociaż nie dała zadatku przy podpisaniu umowy bo i o to musiałabym się martwić. Teraz powiedzenie "kto nie słucha ojca i matki ten słucha psiej skóry" należ zmienić na "kto nie słucha córki..." Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni i w mamy sprawie i w sprawie innych zauroczonych:).

Gość mireckim2
Witam serdecznie Nawiazując do firmy "wycieczkowej" AVEN TRANEL oferujacej na swoich wycieczkach towary (luksusowe i zdrowotne)jak to oni nazywają hehhee Miałem okazje być na owej wycieczce i oczywiście na obowiązkowej prezentacji. Faktycznie na takiej prezentacji to 90% emeryci i rencisci, w wieku 25-35 lat było nas 5 par a reszta około 80-90 osób t osoby powyżej 50 Pan prowadzący nie zwracał się do słuchaczy per Państwo tylko wręcz mówił Emeryci i rencisci ( ... ile mamy nie dochodu, tylko jaka mamy wysyka emeryture, zwroty były tylko do Tych starszych ludzi. Na samym początku pan wytykał ,że przyjechaliśmy na wycieczke ,za którą oni dużo nam dopłacili ,i teraz zobaczymy jak My im się odwdzięczymy( a dodam ,że w ofercie nie ma żadnego obowiązku kupna) ale wszystko opiera się na straszeniu. Porównuja swój towar do dwuch firm dla mnie znanej ZEP... i jakiejs innej nazwa pochodzi od nazwiska niestety nie pamiętam jakaś na K.... ( nazw nie podaje zeby nikogo nie reklamować) Gdy spytałem o inna firme tez oferujaca w tym przypadku garnki do Pan się zapowietrzył a Pani asystentka ( bardzo niemiła) Fuknęła na mnie ,że ta firma dodaje garnki jako gratis do kołder chcac pociagnac temat Państwo prowadzęcy nie dopuszczali mnie do głosu i szybko zmienili temat rozmawiajac z inną grupka ludzi hehhehe(pracownicy są zupełnie nie przygotowani do obsługi klienta) Starsza Pani która siedziała obok powiedziała ,że oni ( firma BECK) nie mają racji ,zle z nimi nie ma co ZADZIERAĆ .szok co oni robią z tymi starszymi ludźmi. a do sprzedaży dochodzi,gdy Prowadzący rzuca ceny... dojdzie do swojej i pyta się komu się ta cena podoba? szybka akcja ,granie na emocjach. kto podniesie reke dostaje teczke z certyfikatem "NA NIC", następuje szybka przerwa w prezentacji w celu rozmów z zainteresowanymi cena. Jak ktos mówi ze nie chce kupić to wypominają ,że co sobie mysli ,że tylko na wycieczke przyjechał że oni zapłacili za te wycieczke. Czyli dalsze straszenie hehhehe I faktycznie żadna z tych starszych osób sie niczemu nie sprzeciwi, wszyscy są zachwyceni. I cały czas pytanie prowadzących jak się zrewanżujemy firmie za wycieczke bo ile to oni do nas dopłacili, każdy powinien cos kupić na końcu sprzedawali po 25 PLN jakis płyn do prania, każdy kto coś kupi dostawał podpis na karteczce z danymi kupującego, żeby firma wiedziała czy dana osoba TYLKO SOBIE JEZDZI NA WYCIECZKI ZA KTÓRE FIRMA PŁACI,CZY TEŻ POTRAFI SIĘ ZREWANŻOWAĆ 99% miało owe karteczki z podpisami. ja z żona nic nie kupiliśmy na wycieczce bylismy,obiad dostaliśmy do domu cali i zdrowi wróciliśmy. A jak bym się skusił jeszcze raz z nimi pojechać to się przygotuje w materiały z opiniami i cenami, i "rozwale" im prezentacje co by to nie naciągali ludzi heheh wszystkim życze,zeby nie dali się zastraszyć.... Pozdrawiam

Witam! Brak mi słów. Dużo się mówi o nieuczciwych ludziach, ale pech chciał spotkało i nas. Moja mama także nabrała się na te zakupy. Wszystko odbyło się dokładnie tak jak opisywaliście. Cały ten pokaz ręce mi opadają, ale czasu nie cofniemy.Przed chwileczką był kurier towaru nie odebraliśmy napisaliśmy pismo odstępujące od Umowy. Nawiasem Pan był bardzo agresywny mówił,że nic nie wie, że nie jest Pracownikiem firmy, ale straszył 20% karą. Sam sobie przeczył. Dobre co? Ale teraz mam kilka pytań. Mama ten czarodziejski fotel wzięła na raty. I teraz pytanie do jakiego Banku mam się zwrócić o odstąpienie kredyty skoro nie wiem gdzie jest wzięty. A blankietów kurier nie zostawił. Oczywiście celowo ,bo jak wiadomo zostaną one przysłane po terminach, które nas obowiązują do zwrotu? Tu jest problem. Czekam na szybka odpowiedź. Ba mam mało czasu. Rozumiecie. Pozdrawiam.

Kończąc. Tak sobie głośno myślę. Na Umowie Kupna Sprzedaży oczywiście celowo nie ma napisanego Banku żeby było trudniej dowiedzieć się z kim mają umowę podpisaną. Na pokazie mówili,że z Żaglem, ale tego nie wiem. Może celowo ktoś tak powiedział dla zmyłki.Na Umowie napisane jest tylko ile rat i jaka kwota za fotel oraz wysokość raty. A na 100% wiem, że jak do nich zadzwonię to tak mi nie powiedzą. Bo niby dlaczego mieliby mi pomagać. Jestem w kropce.Odstąpienie od Umowy wysłałam mam w nosie czy odbiorą czy nie. Dowód mam i w czasie też się zmieściłam, gorzej z tym Bankiem. Nie wiem co mam zrobić? Te badziewne prezenty tez im odeślę żelazko i latarkę. No i jeszcze jedno. Wzięli od mamy prowizje 50 zł. proszę mi powiedzieć za co skoro to miało być na raty? Bank o tej prowizji tak nie będzie wiedział i na pewno nie odliczy. Ale to najmniejszy problem. Skąd się dowiedzieć w którym Banku jest zaciągnięty kredyt. W środę udaje się do Rzecznika Praw Konsumenta,ale może wcześniej od Państwa się czegoś dowiem. Będę wdzięczna. Pozdrawiam.

Gość Tak samo naiwna
Witam Wczoraj będąc na pokazie firmy Beck imperial nasze grono towarzyszy zostało bardzo źle potraktowane wręcz byli zmuszani do zakupów. Byliśmy rzucani błotem w twarz np.NIE PRZYJECHALIŚCIE TU PO PREZENTY ANI NA WYCIECZKĘ TYLKO PO TO BY KUPOWAĆ.Nawet siusu mogliśmy iść tylko wtedy kiedy nam pozwolili. Totalna masakra,a po za tym te ich produkty to po prostu bubel mam takie same w domu kupione w Makro ale nie za 3000zł tylko za 350 zł. Nie dajcie się nabiezać to oszuści. A ta ich wycieczka też do dupy zawieźli nas do Nałęczowa i wysadzili i dali tylko 1.5 godz. na zwiedzanie nawet nie mówiąc gdzie mamy iść. LUDZIE PAMIĘTAJCIE NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ

Gość milaf1
napiszę pokrótce. moi rodzice też się nabrali. towaru nie odebraliśmy, też nas straszono. należy wysłać odstąpienie od umowy w ciągu 10 dni listem poleconym za potwierdzeniem odbioru, zachować pokwitowanie. jeśli chodzi o bank, to niema się czym przejmować, ponieważ to jest w ich interesie, aby ewentualną umowę rozwiązać. my tak zrobiliśmy i po około miesiącu jeśli się nie mylę otrzymaliśmy pocztą zaliczkę, którą rodzice wpłacili na pokazie. ja kontaktowałam się z rzecznikiem praw konsumenta, w razie jakiś problemów też polecam to zrobić. cała ta sytuacja kosztowała moich rodziców dużo nerwów, ale w sumie wszystko odbyło się bez problemu, a na przyszłość mają nauczkę :(

Gość DARKOM1
WITAM CZY KTOS WIE ,CZY ZWROT FOTELA FIRMIE BECK MUSI NASTOPIC W ORGINALNYM KARTONIE I MOZE KTOS MA ZBYTECZNY TAKI KARTON TO PROSZE O KONTAKT

Gość popieram__
@mireckim2 trzymam kciuki, oby więcej takich uczestników! Ja niestety po tym co tu czytam o tych wycieczkach, nie wybiorę się. Szkoda czasu i nerwów.

Gość IMPERIAL BLUHAHA
Dziwie sie ludzia oszukanym przez beck imperial,ze jeszcze nikt nie zgloszil tego do telewizji..! bez komentaża juz dawno ta sprawe powinnismy ogladac w tvn badz gdzie indziej pozdrawiam i czekam na odwaznych!

Gość IMPERIAL BLUHAHA
Jeszcze raz oszukanych prosze o zgloszenie tego do telewizji!!! Ta sparawa nadaje sie wylącznie do Telewizji!!! dzieki temu pomozemy ludzia oszukanym! bo to nie wy jestescie naiwni..Pracownicy z tej firmi imperial beck to specjalisci i fachowcy ktorzy potrawią manipulowac psychiką! Nalegam zgloszenie tego faktu tylko telewizja,a dzieki temu pomozecie innym!! Odwaznym dziekuje !!!! Imperial beck pozdrawiam srodkowym palcem i do zobaczenia w piekle ;)

Na samym początku pragną powiedzieć że nie jestem pracownikiem firmy BECK Imperial. Miałam okazje przyjrzeć się jak wyglądają wycieczki organizowane przez te firme. Wszyscy ci, którzy piszą, że starsze osoby są zmuszane, omamiane, zastraszane, a co najlepsze maja robione pranie mózgu, mylą się. Każdy ma swój rozum i należy go używać. Pracowników nazywacie oszustami, a to tylko ich praca, źródło utrzymania. Starsze osoby uważają że posiadają największe doświadczenie, są dużo mądrzejsze, a jadąc na taką wycieczke zachowują się jak małe dzieci w przedszkolu, kupują co popadnie, a potem płaczą. Najpierw należy pomyśleć dwa razy, a potem podpisać umowę. A niestety czytając wypowiedzi na forum okazuje się, że wielu ludzi mózgu nie używa, a potem szuka innego, zamiast przyznać się do własnego błedu i własnej głupoty.

Gość IMPERIAL BLUHAHA
Jolka wypisujac takie glupoty widać,ze ty nie masz mózgu i w tej wypowiedzi w ogole ty go nie uzywasz pozdrawiam!

Gość złapana
A więc i ja potrzebuję pomocy :( Wysłałam Oświadczenie o odstąpieniu od Umowy w piątym dniu, oczywiście przesyłka została przyjęta. Jak zadzwoniłam do tej "firmy" i zapytałam się w jaki sposób mam oddać ten fotel, ponieważ odstępuję od umowy, usłyszałam odpowiedź, że telefonicznie nie udzieli mi takich informacji, że wszystko jest na umowie (nie wiem, ale ja jakoś tego nie widzę); kiedy poprosiłam, aby podała mi paragraf, w którym to jest napisane - oczywiście też nie mogła mi tego powiedzieć, ponieważ "oni" nie zajmuja się telefonicznym obsługą osób, które chcą odstąpić od umowy. I mam pytanie: czy jeżeli oświadczenie o odstąpieniu "poszło" ale bez tego rewelacyjnego fotela, czy zostanie uwzględnione odstąpienie???? POMOCY!!!!!

Gość zlapany
my rowniez w tym tygodniu wyslalismy rozwiazanie umowy i tez nie wiemy jak odeslac magiczny piec grzewczy haha.Moze wybierze sie ktos do rzecznika praw konsumenta i dowie sie jak to zrobic..?? Przepraszam ale brak czasu) ps. prosze o jakiekolwiek informacje..??