Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubaska z jelitami

jaki wpływ na masę ciała na Symptomy ulegaja zespół jelita drażliwego?

Polecane posty

Gość grubaska z jelitami

lekarze mi to niedawno zdiagnozowali i martwię się, bo dopiero co udało mi się uzyskać swoja wagę po ciąży... Czy to schorzenie sprzyja tyciu, chudnięciu, czy może nie ma większego wpływu na masę ciała?

Gość grubaska z jelitami
PRZEPRASZAM!!! temat miał brzmieć: jaki wpływ na masę ciała ma zespół jelita drażliwego? coś mi się wkleiło niechcący :(

Gość grubaska z jelitami
kurcze :( jeszcze nie mam przypisanej diety - poznam ja może za tydzień... dzięki za odpowiedź. Nie chcę ani chudnąć, ani tyć - muszę o tym pogadać z lekarzem w takim razie :(

Możesz też poszukać informacji w sieci. Z tego co pamiętam, to najbardziej upierdliwe w kwestii wagi jest konieczność wykluczenia pieczywa ciemnego i razowego, warzyw i owoców z dużą ilością błonnika i ograniczenie surowych warzyw.

Gość grubaska z jelitami
szukalam troche i z tego c ozauwazylam zastepuje sie je gotowanymi owocami, warzywami i miesem - wiec chyba nietuczaco. Bo zmazonego nie wolno, slodyczy tez nie... eh - pozyje - zobacze

Z jelitem drazliwym bywa róznie. Nie istnieje jeden rodzaj tego schorzenia- mozesz miec forme zaparciowa, albo wręcz odwrotna. Bywa równiez ze wszystko toczy sie zupełnie niekontrolowanie. Zdiagnozowana byłam około 10 lat temu. Dieta oczywiscie jest zalecana, jednak sama musisz poeksperymentowac, co możesz jeśc a czego nie- Twój organizm da wyraźnie znać. Ja jem pieczywo ciemne, co prawda tylko 2 kromeczki dziennie. Jadam warzywa surowe- odstawiłam jednak kapuste . Jogurty dla podregulowania pracy jelit, nic smazonego, nic cięzkiego. Przypadłośc nieciekawa i róznie bywa , jedni bardzo chudna inni tyja. Ja mam skłonnośc do tycia, więc trzymam rezim jedzeniowy. Moje jelita tez wola być puste. Musiałam jednak odstawic kawę :(

Gość grubaska z jelitami
dzięki hannah :( ja neistety tez mam tendencje do tycia... Musze poeksperymentować, jak radzisz, bo jak na razie, to mam wszelkie objawy już po porannej mięcie :(