Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaaaaanieeee

przesunięcie miesiączki

Polecane posty

Gość pytaaaaanieeee

Czy jedynym sposobem przesunięcia miesiączki jest stosowanie tabletek? Zorientowalam sie dzisiaj że prawdopodobnie bede miala miesiaczke w dzien studniówki :/ Nie stosuje tabletek, stąd moje pytanie - nie ma innego sposobu przesunięcia jej?

byl tu taki temat ze pijac wapno mozna przesunac ale polowa osob pisala ze to prawda a druga ktora juz zastosowala pisala ze to w ogole nie dziala

Gość moze ktos jeszcze

tylko leki hormonalne daja 100% pewnosci ze okres przesuniesz na date jaka bedzie Ci odpowiadac , zadne wapno zadne witaminy ani wynalazki tu nie pomoga - bedziesz sie stresowac aby TO zadzialalo i z nerwow dostaniesz miesiaczki w trakcie balu ;)

Gość grooosia
mozesz jeszcze zorbic cos takiego- wyjechac bardzo daleko i potem wrocic....wiaodmo,zmiana miejsca-klimatu....opoznia miesiaczke.. w moim przypadku wystarczy 400 km...bym miesiaczke dostala z 4 dniowym opoznieniem

Właśnie przed chwilą o tym pisałam na innym topicu. Tak sie przyjęło, że dziewczyny zwykły opiewać wspaniałość tabletek antykoncepcyjnych jako cudowny środek przesuwania okresu. Otóż głupota ludzka nie zna granic. Powiem krótko - jeśli chcecie mieć roztrojony organizm, zepsutą wątrobę, tyć niewiadomo ile, a przede wszystkim ogromne problemy z zajśćiem w ciążę - to bierzcie tabletki tyle razy, ile dni w miesiącu, stosujcie je nie jako środek zabezpieczający ale jako cudo przesuwające miesiączkę. Powodzenia w przyszłości. PS.Tylko nie zakładajcie topiców w stylu "BOŻE!!! RATUJCIE!!! NIE WIEM CO ROBIC!! NIE MOGE ZAJŚĆ W CIĄŻE!! PRÓBUJE JUŻ TYLE MIESIĘCY I NIC!!! ZAWSZE ZDROWO SIĘ ODŻYWIAM, PROWADZĘ CUDOWNIE ZDROWY TRYB ŻYCIA, NIE WIEM CO SIE DZIEJE, POMOCY!!!!" - to że nie dzieje się z nami nic złego teraz, nie znaczy że tak będzie zawsze. Good luck.

Gość przeciez ja nie pisze
ze chce stosowac tabletki. Pytam tylko czy jest jakiś sposób na przesunięcie miesiączki. Tabletki odpadają bo przeciez nie zaczne ich brac miesiac przed studniowką po to zeby przesunąc okres :/ A co do tego że bede sie stresowac i dostane okres w srodku balu - no przeciez i tak dostane :D bo wlasnie wtedy mi wypada. :D

acha - mój organizm jest taki przebiegły, że kiedy przychodzi ostatni dzien brania tabletki - dostaje okres. Zawsze. I nawet jak bym chciała - nie przesunę okresu. I to mi sie podoba, nie nabiorę złych nawyków. Poza tym w zeszlym roku okres skonczył mi sie tydzien przezd sylwestrem, a w samego sylwestra z wrażenia chyba - dostałam okres :D To miał byc pierwszy sylwester spedzony z moim ukochanym z którym wtedy byłam miesiąc. Pamiętam, jak sie wstydziłam do tego przyznać, bo byłam u niego w domu i kompletnie nie wiedziałam co robic, nie miałąm podpaski nji niczego. KOSZMAR. A jednak mu powiedziałam, bo z natury niczego sie nie boje, i pamietam jak szukalismy po sklepach dobrych podpasek:D Dziś miło to wspominam, a sylwester był cudowny. Nawet z tym okresem :) Więc DZIEWCZYNY APELUJĘ I PROSZĘ WAS -NIE RÓBCIE KRZYWDY WASZYM ORGANIZMOM NA WŁAŚNE ŻYCZENIE!!!!!!!!!!!!

Po prostu kup sobie dobre podpaski, takie na noc, lub tampony (to co preferujesz) i baw się dobrze, dodatkowo jakiś ibuprom przeciwbólowy i dalej na bal :) Ja mam ogromne bóle podczas okresy ale Ibuprom całkowicie usuwa ból. Wtedy w sylwestra nie odczuwałam w 100% że mam jakikolwiek okres. A Ty nie pozwól, żeby myśl o okresie lub sam okres zepsuł Ci zabawę. Studniówka to fajna rzecz, sama byłam na dwóch, tyle że to było dawno. Na jednej chyba też miałam okres, i moja przyjaciółka miała, i bawiłyśmy się przednio. To jedyna taka noc w życiu, nie ma co sobie głowy zaprzątać nieistotnymi bzdurkami. BAW SIE DOBRZE I GŁOWA DO GÓRY! :D POZDRAWIAM.

Gość no nie wiem czy z podpaskami
na noc, takimi ogromnymi :| mozna sie dobrze bawic. Tyle szczescia ze kiecke mam długą to mi raczej sie przypadkowo nie zadrze do góry, ale i tak beznadziejnie

Gość jest sposob ale tez polega na
braniu tabletek ;) Tylko ze Rutinoscorbinu ;) Tylko nie przesadz, bo calkiem nie dostaniesz :D

Gość anabelka
mozesz go wywowlac wczesnije biorac luteine, albo wsadzic przed balem tampona..i jak zacznie cie brzuch bolec to juz ebdzie oznaka ze dostalas okresu

Gość ile rutinoscorbinu trzeba wzia
c, i czy on opoznia czy przyspiesza?

Ja Tobie nie mówie ze masz zadzierac kiecke do gory pokazujac pampersa. Nie to mam na mysli, a takze nie wiem co masz na mysli Ty ze bedziesz zadzierac kiecke do gory. Sa ultracienkie popdaski Always, ktore mimo ze sa dlugie - sa dyskretne i dobrze chlonne. Zreszta jesli chcesz sie zamartwiac i mowic ze wszytsko jest beznadziejne - prosze bardzo. Jak umialam pomoc tak pomoglam, a Ty rob co chcesz. Chcesz to zacznij brac tabsy, Twoje zdrowie nie moje. Ale jesli uwazasz ze tylko przez okres bedzie beznadziejnie to sorry, ale to bardzo plytkie myslenie.

Rutinoscorbin? A wiesz co to jest za tabletka i jak dziala? O_O A ile wziac to zalezy od organizmu... I czy juz dostalas, czy sie spodziewasz dopiero... Jak ja bym sie spodziewala i chciala przesunac to bym brala ze 3 dziennie tylko... ALe nie wiem czy to wystarczy w Twoim przypadku. Szkoda, ze nie masz okazji wyprobowac ;)

i nie biore miesiac przed okresem :D Tylko pare dni :D

Gość kali - poprostu zamierzam tanc
zyc, i jakbym miala krotką kiecke to by mi sie podwijala co chwile przeciez. A co do mojego narzekania - to jakbys miala takie obfite i beznadziejne okresy jak ja mam to tez bys raczej nie myslala o dobrej zabawie tylko o tym zeby jakos przetrwac. Z rutinoscorbinem sprobuje.

Otóż moja droga mam jak juz pisalam zreszta, bardzo bolesne i niesamowicie obfite okresy, jedna wieeelka podpaska na noc stracza mi w pierwszych dniach mniej wiecej na godzinę. Lecz ja umiem sie cieszyc zyciem a nie zamartwiać bez sensu bzdurami typu okres, bo to nie tragedia ani nie koniec świata. Teraz kiedy biore tabletki, troche sie uspokoily te moje okresy. A rutinoscorbin to tylko rutyna i witamina C, więc możesz spróbować bez większego uszczerbku na zdrowiu.

Gość jezeli masz obfite i bolesne
to gratuluje ze umiesz sie bawic jak sie meczysz , wszystko cie boli i leje sie z ciebie tak ze co pol godziny latasz do kibla zmieniac podpaske / tampona. Zwykle nie uzalam sie nad sobą ale przeciez logiczne ze sie nie bede dobrze bawila na tej studniowce:/ A co do tabletek - super ze bierzesz i ci sie miesiaczki "uspokoiły". Tylko czemu wczesniej krytykowałas tabletki? Hahah :D A rutinoscorbinu wezme ile sie da.

Kochana moja, jesli umiałabys czytac ze zrozumieniem i miałabys troszkę pojęcia jak działają tabletki, to znałabyś odpwoiedź na swoje pytanie do mnie. Ale już bez złośliwości odpowiadam Tobie - biorę tabletki tak jak Pan Bóg przykazał (chociaż w sumie to On nie przykazał no ale...) - 21 tabletek dzien po dniu o stalej porze i 6 dni przerwy (tak mi zalecil ginekolog, 6 dni, a nie 7, nie wiem czemu no ale posluchalam i tak robie). NIGDY W ŻYCIU nie traktowałam tabletek jako srodka opóźniającego okres, mój truty organizm działa naturalnie, chce okres, to choćby sie waliło paliło bedzie okres. Nie roztrajam swojego organizmu i nie biorę tabletek przez wszystkie dni bez tej przerwy bo na dłuższą metę to zabójstwo dla organizmu, każdy rozsądny ginekolog Ci to powie. A co do czytania ze zrozumieniem - sorry za zlosliwosc, ale pisalam ze biorę ibuprom i ból mija bezpowrotnie, nie czuję nic, i mogę się świetnie bawić, nie zamartwiając głupotami :P :POZDRO

kala daj jej juz moze spokoj co? normalne ze dziewczyna nie chce miec okresu na studniowce a ze raz badz dwa razy wezmie tabletke dla przesuniecia to chyba sie nic nie stanie:o🖐️ musisz byc taka upierdliwa?

no nie musze :) Przepraszam :):) Róbta już co chceta, studniówka fajna rzecz i może racja że okres to taka troche przekichana sprawa. Miłej zabawy :) Trzymam kciuki za powodzenie kuracji tabletkowo-rutinoscorbinowej ;)

Gość carla_3
hmmm a propo tabletek anty na opóźnienie okresu. Od 2 miesięcy już nie biorę tabletek, tydzień temu skończył mi się okres,a za niedługi czas kilkunastu dni spodziewam się miesiączki,a nie nie chce jej wtedy dostać...hmmm wesele:D.Czy mogę rozpocząć brać tabletki np. 2 tyg. przed terminem dostania miesiączki i wtedy ona nie wystąpi czy moze to jest ścisle określone ze muszę zarzyć tabletki antykoncepcyjne w pierwszym dniu okresu??

Gość tabletki
możesz rozpocząć w dowolnym dniu cyklu, ale przez pierwsze 7 dni trzeba się dodatkowo zabezpieczać

Gość elafela
mam pytanie , czy jak wezmę tabletkę pierwszego dnia okresu to nadal bede miala go? czy okres zniknie? ;p

Gość hfog
mam pytanie czy podczas stosowania tabl anty jest mozliwosc przesuniecia sie okresu ? bo powinnam dostac poltora tyg temu i nadal nie mam prosze o rade

jesli ktoras sie orientuje byłabym wdzieczna za informacje mianowicie biore tabletki anty konkretnie diane 35 dwa cykle teraz mam akurat przerwe a od niedzieli tj 7 marca zaczynam nowe opakowanie i wychodzi ze kolejna przerwe powinnam zrobic w okresie swiat wielkanocnych bardzo mi to nei pasuje i chciałabym przesunac sobie miesiaczke oczywiscie o ile to mozliwe o tydzien szybciej lub pozniej orientujecie sie dziewczyny czy jest taka mozliwosc i jakie ewentualnei wiaza sie z tym konsekwencje?? dziekuej z gory za odpowiedzi i zycze dobrej nocy

Gość _Katie_
Hej, mam problem i proszę o Was o rade... Wychodzę za mąż w lipcu niestety w dzień ślubu wypada mi okres(akurat pierwszy i drugi dzień) :/ Pierwszego i drugiego dnia umieram... Nie mam na nic ochoty, wszystko mnie boli, jestem poprostu nie do życia. Do tej pory te dwa pierwsze dni spędzałam w łóżku biorąc wszystkie możliwe tabletki przeciwbólowe... Wiem, że jeśli nie przesunę okresu to szklak trafi najważniejszy dzień w moim życiu :( POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Siss
kochane kobietki, tak, antykoncepcyjne, po prostu nie przerywacie dawki, bierzecie do tego momentu, w którym chcecie dostac okresu (mówie o kilku dniach). Ja przyplacilam to okropna migrena, ale jesli jest sytuacja awaryjna to mozna sobie z tym poradzic. Probowalam tego dwa razy. Zyje nadal, w calkiem dobrej kondycji:) ale osobiscie antykonceptow nie polecam, straszna trucizna.....

Gość ja tez probowalam
i nie polecam przesuwania okresu tabletkami,organizm wariuje.u mnie roztroił sie tak ,że mimo że go przesunęłam to i tak pojawiło sie plamienie które trwało 3 miechy ,masakra jakas