Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakka

Testy owulacyjne

Polecane posty

Gość kakka

Kupilam testy owulacyjne, dwa juz zrobione wieczorem i wyszly negatywne, z tym ze przy tym drugim kreska byla juz mocnijesza, ale nadal jednak slabsza niz kontrolna. Kiedy sie starac o dziecko, najlepiej? W ulotce piszą ze 24-36 godzin po skoku, ale ja staram sie o córkę, co prawda to nasze pierwsze dziecko ale chcielibysmy dziewczynkę. Ktora z mam stosowała testy i kiedy przerwała starania, czy jak bedzie ta kreska mocna to juz za póxno, czy jeszcze można probowac? Dzieki za wszelkie wskazówki, pozdrawiam

Gość kakka
nikt nie wie?

Gość kakka
podnosze;)

Ja stosowałam i przy pierwszym cyklu zaszlam w ciaze:) Niestety, nie udało się zaplanowac plci. Miala być dziewczynka a bedzie chłopczyk:) Zyczę powodzenia.

Gość kakka
Monika, gratuluje:) A do jakiego momentu stosowalaś test, czy jak pokazał mocna kreskę też sie starliście?

Wiesz co? Nie pamietam dokladnie, musialabym przypomniec sobie instrukcję:P Wiem, że chcielismy strzelić dziewczynkę(chyba poczatek cyklu) Ale potem tez sobie nie żalowalismy, może dlatego bedzie Antoś:) Staralismy się prawie rok i nic. Kupilam testy i odrazu. Ale może to tylko zbieg okoliczności.

Gość kakka
dzieki za odpowiedź:) My sie staramy 7 cykli i juz mam dosc:( teraz spróbuje z testami, moze sie uda:) Moze jeszcze ktos coś wie na ten temat?

Gość kakka
podnoszę:)):)

ja też dopiero zaczełam \"przygodę \' z testami owulacyjnymi ja dodatkowo mierzę temperaturę ale jak wiadomo jak jest już po skoku to znak że owu była i dlatego chcę teraz się wspomóc tymi testami ja też zastanawiam się nad tymi kreskami ich interpretacja jest czasem trudna...mi dodatkowo jak na złośc w tym cyklu owulcja wypadła 8dc!! (tak wynika ze skoku temperatur) jak nigdy i \"przegapiłam \"tym samym ten dzień! ...ale robiłam w 2-gim dniu podwyższonej temp. test i wyszły dwie jednakowo ciemne kreseczki...(był to 10 dc) potem jak robiłam dwa dni później (12dc) to ta druga testowa była blada ..czyli test negatywny w instrucji pisza że owu pojawi się w ciągu 24-36 godzin po pozytywnym tescie i wtedy sie starać... natomiast naturalna metoda mówi że dopiero 3-go dnia wysokich temperatur wieczorkiem można bezpiecznie współżyć (to do tych co stosują antykoncepcję)... i tak wydedukowałam ze skoro 2-go dnia wysokich temp. miałam test pozytywny to coś w tym jednak jest pozdrawiam :)

Gość kakka
Gabonik, dzieki za inf. Ja robiłam przed chwila 3 test i ta druga kreska jest ciemniejsza niz w tych wczesniejszych testach, ale nadal jasniejsza od kontrolnej czyli owu jeszcze przede mną. A czy ona nie powinna pokrywac sie z temp.tzn temperatura wyższa i mocne kreski, bo u Ciebie dopiero po 2 dniach?

Gość kakka
chyba, ze skok temp.nie oznacza owulacji? ale z tego co czytałam, to właśnie skok informuje ze wzrósł hormon II fazy i stad wyższa temperatura, chyba ze coś pomyliłam :(

kakka- tak własnie powinno byc (przynajmniej teoretycznie)...skok temp. na wyższe oznacza że owulacja była dzień wczesniej .... natomiast ja niespodziewając się zupełnie owu (zawsze mam między 12dc a 16 ) przegapiłam ją....... pierwszy raz od niepamietnych czasów mi coś się poprzestawiało...owszem widziałam skok w 9dc ale niedowierzałam ze to już!!! dopiero jak temp. w 10dc była nadal podwyszona sięgnęłam po test ...sama nie wiem czy jednak owu \"trwała dłużej\" co raczej jest niemożliwe lub stężenie LH było nadal wysokie...hmm ...pierwszy ekperyment mi nie wyszedl...od następnego cyklu zacznę wczesniej sprawdzać...bedzie mozna wyciągnąc wnioski..bo najlepiej obserować jak pierwszy raz zobaczy sie II kreseczki tej samej barwy i badać ile dni to trwa....... owszem staranka były ale chyba za późno .........z drugiej strony owu w 8dc to nic dobrego (za krótka I faza) i jajeczko nie zdażyło chyba "dojrzec" pozdr.

Gość Ola1979
Witajcie Dziewczyny, Moze i mi pomożecie... Przeważnie okres mam regularnie miedzy 18-21 każdego miesiąca. 18-tego października miałam przez trzy dni lekkie plamienia brązowe i na tym koniec. Robiłam już dwa testy - pierwszej firmy nie pamietam drugi Quick dwa dni temu i wyszły negatywne. Dodam, że 1,5 miesiąca temu zmarła mi babcia, druga jest cięzko chora tak więc stresu i płaczu w ostatnim czasie mi nie brakuje. Co myslicie?

Ola1979- jeśli dobrze rozumiem Ty robiłaś testy ciazowe? oczywiście bardzo mi przykro w zwiazku z Twoimi sprawami rodzinnymi...owszem taki stres moze się \"odbic\" na naszych okresach...jednak takie plamienie zamiast okresu jak najbardziej moze sugerowc ciąze ale oczywiście nie musi.... czasem pwoodem skąpych okresów jest zachwiana \"gospodarka hormonalna\' ....jesli testy nadal będą wychodzć negatywne przydałoby się odwiedzić lekarza który wyjasni \"co to mogło byc\" .....możesz tez poczekac do następnego okresu i zobaczyć jaki będzie i wtedy ostatecznie podjąć decyzje pozdrawiam

Gość kakka
hej:) Gabonik, ja tez pierwsze eksperymenty robie i zaczynam sie gubic, dzisiaj zrobilam kolo 11 i ta kreska jeszcze bardziej ciemnna, ale ciut jasniejsza niż kontrolna. Nie wiem czy to już podciągnąc pod ta pozytywną czy jeszcze nie. Zobaczymy mam jeszcze test na wieczór, ale juz głupieje z ocena intensywności kresek :O U mnie już 14 dc, a cykle mam 30-33 dniowe, więc owu powinna byc chyba gdzieś niebawem Ola1979- to może byc stres,zwłaszcza ze dwa testy ciazowe? wyszly negatywne. Jak chcesz sie upewnic na 100% zrób badanie krwi-beta HCG.

witam, testy powinno się stosować zgodnie z instrukcją. Po ukazaniu się dwóch wyraźnych kresek można działać, ale co do planowania płci to... Zawsze jest 50% na 50%. Ja dziewczynki \"poczynałam\" gdzieś w 12 dniu cyklu. Teraz jestem w czwartej ciąży. Tym razem z testami, bo krążą opinie, że z testami łatwiej o chłopca ;) ALE nie ma co się nastawiać na płeć.

kakka- oczywiście nie chcę Cię zmylic ...ale u mnie jak mam 30-dniowe to owu bywała 16dc wzglednie 15.....jednak nie jest to jakiś \'pewniak\"....skoro kreski na teście sa coraz ciemniejsze to owu już tuż tuż...a czy mierzysz temperaturkę? jeśli tak to będziesz miała dodatkowe potwierdzenie czy dobrze oceniłas TEN DZIEŃ oczywiscie życzę jak najlepiej i abyście się wstrzelili w ten dzień no i aby staranka były owocne ;) jeśli chodzi o mnie to ja od następnego razu bacznie obseruję cykl przy pomocy testów owu...mam nadzieje ze nie bedzie znowu jakiś niespodzianek ... pozdr.

a i jeszce jedno...czytam ze Ty chcesz dziewczynkę ...to w takim wypadku staranka tuż przed owu są jak najbardziej wskazane...jeśli czegoś nie pomyliłam ;)

Gość Ola1979
Witajcie Dziewczyny, Wpadłam Wam powiedzieć, że wczoraj dostałam porządny okres, nie żadne plamienie :) Chyba musiałam do Was napisac, zeby dostać :) Okres spóźnił mi się 17 dni. Dziękuję za odpowiedzi i życzę dwóch kresek tym, które chcą dzidziusia oraz jednaj kreski tym, które nie chcą. Ja juz mam prześliczną prawie 2-letnią córunię :) Na razie drugiego dziecka nie chciałabym, ale kiedyś kto wie jak się ułozy :)