Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana na maksa

bolą mnie piersi i mam plamienia

Polecane posty

Gość załamana na maksa

Jakieś 2 tygodnie temu kochałam sie ze swoim chłopakiem. Był to stosunek przerywany-idiotka ze mnie, ze na to pozwoliłam. Kochaliśmy się zaraz po moim okresie. Boje sie, ze jestem w ciazy, koszmarnie bolą mie piersi i mam plamienia. Nie wiem co robić. Może to głupio zabrzmi, ale boje sie zrobic test. Nie moge być w ciazy! Dziewczyny czy te objawy są typowe dla ciązy. Kurcze naczytałam sie w necie i teraz z tej schizy to mam wrazenie, ze bolace piersi to podtsawa przy ciazy... a mnie tak bolą :(

Gość Kasieczka
bardzo mozliwe, to jeden z pierwszych objawow ciązy

Gość jola87
Objawy odczuwane przez kobiety: - podstawowym objawem ciąży jest zatrzymanie krwawienia miesiączkowego, szczególnie u kobiet z regularnymi do tej pory cyklami, - częstsze oddawanie niż do tej pory moczu, - częste zawroty głowy i omdlenia, - zmiany łaknienia, tzn. brak lub nadmierny apetyt, - zaparcia, nudności, wymioty, zgaga, występują od około 6-8 tygodnia i zazwyczaj trwają do około 12-14 tygodnia ciąży, - zmiany samopoczucia, przede wszystkim jest to zwiększona wrażliwość czuciowa, zmęczenie, drażliwość, nadpobudliwość, - bolesność piersi występująca od około 6 tygodnia ciąży, - zmęczenie, zwiększenie potrzeby snu w czasie pierwszych tygodni ciąży, - kobiety palące odczuwają niechęć do palenia.

Gość załamana na maksa
no dobrze, ale piersi bolą z różnych powodów, jakie jest pradopodobieństwo, ze tydzień po stosunku będę odczuwała ze jestem w ciązy( tzn diagnoza po bolących piersiach). zapomniałam dodac, ze jestem chora. tzn grypa i biore kg lekarstw :( moge to węzy chłonne. Piersi bolą z boku. dziweczyny potrzebuje wsparcia!

Gość jola87
Objawy obiektywne: - podwyższenie temperatury ciała powyżej 37 °C, utrzymujące się przez około 2-3 tygodnie po owulacji, - zmiany w narządach płciowych, które stwierdza ginekolog w trakcie badań, - pojawienie się nowych rozstępów skórnych: na brzuchu, na bocznych powierzchniach pośladków i zewnętrznych powierzchniach ud, - zmiany w gruczołach piersiowych: powiększenie, obrzmienie, wzrost napięcia, poszerzenie naczyń żylnych widocznych pod skórą, przebarwienie brodawek i obwódek piersiowych, - u niektórych kobiet w pierwszych tygodniach ciąży pojawiają się przebarwienia skórne na wargach sromowych, brodawkach, linii biegnącej od pępka do spojenia łonowego, mogą pojawić się także przebarwienia na twarzy.

Gość załamana na maksa
Jola87 ale to chyba póżniejsze objawy. Powiedzcie mi, czy teraz jest sens robic test? za ok 8-10 dni powinnam dostac miesiaczki, czy on bedzie miarodajny?

Gość jola87
jak się boisz zrób test: Quick View - błyskawiczny test płytkowy do wykonania rano, stwierdza ciążę już po 6 dniach od zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się minutę. Ale ja uważam,że skoro jesteś chora i przyjmujesz jakieś antybiotyki to, to od tego ci piersi bolą

Gość jola87
Clearview - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki, na wynik pomiaru czeka się około 5 minut, Clearview HCG II - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę po tygodniu od zapłodnienia, na wynik pomiaru trzeba poczekać około 5 minut, Contrast - test płytkowy, wykrywający ciążę po 12 dniach od zapłodnienia, wynik pomiaru uzyskuje się po około 4 minutach, Feri Test - test paskowy, wykrywa ciążę w 14 dni po zapłodnieniu, wykonuje się go rano, na wynik pomiaru czeka się około 5 minut,

Moim zdaniem to Ty jesteś akurat w połowie cyklu, nie jesteś w ciązy tylko masz jajeczkowanie a w tym momencie cyklu bolace piersi i plamienia się zdarzaja. Mnie w połowie cyklu zawsze boli brzuch. Zrob test nie bój sie, chwila strachu i bedziesz wiedziala. pozdrawiam

Gość załamana na maksa
Jolcia, ale piersi bolą mnie od 2 tyg. :( a chora jestem od poniedziałku :( a co z palmieniami? taki dziwny zbieg okoliczności. Chyba zwariuje do jutra rana!

Gość załamana na maksa
w połowie cyklu? po tyg od konca miesiaczki mnie tak bolą :( a te cykle to dla mnie czarna magia. ;( Cholera! stara a głupia. jutro w pracy zrobie ten test...

Gość psyccholog
kochana nie bierz do serca co ci tu pisza! jesli jestes rozsadna osoba to odpowiadaj za swoje czyny jak na doroslego czlowieka wypada! po pierwsze zrob test i bedziesz wiedziec wiecej! a tak na marginesie to czytajac inne topiki i wypowiedzi internautow to sie dziwie ze podaja sie za osoby dorosle bo z wypowiedzi mozna sie powaznie zastanawiac czy ta osoba ma chocby 15 lat!

Gość he he
test nie bedzie teraz miarodajny, nawet hcg może wyjść niskie. Musisz poczekać do 10 dni po owulacji i wtedy zrobić beta hcg, ale to raczej owulacja,a nie ciąża