Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

Jeju Pliszka współczuję i trzymam kciuki za Rudą, sama mam 2 koty, a w domu rodzinnym- u mamy 3 koty i był jeszcze piesek, ale o tym już kiedyś pisałam.

kurcze,to dobrze ze ona ma taki silny organizm.Wiem,najgorsza jest taka własnie niemoc cholera...

Gość pliszaaa
RUDA PO OPERACJI. wsio z nią bedzie ok. zjadła piłeczke. koszt piłeczki 5 tyś zł. ( tyle za weta tam) jak ja zobacze tak jej to dupsko bez ogona nakopie, ze przez tydzień na nim nei usiądzie i ma zakaz piłeczek. eh

Gość pliszaaa
a piłeczke sobie powiesze nad łóżkiem...

Gość ___chimerka___
Plisza - Brawa dla Rudej;) Oko - przepraszam, ze sie czepiam:) Labrador

Plisza ale mi ulzylo... haha no to ruda ma lanie zapilke :-D niewazne kasa rzecz nabyta zdrowie i taka przyjazn i przywiazanie bezcenne...

Gość pliszaaa
ruda dupa bedize wyprana do czerwonisci... normalnie piłka za 5 tysiaków. cóz jej do głowy strzeliło , przeciez ona ma 9 lat staruch jeden a w głowie puskta psia

Plisza, aż się uśmiałam :D. Ale mi ulżyło :D. jejku to dobrze :D. Sierpniówka, ja stwierdziłam, że na razie żadnego syropu mu nie daje, nie chce pobudzać kaszlu. Ale chyba to jednak jest od ilości śliny. A na taki mokry kaszel super jest Rubital. _Chimerka_, aż sprawdziłam jak napisałam. Masz rację :D. Hehehehe, durna ja durna :).

Gość ___chimerka___
Sorry Oko, ale rzucilo mi sie w oczy. Jak za pierwszym razem zobaczylam pomyslalam literowka, ale za drugim, sorry, ale labradory to moje ulubione misie i po prostu musialam... Tez polujemy na biszkopcika jak juz bedzie dom z ogrodem...

Okkkk nie ma problemu :D. Gdybyś mnie zobaczyła to zobaczyłabyś, że się spłoniłam rumieńcem, bo aż mi się głupio zrobiło :D. Hmmm moi rodzice mają biszkopta, ja chcę czarnego. :D

Gość ___chimerka___
Moje dziecię tez czasem zakaszle, ale to chyba slina i ja tak po prostu odkrztusza, ale w sumie to nie wiem. Szczepienie na pocz marca wiec ja kobita oslucha i zobaczymy. A propos kaszlu to ja jestem od suchego niestety albo stety i w ogole nie moge zadnych wykrztusnych syropow tylko przeciwkaszlowe, po wykrztusnych umieram. Na szczescie od kwietnia w zeszlym roku kaszlu u mnie niet

Gość ___chimerka___
Ja puszczam farbę za kazdym razem prawie. Ktos by pomyslal, ze takak zawstydzona jestem;)

Ja nie mogę żadnych syropów zawierających kodeinę, bo za którymś razem się przekręce. ja też palę się za każdym razem, nawet jak nie mam powodu. Miki też nie wiem czy ma kaszel, czy to ślina. Hmmm.

hej laski :-) Ja już mam pita z pracy ale tam jest rozliczenie za cały rok więc z Zusu chyba już nie dostanę? w grudniu byłam na L4 na małą i chyba też mi to uwzględnili w tym picie z pracy. Karusia albo inne dziewczyny czy orientujecie się może czy chcąc dostać cały urlop za ten rok lepiej jak powiem w pracy, że biorę potem wychowawczy czy, że wracam do pracy? Sama jeszcze nie wiem, kiedy wrócę, wstępnie myślałam o wrześniu i na razie tak mówiłam kierowniczce. A jeszcze się wkurzyłam bo ponoć nie należy mi się 13-tka za zeszły rok bo pracowałam tylko do końca kwietnia a potem miałam zwolnienie i macierzyński. Orientujecie się może w przepisach? I kto tu cholera powie, że państwo ma politykę prorodzinną? LadyMia ja się radziłam odnośnie sczepień i te dodatkowe szczepionki lepiej podać potem np po skończonym roczku jeśli twoje dziecko nie będzie w żłóbku i nie będzie miało kontaktu z innymi dziećmi. Marzka super ten twój raczek mały :-D ponoć dzieci wychowywane ze starszym rodzeństwem szybciej się rozwijają ruchowo. chimerka wysłałam zdjęcia Natalki w krzesełku jak chcesz zobaczyć. To jest niby coneco ale metkę ma pierre cardin bo to na ich licencji Moja mała też często ma taki dziwny kaszel nie wiadomo skąd, chyba też ślina ;-)

A zapomniałam napisać, że Natalka wreszcie zaczęła sylabizować i gada cały czas tatata albo tiatiatia tym swoim cienkim głosikiem co oczywiście najbardziej cieszy mojego męża :-D Marzka a twoja córcia to już chyba nawet czworakuje a nie pełza ;-)

labradory sa piekne..sasiadka ma pieknego biszkoptowego kajtka :-) ja mam za to sliczna rudo-bialo kundelke o 2 roznych oczkach (1brazowe 1niebieskie) kosztowala mnie cale 5gr :-D i nie zapomne jak ja pierwszy raz zobaczylam..normalnie zakochalam sie potem szukalam byle pretekstu zeby przejsc kolo domu w ktorym mieszkala zeby ja zobaczyc az wkoncu po tych podchodach poszlam i zapyatalam pani czy nie chcilala jej odsprzedac a pani uradoiwana ze z checia odda bo majeszcze jej mame i tate wiec 3 psy to troche duzo..no i ja wzielismy haha miala 5mcu i wazyla jaklies 5kg byla ogolnie malutka ale gdzie z nia nie poszlam wszyscy zachwycali suie jaki sliczny piues,jakie cudne oczy i jaka to rasa (!!!) haha po pol roku gienka byla juz wypasiona przybrala masy i futra :-) to pies kltory gada,zaczepia, oglada tv,ma nawet swoje ulubione programy czy filmy, jest cwana i bardzo kochana :-) tak naprawde ma na imie foxy lady ku czci foxy lady jimego hendrixa ale moj K. jej wielki guru przechrzcil ja na Gienke :-)

Gość ___chimerka___
Naturalna - hmmm trzynastka czyli budzetowka;) Trzynastke dostaniesz, ale chyba proporcjonalnie do przepracowanego okresu chociaz skoro pozniej bylas na L4 to powinno sie tez wliczac, w kazdym razie sadze ze cos dostaniesz Jezeli chodzi o rozluiczenie to ja jestem w totalnej dupie, bo rozliczam sie za 2008 na Slowacji, mialam firmę wyrejestrowana ze zdrowotnego w Polsce, na Slowacji mam czas do konca lutego, a nie mam zadnego Pitu, ani z pracy ani z ich Zusu, pracuje w Polsce na umowe o prace i jestem na Slowacji na ychowawczym, firma i Zus caly czas przelewaja mi kapute na konto, tzn w lutym przelali wiec generalnie jestem z tym wszystkim dupie. Jedno co dobre to na Slowacji mam podatek liniowy 19% i na pewno, niezalezenie od dochodu nie bede musiala placic skurwysynom zadnych nadwyzek

Gość ___chimerka___
Sorry za literowki, piatkowy wieczor, wiadomo! Anabanana - Foxy Lady uwielabiam! Twoj mąż slucha zacnej muzy!

naturalna zgadza się Julka już czworakuje i to idzie jej coraz sprawniej. Nie mogę jej już nawet z oczu spuścić, bo dzisiaj się dobierała do pogrzebacza ;)

Gość ___chimerka___
Naturalna - Twoja Mala to taki sam łysol jak mój:) Ma śliczne usta i juz ma dolne ząbki! A xo do fotelika, to jest mozliwosc regulowania oparica zeby zrobic pozycje bardziej leżącą czy jest tylko jedna pozycja?

haha Chimerka oj zacnej ale tak o jest sie dojrzewa w takiej muzyce, zamilowaniu do starych amerykanskich aut i harleya :-) oj sama z checia bym, sobie cos wypila bo mloda od 20spi ale niestety nie mam nickolorowego do drina.. naturalna dziecie slodkie :-) Marzka ty to masz roboty przy swoich maluchach ,podziwiam cie! a gdzie sie podzialy Jula, Bromba, Magdulka ???????

chimerka generalnie to w tych wszystkich plastikowych krzesełkach są 3 poziomy regulacji oparcia, 3 wysokości i zdejmowana dwuczęściowa tacka. Przy wyborze krzesełka właściwie można się kierować tylko wzorem i kolorem. W tym modelu też masz to wszystko plus dodatkowo te płozy do bujania, dlatego je wybrałam :-) no i wzór mi się podoba. A niunia łysol od urodzenia z małym meszkiem :-D i jeszcze z tyły jej się wytarło takie zakole :-D ale teraz już jej rosną włoski.

malir czyli Twój maluszek miał 3 dniówkę. Z tego co się orientuję, to jak masz dziecko do 4 roku życia to pracodawca bez Twojej zgody nie może Cię wysłać po za miejsce pracy

ana wbrew pozorom to nie zawsze jest z nimi tyle roboty. Maxiu potrafi się już ładnie sam sobą zajmować. Julka czasami daje popalić w szczególności, że teraz powoli zaczyna się okres gdzie będzie tylko i wyłącznie mama i nawet będzie ciężko wyjść i na widok obcego będzie ryk. Wtedy to dopiero nie zejdzie mi z rąk.

chimerka tak budżetówka ale wcale się z niej nie cieszę bo wszystkie pieniężne dodatki mnie ominęły przez ciążę: teraz 13 (ponoć cała), wcześniej dodatek na dzień pracownika socjalnego (1000 zl) i talony 300 zł.Mam już dość takiej pracy i takiej polityki!

malir to faktycznie nie ciekawie. A co do tego, że musiałaś wziąć wolne to była siła wyższa

Ojjj dzień dobry. Witam z sobotniego ranka. Mąż wyszedł, Miki śpi, a ja wsuwam Nesquiki z mlekiem :). Muszę coś wziąć bo tak mnie głowa boli, że szok. Pogoda w Krakowie ładna, tylko zimno jak fix. Robiłam dzisiaj drugi test na wszelki wypadek z rana no i nie będe mamą po raz kolejny. Ufffff. Za dwa tygodnie już będe na tabletkach. Uffff.

hejka babeczki nie piszę bo zarobiona jestem KUCHNIE MAM I MONTUJE!!!!!!!! PoczytM ZALEGŁOŚCI PÓŹNIEJ chimerka--- puściłaM COŚ NA MAILA sorki, że tak późno do next time kochane :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość ___chimerka___
Dobry z raneczka! Malir - raz jeszcze duzo zdrowka dla Maluszka! Malir - 5 stówek to jeszcze da sie przelknac, ale wiadomo zawsze szkoda kazdej kapusty zeby ot tak sobie oddawac. Mąż i ja rozliczamy sie na Slowacji i mamy piękny liniowy podatek19% niezleznie od wysokosci dochodu i to jest w tym wszystkim piekne:) Bromba dziękuje. Mala sobie nawet sama zaczela radzic z przewrotem plecy-brzuch, ale co fachowy instruktaz to fachowy! Dzieki!

Gość ___chimerka___
Bromba - :) Wlasnie odczytalam wiadomosc! Bromba moze zostaw to, Mala sama sobie zaczela radzic z obrotem wiec filmik juz nie jest konieczny:)