Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

Karuśka a ty co siedzisz sama w domu? Ja już okąpana, niby powinnam być zrelaksowana, ale nie jestem. gorzki smak w ustach od tego nieszczęsnego refluksu. Dramat. Ja kiedyś zdechnę na to. W środę pomykam w końcu do czytelni zakończyć moją część teoretyczną i zdobyć trochę bibliografii. Posiedzę kilka godzin i powinno być.

naturalna u Julki zauważyłam już zimą takie zaczerwienione i suche poliki, ale było że posmarowałam i przechodziło, a teraz niby czerwone schodzi, ale dalej są suche. Za tydzień mam wizytę u dermatologa i jestem ciekawa co powie. Jak jest możliwość to niech sprawdzi.

Cześć mamuśki :) Miki zaczyna wstawać przy czym tylko uda mu się podciągnąć - strach go zostawiać nawet na chwilę - już mi raz wyrżnął przy łóżku :O Dalej czołga się po mieszkaniu jak perszing-to już chyba takie jego raczkowanie zostanie;) Pa, pa macha namiętnie i posyła smieszne buźki, pokazuje jaki jest duży i to chyba cały asortyment :D:D:D Niczego innego go nie uczyłam po prostu. Jakieś tam klocki do odp pudełek próbuje wrzucać, gra na hałasujących różnych sprzetach, bawi się autami, ale gazety i folie są chyba najlepsze. A naj naj to oczywiście wszystko to, co akurat Michas ma w rękach :o Komórki i piloty pogryzione, buty na rzepy też są fajną zabawką, poszarpać mamę za włosy, albo popukać po głowie czymś co akurat w ręcę też jest ok :P Żabawi się wszystkim byle tego było dużo, różne i co chwilę coś nowego. Ostatnio przez 3 dni rozrzucał ryż dmuchany, bo Misio miał ciągoty na niego i mu braciszek wyciągał z miseczki :D Znowu w dzień kiepsko śpi, najdrobniejszy hałas, czy czyjś głos go budzi. W nocy ok. 10-11 godz śpi, cyc pod ręką.

Dziewczyny mam prośbę - muszę sobie kupic wodę toaletową. Interesują mnie zdecydowane, rześkie zapachy-mój ulubiony to ONE Calvina Kleina. Nawąchałam się ostatnio w perfumerii i nic nie wybrałam, bo wszystko jakies mdłe i słodkie mi się zdawało. Macie jakieś sugestie co by mi mogło podpasować?? Ileż lat można One uzywac? :D:D Puma Aqua i jakiś Mexx wydawały mi się w miarę ok, ale później to już wszystko pachniało tak samo ;) Nie mam czasu i możliwości chodzić po rossmanach i szukać..

Aqua allegoria Mandarine-basilic Guerlain. są jeszcze inne kompozycje ja lubie ten bo na skwar i duchote rewelacja .

Nie znalazłam tej mandarynki z bazylią na allegro :( Jakieś piwonie,kiwi,orange są ale takiej nuty nie ma. Będę w drogerii to poniucham ;) Dzięki Pliszka za podpowiedź ;)

Cześć kobietki. Dzisiaj kolejny dzień mija. Jakiś taki nienajlepszy. Ogólnie mam nienajlepsze dni. Nie wiem, coraz bardziej rozważam jakąś terapię, bo zaczyna to brzydko wyglądać. Chyba potrzebuję też odpoczynku od tego wszystkiego. Jutro czeka mnie wizyta w czytelni, czas zakończyć teoretyczną część pracy. Stworzyć do końca bibliografie itd. Trzymajcie kciuki żebym do końca maja zdążyła i oddała pracę. Marzka ja też mam ten problem z Mikim, ale oglądał go dermatolog i nic nie mówił, że taka jego uroda. Robi mu się tak też na rączkach i czasami nóżkach. Mapeciak, ja z tańszych mogę ci polecić Benetton sport taki różowy. Ja ogólnie nie lubię takich zapachów. Ale za to mąż uwielbia, także z męskich mogę ci polecić coś :D.

Oko - mi by sie też 1 dzień wolnego przydał. Z pracy w pracy do pracy w domu i na odwrót. Jestem czasem juz taka padnięta, ze zbiera się najbardziej starszemu synkowi i drę się na niego jak wyrodna matka :o 😭 Psychicznie wypompowana jestem :o Co do fobii - to też mam arachnofobię okropną :o:o:o

Mapeciak, własnie najgorsze jest to, że po prostu zaczyna mi szwankować cierpliwość. Skupia się na mężu, chociaż i tak jest cudny, bo mnie wspiera w tym wszystkim, czasem mi się zdarzy podnieść glos na Mikołaja, czego mi strasznie wstyd. Ehhh, próbuje z całych sił. Najgorsze, że czasem mam ochotę po prostu wyładować to na sobie, bo Miki niewinny, mąż też. Ehhh. Za dużo się ostatno stało, wydarzyło, wiepe się pozmieniało i chyba to mnie tak mocno wypompowało.

Mama mi kupiła i przyniosła na poprawę nastroju już nasze polskie truskawki :D. Ehhh ta moja mama. Chyba będzie burza, a Miki nadal śpi, myślałam, że wyjdziemy na spacer. W sumie jak nie to posiedzimy na balkonie i posegregujemy w końcu ciuchy Mikołajowe.

oczko pójdę do dermatologa i zobaczę co powie. Julka nie dość że ma suchą skórę na polikach to jeszcze się jej łuszczy i wogląda jak takie łuski. oczko trzymam kciuki za skończenie pracy.

Mi się ryczeć chce i wstyd STRASZNY jak na dziecku wyładowuję swoje frustracje - a potem go tulam i zapewniam o miłości. Za późno niestety. Podnoszę głos za często... :(

kurcze, a u mnie dzieciaki mają katar, ja mam katar, do tego Julce wyłazi druga górna jedynka i jest marudna jak sto piorunów i na dokładkę ma jeszcze stan pod gorączkowy. Nic tylko palnąć się w łeb, bo to już przechodzi ludzkie pojęcie jak 2 dostaje szłu ciał i daje popalić. Dobrze, że Max teraz śpi, przynajmniej chwila w miarę spokoju, nie licząc tego drugiego rozdarciucha ;)

Gość też mama sierpniowa
witajcie:) nie mogę znaleźć ostatniej tabelki z pomiarami Waszych dzieci:O jeśli miałybyście ochotę wpisać przy okazji wagę i wzrost Waszych dzieciaczków to byłabym wdzięczna:) mój synek waży 7940 g, ma 75 cm długości i przez ostatni miesiąc przybrał zaledwie 140 g, a lekarz wciąż twierdzi, że to prawidłowo:O mały ma już 9 miesięcy i rozbieżność na siatce centylowej między wzrostem a wagą jest naprawdę spora:O nie wiem czy iść do innego lekarza? czy to rzeczywiście normalne?

do też mama sierpniowa -> moja ma 10 miesięcy i waży 6150g i mierzy 69,5 cm. Każde dziecko jest indywidualne i nie ma co za bardzo porównywać. Jeszcze przyjdzie czas że nadrobi. U mnie kiepsko przybierała na piersi, ale teraz trochę startnęła od kiedy ją odstawiłam. A u niej w centylach to wygląda tak, że wzrostowo jest w okolicha 10, a wagowo poniżej 3. Aż tak się tym nie przejmuję, bo dobrze się rozwija. Jeżeli jest i tak u Ciebie to raczej nie masz się za bardzo o co martwić, chyba że Twoje maleństwo nie chce jeść

Gość prosze
NASZE URODZONE MALUSZKI : NICK..............DP......WAGA.....DŁ.....IMIĘ....WAG A:6m....DŁ:6m Marzka............3.07.08......2840....50cm...Julka...6, 25kg...66cm naturalna blondynka..22.07.08..2300..48cm...Natalia...7,5kg...66cm Viola27............25.07.08.....3100....54cm...Vanessa.. .7kg...68cm Karusia1978......26.07.08.....4020....57cm...Michalinka. ..11kg...75cm anabanana198....29.07.08....3530...57cm....Martynka...8, 9kg...71cm Julka...............30.07.08.....3550....47cm...Filip... ...9.9kg.....76cm okokokoko.......1.08.08.......3900....57cm...Mikołaj...8 ,8kg...80cm Magdulka_24.....7.08.08.......4000....57cm...Maja..... 9,6kg ...77 cm Kurde_no.........8.08.08.......3700....54cm...Martynka.. . mmała.............9.08.08....... 2800....56cm...Zosia... Malir..............11.08.08.......3400....54cm...Maks(?) ... Moniś-27.........12.08.08.......3570....55cm...Konrad... 9,5kg...74cm Pliszka............15.08.08.......3210....53cm...Michael a...7,8kg...74cm dwie_kreseczki...15.08.08....3250....55cm...Bartuś... Gimelka..........17.08.08.......3500....55cm...Gracjan.. . LadyMia..........18.08.08.......2920....52cm...Emilka... 7,6kg...70cm ewitap............18.08.08.......3400....50cm...Víctor.. . esab...............19.08.08.......3325....56cm...Filip.. .7,3kg...74cm brombabomba....20.08.08.....3340....51cm...Ivo.....7,9kg ....72cm Szylusia...........24.08.08.......3680....55cm...Kornel. .10,5 kg...73 cm mama_dzidka....25.08.08.......3090....53cm...Liwia... 7 kg...66cm eudaiomonia.....26.08.08....4060...60cm...Mikołaj... / 10 kg / 81 cm _chimerka_....28.08.08....3050.....54cm...Zuzanna... .8,2kg....72cm Justyśka.....29.08.08.....3050.........50cm.....Filip... .8,1kg....80 cm Gunia222.........30.08.08.......3750....56cm...Bartuś... ekino...............3.09.2008....3880....58cm...Blanka..

Gość też mama sierpniowa
Marzka-------> bardzo Ci dziękuję za te wypowiedź:) bardzo mnie to podniosło na duchu:) na szczęście synek ma apetyt i je całkiem sporo:) jest zdrowy, nie choruje:)

NASZE URODZONE MALUSZKI : NICK..............DP......WAGA.....DŁ.....IMIĘ....WAG A:6m....DŁ:6m Marzka............3.07.08......2840....50cm...Julka...10 m 7,15kg...69,5cm naturalna blondynka..22.07.08..2300..48cm...Natalia...7,5kg...66cm Viola27............25.07.08.....3100....54cm...Vanessa.. .7kg...68cm Karusia1978......26.07.08.....4020....57cm...Michalinka. ..11kg...75cm anabanana198....29.07.08....3530...57cm....Martynka...8, 9kg...71cm Julka...............30.07.08.....3550....47cm...Filip... ...9.9kg.....76cm okokokoko.......1.08.08.......3900....57cm...Mikołaj...8 ,8kg...80cm Magdulka_24.....7.08.08.......4000....57cm...Maja..... 9,6kg ...77 cm Kurde_no.........8.08.08.......3700....54cm...Martynka.. . mmała.............9.08.08....... 2800....56cm...Zosia... Malir..............11.08.08.......3400....54cm...Maks(?) ... Moniś-27.........12.08.08.......3570....55cm...Konrad... 9,5kg...74cm Pliszka............15.08.08.......3210....53cm...Michael a...7,8kg...74cm dwie_kreseczki...15.08.08....3250....55cm...Bartuś... Gimelka..........17.08.08.......3500....55cm...Gracjan.. . LadyMia..........18.08.08.......2920....52cm...Emilka... 7,6kg...70cm ewitap............18.08.08.......3400....50cm...Víctor.. . esab...............19.08.08.......3325....56cm...Filip.. .7,3kg...74cm brombabomba....20.08.08.....3340....51cm...Ivo.....7,9kg ....72cm Szylusia...........24.08.08.......3680....55cm...Kornel. .10,5 kg...73 cm mama_dzidka....25.08.08.......3090....53cm...Liwia... 7 kg...66cm eudaiomonia.....26.08.08....4060...60cm...Mikołaj... / 10 kg / 81 cm _chimerka_....28.08.08....3050.....54cm...Zuzanna... .8,2kg....72cm Justyśka.....29.08.08.....3050.........50cm.....Filip... .8,1kg....80 cm Gunia222.........30.08.08.......3750....56cm...Bartuś... ekino...............3.09.2008....3880....58cm...Blanka..

Gość też mama sierpniowa
dziekuję też za tabelkę:) Marzka, a jeśli jeszcze mogę spytać: czy Ty sama też jesteś osobą szczupłą lub drobną z natury?

gapa ze mnie i jeszcze odchudziłam moją chudzinkę o 1 kilogram

można powiedzieć jestem takiej normalnej budowy. Jak byłam mała to też należałam do tych drobiazgów ;) Zawsze byłam poniżej normy, ale później nadrobiłam ;)

Gość też mama sierpniowa
czyli rzeczywiście coś może być na rzeczy, że skoro rodzice czy mama drobna to i dziecko drobne, bo tak twierdzi mój lekarz;) ale dziwne to jest, że człowiek zamiast cieszyć się, że dziecko zdrowe, to doszukuje się problemów i martwi, że mało waży:O nie wiem czy inne mamy tak mają czy tylko ja?:O w każdym razie patrząc na tę tabelkę widzę, że raczej nie ma co się martwić;)

w tabelce w większości przypadków pomiary są z przed 3 miesięcy. W pewnym momencie też martwiłam się wagą Julci, ale skoro przybiera, to przestałam się martwić, widać taka jej uroda ;)

Gość też mama sierpniowa
sprzed 3 miesięcy? hmmm... czyli jednak mój młody nie waży za wiele:O ale Twoja córeczka jest jeszcze starsza, a waży jeszcze mniej więc nie jest z nim tak najgorzej:)

Z początku porówntwałam ją do starszego synka i jak widziałam różnice to się zastanawiałam, czy aby na pewno wszystko ok. Ale później przestałam, bo było to głupotą, bo takich rzeczy nie ma co porównywać. W jej wieku Max ważył ponad 9 kg

kasia--->moja już raczej w te sukienki i rampersy nie wejdzie (a szkoda,bo bardzo ładne) bo nosi rozmiar 86..

hejka kobiałeczki chimera - i jak tam z Lejdi? Poprawiło sie coś z tym piciem???? Trzymam za Was kciuki!!!!!!!!!!!!!!!! oko- do kiepskiego nastroju to sie dołączam..... A może jest u nas jakaś ukrywająca sie Pani psycholog coby nam jakąs terapię zafundować??????????? Byłoby fajniaście. Ja to proszę proszę o receptę jeśli, któraś wie, jak radzić sobie ze zbyt niską samoocena i poczuciem własnej wartości......... Dobra dosyć smęcenia Babki Ivo zaczyna przekomicznie wyglądać. Ma od 2 tygodni jednego ząbka. Ten zabek jest coraz bardziej widoczny i taki samotny biały żagiel.......... Poza tym wsio ok. Je ładnie, śpi kiepsko, domaga sie uwagi ale i tak jest przesłodki:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Wiecie co, kupiłam mu w makro taki mały basen dla dzieci i go w nim kąpie od tygodnia. Jezu jaka jest zabawa i frajda:D:D:D:D:D:D. Połowa wody ląduje poza basenem a mlody jest tak zaaferowany, że nawet jak \"uda\" mu sie zanurkować to nawet się nie zasmuci. Pokaszle, poprycha i impreza trwa dalej. Bosko tak na niego popatrzeć. Plisza- i co zostajesz czy wracasz? ❤️

Gość tajniak
bromba jest jest ukrywający sie psycholog. :):):): ale nadal sie nie ujawni a teraz pędzi ululać dziecię.