Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sennsa

Jestem ciagle senna, moge spac po 10godz. i nie mam sily na nic

Polecane posty

Gość a jak....
cukier???

Gość spiochhhhhhh
cukier tez w normie... robilam badania i wszystko jest w porzadku :(

Gość ankaaaaaaaaa
co za ulga, ze macie tak samo :] oczywiscie nei ciesze sie z czyjegos 'nieszczescia' ale lepiej tak.. jakos robi sie na sercu jak wiesz ze nie jestes sama.. ja ogulnie lubie dlugo spac ale od jakiegs czasu to juz przesada co sie ze mna dzieje, pracuje od popoludnia wiec wracam o 21, ok lub tuz po polnocy klade sie i spie maksymalnie jaknajdluzej czyli 10-10.30, wogule nic z zycia nie mam, raz jak mialam isc do pracy wyjatkowo na 8.. nie poszlam.. - jak jestem spiaca jestem tak nieprzytomna i pozbawiona jakichkolwiek racjonlanych zachowan ze olewam prace, poprostu nie ide i juz.. tak bardzo nie mam sily, ze nawet jakby mi powiedzieli ze mnie wyleja jak nie przyjde nastepnym razem.. to gdybym nzow musialam wstac przed 8 a nawet po 8, w kazdym razie przed 10 to olala bym to i nie poszla bym - i to mnie meczy - ze niepodchodze do niczego powarznie czy racjonalnie jesli nie wyspie sie, nie mowiac o tym jaka jestem 'mila' dla chlopaka ktory budzi mie rano bo przed wyjsciem do pracy chce mi dac buziaka.. :/ okropna jestem.. dzis mialam wolne.. wczoraj poszlam spac ok 2 wyjatkowo bo wiedzialam ze dzis wolne.. wstalam dzis o 11, o 16 polozylam sie znowu.., wstalam o 18 i zaraz ide spac.. do dupy takie zycie :( zawsze lubialam dlugo spac ale to co sie dzieje ze mna ostatnio przeraza mnie

Gość ankaaaaaaaaa
aha i jeszcze jendo - wiem ze normalnie spie tyle bo mam niskie cisnienie, nie wiem co jest z nim teraz ze spie po 14 godzin i dalej mogla bym spac, probowalam na sile wstawac rano wlansie po to zeby inaczej funkcjonowac - zeby spr czy w ten sposob sie da.. i nie da sie.. za nic nie moga wstac rano o 8, 9 .. wiem ze moge spac lub sama sie usprawidliwiam ze przeciez spiaca jestem wiec musze sie wyspac i nici ze wstania..

Gość sennsa
ja nie wiem jak jest z moim cukrem (niedlugo zrobie badania) ale niskie cisnienie tez mi dokoucza.

Gość spiochhhhhhh
ankaaaaaa ja tak samo... nawet jak wiem ze mam zrobic cos waznego.... to jak zadzwoni budzik to olewam to i dalej spie chociaz wiem ze mam to zrobic....;/

sprobujcie wejsc w google i wpisac ,,chroniczne zmeczenie\'\' sprawdzcie czy obiawy sie zgadzaja;-) moze to to;-)

Gość spiochhhhhhh
Anitka nawet jesli to jest to , to i tak nigdzie nie mamy napisane jak to leczyc:(

Gość spiochhhhhhh
Dziewczyny gdzie jestescie :( znowu jestem sama i znowu chce mi sie spac :P

Gość śliwka_suszona
witam Śpioszki;) oj,wczoraj ..moze nie musze tlumaczyc co sie wydarzylo,ze d oWas nie zajrzalam. Ale dzisiaj z nadzieje zalogowalam sie na kafeterii...a tu niestety zadnej porady:/ ehh,co za koszmar. depresja? hmm,u mnie raczej tez nie bo podobnie jak Spiochhhh, w wolnych chwilach od spania jestem raczej pogodna osoba. No coz,czekamy dalej na propozycje. Pozdrawiam, Śliwka

Gość 10 godzin to niewiele
organizmy maja rozne wymagania na sen ;) Ja czasem mam wrazenie, ze moglabym przesypiac cala dobe... Wlasciwie to ciagle mam takie wrazenie.

śliwka, mam identyczna sytuacje z ta praca dyplomowa. z tym ze mi sie wydaje, ze u mnie sennosc przychodzi w stresie. jak tylko cos jest nie tak, zasypiam. jestem w stanie \"zasnac\" w srodku zdania osoby, ktora sie ze mna kloci. \"zasnac\" to znaczy nagle odczuwam tak straszne oslabienie i tak mi sie oczy kleja i kompletnie nic nie rejestruje. jak nie przespie 10 h na dobe, to nie funkcjonuje... troche lepiej jest latem, kiedy jest slonce, ale jesien to dla mnie pora tragiczna :(

Gość śliwka_suszona
Spioszki..a gdzie Wy jestescie? ja dzisiaj sie wyspalam po pracy! dziwnym trafem udalo mnie sie zwlec z lozka ok 23 do komputera i pisze sobie prace spokojnie,a jest 2:40.Hm hm..sukces:) aczkolwiek rzadko sie taki zdaza niestety. i nadal zadnej porady:/ pozdrawiam, Śliwka

Gość śliwka_suszona
hmm, śpicie?

Gość ja tez tak mamm

Mam tak samo , jestem wiecznie śpiąca , rano wstaje bo musze , póżniej cały dzień do 17 śpiąca , aż zasypiam , budzę si ok 18 , koło 21 jestem już śpiąca . Zawsze dużo i długo spałam , ale teraz to przekracza wszelkie granice. Cukier i inne badania idealne.Co o tym sądzicie?

Gość asia...
hormon wzrostu (GH) sprawdzcie, czy przypadkiem na przysadce jakis cholerny gruczolak sie nie tworzy-czyli krotko mowiac do endokrynologa czas sie wybrac. osoby dorosle z niedoborem hormonu wzrostu sa bardzo ospale, nic im sie nie chce i towarzyszy im chroniczne zmeczenie. mam nadzieje, ze u zadnej z was tego nie wykryja, ale lepiej sprawdzic, jesli objawy sa faktycznie nasilone. jesli juz badany byl cukier, tarczyca, hormon wzrostu itd. to jedyne, co moge poradzic to: 1. wiecej aktywnosci ruchowej-wyszalec sie choc 15 minut przed lustrem tanczac przy muzyczce latino, pokrecic hulahopem (super na talie-sprawdzilam!!!), moze jakis orbitrek, rowerek stacjonarny, steper sobie zapodac (wcale nie tak drogi a potem macie pupe i uda jak marzenie-tez sprawdzilam:) 2. raz wtygodniu na 8 minutek na solarium, chyba, ze ktos jest tak czy owak maniakiem sztucznego slonca to niech robi ze swoja skora co chce, nawet codziennie, choc zdecydowanie polecam nie czesciej niz raz w tygodniu 3. wiecej swiezego powietrza, tez przechodzilam taki ciezki czas w zyciu wiec wiem, ze wcale nie jest latwo zwlec sie celem zazywania swiezego powietrza, ale niestety, tzreba sie pocatkowo przymusic 4. jesli sie posiada sokowirowke robic sok wlasnorecznie z marchewki, nie dosc ze super na karnacje o poprawia hunor i bez chemii jak w reszcie pseudosokow 5. no i w zasadzie obok aktywnosci ruchowej chyba najwazniejsze- PRZYJRZEC SIE SWOJEJ DIECIE, przemyslec, co jemy, czego jest malo, czego za duzo, redbull nie zalatwi sprawy zmeczenia, moze na krotko, najwazniejsze sa braki w witaminach i mikroelementach, ktore nam dokuczaja i powoduja sennosc. Ja wszystkie rady wprowadzilam w zycie, na poczatku bylo ciezko, ale teraz, nie dosc, ze mam szczuplejsza talie, lepszy humorek, fajniejsza cere, smuklejsze uda to mam po prostu wiecej czasu na rozne rzeczy, bo kiedys... tragedia... spac chodzilam o 12-1, wstawalam o 11-12, z bolem glowy, w ciagu dnia zdarzalo mi sie przysypiac (pracuje w domu, wiec nie mam motywacji w sensie ze musze wyjsc na autobus i gdzies dojechac), czulam sie koszmarnie. wiadomo, nie od razu Rzym zbudowano, najpierw musialam sie zmuszac generalnie do wczesniejszego wstawania, ale teraz budze sie ebz budzika o 8:30 i czuje sie swietnie!!! zycze wam wszystkim powodzenia!!!:)

Gość asia...
aaa, komplex witamin mozna sobie za przeproszeniem wsadzic. jesli nie zajmiesz sie swoja dieta na powaznie-nic z tego. wiecej fasoli i grochu w diecie!!! a jesli ktos sie obawia o wzdecia-to jesli sie je gotuje z duza iloscia kminku-nie ma absloutnie zadnego problemu. ode mnie to tyle, a wy juz sami robcie ze swoim zyciem co uznacie za stosowne. powodzenia!!!

Gość Elizciaa
Ja tez mam ten sam problem wczoraj bylam w lozku o 21 a zasnelam o 1 nie moge za cholere zasnac wczesniej Dzis obudzilam sie 11 i teraz jestem spiaca zastanawiam sie czy znowu sie nie polozyc Nie pracuje juz od dwoch miesiecy i mam taki problem ze wstawaniem. Jejku wszystkiego mi sie odechciewa gdy tak spie. Mam juz dosc :( Jestem bezradna nie wiem co robic

Gość AGROKULTURA.
ja spie po 10 godzin-normalne, kiedys nie, niedawno stwierdzono mi chorobe hashimoto-to byla przyczyna. musze sie z tym pogodzic.

Gość farmonka
ja mogłabym spac caly dzien a w nocu nie moge,moze dlatego z ewlasnie dlugo spie rani-nie oracuje od jakiegos czasu wiec nie musze sie zbierac z łóżka. ale nawet gdy pracowalam to pora wstawania rano byla dla mnie najgorszym momentem i dobudzalam sie okolo 1wszej w południe. natomist na popoludniowe zmiany chodzilam wypoczeta i usmiechcnieta i mogla bym w ogole pracowac w nocy.

Gość farmonka
z tym zmeczeniem to u mnie tez jest tak ze mam bardzo duzą anemie, po dwoch operacjach bardzo ciezkich. do tego nigdzie nie wychodze wiec z dotlenieniem organizmu tez ciezko u mnie. na nic nie mam ochoty,nic nie mam w sobie energii,jem duzo słodyczy, utylam strasznie i z tego tez powodu mam wieczna chandrę.

Gość asia......
czy ktos przeczytal w ogole moj wpis? bo moze sie przydac, taka mam nadzieje:)

Asia ja ,czytałam dokładnie , tylko ,że brak mi sił nawet na moje ulubione kiedyś ćwiczenia fitnesskowe , nie mówiąc już o wizycie u lekarza.

Gość asia.....
a moze masz duze braki zelaza? sprobuj brac Biofer folic, to jedyne zelazo jakie moge polecic z czystym sumieniem, nie zadne tlenki zelaza czyli rdza, ale prawdziwe zelazo ze sproszkowanej hemoglobinki:) dieta wazna-soki rob!:)

Gość gość
typowie objawy wirusa watroby typu c

Gość gość
Rano nie mogłam zwlec się z łóżka, najchętniej w ogóle z niego bym nie wychodziła. Odwlekałam ten moment w nieskończoność. Lubiłam za to noc i ten spokój jaki wtedy mialam. Kilka lat temu przeżyłam śmierć bliskiej osoby i od tego się zaczęło. Straciłam jedyne wsparcie jakie miałam w życiu. Trafiłam z przypadku na stronę http://energiaduchowa.pl i zamówiłam oczyszczenie aury. Pomogło. Te kilka sesji napełniły mnie energią. Teaz w końcu mam siłę do działania, pokonałam apatię i zaczęłam w siebie wierzyć.