Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwwwwwwwwwwwwww

WRZESIEŃ 2008

Polecane posty

Dotex82 bede rodzic w prywatnej klinice, poniewaz chce miec cesarskie ciecie a tego nikt nie zrobi mi na zadanie w panstwowym szpitalu, a poza tym warunki w naszych szpitalach sa katastrofalne :/:/:/

Gość profesionalgirl
dotex82 z ciekawości masz 25 lat??? tak jak przeglądałam Twoje foty:) ładna cureczka i mąż:) pozdrowionka

Wiewióreczko dlaczego pytam, bo wiem z doświadczenia mi bliskich że rodzenie w prywatnej klinice jest niebezpieczne. Wszystko jest ok jeżeli z porodem i z dzieckiem oraz matką jest ok. Jeżeli coś się tylko zaczyna dziać (czego oczywiście Ci absolutnie nie życzę) to od razu przewożą do państwowego szpitala, bo w prywatnych klinikach nie ma sprzętu odpowiedniego. Nie pisałabym gdybym się z tym nie zetknęła. A co do państwowego szpitala ja rodziłam w jednym z krakowskich i byłam naprawdę zadowolona. Fakt iż chodziłam w czasie ciąży do prywatnego gabineu lekarza który tam pracował i z pewnością iało to wpływ na traktowanie mnie na porodówce. I może nie powinnam tego tu mówić ale cesarkę na życzenie też możesz mieć w państwowym szpitalu. Profesionalgirl bardzo dziękuję za miłe słowa w kierunku córki i męża. Odpowiadając na Twoje pytanie, mam 25 lat. A tak w ogóle dziewczynki to bardzo miło tu u Was :-)

A i Wiewióreczko jeszcze mam pytanko już trochę osobiste i jeśli nie chcesz nie odpowiadaj - dlaczego chcesz mieć cesarkę??

hej laseczki!!! widze ze juz dumanie o porodach :) ja wiem na 100% ze chce znowu rodzic sn, wiem jak bylo za pierwszym razem i mimo ze bylo dlugo to zaraz wstalam ominely mnie wszelkiego rodzaju ciecia i blizny :) i moglam normalnie funkcjonowac ale nie zabraniam nikomu cc :) u nas jest mozliwosc cc na zyczenie w panstwowym szpitalu, wystarczy zagadac z lekarzem i oczywiscie dobrze zaplacic akurat u nas porodowka byla remontowana 2 lata temu wiec wyglada naprawde super i przyzwoicie, dodatkowo wykupilam sobie \"jedynke i naprawde milo pobyt wspominam mam nadzieje ze tak bedzie tym razem :) z niecierpliwoscia czekam na kolejne usg, na poczatku lutego, to bedzie koniec 12 tygodnia :) korci mnie zeby przejsc sie wczesniej :-P

Witam was dziewczynki:) Przechodze z topiku o CLO do was. Zaszlam w drugim cyklu staran, nie zdazylam nawet wykorzystac kupionego juz CLO:) i bardzo sie ciesze z tego powodu! Moj termin to 3 wrzesnia:):):)

Acha...i wpis do tabelki:):):) IMIĘ.....WIEK.....MIASTO...OSTATNIA @...TERMIN PORODU MaMani..Paulina..21......Kraków....25.11............04.0 9 Evi_22...Ewelina..22....ok. Bydgoszczy..16.11.....23.08 Andusiaaa.Ania....24....Londyn.............29.11....05.0 9 Kasiutka3..Kasia...20...Warszawa.........20.11....27.08< br /> Jołasia ..Joanna ...31.. Warszawa .......25.11.07..... 31.08 ?? Anika3...Anita.....33...ok. Słupska.......25.11.07.......30.08 Aga_ja...Agnieszka...30...Kielce........01.12.07......08 .09 Monika_28...Monika...28...Kraków.......27.11.07.....03.09 Ciesze sie razem z wami naszymi fasolkami:)(nawet sie rymnelo,hehe) i pozdrawiam cieplutko wasze brzusie:)

dotex rodzilabym w panstowym spitalu ale jestem przerazona warunkami:/ mialam okazje odwiedzic ostatnio wszystkie porodowki w bialymstoku i nie chce aby na glowe sypal mi sie tynk:/ naprawde wszystkie sa w oplakanym stanie:/:/:/ to dlatego bede rodzic prywatnie. wiem ze jesli os bedzie nie tak to przewioza mnie do panstwowego. a co do cc to szczerze ci powiem ze sama nie wiem. jak na razie jestem nastawiona na cc ale moze to sie zmieni jak bede miala juz wiekszego brzuszka hehe. nie wiem naprawde:)

IMIĘ.....WIEK.....MIASTO...OSTATNIA @...TERMIN PORODU MaMani..Paulina..21......Kraków....25.11............04.0 9 Evi_22...Ewelina..22....ok. Bydgoszczy..16.11.....23.08 Andusiaaa.Ania....24....Londyn.............29.11....05.0 9 Kasiutka3..Kasia...20...Warszawa.........20.11....27.08< br /> Jołasia ..Joanna ...31.. Warszawa .......25.11.07..... 31.08 ?? Anika3...Anita.....33...ok. Słupska.......25.11.07.......30.08 Aga_ja...Agnieszka...30...Kielce........01.12.07......08 .09 Monika_28...Monika...28...Kraków.......27.11.07.....03.0 9 wiewiorka2004...Sandra...20....Białystok...19.11.07....29.08??

Gość ej a gdzie jest
Mamani????????????

Cześć dziewczynki. Z radością zobaczyłam tytuł topiku i równiez chciałabym sie dołączyć do Wrzesniówek. Jesteśmy z M. bardzo szczęsliwi, bo czekaliśmy na To Nasze Maleństwo ponad rok, aż w końcu się udało. Wiewióreczko - ja też będę rodzić w Białymstoku i na razie zastanawiam sie głęboko nad PSK lub nad którąś z prywatnych klinik. Będziemy miały wspólne tematy :) Pozdrawiam

hej. Jestem. czuje sie okropnie :( Tak strasznie boli mnie brzuch. zastanawiam sie czy nie jechac do szpitala :(:(

Witam dziewczynki:) MaMami, a jak Cie boli brzuch? Szarpie w dół, tak bardziej fizycznie,czy masz regularne skurcze jak na okres? Bo to wazne. To pierwsze to norma, ja mam tak co jakis czas, a to drugie jest niebezpieczne, szczegolnie jak sie powtarza regularnie i to codziennie.

Monika nie wiem ... wstalam dzis rano i czuje sie jak zdjęta z krzyza... w glowie mi sie kreci, mam mdlosci a brzuch boli... raczej to nie skurcze tylko taki ciągly ból... niewiem czy warto gdziekolwiek jechac bo co mi zrobią? kaza lykac nospe i isc w poniedzialek do swojego lekarza... do lekarza i tak ide we wtorek wiec chyba wezme sobie zaraz nospe i ide spac. Mielismy sie wybrac na rynek na WOŚP ale nie mam na to sil :( Monia ty też jestes z Krakowa. Skąd dokladniej?

To jeśli macie jakieś pytania co do porodu sn lun cc to chętnie odpowiem szczerze i nic nie przerysowywując. Ja rodziłam sn i choć bałam się bardzo to nigdy nie będę żałować tego. Może i ból jest ale on znika z chwilą pojawienia się dziecka na świecie. I zazwyczaj nie powraca. Natomiast przy cc to po pojawieniu się dziecka ból dopiero się pojawia i trwa bardzo długo. Ja wiem że czasem są wskazania i nie ma wyboru ale jeśli możecie rodzić naturalnie to gorąco polecam Na sali poporodowej leżałam z dziewczyną która miala cc (w ostatniej chwili musiala iść bo nie było akcji porodowej) ale jak widziałam w jakim ona była stanie... było mi jej bardzo żal. Rodziłyśmy tego samego dnia, ale jak ja wychodziłam z Małą do domu to ona ledwo podnosiła się z łóżka. Ja wiem że czasem nie ma wyjścia i być może i ja będę musiała kiedyś mieć cc i oczywiście że dziecko jest wtedy najważniejsze, ale jeśli chcecie wybierać - polecam sn Nie wiem czy zrozumiałyście coś z tego posta co Wam chciałam przekazać, ale mam nadzieję że choć troszkę. Pozdrawiam

znów nie widze ostatniego wpisu, jest szansa ze jak cos napisze to on sie pojawi... więc pisze :D

Gość ej Mamani
a co powiedzial gin? podobno bylas przedwczoraj...

no i juz widze :D:D. Ja nie mam zadnych pytan odnosnie porodu... Nawet się nad tym jeszcze nie zastanawiam. Wiem tylko gdzie chce rodzic i ze chce sn ( o ile to bedzie mozliwe) i ze nie chce znieczulenia. a cala reszta jest jedna wielka niewiadomoą :D:D:D Jak to mówią "kazda ciaza jest inna no i kazdy poród jest inny" przechodzi mi po tej nospie... hmm ja mysle ze male zakupy by mi poprawily samopoczucie :P:D:D tylko maz sie nie chce dac namówic na wypad po galeriach :D:D

az sprawdziłam na popraezdniej stronie bo juz 3 osoba mnie pyta o to czy przedwczoraj bylam u gina... ale dobrze napisalam date wiec nie wiem skad te pomylki... :) Ide dopiero we wtorek- 15.

slonce :P:D:D widze ze sie zaraz wszystkie tu przeniesiemy... pewnie za kilka dni Majek tu wpadnie z radosna nowina :D:D:D:D

MaMani, z Dąbia:) Plinuj tego, jesli bol sie bedzie nasilal i dodatkowo zacznie pulsowac, lec na jakis dyzur! Nie ma co ryzykowac. Moze to zwykla niestrawnosc, albo rozciagania macicy, a moze nie..trzeba chuchac na zimne..

monia juz mi duzo lepiej. wzielam nospe i wypilam gorącą herbatke :D:D zastanawiam sie czy jechac na zakupy czy nie jechac.... :D:D

A co do porodu, chcialabym sn, ale nie jestem taka twarda jak MaMani, i jak sie tylko da to zewnatrzoponowe:)tchorz jestem, kiespko bol znosze:)

Gość ej Mamani
09:16 MaMani juz nie spie bo moje kochanie wstalo dzis o 7.40 wlasnie dalam jej deserek- jakis nowy banan z twarożkiem i strasznie jej smakowal ja ide 15 na usg bo mi sie skonczy duphaston i lekarka musi mi przepisac... Tez sie denerwuje... to bedzie dopiero koniec 6 tygodnia i pewnie i tak nic nie bedzie widac... Tzn pecherzyk tylko bo nawet ostatnio go bylo widac ale pewnie serduszka jeszcze nie uslyszę... bedzie juz widac serduszko napewno :) tylko niewiem czemu piszesz ze termin porodu masz na 4.09 jak jestes w 6 tygodniu ??? ja jestem w 7 mym a trmin mam na 12 .09????

słońce ja pilam herbatke z sokiem malinowym. Mysle ze lipowa nie zaszkodzi :) ale jak cie bardzo boli do radze udac sie do lekarza bo nieleczone infekcje są niebezpieczne dla dziecka. a co do jezyka to moja tak robila i nadal robi :) Wydaje mi sie ze to zupelnie normalne.

MaMani, wlasnie w Ujastku!!!!!!!!!!Stamtad mam lekarza prowadzacego:) Ciesze sie bardzo, ze Ci lepiej, jednak to jakies male nerwowe skurcze;)

Słońce, mi na kaszel pomogl Bioparox! To jedyny zalecany przez lekarzy lek dla kobiet w ciazy, nie szkodzi dzidzi i jest skuteczny:)na gardlo, kaszel i krtan:)Mi baaardzo pomogl, jest na recepte.