Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwwwwwwwwwwwwww

WRZESIEŃ 2008

Polecane posty

Gość sandra27
mi sie podoba Vanessa i Dominik

Gość Andzia 20
Hej dziewczyny,ja dzień przed Sylwestrem też dowiedziałam się,że jestem w ciąży :) Obecnie jestem w 10 tyg ciąży,jutro idę na pierwsze usg hehe.To będzie moje drugie Szczęście,pierwsze skończyło 10 miesięcy i ma na inię Natalka:D Myślę,że tym razem bedzie synek,bo chodzę zuuupełnie inaczej niż z małą ale nie ma co się nastawiać tak wcześnie :D Pozdrawiam

ee w 16 tyg to sie zaczynaja wyczuwalne ruchy dziecka a dziecko rudsza sie od poczatku- plywa w wodach płodowych :)

ja ma taka skore jakbym tlustym kremem sie nasmarowala :( cos okropnego cala tlusta sie czuje a slodkiego nie jem wcale. Co do przeczucia to jakos caly czas jestem przekonana ze chlopiec bedzie :) zobaczymy czy sie sprawdzi :)

andzia to jestes dokłądnie w takiej samej sytuacji jak ja :) bedziemy mialy miedzy maluszkami taka sama róznice wieku :D:D

Gość sandra27
wiecie co najpiekniejsze jak widac gołym okiem na waszych brzuszkach jak dzidzia jezdzi po brzuchu piastkami widac wtedy dokładnie raczke,pamietam to jak dzis albo cała stópke wspaniałe uczucie

Gość Andzia 20
MaMani :) Mi też ta ciążą leci strasznie szybko,sama nawet nie wiem kiedy ale przy tak małych dzieciach sama wiesz ile jest roboty hehe.Poza tym juz nie przeżywam tak tej ciąży jak poprzedniej.Może dlatego,że wiem co mnie czeka hehe

Gość Andzia 20
Natalka urodziła się 7.04 a Maluszka powitamy 6.09 MaMani mamy bardzo podobne terminy

andzia moja sie urodzilą 9.04 a mały niby ma sie pojawic 4.09 a kiedy sie urodzi to tylko on wie ale nasze cory to prawie rówiesniczki :)

sanday1 to milego ogladania wlasnego dziecka :) ja jeszcze musze czekac 2 tyg

O, sanday, Ty też dzisiaj na usg? Tak się składa, że mamy tę samą datę porodu - 20.09 :). Ciekawe, czy nasze maluszki są podobnych rozmiarów. Ja badanie mam o 16:15 i już się lekko stresuję - oby tylko wszystko było dobrze. Pozdrawiam, K.

Gość AGI78
Moniko Ja pochodzę z Borku(osiedle lotników)_dawna Gagarina. a usg mam 28lutego, dziasiaj byłam na badaniach. Tak się bałam ,że mało nie musieli mnie ratować z omdlenia:)

Agi78, ja tez z borku, obecnie osiedle lotnikow, i tez z ulicy dawnego gagarina, a teraz to ducha swietego!!:))))))))))moze sie nawet znamy, w koncu roznica w wieku to jeden rok:)ale jaja, haha..jaki ten swiat maly;)

AGI78 usg bedziesz miala w moje urodzinki :) wlasnie wrocilam od lekarza i moja dzidzia ma sie bardzo dobrze moj olbrzymek ma juz 14,7 mm i gin powiedziala mi ze jest u mnie 8 tydzien a wedlug jej wczesniejszych obliczen oraz obliczen z neta wedlug ostatniego okresu wychodzi mi 9 tydz i 3 dni no i slyszalam jak bije serduszko dla malenstwa no i mam zdjecie dla tatusia :)

Ja też już po usg walentynkowym :).Dzidzia ma 2,20 cm, jestem w połowie 9 tygodnia. Serduszko bije. Niestety wciąż coś mi się tam odkleja, więc znów dostałam 2 tygodnie zwolnienia. Na szczęście dzidzia sprytna jest ;), przyczepiła się z tej \'dobrej\' strony, tam gdzie nie ma odklejenia. No ale gdyby i z tej drugiej strony coś się odkleiło, to wtedy byłaby katastrofa, więc mam uważać i do pracy na razie chodzić mi nie wolno i już. Jak to lekarz ujął -najważniejszą pracą kobiety w ciąży jest tworzenie dzidzi i trudno się z tym nie zgodzić. Chociaż i tak zapewne u mnie w pracy będą wściekli, że tak długo mnie nie ma, ale cóż zrobić. Siła wyższa i już. Pozdrowienia dla mamuś wrześniowych :). Sanday dać znać, jak u Ciebie, ciekawa jestem bardzo, czy nasze dzidzie są podobnych rozmiarów.

hej ja tylko na chwilke, bo wlasnie wrcilam ale musze sie z Wami podzilic tym ze bedziemy mieli corke!!!!!! czyli parka, Olek bedzie mial siostre Emilke :) mala ma 8 cm, filmik nagrany, wszystko sprawdzone, mozg, zoladek itp wszystko super, nie ma zespolu Downa jestem zachwycona pozniej poloze malego i poczytam co u reszty buzka!

to już w 13 tygodniu można określić płeć dziecka? Ale SUPER :)!!! To jeszcze tylko 4 tyg. jak dla mnie ;). Pozdrawiam

to byl wg gina 14 tydzien, bo dziecko mialo juz 8 cm od glowy do tylka i wazyl 74 g poza tym z Olkiem plec poznalam pod koniec 15 tyg i tez sie gin nie pomylil a on slynie z tego ze sie nie myli, duzo o nim w necie pisza i wogole pacnajntki sa zadowolone, naprawde bardzo super i mily pan przywital sie, popytal o wszystko, zrobil usg od dolu i przez brzuch

a termin porodu wg gina to 17 sierpien ale bez owobay ja juz tu zostaje co do daty porodu to ja z OLkiem date mialam na 29.04 wg niektorych usg na 3.05 a urodzilam 09.04 wiec wszystko zawsze jest mozliwe wazne zeby nie urodzic za szybko, ale tez nie chcialabym przenosic, zwlaszcza latem wiem jak czulam sie na koncowce ciazy a teraz lato...oj ciezko bedzie juz martwie sie o moje cisnienie...

ok jeszcze tylko napisze Andzi ze zycze Ci synka :) ja w obu ciazach czulam sie inaczej w 1 na kwasne mnie rzucilo i czulam ze bedzie syn, w tej rzucilo mnie na slodkie i tez mialam przeczucie ze bedzie corka :) wiec moja intuicja mnie nie zmylila

Evi_22 ogromniaste gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) kurcze, to moze my tez zobaczymy plec?? Mam usg za 2 tyg, kiedy bede w 14 tyg. ale by bylo super!!!!!!!!!!Co do przeczuc, to czuje synka, choc marzylam o coreczce..ale najwaznijesze zeby bylo zdrowe:)a co do jedzenia, jem na rowni kwasne ze slodkim;)hehe

Evi może zdradzisz coś więej o tym super lekarzu.... może warto zrobić więcej km,stracić trochę wiecej kasy ale trafić w dobre ręce...? Ja miałam USG w poniedziałek ale oprócz tego że widziałam maleństwo,to żadnych pomiarów mi nie podano.Lekarz powiedział że mój lekarz mi wszystko poda jak sam mnie skieruje na planowe USG.No niestety na USG z chorej kasy to trzeba sobie poczekac a i nie zawsze wtedy kiedy byśmy tego chciały Pozdrawiam walentynkowo

evi gratuluje :) mam nadzieje ze lekarz sie nie pomylil i bedziesz miala rozowa krolewne :) no chyba ze jej jeszcze cos niecos urosnie przez te pozostale miesiace :P:D:D:D:D:D

dzieki dziewczyny ja bylam u dr Wasilewskiego z Bydgoszczy, sama mieszkam 60 km od bydgoszczym trzeba sie zapisac ok 2-3 tyg szybciej niestety ja mieszkam 60 km od Bydg, nie mam prawa jazdy, zreszta mam synka z ktorym nie mialabym co zrobic podczas poch wyjazdow, a co dopiero jakby bylo cos nie tak jak z ciaza z Olkiem i musialabym jezdzic co tydzien albo vodzinnie przez jakis czas, dla mnie taki wyjazd to wydatek 50 zl na paliwo plus 120 za usg mysle ze pojade do niego jeszcze na polowkowe usg z Olkiem bylam u dr Doeringa z Gdanska i tez bylam zadowolona , ale nie byl tak rozmowny jak ten i nie zrobil tak szczegolowych pomiarow moja wizyta u mojego gina do ktorego chodze prywatnie wyglada tak : ze bada mnie ginekologicznie, robi usg (ale nie za kazdym razem!! a kasuje tyle samo! ) nic nie mowi podczas, na koniec tylko stwierdza czy wszystko jest ok, krotkim slowem gdybym nie wiedziala co te skroty oznaczaja nic bym nie wiedziala z tego wypisu panstwowo jeszcze gorzej, nic nie widze bo monitor jeden, usg w tempie expresowym, kolejka taka ze hoho...

Gość Andzia 20
Evi_22 nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym mieć parkę bo więcej dzieci nie planuję :D

andzia ja tez bym chciala parke :) tak mis ie marzy taki maly chlopczyk ... ale bedzie dziewczyna i coż :) bedą sie klocily najpierw o lalki potem o ciuchy i spinki potem o kosmetyki... i tak do konca ich dni :D:D:D:D

hej widzialam moje malenstwo tatus tez -lepiej niz serduszko bije malenstwo buszuje w brzuszku i jak sie okazalo na tym dobrym usg malenstwo wyglada na 11tyg data wedlug tej pani dok to 8wrzesnia nie wiem kto jeszcze tam mieszka ale Evi tak jak ciebie bierze mnie na slodkie, nawet jak nie iwedzialam ze jestem w ciazy to musialam wziasc cos slodkiego :)