Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

backspace82

ngLka dr.nauk .med. ginekolog.

Polecane posty

Gość nglko pomóż
Moja ginka powiedziała mi przez tel. , że to nie jest juz groźne i nie ma wpływu na przyszłą ciążę. A tak jak czytam fora - to wiekszość dziewczyn ma te kosmki:(

bywalcu - można tak powiedzieć :-)nglko pomóżJa Ci podałam co to MOŻE znaczyć, a nie co znaczy, dlatego poradziłam kontakt z lekarzem.

Gość nglko pomoz
a co to są te kosmki i dlaczego dochodzi do obrzęku i jakie jest ryzyko pwtórki?

nglko pomozTe pytania na prawdę powinnaś skierować do lekarza. Ja lekarzem nie jestem i nie ma uprawnień by wyrokować dlaczego akurat u Ciebie doszło do obrzęku i jakie jest ryzyko powtórki.Chciałabym Ci pomóc ale mogę wprowadzić w błąd.Pozdrawiam

ngLko! Z okazji nadchodzących Świat Wielkanocnych życzę Tobie, Twoejmu mężowi i maleństwu wte dni wielu miłych chwil w rodzinnym gronie, zdrowia i dobrego samopoczucia! Swoje serdeczne życzenia kieruję też do wszystkich tu zaglądających. Wesołego Alleluja! :)

Halo halo? Co tam dziewczyny macie? U mnie córa :DPozdrawiam 🌼

Gość z przeciwbólowych
ngLko--------> zajrzyj proszę tutaj: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3726009 napisałaś do mnie coś na temat ciśnienia tętniczego co mnie zaniepokoiło więc jeśli możesz to odpisz, dzięki z góry:) aha! jestem jedną z tych osób, z którymi rozmawiałaś wiele razy na Antykoncepcji;) jestem w 25 tyg. i będę mieć synka choć zbrzydłam do granic możliwości:D a Ty czytałam, że kwitniesz, a jednak będzie dziewuszka;) gratuluję:)

HEjka:) hejka ukochana Nglka oraz Dwie kreseczki!!!! Tak się cieszę że ten temat jeszcze istnieje, myslałam że go już niema, a tu tak miło jest przypomnieć sobie początki. Ja będę miała też słiczną córeczkę:) nie ukrywam iż chciałam chłopaka, ale też jestem baaaardzo szczęsliwa:) czuje się świetnie, mała jest zdrowa, wszystko ok, brzucholek duży, waga na plusie 7 kg:) kopniaczki codziennie:) rostępów narazie brak!! i ogólnie jest super!!! zastanawiam się kiedy kupować wyprawke? w lipsu:) pewnie. Piszcie co u was kochane??? dwie kreseczki co masz synka czy córe???? buziaki

backspace kochana :D :D gdzie Ty sie podziewalas ?? :D :D buziolek :D U mnie synuś, do tego łobuziak .. kopie jak szalony .. mam 3 zdjęcia siusiaka więc raczej już się nic nie zmieni :D mąż w siódmym niebie :D Kilka rzeczy wyprawkowych juz mam, reszte dokupie w czerwcu .. a wózio i łóżeczko ok 3 tyg przed terminem pewnie :D A jakie imiona wybrałyscie ?

EEEEE........Chłopak;) gratuluje!!!!!!też chciałam chłopaka buuuuuuuuuuuu) he he ale pierwsza bedzie księżniczka:) może za drugim razem będzie synuś:) ale sobie wymarzyłam parke gdzie chłopak miał sie opiekować siostryczką, a bedzie na odwrót mam nadzieje!! Co do imion to może AMELKA lub MIA. To ja też wszystko potem kupie dla kruszynki. Ale ten czas zapieeeepsza, dopiero co pisalismy o fasolkach a już mamy dzidziusie w brzuszkach:) a jeszcze trochy to zdjęcia powklejamy sobie ich.....jeju chyba sie zaraz rozryczę ;) aż naleśnik mi się spalił. Całuski

backspace, dwie kreseczki -----> Powiem szczerze, że do prognozy płci dziecka na podstawie usg odnoszę sie z pewną rezerwą odkąd przy moim drugim dziecku lekarz 2 razy mówił: "będzie chłopak!" A przy porodzie zaskoczenie - dziewczynka! Gdybym nie był i nie widział pomyslałbym że mi w szpitalu dzieciaka podmienili ;) Fakt, że damskie przyrodzenie miała jakieś takie wyciągniete że wyglądało jak worek u chłopca i pewnie to go zmyliło. Ale po kilku dniach się to wyrównało i już wygladało normalnie. Trzymam kciuki za Was i za bohaterkę tego topiku ngLkę żeby wszystko dobrze poszło :) 🌻🌻🌻 :)

bywalec-----też słyszałam o takich przypadkach, ostatnio kumpela też miała chłopaka urodzić, kupowała ciuszki niebieskie, wózek chłopięcy a tu nagle położna :: ma pani dużą córeczke!!!:: he he ;) ale jaja!!!! Mam nadzieje że nasze dzieciaki będą zgodnie z wynikiem z usg:) różowe śpioszki czekaja. Ważne ..najwazniejszę ich zdrówko!!!!

Gość Angelika...
Hej mam takie pytanko.. kochałam sie z moim facetem w dni płodne bez zabezpieczenia.wiem ze na kalendarzyku nie mozna zbytnio polegac...ale obsrwowałam siebie i mialam sluz jak w dni przed owulacja taki sam jak w owulacje tylko troszke mniej go bylo..wytrysk mial we mnie.... od stosunku minelo juz 14dni... do spodziewanej @ zostało mi jeszcze 8dni... prosze powiedzcie mi czy moge byc teraz w ciązy ??

Angelika----> Oczywiście, że mozesz ale nie musisz. Najlepiej zrób test to będziesz wiedziała. Życzę.... pomyślnego wyniku :)

Gość DO bywalec
a czy Ty widziałeś na usg tego rzekomego siusiaka?

Gość Angelika...
oj bardzo bym chciala... ale ponoc przed spodziewana @ zawsze wychodzi negatywny wynik :(

no nie wiem czy to może być dziewczynka :D bo siusiak jak u starego :D u nas Bartuś będzie ... a czas .. faktycznie , sama nie moge w to uwierzyc że juz 6 miesiąc się zbliża :)

O raju, le się tu dzisiaj dzieje! Gratuluję dzieciaczków :-)))) Z Bywalcem się zgadzam choć odtrącam od siebie myśl o pomyłce, tyle fajnych ciuszków już dla dziewuszki mam :) I na dziewuszkę badzo czekałam, więc się ogromnie cieszę.U mnie orzeczono pannę na 100% (raczej więcej pomyłek jest w prognozach na chłopaka, bo pępowina albo paluszek może być mylnie wzięty za siusiaka dziewczynkom raczej nic się nie utnie). Było widać wyraźną bułeczkę, Niunia ładnie się odsłoniła, nawet nie trzeba było obrazu zatrzymywać. Na tym etapie ciąży ryzyko pomyłki jest o wiele mniejsze, niż w 14-16 tygodniu...A to moje brzucho z wczoraj:http://28dni.pl/pictures/29995.jpghttp://28dni.pl/pictures/30000.jpg

Gość u mnie też nie ma mowy
o pomyłce, bo siusiak jak malowany i nawet lekarz powiedział, że jak w większości przypadków nie może mówić na 100% tak w przypadku mojego synka jest pewien i nie ma mowy o pomyłce;) mam to i na zdjęciu i na płytce usg 3D miałam robione w 23 tygodniu:)

ngLka--------> niezły brzusio:) naprawdę duży;) na kiedy dokładnie masz termin?

wiesz co? masz taki sam kształt brzucha jak ja:D poważnie:) ale u mnie na pewno będzie synek:)

Gość Pytanko....
powiedzcie mi czy po 15dniach od stosunku moge zrobic test i wyjdzie poprawny wynik?? bo ja nie moge czekac a do spodziewanej @ zostały mi jeszcze 4dni

--> u mnie też nie ma mowy Termin mam na 29 sierpnia. Co do kształtu brzucha - wszystko zależy od budowy :) Zgadywanie płci na podstawie kształtu brzucha to zabawa :) Np u mnie wszyscy wyrokowali syna, bo:- taki kształt brzucha- wyładniałam (ponoć... ja tam w lustrze widzę odwrotnie)- nie przytyłam nic a nic- mam apetyt szczególnie na wołowinę, w każdej postaci- nie jem słodyczyI co? I dziewucha :))--> Pytanko....Jeśli nie wiesz kiedy była owulacja to lepiej wstrzymaj się do około 3 tygodni po stosunku (zdrowe plemniki w dobrym śluzie potrafią czekać od 3 do 7 dni na jajeczko). Wcześniej wykonany test będzie wiarygodny tylko przy pozytywnym wyniku, negatywny będzie mógł oznaczać, że za wcześnie na test.--> BckpaeO, też ładnie spuchłaś :)) Ja swój kolczyk wyjęłam...nie boisz się, że bez wyjęcia rozciągnie Ci się dziurka przy pępku?

Co do kolczyka może i masz racje, pytałam ostatnio ginekologa to powiedział że jak na porodówkę pojade--- mam go zdjąć, a dziureczkę... oglądam ją , i narazie sie nie jest zle ;) Nie przytyłaś , to ładnie bo ja już jestem 7 kg na plusie, zreszta jak co chwile wcinam he he ;) powstawiam potem więcej zdjęć.....z usg

ngLka, backspace82 ------> 🌻🌻 Śliczne macie brzuszki!!!! Wypukłósci powyżej też wspaniałe!!!! :) Piękne z Was mamusie!!! Mój zachwyt i podziw dla Was nie zna granic!!! Masz rację ngLko, że pomyłka przy dziewczynce zdarza się rzadziej. Ale pamiętaj że dziewczynka to prezent niebios przede wszystkim dla taty a chłopiec dla mamy. :) Nie zapomnę nigdy jak moja córcia gdy miala ze 3 czy 4 lata dostała ode mnie różę na Dzien Kobiet i ..... zakochała się w tatusiu!!! :D Pozdrawiam Was serdecznie! 🌻🌻

bywalec ależ dzienkuje bardzo:) aż się zawstydziłam......he he jak tam mija Wam weekendzik????