Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

backspace82

ngLka dr.nauk .med. ginekolog.

Polecane posty

po prostu Julka ---- o widze ze nie jestem sama :P myslalam ze tylko mnie mdlosci ominely.. tzn zdarzaja sie od czasu do czasu :) np. wczoraj czulam sie fatalnie, a dzisiaj .. jakbym w ogole nie byla w ciązy. ngLka ------- ja to bym z glodu umarla :/ wczoraj wciągnelam sama 2 pizze ktore mąż mi podal do wanny :classic_cool: , a przed chwila 4 nalesniki i zaraz znow wymaszeruje do lodowki bo zaczyna mnie ssac w zoladku :P

dwie kreseczki - nie pytaj ile ja jem, lodowka sie nie zamyka a do tego zaczelam pojadac paczki- dzis chyba z 4 ! ale co ja moge jak mnie ciagle ssie :o ja tez mialam takie meczace te mdlosci, tak jakby mi wszystkow gardle stalo i wkurzalam sie bo juz bym wolala to zwymiotowac niz tak sie meczyc caly dzien. ale po tym bananie mi przeszlo :)

Teraz to ja Wam zazdroszczę. jak ja bym chciała móc sobie zjeść - niekoniecznie tyle - ale to, na co mam ochotę. A tu klops :(Właśnie wciągnęłam bułkę z ogórkiem i czekam, czy zdąży się strawić, zanim rzygnę - czy nie? :)

ja sobie tez nie zazdroszcze bo dzis sie ledwo co w jeansy dopielam, a jak zalozylam bluze bo bylam jakas taka szersza :o na wage nie staje :)

Dwie kreseczki -To pewnie wszystko wzdęcia. Też tak miałam w 5tym tygodniu.Teraz jestem w 7mym i brzuch jakby zmalał pod względem objętości choć od wczoraj wyraźnie czuję \"coś\" w podbrzuszu :-)

:DMnie wzdęcia męczyły do 2-3 dni temu. O rany, to było straszne ;)

dwie kreseczki na kiedy masz termin? ja mam zeba do usuniecia bo mi sie tak zlamal jak jadlam landrynka, ze sam korzen zostal. kaza czekac do 2 trymestru bo sie nic z nim nie dzieje a nie wyrywaja w 1 i 3. mi kazala dentystka tylko plukac jakims plynem zeby sie baktwrie nie zbieraly. pozdrawiam

wzdecia tez mialam bo nie moglam sie wyprozniac bigos zapity mlekiem- nie pomoglo sliwki w kazdej postaci,popite czy woda czy mlekiem- tez nie pomoglo. probowalam wszystkiego, po jakims tygodniu przeszlo :) ah te uroki ciazy :D

Było spróbować popić mlekiem gruszkę. Poszłoby od razu ;D

Jeślicztery tygodnie pełne minęły (4 x 7) to zaczynasz piąty.

Zapchałam się marchewką, nie jest źle ale musze przestać oglądać tv...Obejrzałam reklamę spaghetti i tak męczyłam mojego Lubego, aż zgodził się na wspólne zrobienie spaghetti poświęcając jego ukochane pesto. Potem widziałam lody kakaowe i do tej pory o nich myślę.Na puree za późno (przed chwilą leciała reklama) więc zapchałam się marchewką ale moje myśli są… ehhh dziwne.Burczy w brzuchu, pomyslałam o kanapce to mnie odrzuciło, poczułam się pełna po brzegi – a jak pomyślałam o puree – to poczułam, że żołądek mi przyrósł do krzyża i jest pusty, hehe

Nieśmiało… piszę… że mnie Dziecko zmusiło. Nie dało mi spać.Wcinam puree z 2 jajkami sadzonymi… o 4:35 nad ranem.

o Boże kochany :D ngLka rozbroilas mnie :D :D a ja myslalam ze moj obiad w wannie to przeboj, ale Twoje puree o 4 rano bije wszystkich o glowe :D ps. a ja znow sie obudzilam bez zadnych mdlosci :(

Dwie_kreseczki - nie ma co marudzić, tylko się cieszyć :-) Ja oszukuję swoje mdłości średnio co godzinę wciągając do żołądka co się da a raczej co jest, bo mamuśka nieprzygotowana na najazd weekendowy, w lodówce utrzymuje inne życie :-)

Witam moje kochane dziewczynki:) Udało mi się wkoncu dopaśc laptopa i was odwiedzić, ten tydzień to mi zleciał jak nic he he, własnie jestem po sniadanku bardzo wielofunkcyjnym :o Jak tam wasze zdróweczko w tą piękna niedziele? kreseczko ja też nie mam żadnych mgłości ani nic z tych rzeczy , tylko brzoskwinki muszę podtrzymywać jak ide ;) Już w środę ide do lekarza , nie moge się doczekać i tego jak wam opiszę jak urósł synuś:) mój... he he A Ty ngLka jak tam , pewnie dalej wcinasz ziemniaczki? :) Rozmawiałam z swoją znajomą położną a propoś tego leku który biore duphaston, powiedziała że co 2 kobieta go bierze, trochy mnie uspokoiła, bałam się że jest cos nie tak:( zwłaszcza że kiedyś miałam łyżeczkowanie...a wy chodzicie do pracy jesczę ? czy już jesteście na zwolnieniu, ja dopiero co byłam na szkoleniach takich żeby sobie przypomnieć o kolorymetrii i o chemii we fryzjerstwie, zdobyłam tytuł technika, czeladnika, he he znalazłam lokal , juz zamawiałam wyposażenie do salonu i tu ciąża:) a lekarz brzmiał ;;;; kategorycznie żadnej chemii, trwałej, środków alkaicznych::::: no i znów przerwa:) ale dla dziecka jestem w stanie zrezygnować z wszystkich marzeń ....to było spęwniające marzenie....

Ja na szczęście pracuję w domu, więc omija mnie nieprzyjemna trasa do pracy - ale w styczniu idę na zwolnienie, bo i tak nie mam jak pracować, non stop rzygam albo odpoczywam po rzyganku z nudnościami.No a pieniążki trzeba mieć. Nie pociągnę tak długo. A moja praca polega na wymyślaniu, wprowadzaniu tego w życie i wysyłce (stanie w kolejkach na poczcie). Obawiam się, że do końca pierwszego trymestru (minimum) nie będę w stanie nie-rzygnąć na wypchanej ludźmi poczcie, czy złożyć w całość własny pomysł, co czasem wymaga godzin uwagi i skupienia nad jednym.Ja biorę luteinę 2 x 2 dopochwowo od czasu pierwszego plamienia.

Ty pracusiu :p ja własnie wpierniczam pierniki o smaku piernikowo-słiwkowym:) no i nudzę sie ....ja tez nie wiem jak to będzie zawszę byłam taka, wszędzie mnie pewno, w domu to tylko żeby sie przespać...a tu będzię dom....spacerek....dom...spacerek..no i kafe pozostanie, dziś ogładałam program \'\' Jestem w ciązy\'\' i jak to wszystko przebiega, o cholera!!!! przestraszyłam sie trochy, naj bardziej zabawnę było to że mąż prawię usunał sie na ziemie, he he musieli nim się zajmować:) zastawiam się czy swojego dopuszcze :) ngLka ...czyli luteina , to jest to co duphaston , prawda? ale nie wiem czym się róznia???;)

Gość asia pierdasia
ngLka Pytanko do Ciebie - skoro wy tak o ciąży (swoją drogą GRATULUJĘ WSZYSTKIM ZACIĄŻONYM PANIOM!!!!!!!!) to skoro ostatni stosunek miałam 27 października i od tamtej pory nie mam nudności, zachcianek, piersi mi nie urosły, karmiłam i nadal karmię piersią dziecko (tylko piersią) i zrobiłam test po 1,5 miesiąca i wyszedł negatyw, a oprócz tego miałam już od tamtego czasu 3 razy plamienia wyglądające na miesiączkę (w odstępach co 32/35 dni, bolące na początku) to czy istnieje jednak jakieś prawdopodobieństwo że jestem jednak w ciąży???? bo mam lekkie schizy

backspace82Luteina to to samo co Duphaston. Różnica w produkcji (firma).Luteina jest trochę tańsza.asia pierdasiaPrawdopodobieństwo praktycznie żadne, powiedziałabym - bo w takiej sytuacji ciąża byłaby starsza niż 2 miesiące, na tym etapie każdy test wykonany niezależnie od pory dnia - wykryłby ciążę

Tak myślałam własnie :) kurczę u nas śniegu a sniegu, jutro chyba nie wyjadę autem , bo garaż mi zasypało:) Fajnię ze sanki mam he he . Jak apetyt ngLka???

Tak myślałam własnie :) kurczę u nas śniegu a sniegu, jutro chyba nie wyjadę autem , bo garaż mi zasypało:) Fajnię ze sanki mam he he . Jak apetyt ngLka???

Nas też zasypało śniegiem. Apetyt? Nijak, dlatego jem co 2-3 godzinki małe porcje. Praktycznie nic nie mogę jeść ;(Przed chwilą złapała mnie zachcianka na banana z czekoladą to sobie zrobiłam i szybko pochłonęłam ale boję się momentu jak dziś rano, kiedy brzuch się domagał, mdliło - a ja nic nie mogłam przełknąć :/

A myśl , myśl co byś zjadła i wkońcu zawsze coś wymyślisz:) ja ostatnio byłam w "żabce" i spędziłam tam wprawie godz, zastanawiałam sie co chcę, kazdy produkt z osobna musiałam przemysleć i przeanalizować czy mam na niego ochote, mój to prawie zielony się zrobił od czekania , i wkońcu kupiłam sobie kukurydze "pudliszki" i sok winogronowy:) taka już nasza dola. Właśnie przed chwilą przeglądałam sobie wpisy koleżanek które tak jak my zaczynały, od testów ciąząwych, staranek po poród...jakie to jest słodkie wrzesien 2006, 2007 , na początku wpisy takie jak naszę, zmartwienia, przechodziły to co my teraz:) i potem nagle ostatnie strony już są powklejane zdjecia bobasków:)normalnie aż się wzruszyłam:) łezka mi w oku się spociła, :) jak ja nie mogę sie doczekać az my potem będziemy wchodzić na tematy wrześniówek 2009 itd. W sumie cudowny okres przed nami dziewczyny, tak bardzo sie ciesze ... potem będziemy również że wzruszeniem czytac swoje wypowiedzi, od dnia 01.01.2008, itd

a moję błedy ortograficzne to się biora z nie pochodzenia Polskiego :) więc proszę o tolerant he he