Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rossinka

Kombinezon dla noworodka powinien być z nóżkami czy bez?

Polecane posty

Gość rossinka

Czy to ma jakieś znaczenie? Mam wrażenie, że ten bez nóżek taki bardziej śpiworek jest wygodniejszy? I czy rozmiar 68 dla noworodka nie będzie za duży? Mała ma się urodzić za 3 tyg. czyli koniec stycznia, potem luty zleci i w marcu chrzciny... czy ten kombinezon jest sens kupować na wyjścia typu z klatki do samochodu?

Gość lilastars
podaj linki z allegro to ci podpowiemy najlepszy taki z odwijanymi rekawiczkami i stopkami

ja myślę że bez nóżek jest lepszy. w takim worku dziecko lepiej się czuje,szybciej się go zakłada, a dzieci nie lubią być ubierane :)

Rozmiar rozmiarowi nie równy. Córka nosi rozmiar 68 ciuszków z 5-10-15, ale też mieści się jeszcze w body w rozmiarze \"50/56\" z KaphAhla. Ja kupiłam kombinezonik na 68 z KaphAhla, i na dzień dzisiejszy córcia ma rączki w połowie długości rękawa. Po narodzinach miała 55 cm długości, ważyła 3650g - ot taki typowy noworodek.

co do rozmiaru - lepiej większy, właśnie na te 68 cm, bo dzidzia może się duża urodzić, a poza tym pod kombinezon zakładasz jeszcze inne rzeczy i jak będzie za mały to będzie mu ciasno.

Aha, nie kupuj kombinezonu z odpinanymi stópkami i rękawiczkami na sznurkach dla noworodka. Wybierz takie zakończone odwijanymi kieszonkami, z całymi nogawkami.

Czyli ten typu śpiworek lepszy? :) Hmm skoro rozmiar rozmiarowi nierówny to jaka długość, czasami na aukcjach pisza długość ale nie wiem jaka powinna być, żeby właśnie nie miała ciasno

Ja nie wiem, który lepszy, bo miałam tylko nogawkowe. I na podstawie tego doświadczenia podpowiadam, że gdybyś wybrała kombinezon z nogawkami, to żeby były całe, a nie z "bucikami". Minusem śpiworków jest to, że nie wepniesz go w fotelik. Dlatego brałam pod uwagę tylko kombinezony z nogawkami. 🌼

Osobiście polecam bez nóżek.Dziecko będzie miało większą swobode oraz szybko się jego ubiera.A co do rozmiaru maluchy szybko rosną i lepiej większy (musisz brać pod uwage że ubierzesz ciepłe i grube ciuchy pod kombinezon-dziecko musi czuć luz)

Chemical ojjj nawet nie wiesz jak dobrze że to napisałaś!!! Na śmierć zapomniałam! W tych kombinezonach-śpiworkach niby jest takie miejsce na pasy wiec czy to zastępuje miejsce między nogawkami /krokiem/ na pasy czy nie do końca?

do autorki! nie kupuj bez nozek bo nie zapniesz pasow w foteliku, chyba ze chcesz go uzywac tylko do wozka, moze dla samego dziecka jestw ygodniejszy bez nozek ale do fotelika to kiszka, chyab ze sa takei z rozcieciem na pas to ok. faktycznie wazne zeby mial stopki bo po co klopotac sie jeszcze bucikami dla takiego malenstwa czy rekawiczkami :/ a te co wyslalas na allegro bardzo drogie znalazlas, ja kupilam za 39zl plus pzresylka nowy wlasnie caly bez nozek z otworem na pas, a uzywany za 8,50 z nozkami; rozmiar tez kupilam na 68cm ale z tym to jzu roznie bywa bo lepiej zobaczyc czasami na 68 sa bardzo duze te rzeczy a czasami odwrotnie :/

ja kupiłąm z nogawkami bo inaczej nie da rady przypiac maluszka w foteliku samochodowym

ja mam dwa - z nogawkami i z "workiem na nóżki". Ten z workiem ma wycięcie na pasy. Więc w obydwa mogę malucha zapiąć w foteliku. A rozmiar.... Trudno powiedziec... Jak nie chcesz kasy wydawać to lepiej 68. Albo znajdź na allegro śpiworek z drugiej ręki - kupisz dwa za cenę jednego sklepowego( jeden mniejszy na teraz i drugi jak podrośnie). Ja tak zrobiłąm :P Tafiłąm śliczne i wogóle nie zniszczone. Córeczka miała tylko 51 cm i ważyła 2700. Z takiego na 68 cm nie było jej widać... Jeszcze teraz rączki ma w połowie.