Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziobalka

Dziobałkowy Świat

Polecane posty

http://aniolek1204.wrzuta.pl/audio/i0rfq7GpEU/ uwierz wszystko można kupić... to tylko kwestia ceny... ile jesteś w stanie zapłacić? czy pozwolisz mi się swoją propozycją wzbogacić? skoro Twoim zdaniem wartości materialne są dla mnie ważniejsze niźli wartości duchowe podnieś głowę... i słucham... ile jesteś w stanie zapłacić za moje uczucie? ile jesteś w stanie zapłacić za noc spędzoną u mojego boku??? dotrzymasz innym kroku??? ciekawe na jaką kwotę moje serce wycenisz, i czy tym samym mój stosunek do Ciebie zmienisz.... propozycja nie do odrzucenia... proponuj póki jestem otwarta na propozycje nie czekaj kwoty narzucenia... masz coś do powiedzenia? czy zamilkłeś z wrażenia???? człowiek się przecież nie zmienia... słowa z ust Twoich usłyszane... a Ty zawsze szczery ze mną byłeś więc to słowa prawdy...nie kłamane...

Piękno natchnione Dotykam szeptem,pieszczę słowami Usta me błądzą w Twej cudowności Pragnienie,żądza i zwariowanie Nastrój pachnacej Tobą błogości Piękno natchnione miłości chwilą Zmysły splątane uczuć nabrzmieniem Szczytem uniosłym,doliną kwiatów Mną,Tobą,nami...naszym spełnieniem.

Pytanie... Kim jestem dla Ciebie? Gdy tańczę w rytm Twoich dłoni, kiedy wchłaniam Twe magnetyzujące ciepło... Kiedy me ciało wyrzuca urwane jęki spełnienia a Ty pieszczotą wędrujesz po moim ciele... Kim jestem dla Ciebie? Kiedy oleista codzienność przerywa spazm rozkoszy sącząc się jak rozlane wino... Kiedy wulgarny świt zapowiada rozstanie i nie wiedząc kim jestem dla Ciebie... odchodzę Kochanie...

Kiedyś było inaczej,inne życie małolata w dorosłe życie wkroczył wtedy,kiedy umarł tata Pamietam jak mówił.."synu lekcje odrobiłeś? badź w domu na ósmą,dzisaj nic się nie uczyłeś" A ja na podwórko w piłkę grać z kolegami pierwszy wyjazd na mecz no i powrót z siniakami wtedy było fajnie,niczym się nie przejmowałem Było źle to nie płakałem,że jest dobrze-udawałem.. Ale jak długo można?Nic nie mówić jak masz doła? Problemy w domu z hajsem,podwórko i szkoła. Spotkania na ławce i bezcelowe picie... Zastanów się nad tym,czy tak ma wyglądać życie? Debile nie widzicie jak wszystko można stracić.. Iść zawsze do przodu,żeby tylko się wzbogacić Nie zaznasz szczęścia jeśli widzisz je w mamonie Radością dla mnie słowa..moja pięść na mikrofonie Hajs w życiu jest potrzebny i nie ma co pierdolić, może szczęścia nie dają..ale lepiej żyć pozwoli.. Ile dziecku odmówisz?Co nie kupisz czekolady? Tanie chińskie zupki w paczce,bo nie starczy na obiady Za TV nie zapłacone,przyjdą przetną kabel Człowiek patrzy na człowieka.. Jak na Kain i na Abel Życze teraz wszystkim ludziom żeby Wam się udało.. gdy dostaniesz coś od życia..żeby Ci nie było mało.. Bo tak już się zdarzyło..po kolei upadało.. Ale od Ciebie zależyi to tylko Twoja sprawa.. Zapamiętaj jedną rzecz! Życie to nie jest zabawa...Życie to nie jest zabawa.. Ref. Kiedyś było inaczej..Zapamiętaj dobre chwile.. Porażkami się nie przejmuj..Chociaż było ich tyle.. x5 Kiedyś było inaczej,czy się zmieni?-tego nie wiem.. Jadę dalej swoją drogą,nie ogladam się za siebie.. bo to co robię teraz ,robię tylko dla Ciebie Dla siebie,przyjaciół i dla reszty bliskich osób Agresywka,napisanie dla mnie to jest własnie sposób.. wciąż z uniesioną głową,to samo grono osób Ale było inaczej,że jest lipa opowiadam.. Boże pomoż przetrwać wszystko.na kolanach Ciebie błagam.. żeby wróciły te dni ,kiedy uśmiech był na twarzy.. Żebym spokojnie zasypiał i znów zaczął marzyć.. Bym nie odszedł z tego świata niezapomniany.. To jest właśnie ta ekipa..ta ekipa z zasadami Karta nadziei dla Ciebie,przecież wszyscy sie zmieniamy.. Życie jak matematyka,trudne to zadanie.. Wybijanie pięścią szyby to nie rozwiązanie.. Nie opuszczaj pięści w walce,życie trudnym przeciwnikiem.. 1:0 dla Ciebie mecz kończy się wynikiem.. Poziom życia w Polsce opadł ponizej miniumum.. 600 złoty na początek w pracy to jest maximum.. Dzięki mamo za wszystko i przepraszam za problemy.. Kiedyś było inaczej..ale dalej żyjemy ..ale dalej żyjemy.. ale dalej zyjemy...Kiedys było inaczej..ale dalej żyjemy.. Ref. Kiedyś było inaczej..Zapamiętaj dobre chwile.. Porażkami się nie przejmuj..Chociaż było ich tyle.. x4 Kiedyś było inaczej,teraz ale Wam się płacze.. Jeśli wiara czyni cuda,musisz wierzyć że się uda. Trzymaj wiarę swą przy sobie,moje słowo powie Tobie.. Nie ma przecież tego złego co by na lepsze nie wyszło.. Jest Ci teraz cieżko?Teraz życie poszło? No to dla Ciebie piszę,te słowa są pisane.. Moje rymy,moje zdania na tą kartkę wylewane Tylko 100% prawdy..Tylko 100% wiary Patrze dookoła,ten świat nie jest doskonały.. To są nasze marzenia,widzisz?czy to boli? A jak sądzisz co czuję kiedy chłopak się spierdolił? Kiedy dobry chłopak,mądry sam robi se przeszkody.. Patrze na nich wszystkich i nikogo juz nie widzę.. Chłopaki dajcie spokój,nie chce mówić że się wstydzę.. Mamy tylko jeden sezon..tylko tyle dostaliśmy.. Tylko od nas zależy jak to wszystko skończyliśmy.. Zupełnie inaczej-tak,inaczej kiedys było.. Dużo czasu uciekło,wielr rzeczy się zmieniło.. Kiedyś tylko skarpa,teraz część bardziej środkowa.. Kiedyś bardziej do dołu,teraz tendencja wzrostowa Choć już nie raz błądziłem..życie tak oszukiwałem.. Czasem się zastanawiam,jak je zdołać przetrwałem? Wiele minionych chwil..za stracone uważam.. Jednak w sumie one czegoś jednak nauczyły.. By zasze biec do celu..nawet gdy opadły siły.. Od samego początku..zawsze do celu dążyłem.. A czy do niego doszedłem? Jeszcze tego nie odkryłem..Jeszcze tego nie odkryłem..

Całuję Twe dłonie i klękam przed Tobą... aby Cię zapewnić, że cały mój umysł, cała moja dusza, całe moje serce, istnieją po to, aby Cię kochać. Uwielbiam Cię... tak pięknego, tak idealnego, tak stworzonego do bycia miłowanym, uwielbianym i kochanym, aż do śmierci i szaleństwa. [Carolyne Jeanne]

ten jeden, mój wymarzony partner jest gdzieś w moim zasięgu... wystarczy że dodam go do swojego zaprzęgu... wystarczy, że go tylko odnajdę i tak nim zakręcę, że schronienie w jego ramionach zawsze znajdę... i on już nigdy się nie zmieni będzie mnie kochał i pożądał jednocześnie... będziemy żyli długo i szczęśliwie... miłość bowiem jest rzeczą tajemną, niezwykłym misterium, nad którym nie mamy kontroli... od skakania z kwiatka na kwiatek...do niewoli... w efekcie wierzę, że miłość się przydarza, że to ona mnie mistycznie odnajduje, że to ona z dwóch serc...jedno buduje... i bierze we władanie... kochanie... bzdura... bujda... miłości trzeba się znojnie uczyć... żeby pewnego dnia można było powiedzieć, że jest się naprawdę szczęśliwym człowiekiem... eh... może to powiem... między dwudziestym drugim a trzecim wiekiem...

Co to jest miłość? po sto razy pytaj, Nie znajdziesz na to odpowiedzi w słowie, W kochanka oczach, w jego duszy czytaj, Co to jest miłość, tak ci o niej powie. Jest to duch jakiś, seraf niewidziany, Odblaskiem światła promieniący z dala; Niebieski promień na ziemi zbłąkany, Co wchodzi w serce i serce zapala. [J. Korsak]

Czy nie ma już nic Wszyscy chcemy coraz więcej Coraz więcej mamy Tym jesteśmy, na co nas stać Nowe rzeczy i pieniądze Po to zdobywane Żeby z wyższej półki móc brać Marketem świat Człowiek pustostanem Czy nie ma już nic Nic dla czego warto żyć Jakiś sens Czy nie ma już nic Nic dla czego warto być Życia treść - jeśli jest - odnajdę Będąc nikim dla nikogo Wiem już co straciłem I co znaczy naprawdę mieć Teraz widząc błędne koło Jakie zatoczyłem Zrozumiałem po co się jest Jak ważny cel Na początku drogi Czy nie ma już nic Nic dla czego warto żyć Jakiś sens Czy nie ma już nic Nic dla czego warto być Może coś może ktoś jak ty (jak ty?) Czy nie ma już nic Nic dla czego warto żyć (warto żyć?) Życia treść jeśli jest odnajdę Znajdę Plastikowy próżny świat Wciąż zabiera życie nam A naprawdę nie jest wart Ani jednej chwili Ani jednej chwili Czy nie ma już nic Nic dla czego warto żyć Jakiś sens Czy nie ma już nic Nic dla czego warto być Życia treść - jeśli jest - odnajdę

ooooo i totalnie się zdołowałam... masz babo placek... zapominanie jest cholernie trudne...:( dlaczego????:(

Nie moje niemi ludzie nieme serca nieme dusze nieme gwiazdy nieme kino nieme filmy nieme oj nieme sny niemy ja niema Ty A kiedy noc zamknie powieki, życzenie sen spełni, marzenie źrenicą szeroko zaśniętą, wypełnię, odgadnę Cię sobą.

z tobą by konie kraść różaniec odmawiać tańczyć białe tango do białego rana do rany cię przyłożyć do zdjęcia iść z tobą niech sobie fotograf nie myśli byle co o tobie pisać wiersze nawet te bez rymu o tobie rozmawiać w kolejce po gruszki dla ciebie jabłka zrywać studnie kopać w skale wiadro wody wylać może się obudzisz [A. Ziemianin]

Jeśli ci miłość nieznana, Mądrością nie chwal się własną! Jak gwiazdy gasną od rana, Rozumu błyski tak gasną, I wszędzie ma on granice I horyzontów swych końce; Geniusze - to błyskawice! Miłość - to słońce. Dopóki życie w nas gości, Dopóki serce nie skrzepło, A słońce, ten wzór miłości, Daje nam światło i ciepło, Zwątpień cisnących się tłumnie Ono rozstrzyga zawiłość; Mądrością - kochać rozumnie! Mądrością - miłość. [S. Grudziński]

O! gdzie miłość stawia siatki, Nie figlujcie, moje dziatki! Bo z miłością figlów nie ma: Jak was złapie, to zatrzyma! [Aleksander Fredro]

Jeszcze z raju samego. Jeszcze z drzewa rajskiego. Nachyliło się jabłko w moją stronę. I odgięła się gałąź, jabłko w dłoni zostało, Jeszcze całe, a już podzielone. Obiegniemy wszystkie sady i ogrody, I w koscioły ciemnych lasów cię powiodę. Wiatr nam mocno zwiąże ręce jednym włosem, A obrączki są ukryte w słojach sosen. Przysięgniemy - lecz nie obcym, ale sobie, Ty na czystą wodę w źródle, ja na ogień. Coś srebrnego dzieje się w chmur dali, Wicher do drzwi puka, jakby przyniósł list. Myśmy długo na siebie czekali. Jaki ruch w niebiosach, słyszysz - burzy świst.(...) [B. Leśmian]

Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich. To oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka. To zaufanie bez reszty. To odsłonięcie swoich słabości. I tak właśnie Cię kocham. [Helen Thomson]