Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaaassiaaa

Schudłyście, czy utyłyście po ciąży?

Polecane posty

Gość Kaaassiaaa

Strasznie boję się, że utyję po ciąży tak jak moja mama. Myślicie, że te skłonności są genetyczne? Zawsze miałam problemy ze zmobilizowaniem się do odchudzania... Czy to znaczy, że po ciąży utyję? Niektóre dziewczyny same z siebie szybko chudną po urodzeniu dziecka... Jak było u Was?

Gość .aja.
Ja jestem w 4 mcu i nie przytylam. Mimo ze mam wiekszy biust i brzuszek waze wyle samo caly czas. A ogolnie moja waga 68 kg to jak widzisz nie malo i tez mam tendencje do tycia.

Ja niestety przytyłam, mimo licznych prob, nie potrafie schudnąć. Myślę, ze to częsciowo wina genów, moja mama tyła, moja siostra też i w ogole kobiety z rodziny mamy. Ale strasznie mi to przeszkadza, wiec walcze nadal.

Gość kaaassiiiaaa
Cholera, ja chyba pod skalpel pójdę, bo nie przeżyję, żeby w tak młodym wieku już wyglądać jak prosiak:( i tak nie jestem szczupła, a po ciąży będzie masakra:( będę się wstydziła wyjść na ulicę....

Gość kaaassiiiaaa
Ale jak to jest? Tyjecie, bo więcej jecie, tak? Rozumiem, że trzeba wykarmić też dziecko, ale chyba można znaleźć jakiś złoty środek, np jeść 150% tego co kiedyś i się nie obżerać... Wtedy nie powinno się utyć, no nie?

Moja mama przytyła 25 kg w ciązy ze mną, po niej nie zgubiła wszystkiego. Ja w swojej ciązy przytyłam 14 kg, zgubiłam je 4 tygodnie po porodzie, w kolejnym miesiacu natomiast poleciały jeszcze kolejne 2 i tak zostało do dzisiaj. Karmiłam piersią i pewnie to ma jakiś tam wpływ, lepiej obkurcza sie macica i łatwiej po prostu zgubić nagromadzone zapasiki tłuszczyku. A moja mama nie karmiła mnie długo, bo spalił jej się pokarm (jak to kiedyś często bywało w szpitalach kiedy nie karmiono na żądanie, a w wyznaczonych godzinach, a dzieci darły się cały czas jak opętane).:p

Co do jedzenia, to nie ilość a jakość jego jest wazna, bo masz jeść nie za dwoje a dla dwojga. NIe wrzucaj w siebie pustych kalorii, a same treściwe i "zdrowe" (są takie dzisiaj??) rzeczy. Inna sprawa - apetyt, ja w ciązy miałam fatalny,, najpierw mega mdłości, wymioty i zgaga, potem jak mineły mdłości została zgaga do końca, mimo niedużego dziecka. Jadłam aby nie paść z głodu. To w ciązy. A po niej jadłam to, co nie zaszkodziłoby dziecku: rosołek, pomidorowa, rosołek, buraczkowa, rosołek, krupniczek, rosołek, zacierki, rosołek ... :-o na rosołek patrzeć już nie mogłam, ale był on najbardziej odżywczy i małej nic po nim nie było. No poza tym jadłam inne rzeczy, ziemniaczki ze śmietaną (chudą), duszone w folli mięsko drobiowe, czy rybe, ryż z jabłkiem, kanapki z chuda wędliną, serem, jogurty (nie za dużo). Dieta wbrew długości listy mocno ograniczona i potem organizm czerpał z zapasów jakie nagromadził w ciazy. Pewnie to pomogło zrzucić mi kilogramki i dzisiaj (rok po porodzie prawie) mam ciągle 2-3 kg mniej niż przed ciążą.

Ja sie nie obiadałam i nie obiadam, w ciązy przytyłam dużo. Moja córcia miała atopowe zapalenie skóry, wiec karmiac ja byłam na ścisłej diecie, a mimo wszystko nie udało mi się schudnąć, jedynie utrzymywac wage tę po ciązy, gdy przestałam ja karmić waga poszła w górę

w ciąży przytyłam prawie 20 kg, jadłam wszystko co mi wpadło w ręce, apetyt miałam większy niż mój mąż głodomor, teraz, po 5 miesiącach ważę mniej niż przed ciążą, nie karmiłam piersią, nie stosowałam żadnych diet, nie ćwiczyłam, po prostu studiuję i opiekuję się córką i zwykle jak zjem śniadanie, do kolacji już nic nie jem bo nie mam czasu na to :(

Gość znam przyczynę
pod wpływem zmian hormonalnych w czasie ciazy zdarza sie ze niektóre uśpione komórki zamieniają się w komórki tłuszczowe...robi sie ich więcej i pewnie dlatego trudno wam schudnac ale to nie znaczy ze wcale juz nie schudniecie!!!!!!1 po prostu musicie w to włozyc wiecej wysiłku! moja babcia po ciazy utyła ponad 30 kg do póznej starosci jej zostało... moja mama kello przy kosci po kilku latach od urodzenia pierwszego dziecka schudła sama z siebie bez diet... odziedziczyc mozna SKŁONNOŚCI do tycia ale nie otyłosć! poza tym czy ktos mówił zeby kobieta w ciazy jadła za dwóch??????? znam przypadki ze kobieta w ciazy jadła rozsądnie a w ciazy przytyła tylko 2 kg!a mimo to urodziła zdrowe dziecko..kolejna sprawa to ruch.. w ciazy tez mozna cwiczyc.. tylke nie wszystkie chcą... ja tez nie chcę po ciazy zbijac nadmiar kg dlatego jem rozsądnie i codziennie cwiczęale tylko te cwiczenia które sa bezpieczne dla mnie i dziecka.

ja nie sugerowalabym sie genami :) moja mama w kazdej ciazy przytyla tylko 7 kg, nie ma ani jednego rozstepu a zaraz po ciazy wygladala lepiej niz przed ja w ciazy przytylam 3x wiecej niz ona, rozstepy mam pod piersiami i po porodzie zlecialo ze mnie tylko 4 kg dopiero po roku doszlam jakos do siebie i zgubilam balast a w ciazy kazdy mi mowil ze napewno bedzie tak jak z moja mama...

Ja w ciązy przystyłam ponad 20 kg - ale apetyty miałam straszne to fakt!!!! Po porodzie powoli powoli waga sama mi spadała. Stanełam na 61 kg (waga sprzed ciąży to 54 kg) i nie mogę już od dłuższego czasu tego zrzucić. Nie oobajadam się - jem raczej normalnie. Przy 19 m-cznym dziecku mam troche ruchu. Ćwiczyc nie mogę bo mam problemy z kręgosłupem. Może macie jakiś pomysł na zrzucenie zbędnych kilogramów? Moja mam przytyła ze mną w ciąży ok 30 kg i zaraz po porodzie je zgubiła - przez całe życie była chuda więc to genetyczne na pewno nie jest.

ja w ciazy przytyłam 14kg dziecko ważyło 3900 miałam cesarke, karmiłam tylko 6 tygodni zgubiłam odrazu po porodzie 10kg ...ale jak przestałam karmic przybyło mi 2kg i tak mam do zgubienia 6kg...fakt jem teraz normalnie bo zawsze byłam na diecie i jem duzo słodyczy wiec dlatego utyłam, w ciazy nie miałam apetytu i duzo rzeczy nie jadłam, jestem 4 m-c po porodzie i zamierzam zgubic te 6kg jak sie zawezme...

Odrazu jak wyszłam ze szpitala było -11 kg.Ale będąc w domu szybko przytyłam.Z dnia na dzień było coraz gorzej.Aż wziełam się porządnie za cwiczenia i liczenia kalorii.Pomogło chodź cieżko było.

Witam. W ciązy przytyłam 17 kg. Karolcia w dniu urodzenia ważyła 4100. Po porodzie zgubiłam gdzieś kilka kilogramów, ale jeszcze trochę zostało :( Mało karmiłam piersią, niestety. Teraz stosuje diete kapuścianą w kapsułkach, nie jem słodkiego i się nie obżeram.Efekt : od 03..01.2008 mam już -2 kg na skali ;) Echh z resztą nigdy nie byłam filigranowa :D

u mnie w czasie ciąży przybyło 15 kg, zaraz po porodzie - 10 kg, a teraz 6 miesięcy po porodzie mam jeszcze 2 kilo na plusie w porównaniu do okresu przed ciążą. A w czasie ciąży niczego sobie nie odmawiałam, ale też nie obżerałam się jakoś bardzo:)

ja w ciąży przytyłam jakieś 20kg -głównie niestety potworne obrzęki w końcowych miesiącach ciąży. po wyjściu ze szpitala waga była już taka jak przed ciążą. od tamtego czasu straciłam jeszcze jakieś 4kg -pewno dlatego że karmię piersią.Ale i tak chciałabym jeszcze z 8-10kg zrzucić żeby wrócić do mojej dawnej wagi -sprzed ślubu. :P

w ciąży średnio 11kg na+ podczas karmienia powrót do wagi sprzed ciąży po odstawieniu od cyca średnio 5kg na+ i dieta żeby schudnąć :P

Ja w ciazy przytyłam 13 kg po porodzie znikneło 10 kg teraz jestem 8 miesiecy po porodzie i mam wage jak przed ciaza 48 kg

ja w ciąży przytyłam 22 kg. Po wyjsciu ze szpitala było tylko -5kg. Więc pomyślałam - to pięknie...Teraz 2,5 mc po porodzie zostało mi do zrzucenia tylko 4 kg. Karmię piersią, ale też mała jest uczulona, więc zero czekoladek (czasami pączek, czy keks). I po prostu mniej jem - brak czasu... obiad ze śniadaniem o kolacji nie wspomnę..

przed ciaza wazyla 64 kg, prztytal 25kg bo jadlam to na co mialam ochote, jestem 2,5mies. po porodzie(nie karmię piersią od ponad mies) schudlam ok16kg takze jeszcze 9. nie odchudzam sie, ale jestem sama z coreczka i czasami nawet nie mam czasu zjesc wiec kilogramy leca

Hej Ja w ciąży przytyłam 8 kg,dzieciaczek ważył 3650 zanim wyszłam ze szpitala nie było po mnie widać że rodziłam. Karmiłam trzy miesiące i wyglądam normalnie.2 tygodnie po porodzie zmieściłam się w swoje spodnie,więc geny nic do tego nie mają bo moja mama bardzo dużo tyła w ciąży.

geny genami ale trzeba sie wziac za siebie, moja mama tez strasznie przytyla, ja mialam przed porodem 28 kilo wiecej!!! po porodzie 23, zgubilam juz wiekszosc bez diety ale zostalo mi jeszcze 8, z czasem zgubie. wiec na sniadanie jadlam platki owsiane, potem normalny duzy obiad i na kolacje przed 20 salatke jakas, np pomidorki z ogorkami, czy salata z pomidorami itp, w miedzy czasie zawsze jakis owoc no i przede wszystkim cwiczylam, ale tak dopiero od wrzesnia do grudnia, bo teraz wrocilam juz do pracy i niestety nie mam juz sil, z reszta zawsze cos w domu znajdzie sie do roboty :) teraz mam zamiar znow zaczac cwiczyc. kolezanka pozyczyla mi plyte nicki waterman, angielska instruktorka fitness, ma tam 3 poziomy, cwieczenia trwaja 30 min i kazde cwiczenie jest na inna czesc ciala, wiec chudlam ze wszad :) pozdrawiam was serdecznie p.s. no i woda woda woda, az do znudzenia, raz z odrobina soku malinowego, raz z cytryna a raz normalna :)

a no i wspomne ze jadlam w ciazy jak wczesniej, mam tylko 160 cm wiec wygladalam jak pulpet, mialam dola po porodzie, albo to hormony zadzialaly no bo brzuszek opadl, zostal tylko flak :P polecam sportowy pas sciagajacy ale tylko po normalnym porodzie. na szczescie bartek byl wyrozumialy, to on mnie zmobilizowal :) z reszta nie chce byc taka chuda jak wczesniej bo to byla przesada, musialam spodnie kupowac w dziale dzieciecym, juz teraz wygladam dobrze, no a do lata, malymi krokami bedzie ok :)

Gość dqwdedqwde
do znam przyczyne, a jakie cwiczenia sa bezpieczne w ciązy?