Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błogi spokój

kto robił lewatywę w domu przed porodem?

Polecane posty

Lipenka--na prawdę dobry..zalecany do domowego użytku ja swoje pierwsze dziecko rodziłam dobę:O z całym tym masakrycznym :oxy.lewatywą,goleniem,masażem szyjki,tabletkami pod język,zastrzykami,przebijaniem pecherza..,drugie na dokładkę z zastrzykami tzw.uczulającymi,prostaglandyna na szyjkę i na dodatek dwa razy..za pierwszym nie poszło i odesłali do domu po 8-miu godzinach.. ale obyło się bez golenia i lewatywy,bo się w domu obsłużyłam zapomniałam o nacinaniu krocza..też było 2x i teraz to się tak boję,że już po nocach mi się śni..a to dopiero 26-ty tydzień:)

naprawdę..sorki za błąd..jak sie człowiek spieszy..do ortodonty:D

łoooomamo, a ja myślałam, że mój trzeci poród to był horror, a to tylko było wyzywanie mnie i krzyk :P, jednak w porównaniu z Twoim to pestka była...

chociaż przypominam sobie ,jak obok mnie rodząca kobieta się wypróżniła,bo przywieźli ją z rozwarciem już takim,że nie było czasu nic robić i salowa z idiotkami położnymi głośno to komentowały..niewybrednie:O z epitetami

Gość szpinakowa
ja rowniez miałam w szpitalu ale w czasie porodu mogłam poprosic o jeszcze jedna. Jadłam przed wyjazdem do szpitala a porod trwał 11 godzin. Hmmm przykre wspomnienia i mało estetyczne. Bardzo polecam, ciezko nad pewnymi sprawami zapanowac podczas porodu

szpinakowa, ale MY KOBIETY rodzące NIE musimy nad sobą panować w czasie trwania porodu. Najgorsze, że te tępe położne, te, które wszystkie rozumy pożarły i wyzywają nas w tym ważnym momencie, często robią wszystko, żeby nas zawstydzać, poniżać. I jakim prawem? http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php to może poszukaj szpitala, w którym rodziłaś i też opisz w komentarzach co przeszłaś, tylko MY możemy choć troszkę naprawić to, co usilnie psują pseudopołożne. Nie musisz pisać imienia i nazwiska. Możesz też nie podawać prawdziwej daty porodu.

Gość gość
Boże jak ja się boję że będą krzyczały znowu na mnie co zrobić jaką lewatywę w domu ?

Gość gość
Szczerze to kilka hostorii z pierwszej strony mnie rozbawilo :D Ja rodzilam za granica , lewatywy nie bylo , polozna nie komentuje sytuacji popuszczenia kalu tylko dyskretnie czysci rodzaca