Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatkawariatka

a ile wydajecie na jedzenie??

Polecane posty

Gość tiutitol
tematem jest ile wydajemy na jedzenie ------------ wiadomo ze to dodatkowe wydatki czynsz czy ciuchy czy cos tam innego , dlatego zawsze jakis pieniadz musi leżec odłożony

my na jedzenie i chemię wydajemy średnio 400-450 złmiesięcznie (2 osoby). wcale nie jemy samych zupek chińskich z biedronki :) jak ktoś umie to da radę kupić za tą kwotę mięso,owoce, warzywa i jeśćnormalnie. każdego dnia obiad z suroweczką i jakiś mały deserek :). można też pozwolić sobie na jakiś obiad na mieście,czy naszą ukochaną pizze, raz na jakiś czas.

Np. mąz z doskoku lubi zrobic wypad do sklepu , na co wyda od 40 do nawet 100 , a bilet miesieczny , mego meza 130 a cała reszta?

Gość tiutitol
mysle ze ilosc wydanych pieniążków na jedzenie głównie zależy od naszych wypłat znam osoby które na 5 osobową rodzine wydają na jedzenie 500 zł poprostu na tyle moga sobie pozwolic

Gość 3 osobowa rodzina
u nas 1500 idzie lekką ręką.... ale nie wyobrażm sobie oszczedzania na jedzeniu- szczególnie dla dziecka.... mięso zamawiam na wsi, często cielęcine, wołowine, kura wiejska ni jak się ma do sklepowej pędzonej na hormonach, do sałatek dodaje prawdziwą oliwę- uważm, że warto, choć nie jet tania, warzywa zawsze biorę z małego warzywniaka- nigdy z hioremarkety czy biedronki, nie wyobrażam sobie gotowania bez świezych przypraw.... do tego czasem pozwalamy sobie na jakiś alkohol- a to już całkiem drogo wychodzi....

Gość jsdfghvnv
wiadomo kazdy wydaje ile ma, ale da sie przezyc maja 1800 na reke na 2 osoby?? oplaty co 2 miesiace, czynsz 350 zł, paliwo??

Gość mieszkam w Łodzi
4 osoby, w tym dwoje dzieci, na samo jedzenie ok 1.200,- /m-c. w tym obiady w szkole (ok 120,-) i drugie śniadania do szkoły (ok 300,-) więc to możesz odjąć.

Gość tiutitol
a znam tez takie które na jedzenie wydają 1500 i wiecej plus obiady w restauracjach plus basen kosmetyczka, kino, teatr, itp itd ale jest ich dwoje i pensji miesiecznej mają razem około 10 000 zł

Gość tiutitol
jasne ze dacie rade za 1800 zł , na poczatku moze kartka i długopis i rozpisac wszystko a potem nauczysz sie kupowac i organizowac

Gość jsdfghvnv
jak ktos ma swoje mieszkanie to i malo za czynsz placi, my bedziemy mieszkac w mieszkaniu znajomych wiec tak by wyszło, jakies 350 zł za nowe mieszkanie, 3 pokojowe.

Gość BABCIA ALE
Ty upierdliwa jesteś. Najpierw o tym m ężu co to ma wydatki ( u mnie w domu to ja mam wydatki a nie m ąż) to teraz o tym czynszu. Zmień mieszkanie., męża ogranicz i tryskaj szczęściem

Gość 3 osobowa rodzina
kupuję też produkty z upraw ekologicznych- mąka, czy kawa orkiszowa- to coś zupełnie innego niż te z biedronki- niestety to wszystko kosztuje.... staram się wspierać organizację "fertrade"- nie kupuję więc kawy czy herbaty w hipermarkecie..... cukier biały zastąpiłam cukrem trzcinowym.... ale to też niestety kosztuje....

Gość BABCIA ALE
Ty mnie załamujesz:D kobieto! A czy Ty czasami myślisz o sobie:D mężowi na piwo:D MASAKRA!

Gość oiyhncegclakehgr

Gość jsdfghvnv
no wlasnie babcia!! Meza se rozpuscials to masz (w sumie dziadka) :)

Gość ja wydaje na 2 osoby
ok 400-500zł miesięcznie. I trzeba przyznać, ze to trochę mało, zwłaszcza jeśli chce się najeść, a nie gotuje się obiadów w domu. Często jestem głodna, bo daje bratu ok 10zł dziennie, a resztę mam dla siebie. Mój jadłospis dzienny wygląda mniej więcej tak, ze jem tylko zupę, jogurt i kanapkę. Ale zdarza się i wypad na pizze do Da grasso, gdzie za 10zł/osoba obżeram się za wszystkie czasy, a potem umieram cały dzień :P Nie narzekam. Jak zawsze jak marzę o wygranej w totka to na pierwszym miejscu jest to, ze jak wygram to się najem :)

Gość BABCIA ALE
Nie byłam niegrzeczna i nie mówiłam o zmianie męża ttylko jego nawyków:) a zmieni powinnaś mieszkanie.

Ma pełny dostep do praktycznie swoich pieniedzy i nie musi pytac o zdanie , gadamy o ksiegowosci domowej , no to juz nic nie powiem :P