Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agulla_

kiedy chłopczyk jaka pewność że się uda w jakich dniach?

Polecane posty

Witam wszystkich starające się o synka .ja z męzem staramy się o synka ale jaka pewność czy będzie kiedy najlepiej się starać ? czy kalendarz chiński się sprawdza?

Gość vbwert
wiesz ja mam 2 synków, a do zapłodnienia doszło w obu przyadkach pare dni po owulacji,,,,wiem bo prowadziłam zapiski...powodzonka

dzięki za wypowiedz a możesz coś więcej powiedzieć czy najlepiej w samą owulacje próbować ?

Gość vbwert
w owulacje moze wyjśc dziewczynka,,spróbuj tak ok 1 dni po myśle ze wyjdzie chłopczyk

Gość vbwert
miało być dzien:)

a jeśli moge zapytać to kiedy wy próbowaliście że macie dwóch synów ? dodam że mam córke i staramy się o drugie

Gość vbwert
tak myśle że powino sie udac tak do dnia po,,ja zaszłam w ciaze 1 i 2 tak do 1 dnia po owulacji

dzięki za rade już wszystko wiem czyli trzeba działać w owulacje i 1 dzień po niej

Gość vbwert
tak tez tak było tylko dodam ze drugie nieplanowane ( po lekkim rauszu):)ale zapiski mam :)

Gość vbwert
za 1 razem niemogłam zajść w ciąze przez 3 lata,wiec stad te zapiski,,ale jakos sie udało no a 2 wpadka ale strasznie sie cieszyliśmy(2 było 1,5 roku po 1)

super my mamy córke 7 letnią i zaczeliśmy starać się o drugie a możesz zdradzić coś o zapiskach na czym one polegały

Gość vbwert
dokładny cykl,temperatura-dokładnie wiedziałam kiedy jest owulacja no i śluz i wygląd szyjki ,

wiesz co ja niby wiem kiedy mam owulke ale śluz powinien być jak kurze białko a jednak u mnie jest troszke inaczej ponieważ jest nie całkiem przeżroczysty ale odczuwam ból owulacyjny

Gość Mama27
co za bzdury, o płci decyduje plemnik!!!!!!!! a który doleci pierwszy to loteria

Agulla, do zaplodnienia dochodzi w kilka- kilkanascie godzin po owulacji. Nie mozna w ciaze zajsc pozniej. Sa teorie ktore mowia, ze plemniki zenskie sa ciezsze - przez co wolniejsze, ale za to dluzej potrafia przetrwac w drogach rodnych. Meskie, mniejsze szybszej i mniej trwale. Niekotrzy twierdza, ze jak sie chce miec chlopca nalezy wstrzmac sie od wspolzycia na 4-5 dni przed owulacja i zrobic to tylko w owulacje..wieksza szansa ze bedzie chlopak. Jak dziewczynka to wlasnie wspolzyc wczesniej i na 2 dni przed owu przestac. Ja osobiscie wiedzialam kiedy bede miec owulacje, bo mialam ja stymulowana ..wspolzylam ok. 36 h i 12h przed nia ..bylo mi obojetne kto to bedzie..byle dziecko...wedlug tej teorii powinien byc chlopczyk..a bedzie dzieczynka :) Wiec 100% pewnosci nigdy nie ma. Nawet metody odwirowywania nasienia nie daja tekiej skutecznosci ( podaja ze ok 80% pewnosci). Chyba w grudniowym m jak mama jest to dosc dobrze opisane. Pisza tez o odpowiedniej diecie sprzyjajacej poczeciu chlopca czy dziewczynki i jeszcze kilku innych metodach.